Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz hszilard666 #52702 üzenetére
orult sebesseggel, ime a kepek a munkagepemrol:
a tavtartok elsosorban ahhoz kellettek, hogy ne csak 15mm-es venti ferjen a hutobordara, hanem 25mm-es is (raadasul nem 92-es, hanem 120-as, hutogetve a kornyezo elektronikat is), masodsorban pedig a gyari vinyotarto keretet 'kiforditottam', igy nincs annyira kozel a halokartyahoz a 2.5"-os ssd, tehat mindketten huvosebbek tudnak lenni.
a ket pcie szlotot egy 2x40G halokartya es egy xfx rx460 slim foglaljak el. a halokartyat hatulrol fujja ket 50x20-as venti (aliexpress), csendben, igaz picit atfedesben van az rx460 kijovo levegojevel, de az sosincs 3d-vel terhelve, csak 4k deszktop.a bekapcsolo gomb pedig azert van ilyen rusnyan hatul kilogatva, mert
1.) nincs nagyon hasznalva, heteket megy a gep kikapcsolas nelkul,
2.) a gyari 16mm-es furat elott megy keresztben a 400W-os hdplex dc-atxaz egyik alaplapi m.2 foglalatban van egy ssd rendszernek, a 2.5"-os pedig egy titkositott particio, forrassal, forditokornyezettel, stb.
16magos xeon gold 6130, 64G ddr4 ecc. folyamatos nagy terheles eseten lekapcsolom a turbot, altalanos felhasznalas es forditas, stb kozben viszont hagyom, igy sosem tul hangos.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #52803 üzenetére
koszi
durva munkahoz durva gep dukal -
törölt tag
válasz hegegabi80 #52805 üzenetére
talan csak az xfx csinalt ilyen rx460 slim-et es valamelyik kinai gyarto, nem volt gyakori. nem is csendes 3d-vel hajtva, de amire nekem kell, arra keves jobb van.
szerk: a tavtarto nem sajat otlet, az sff.net-en mar csinaltak elottem.AxBattler: az
ahogy a kollega is irja, a sajtreszelo jelentosen kisebb, mint az sfx tapot fogado hazak. a 'work from anywhere' kereten belul pedig mar eleg sokfele volt velem, kenyelmesen befer egy kisebb hatizsakba vagy sporttaskaba is (5l alatti a terfogata a haznak), ami elsosorban repulon nagy elony. mondjuk azt nem lehet megszokni, ahogy atvilagitasnal a sokat latott biztonsagi ellenorok is meresztgetik ra a szemuket h ez mi lehet de hala neked, mar tudok megegy megfejtest[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Digital Egg D53-ITX (数码蛋D53-ITX) nem hivatalos oldalak - gaojitui.com / Youtube / Chiphell / Taobao / AliExpress
- 230 x 200 x 117 mm (5,38l)
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz Grave_444 #52810 üzenetére
Többnyire kulcsszavakra keresve, illetve linkeket, elhintett morzsákat követve. Ez most kivételesen Youtube által ajánlott videók között szerepelt. Onnan link gaojitui.com-ra -> Google translate -> Google képkeresés 'Digital Egg D53'-ra...
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Minisforum EliteMini X500-5700G Mini PC hivatalos oldal - [link]
- 154 x 153 x 62 mm (1,46l)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
PROTRON
addikt
válasz tippm86 #52816 üzenetére
Megint? Nem is lett befejezve, elvégre még(!) nem készült el.
Tokaji-t szeretem.Amúgy on: valakinek van Be quiet TFX power 1,2, vagy 3 tápja használatban?
Mennyire gáz hogy azon csak 4 pines cpu csati van a komolyabb 1200-as alaplapokon (mármint amire céges melót rámernék bízni) azokon meg 2x4-es? i5-10400-at hajtana...
Illetve még kérdés hogy a 300W mire lesz elég a jövőben, tehát ha kiegészül egy már nem belépő kategóriás VGA-val nem lesz-e kevés...nyilván teljesítmény igény terén szigorúan 3070 alatti kategóriából kerülhetne bele valami...[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
Szükségem lenne egy kis segítségre, itt van ez a gépem, decemberben raktam össze, hibátlan, de a nemrég látott kisgép megbillentette az egyensúlyt, próbálom visszabillenteni középre, de nehéz dologm van, mert a mérlegnek 3 serpenyője van.
Az elsőben a jelenlegi konfig marad:
Chieftec ITX FI-01B-U3, Asrock H410M-ITX, i5-10600, ID cooling IS60, 16GB DDR4, 970 evo plus 500GB SSDA másodikban cserélném a lapot, procit, ramot ezekre:
ryzen 7 5700g
ddr4 kingston predator 3600 32gb
ASROCK B550M-ITX/AC
saccra egy 50-est kellen pluszba beletennem, de nem az ár számít.És harmadiknak itt van ez a kisgép: [link]
Intel Core i9-9880H NVIDIA GTX 1650 32GB+1TB SSD Mini PC
ezt meg tudom venni 260 ezerért, tehát ehhez kb 80-at kellene tennem..A jelenlegivel minden oké, elég a napi melóra, böngészők futnak 15-20 lappal, és ennyi, totál stabil, gyors, halk is nagy asztal van és nagy monitor elfér kényelmesen mögötte. A második proci erőben sokkal előrébb jár, és ott van némi videokártya rész is, ha évi egyszer 30 percre nekifognék játszani, talán jól jönne, bár 10 éve nem játszottam semmivel. A harmadik meg egy kis unikum a számomra (egyedi, nem a pia! ) ami megmozgatta a fantáziámat rendesen, viszont nem cserélhető a proci, az alaplapon van minden, ha bármi megunja, kb vége az egésznek, bár nem nagyon hiszem, hogy ezek megmakkannak, mire elértéktelenednek...
Szóval a fentiek fényében enyiket vennétek?49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Fakk, csak én vagyok abba a kis dobozba (a harmadik helyen) szerelmes?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Nade ram, ssd kijön, szóval nincs az annyira egybe. De valóban, a golyózott cccok nem tudom, mit bírnak, van 10-12 éves notim is, ami sosem volt szervizben, van itthon kontron kqt877m lapom, amin szintén golyózott a kis i7-es, és az is megy ahogy kell.... Itt inkább a gari a bajos, mert nem szoktak ezek addig megmaradni nálam, maíg lejár a 3 éves gari, még a szerverekben is cserélem a vinyókat 2.5 év után, csak erre pont nincs annyi gari.
Hát igen, bár szinte mindent újonnan veszek, de soha semmi nem ment nálam tönkre, és tudtommal a második. harmadik gazdánál sem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
PROTRON
addikt
Szerintem is korrekt kis gép, bár azért vannak fentartásaim:
1650 lehet hogy ma már idejét múlt, tehát akinek nincs szüksége gpu erőre, annak felesleges, akinek meg igen annak meg kevéske...elegendő lenne az iGPU, ellenben kifizettetik Veled.
A proci terén személy szerint nem tudom hogy napi használatban mennyit tud egy ilyen "H" proci, viszont az tuti hogy ha tényleg tud akkor azok a ventik visítani fognak...ahogy a hasonló mini konfigoknál megszokott.Gyakorlatilag hasonló teljesítményt pakoltam ma papíron össze mini itx konfigban, ház és VGA nélkül
A fent kérdezett tápegységgel, ami lévén mini itx elbírná a 1650-et.
Mivel céghez lesz, így muszáj az új alkatrész számlával...így kereken bruttó 200k jó magyar forint lett, i5-el, 16GB V-LPX, 500-as A2000-el...
Csak még gondolkodom hogy jövőállóan, tehát ha még is bekerül egy rendes VGA hogy rendes 3D CAD-elni lehessen ne csak 2D-t, lehet kellene egy 400W-os...csak TFX-ből nem találok most a boltban legalább gold-ot óccóért...a következő szint a silverstone tfx 500 42-ért...[link]. De ezen legalább tuti a 2x4 pin CPU táp...
Csak nem tudom ez mennyire hangos a 80-as ventivel, a be quiet halknak tűnik.No meg a koncepcióterv az hogy 2 fém lemez közé befogom a tápegységet és mellette meg ott a teljes konfig, a proci hűtővel. A táp ventije befelé fordítva, a terv hogy ne kelljen másik venti a gépbe.
Amúgy B460I lapokról mi a vélemény a fenti felhasználáshoz?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #52826 üzenetére
Hááát, igazad van, pont ez ami visszatart, hogy biztosan visít, it tis nézelődtem, mi az ami befér, hűt, de halk is, ez perpill megoldott, szerintem rízen alatt is maradhatna. A jelenlegi konfig pont ezért tuti mert csendben van, és 3 napja azon gondolkodom, minek nekem 3D-s VGA, mikor úgyse játszok. Egyelőre minden a ryzen vonalat hozza ki tutinak, elég komoly teljesítménytöbblet lenne belőle, napi 16 órában az a fontos, szóval valószínű hogy inkább az lesz, ezt az i5-10600-ast áttolom az asszonynak, az ő kisgépét, ami ugyanez a ház, csak i7-8700-zal, meg szépen eladom, és mindenki jól járt, az ész győzött. Én nem tudok a B460-as lapokra mit mondani, alsó szegmensből szoktam választnai, nem kell tuning, nem kell csicsa. Pár % előnye lehet az alaphoz képest.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Qkackca
őstag
Vidd innen
A kistesóra majdnem rákívántam kb 1 hónapja. Minisforum X400-4350G, akciós is volt, pénzem is lett volna, csak éppen nemlétszükség, csak bizsergett az építhetnék/birizgálnék vmi picit.
Aztán osztás-szorzás, Gigabyte Brixx BRRxH-4x00 vs DeskMini X300....PROTRON : tápcsati nélküli videókártyához elégnek kellene lenni a 300-asnak vagy egy olyan 100w körülihez.
Rick4: inkább a 2.re voksolnék, vagy erre az X500-as minisforumra
Igazából tetszetős a 3.is szemre, de a hűtés-hang milyen lehet annakhttp://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
Rick4
félisten
válasz Graphics #52829 üzenetére
Az itt abszolút nem számít, egy ilyen 1K$-os gép árát jellemzően pár nap alatt megkeresem, ha mellé ülök, és válaszolok pár mailre, azóta már aludtam rá, sziklaszilárdan látom, hogy a ryzen vonal lesz a nyers procierő miatt, a 3D vga rész meg kb annyira fontos, mint amennyit az a proci tud, úgyhogy az a nekem való darab, asszony meg megkapja az én gépemet.
-
Rick4
félisten
válasz Graphics #52831 üzenetére
Nem a vétel, hanem a használat utáni elértéktelelenedésre gondolok, ha ugyanazokkal a feltételekkel van bárhol olcsóbban, nyilván nem veszem a drágát, csak mi számít ugyannank a feltételnek... Én inkább oda megyek, ahol kevesebb a gond, alza, emag alapból kilőve, bármennyi is az ár, vannak más cégek, ahol korrekten, 5 perc alatt mindent el lehet intézni, pl a firstshop és a microstore is ilyen, mindkettő "kis" cégnek számít, viszont a parkoló az üzlet bejáratától 6m-re van (nem elmenni gond, hanem az idő, amíg pl az alzánál lemész a mélygarázsba, felliftezel, bepötyögöd a számot, sorban állsz, kiadják, visszabattyogsz a lifthez, leliftezel, kioállsz, az simán van 30 perc. Itt meg megállsz, bemész, helló, ezért a cuccért jöttem (vagy kiszállíttatom, és akkor garis gond esetén lesz ugyanaz, hogy pikkpakk megvan minden) és a kezemben van. . Szóval nem azt néztem, hol olcsóbb, hanem hogy annál a cégnél mennyi. De persze a jó kis chieftec fi 03-as gépház nincs sehol, szóval most bajban vagyok...
-
PROTRON
addikt
Öhmm bocsi, de ezzel a gondolatmenettel az alza eseteben nem értek egyet. Mint nem magyar cég, ráadásul az embwerségellenes szinten idegesítő reklám figurajuk miatt én is tartottam tőlük mint a tűztől...de sajnos mint nagy cég megtehetik hogy akkor is bevállalják az egység gatanciálid cseréjét anikor egy kis cég kénytelen visszautasítani, mert őt is elutasítja a nagyker. Az alza mint nagy cég be tudja nyelni a veszteseget par darabnal. Ettol fuggetlenul en is irtozok a naluk torteno garanciaztatastol...hallani jot is rosszat is. A varakozas eetem hogy neked gond, de meg lehet oldani...viszel lapost aztan meg valaszolod azt a par emailt, legalabb nem terelik el a figyelmed. :)
-
Rick4
félisten
válasz PROTRON #52833 üzenetére
Hmm, nincs igazad, amikor "itx házat" mentem venni, akkor bizony kétszer is törvénysértést követtek el egy garanciális ügyintézés alatt lévő, korábban vásárolt termékemmel kapcsolatban, kaptak szépen egy levelet, amiben felhívtam ezekre a törvénysértésekre a figyelmüket, és elálltam a szerződéstől, ugyan 60 nap után, de jött vissza a pénzem. Ilyen céggel, aki sem a törvényeket, sem a vásárlóit nem képes megfelelő szinten kezelni, én kerülöm, és mindenki mást is erre biztatok.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #52838 üzenetére
Fú, most nagyon jót tettél velem, 4-5 órája csak a gépházakat nézem, és egyik se jön be... Nem mintha ez tökéletes lenne, de funkcionális, az a pár dolog megvan, ami nekem kell, elől van usb, lapos (fektetve használom), és ha csak olyan, mint a másik, akkor látatlanban biztzos, hogy elég jó minőségű anyagokból lett gyártva.
Egyszerűen semmi se jött szembe, amire rá tudtam volna mondani, hogy legyen. Ez is kissé oldschool dizájn, elsőre egy Lenovo thincentre jutott eszembe róla, de még mindig jobban tetszik, mint a többi, és ha a 30W-ot tápegységet tudnám cserélni, maradna a régi ház. Végülis most esik le, talán vehetnék egy 300W-os tápegységet, és meg is lenne oldva.Köszi, hogy elindítottad a gondolatot.
-
Rick4
félisten
Erről tudunk bármi rosszat, vagy van kizáró ok, amiért ne vehetném meg? Újonnan 15-16K között mozog.
FSP TFX 350W 80+ Bronze OEM tápegység (FSP350-50TAC)[ Szerkesztve ]
-
félisten
Melyik házba kerülne? FI-01B-U3?
Aprón van fönn egy új Chieftec GPF-300P, szerintem az ugyanolyan jó, mint az FSP, illetve bequiet!, vagy Seasonic is jó minőséget ad.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz AxBattler #52841 üzenetére
A Chieftec nem gyárt tapot, így minden attól függ, mi van a belsejében.
Főleg,🕳️ ha a 250-es ilyen... [link] akkor nem venném
Ez CWT belsős lesz
Én inkább egy FSP / BQ-t Gold belsős tápot vennék
Nekem előbbi van, 5 ropi volt anno, egy OEM kivitelben[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
félisten
válasz Graphics #52842 üzenetére
Akkor marad a bequiet!, vagy Seasonic...Silverstone szerintem b* túlárazott, illetve az Inter-Tech is gyárt TFX-et, de még nem láttam tesztet az övékről.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
MSI GeForce RTX 3060 Ti AERO ITX 8G OC LHR - hír, gyári oldal
Low hashrate kiadás, még él a remény... amúgy ezek tudják még a félpasszív hűtést?
-
hegegabi80
addikt
válasz AxBattler #52843 üzenetére
Ez az Inter-tech nem is tűnik rossznak. Bár elég bátor 300W-os tápon a 6+2 vga csati, és még van mellette egy molex meg 3 sata. A 12V is 4+4-es rajta ez is gy plusz jó pont. Már csak a belső alkatrészek kérdése maradt, illetve a venti. Ennyi pénzért el tudom képzelni, milyen lehet a belseje, de vga nélküli rendszerhez jó lehet.
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #52841 üzenetére
Igen, abba menne, megtartanám, mivel nem nagyon találok mást ami tetszik. Az a Chieftec GPF-300P van benne gyárilag most is, bár kevés tapasztalatom van, kb egy éve vannak meg ezek a házak, és bennük a táp, de gond nem volt idáig, a maxhoz képest töredék terhelést kapnak, dVGA sosem volt ezekben a gépekben, és egy egy nvme SSD van a lap- proci- ram mellett, szóval kihasznlva nem lesz, de sose tudni, mit hoz a jövő, az erősebb nálam mindig jobb.
Chieftecből 350-es is van, de mindenképp újat szeretnék venni, pláne hogy 15 az új, azért meg 11-et kérnek, de a 350-es FSP szinte alig drágább, így az tűnt a jó vételnek, ahogylátom a diskurát, eddig maradhatok ennél.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
válasz hegegabi80 #52845 üzenetére
100-150W körüli fogyasztású VGA-khoz is kell tápcsati, és azt bőven kiszolgálja egy 65W-os proci mellett. A 350W-os talán jó lehet, Csifi is ennyiért megy, csak PCIE nélkül.
#52846 Graphics
Jogos, szinte egyik PSU márka sem maga gyártja a belsejét a tápjaiknak, ahogy a brand PC gyártók sem maguk állítják elő a gépeikbe kerülő processzorokat.
De ez, azt hiszem, evidens.#52848 Rick4
Chieftec GPF-300P van benne gyárilag most is, bár kevés tapasztalatom van, kb egy éve vannak meg ezek a házak, és bennük a táp, de gond nem volt idáig...
Akkor miért akarsz másikat, főleg ugyanabból az árkategóriából?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #52849 üzenetére
Az én gépem jelenleg az i5-10600 procis, 300W tápos chieftec házas, az asszonyé az i7-8700 procis 250W-os tápos, mivel én cserélem az enyémet ryzen 7 5700G-re, plusz másik lapra, másik ramra, ssd-re, így az én gépem kompletten megy az asszonynak, az övét eladom, viszont a ház így meg kell maradjon, nem találok jó alternatívát. Az a 250-es táp oda nem jó, az 15-10600-as procival a valamelyik aida FPU teszten elvérzett, restart lett belőle, kevés volt a táp.
Tehát asszony viszi az én gépem, én bontom az övét, ház marad, tápegység meg midnen beltartalom megy, beleraom az új belsőt a 350-es új tápegységgel, és mindenki boldog lesz. Vennék zsírúj házat új táppal, de nincs eladó..Most keresném azt a használt chierftec házat, mert az i7-8700-as konfignak így viszont pont jó lenne eladáshoz, erre már nem találom sehol...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS PRIME X570-P
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest