Új hozzászólás Aktív témák

  • Archttila

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz #16939776 #43549 üzenetére

    Köszi szépen! :)
    Most, hogy végre összeállt amit hónapokkal ezelőtt megálmodtam azt kell mondjam én is teljes mértékben elégedett vagyok a végeredménnyel. Talán itt-ott lehetne még rajta csiszolgatni (kábelek, pofásabb antenna stb) de egyelőre ennyire futotta.
    Nekem (mint azt már korábban írtam) a blower féle hűtéssel az IDLE alatt hallható kelepelő motorhang volt a legnagyobb problémám, mivel viszonylag közel van hozzám a gép, így este rettentően idegesítő tudott lenni...
    Most ennyi ventivel a fedélzeten IDLE állapotban is teljes a csend, az pedig már csak hab a tortán, hogy a gépben LOAD alatt mindegy egyes hőmérséklet 5-össel kezdődik :)) és ezt a lehető legnagyobb csendben sikerült elérni úgy, hogy a VGA soha nem megy 2050 MHz alá. Szerintem 12.5 literen ez nagyon szép! :)

    Jövő nyáron (amikor már elérhető lesz az új architektúra) tervezek egy lap/cpu cserét amihez minimum 3-5 évig nem kell majd hozzányúlni... :) ;]

    Ha megérkezik a hőmérő megvizsgálom a kérdéses alkatrészek illetve PCB hőmérsékletét de szerintem nem lesz gond. Tegnap még módosítottam a SpeedFan beállításokon, szóval jelenleg így néz ki az alsó VGA ventik görbéje:

    Csak érdekességképpen: ezeket az új Noctuákat egészen 250 RPM-ig le lehet szabályozni :)

    Érdekesség 2: ha valaki netán hasonló megoldásban gondolkodik csak mondjuk 1080ti-t rakna be az 1070 helyett, abben az esetben 7-9 fokkal lesz magasabb a VGA hőmérséklete. :)

    [ Szerkesztve ]

    Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Új hozzászólás Aktív témák