Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Közben kicsit jobban utánanéztem és úgy tűnik, hogy megfelelő magasságú ramok társaságában tényleg befér az L12 alá a 120-as venti:
NH-L12 Cooler in low profile mode. 92mm fan is replaced with 120mm fan on bottom.
Tight fit.. About 1mm clearance from memory.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Mercutio_
félisten
Vessetek a mókusok elé, de rákívántam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hegegabi80
addikt
-
Archttila
veterán
Az elsőt batch-t nagyjából egy hónap múlva kapják kézhez a tulajdonosok, a másodikra meg ősz/tél környékén lesz pre-order, legalábbis Twitteren ezt írták a srácok.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
alcsa
senior tag
A tieddel még csak köszönő viszonyban sincs ez, mivel ez műanyag, nem üveg, és egy fűrészlappal vágtam. A tied biztos többet fog tartani, erre csak ránézek és megkarcolódik .
(#43712) hegegabi80: Egy Big Shuriken 2 rev.B hűti a 6700k-t, és egy Zotac 1060 AMP! adja a képet.
Jó volna ha jönnél képekkel bizony, mert elég kevés Metis van mostanában . -
alcsa
senior tag
válasz hegegabi80 #43717 üzenetére
Nekem is ablakos van, csak gondoltam, hogy megcsinálom teljesen plexiből az oldalát. Volt a plexin fólia, de akkor matt hatású maradt volna, azért le is téptem, addig marad rajta ez, amíg szép és lehet tisztítani, ha már túl karcos lesz, akkor teszem vissza az eredetit, vagy vágok még egyet.
(#43718) eastsider: egy csavar tartja, így
-
Ispy
veterán
Az enyém is plexi, ne aggódj, a sima mezei 2 mm-es víztiszta plexi az kb. addig karcmentes, amíg egyszer le nem takarítod, én akárhogyan próbáltam mindig lettek rajta mikrokarcok.
Az ablakosba már egy oldalon karcálló plexit rendeltem, az már jobban bírja a strapát, most ilyen vettem a teljes oldalas megoldáshoz is.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Nerazim
őstag
Sok kis apróság még hátra van. Pl jó lett volna a vinyót lekektetni az proci hűtő elé,de sajna nem fér oda később lehet lesz egy 2,5 vinyó addig jó ez így. Meg majd lesz bele vmi világítás, de még nem döntöttem el, hogy miféle. Az oldallap nálam is ful plexi lesz. Az eredeti színe kék volt, de le lett fújva matt fekete akril festékkel, nem a legjobb mert nagyon sérülékeny és hamar lepattan róla, lehet jobb lett volna mégiscsak porszórással festetni. Még bekapcsolva nem volt, tegnap este raktam össze, ma ha hazamegyek bepöccintem, remélem minden vezeték a helyére került a 2. harisnyázás után is
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
-
Nerazim
őstag
válasz hegegabi80 #43728 üzenetére
Köszi. Eddig nem volt különösebb bajom ezekkel a ventikkel, alacsony ford járatom őket így a vinyó most hangosabb. Az az elképzelés, hogy a két fenti befelé szívja a levegőt, ill a hátsó is és ezek egy közös csatira mennének 3as elosztóval, így meglátjuk mit mutat. Vagy a hátsót lecserélem egy Apache-re mint amilyen a cpu -n is van aztán azok mehetnek együtt. Csak anyagilag most nem akarok már rá sokat áldozni az a II ütem lesz
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
válasz AxBattler #43730 üzenetére
Az eredeti elképzelés az volt h a hátsó ventit kifelé fújóra teszem, csak végül megfordítottam mert kíváncsi vagyok h ha először befelé fújóra állítom és a felesleg meg a tápon keresztül távozik akkor az úgy milyen, de lehet végül a hátsót kifelé fújóra rakom még nem tudom. A festék meg sima flakonos spray, itt több fajtát is kipróbáltam, de egyikse az igazi vhogy nem erre a szácsiszolt alura le ez kitatlálva, pedig előtte kicsit meg is csiszoltam a felületet.
-
-
Ispy
veterán
válasz cinemazealot #43736 üzenetére
Most ne is haragudj, de hogyan versenyezzek egy csillámpónival?
Egyébként az ezüst csavarok le lettek cserélve feketére és kapott egy teli plexi oldallapot.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
vtomi2
őstag
válasz vtomi2 #43722 üzenetére
Visszaraktam a Machot egy teszt erejéig, de megreked benne a meleg levegő, vagy nem tudom, rosszabbul teljesít mint a CM 212+
Ha már úgyis kint volt az alaplap gondoltam megpróbálom picit másképp elvezetni a kábeleket, és ez lett belőle (csak saját felelősségre utánozzatok, vigyázzatok, hogy ne hajoljon meg az alaplap!!!):
Olyan 30 perc szenvedés után inkább széttkaptam az egészet, és még 30+ percig rendezgettem a kábeleket, hogy ne nyomja az alaplapot.
Elég jól sikerült sztem, a felső vent kábelét is a lap mögött terveztem, csak összeraktam a gépet mire eszembe jutott
Hátulról is jól néz ki!
Előlapi audiót nem tervezek használni (eltüntettem a nyomait , Sata tápkábelt lerövidítettem, adatkábelt találtam vékony 15cm-est, de posta nélkül is drága, azon még gondolkozom. Esetleg ha tudtok valakit, aki tudna nekem készíteni ~10cm-es 6+2 pines kábelt azt megköszönném
Jelenleg így néz ki.
Amit még tervezek:
-ugye a PCI kábel rövidítése
-oldallapok kivágása jobb szellőzés végett
-magasabb talpak -
Archttila
veterán
Friss GHOST S1 képek [link]
-
senior tag
Szervusztok!
Corsair SF450 tápot tervezek vásárolni. De hallottam "legendákat", ami miatt elbizonytalanodtam.
Legfontosabb lenne a csend. Aggódom amiatt, hogy a "legenda" szerint, nevezett táp ventije már kis terhelés mellett is fel-fel pörög.
Ez az a típusú zaj, amit legkevésbbé szeretnék "élvezni".Személyes üzemeltetési tapasztalatokat várok válaszként! Esetleges alternatívákat, "csend" jeligére!
Köszönöm.
(A ház, i3-4130, 2×4GB 1600, B85 ITX, SSD, GT1030 a tervezett konfig ("maradék" alkatrészekből, minden megvan már, csak nincs összerakva).)
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
félisten
350-450W-os Chieftec, Kolink, Zotac tápokat keress, azok halkak, és jó az ár/érték arányuk.
Ha később sem lesz i7 + tápcsatis VGA a gépben, akkor az alap 350W-os Chieftec teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ispy
veterán
Most le volt véve az oldallap pár hétig, és úgy játszottam, na amikor bekapcsolt az sf ventije, akkor lekaptam a fülest a fejemről, hogy mi a f@sz ez a zaj, pedig megvan már egy jó ideje, még sohasem kapcsolt be játék alatt.
-
Archttila
veterán
"Legfontosabb lenne a csend. Aggódom amiatt, hogy a "legenda" szerint, nevezett táp ventije már kis terhelés mellett is fel-fel pörög.
Ez az a típusú zaj, amit legkevésbbé szeretnék "élvezni"Részletesebb válasz:
Nekem OC 7700K/GTX1070 alatt sem kapcsol be úgy, hogy párhuzamosan fut egy IBT és egy Heaven ez azért van, mert nem csak szimplán a terheléstől függ a ventilátorszabályozás, hanem a táp belső hőmérsékletének is el kell érnie egy bizonyos értéket, hogy felpörögjön a kis mocsok.
Zero RPM mode allows the fan to remain off during low to medium loads. This technology uses various temperatures from inside the PSU and the power output level to determine when active cooling is needed for the PSU.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest