Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz AxBattler #43049 üzenetére
Mondjuk ebben lehet valami. Én Dél-Koreából rendeltem a házamat, de kb. 5 másik gyártónál találtam meg azóta ugyanezt a házat, volt ahol teljesen ugyanez volt, volt ahol csak a váz ugyanaz, és az oldallapok különböznek.
Sok hirdetés van e-bayen is, ahol csak nagy tételben szállítanak, csak a logo-t kell rátenni.Viszont a szállítás tényleg nagyon sok, és erre ugye jön még áfa + vám is.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
törölt tag
metis, metis. en immar sokadszor visszakoltoztem az sg-05-be
az e3-1265L v2 boldogan elvolt egy lapos realan-ban, 80W-t paneltappal, csak most hirtelen kellett egy diszkret vga. a sugo meg ott unatkozott szegeny es mindent tud, ami most epp kell: erosebb tap, tobb hely, raadasul befer meg egy 3.5-os vinyo is. klasszikus. vannak mar szebb es jobb hazak, a szerelhetoseget sem mondanam peldasnak, de legalabb kicsit enyhult az iteikszizitiszem -
hegegabi80
addikt
Csak hogy kicsit uncsi legyen, útban van a kis metis-ke hozzám is. Igaz kék színű (ez volt most aprón), de mivel úgy is magamnak akarom moddolni, úgy is át akarom festeni, így mindegy is. Meg lehet a végén meg is tetszik a színe.
De sajna max őszre, vagy tél eleje, mire elkészülök vele a kevés szabadidő idő miatt.
Egyébként maradhat normál atx táppal vagy érdemesebb már egyből sfx-el? Én csak max a jobb szellőzés miatt maradnék az ATX-nél. -
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #43054 üzenetére
Ha nem szeretnél normális kábelmanagementet és 170 centinél hosszabb VGA-t, akkor maradhat az ATX.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
Ispy
veterán
válasz hegegabi80 #43056 üzenetére
Jó van na, még nagyon kedd van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-=MrLF=-
senior tag
Akit esetleg érdekel GPU nélküli minigéphez, az Asrock frissíti a Deskmini szériát jön a [DeskMini 310] verzió.
Supports Intel® 8th Core™ / Pentium® / Celeron® LGA1151 processors
Dual DDR4 SO-DIMMs, up to 32GB
Triple Video outputs: DisplayPort, HDMI & D-Sub
1 x Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 Slot
2 x 2.5” HDD/SSD Tray
1 x M.2 (2230) Wi-Fi Slot
USB 3.1 Gen1 Type-C port
Micro SD Card ReaderVáltozások:
1. Wifi support Intel® CNVi module now (9560 is supported!)
2. M.2 support both NVME and SATA SSD (a 110-es csak NVME volt)
3. Two PWM fan connectors (ebből egy volt)
4. SD Card Socket (Supports SDXC Card (3.3V)) (alaplap alján?, lehetne hátul is)Megjelenés a fenti fórum szerint:
"ASRock Deskmini 310 will be available in the June 2018"protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Mercutio_
félisten
válasz -=MrLF=- #43058 üzenetére
Ilyen kellene, csak Ryzen APU-val btw továbbra is kevés/drága az AM4-es alaplap X470 is horror, vagy nem kapni (Biostar)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz Mercutio_ #43061 üzenetére
Igen a szuper lenne, [Itt elemezgetik az AMD és az STX viszonyát] remélem jön majd AM4 verzió is.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
Archttila
veterán
Holnap felszerelném az Arctic Accelero Xtreme III bordát az 1070-re, viszont a RAM sünik rögzítését illetően tanácstalan vagyok.
Első opció az lenne, hogy a gyárilag melléket termikus ragasztót használom ami HIVATALOSAN jobb! hővezetést biztosít egy 0.15 mm vastag Thermal Tape-nél.
Másik megoldás a már említett Thermal Tape DE! 0.15 mm helyett egy 0.05 mm vastag 3M Tape menne alá ami felveti a kérdést, hogy jobb lenne-e ez a megoldás a gyári termikus ragasztónál, illetve (nincs még vele tapasztalom) nem tudom milyen könnyen/nehezen távolítható el egyébként ez a termikus maszlag.Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?
szerk.: Elvileg egy 0.05 mm vastag tape hőátadása kb akkora, mint a fent említett termikus ragasztóé (de ezt majd megcáfoljátok) [link]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Archttila #43065 üzenetére
Ha nem vagy biztos, próbáld ki két lapos-fejű acél csavar feje közé felvíve a hőátadó közeget, és meleg víz-hideg víz tesztel kiderül melyik vezeti gyorsabban a hőt.
A ragasztó műgyanta alapú, ha azt felviszed a lezsírtalanított BGA-ra akkor csak a bga-val együtt jön le. Ha egyszer el akarnád adni a kártyát, akkor ez probléma lehet.
Szerintem nem szabad a kis bordáknak lepotyognia/lecsúsznia, ha jól elő van készítve a BGA, és nem élére van állítva a kártya.Nekem az a tapasztalatom, hogy a gyári adhézió, megmelegített, majd rányomott borda esetén tökéletesen, buborék nélkül ad kontaktot. levételnél a ragacs könnyebben elengedte a sima felületű alumíniumot, mint a BGA-t.
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #43066 üzenetére
A ragasztó műgyanta alapú, ha azt felviszed a lezsírtalanított BGA-ra akkor csak a bga-val együtt jön le. Ha egyszer el akarnád adni a kártyát, akkor ez probléma lehet.
Közben kicsit utánanéztem és találtam olyan videót ahol a srác rámelegített a sünikre és utána lapos szerszámmal, szikével, sikeresen leszedte őket. (Arctic Silver Thermal Adhesive)
Nem azt mondom hogy lehetetlen művelet, de nekem valahogy a tape egyszerűbbnek és biztonságosabbnak tűnik.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
-
hegegabi80
addikt
-
törölt tag
válasz Archttila #43068 üzenetére
Egy éjszaka alatt nem keményedik ki teljesen, hagyd rajta 3 napot.
Melegítésre felpuhul annyira, hogy az alumíniumtól elválik jóval kisebb erőhatásra is, csak a bga-ról nehéz lepattintatni, a maradékot. Amit véglegesre szerelek, és nem probléma az eltérő hőtágulás csak ott szoktam használni.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Jelentem én is beléptem a metis-esek klubjába. Tegnap megérkezett hozzám a kicsike, és bakker tetszik a kék színe (nem gondoltam volna), első körben lehet nem is festem át. Meglátom, hogy sikerül a moddolás.
Amint kész leszek jövök, bár az nem most lesz sajna. Amúgy pont olyan a mérete, mint a Kolink Satelite/Spire Powercube 712 háznak, nekem utóbbi volt (imádtam azt is), csak a metis állítva van a másik meg fektetve. Na meg a táp elölről kívülről szippant levegőt.
Jó lenne majd valami AM4-es mitx-es olcsóbb lap, esetleg kisebb matx, de sajna nem nagyon van. A jelenlegi 17.4x22.6 lapom pedig úgy néz ki belefér.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hegegabi80 #43071 üzenetére
Metis? Helyes!
Mit fogsz moddolni rajta?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
válasz AxBattler #43072 üzenetére
Titok.
Na jó első körben a 3. slot helyet kivágom, sose lehet tudni, milyen lap kerülhet még bele.A tetejét első körben perforálni akarom de úgy, hogy ha elbénázom akkor még ki lehessen vágni. Neten találtam is róla képet, bár a linkelt nem az, most nem találom. De nagyon sok megoldás tetszik.
Sőt elsőnek átlóba egyes vonal kivágások tetszettek, de a korábban linkelt zaj és levegő áramlás miatt lemondtam róla. És venti nélkül is kipróbálom. Már csak azt nem tudom egy 140-es vagy két 120-as legyen. De inkább az utóbbi. Aztán alul a hdd-nek is kicsik perforálom, jobban szellőzzön alulról, és a talp csere is tervben van egy kicsit magasabbra. Dióhéjban ennyi.
Jah és ha kell, mert nem illik bele az összképbe, vagy elrontom, jöhet a festés.Amúgy ablakosat szereztem be, de tervbe van a teli plexi/üveg oldallap is, attól függ asztalon hogy tudom majd elhelyezni. Na és gamer LED is!!!!! (ez érdekel a legkevésbé)
Megtaláltam a képet és oldalt, szépen átpontozza a lyukak helyét.
Amúgy ez a kedvencem, de ilyen sose lesz.[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
-
Archttila
veterán
válasz #16939776 #43070 üzenetére
hegegabi80, Duracellm... Köszönöm! de úgy döntöttem marad a Tape, mert ez a hővezető ragasztó inkább vicc mintsem ragasztó Hihetetlen, hogy egy ennyire vékony (0.05mm) szalag mennyire tud ragadni, (már már kocsonyaszerű ) és emellett még a bordákat is nagyon szépen tartja. Szerintetek ezzel a módszerrel rögzíthetném a VRM süniket? mert nekem ez sokkal stabilabbnak tűnik mint ez a maszlag 2 hónap után szétszáradó ragasztó..
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz hegegabi80 #43075 üzenetére
Ezek a bőr szütyők... De nem sieti el, 2 éve dolgozik rajta?
-
törölt tag
válasz Archttila #43076 üzenetére
Lehet hogy a ragacsod nem volt homogén, sokat állt és szétváltak az összetevők. Kinyomod egy kis tégelybe és használat előtt jól összekevered.
A VRM-et ki kell próbálni. A buktató az lehet, ha 1 borda több mosfetet fed le, és van eltérés az alkatrészek magassága között. Ennek nem kell most így lennie, elég ha idővel görbül kicsit a PCB és kicsit elválik a ragacstól az egyik mosfet egy picit...
Ide jó lenne fixre szerelni, de van még 80-100C°-nyi hőmérséklet változáshoz tartozó feszültség, pcb-alu között.
A Noir-t ON-ba tettem, mert ON-topic.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz cinemazealot #43077 üzenetére
Jó munkához idő kell. Nekem magam a minta/vágás tetszik a házon legjobban.
-
kosaz
csendes tag
sziasztok
Esetleg létezik olcsobb fajta am4-es mini-itx es alaplap -
vtomi2
őstag
öööhm ... vettem egy Metist
Folyamatossan tologatkják a PC-Q33 szálítását, úgyhogy úgy döntöttem, hogy hallgatok a topik 60%-ának(?) véleményére, és veszek egy Metist. Egyelőre még csak kibontottam, idáig nagyon bejön, most megyek beleköltözni.
-
Pete55555
addikt
válasz vtomi2 #43081 üzenetére
Én is gondolkozom egy Metisen...
Azt találtam ki, hogy felállítom a "hátára". Tehát ahol a 12 cm venti van gyárilag az lesz az alja. A teteje lesz az eleje, az eleje meg a teteje
Csak kéne új lap, meg minden más hozzá
Ráadásul haverom RX 480-át meg akarnám venni, csak a GamingX a maga 277 mm-ével nem fér be a metisbe, szóval az sem lenne jó...Láttatok már amúgy ilyen modot? Hogy a hátára állították a Metist?
...Szeretem leracsniztatni...
-
hegegabi80
addikt
válasz vtomi2 #43081 üzenetére
Fúj még egy kis undi metis.
Hát ez valóban ragályos, mint valami fránya betegség. De jó neked, hogy már tudsz is bele költözni.Amúgy még arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a metis tetejét eltávolítanám, és egy az egyben perforált lemezből hajtanák egy új tetőt. Így szellőzne rendesen.
(#43086) Ispy: Tuti van. Metisesek előbb a flexet veszik meg és csak utána a házat.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Hátsó ventije mennyire jó, mert van 1 akasa viperem arra akartam kicserélni, de tetszik ez a világítás rajta
Képeket majd lövök ha kész, de egyelőre elég nyögvenyelősen megy, majd lehet lesz csere sfx-reKépek majd lesznek, modding meg csak ha talállok vmi cnc-st a környéken.
-
Pista0001
addikt
Sziasztok. Van esetleg valakinek felesleges Chieftec IX merevlemez tartó lemeze?
Új hozzászólás Aktív témák
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest