Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz hegegabi80 #42598 üzenetére
Egy Fractal Core1000 volt mellette, mert az előző gépem abban lakott. Egyébként volt benne dVGA is egy rövid ideig az eladása előtt, csak az már nem lett lefotózva. A későbbi gépemben (és még most is) használt passzív 750Ti-je volt benne egy-két hétig.
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #42602 üzenetére
A dVGA bordája gyári (gyárilag passzív a 750Ti - Palit KalmX). A processzor borda pedig elvileg egy elő-szériás (tehát nem szériában gyártott) Alpenföhn Gotthard (legalábbis én ilyen információk birtokában kaptam itt a PH-n). Itt még a szériában gyártott bordával ellentétben egyben vannak a lamellák.
[ Szerkesztve ]
-
Venemo
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Sharkoon QB ONE házzal? Tapasztaltatok kellemetlen melegedést, zajt, ilyesmit?
-
Mercutio_
félisten
No, ezek már talán nem lesznek error404
Osztrákoknál ASRock H310M-ITX/ac 117€, B360M-ITX/ac 110 illetve esélyesebb, hogy 130€, H370M-ITX/ac 112€
Asus Strix H370-I 143€A másik Asus-t és a gigát még nem listázzák.
Ez így nem az a kimondott low price szekció ennyi erővel már Z370-et is vehet az ember, vagy épp AMD 2200G/2400G+B350-et
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
Mainboards für Coffee Lake
B360I Gaming Pro AC ~ €129
H310I Pro ~ €89"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #42605 üzenetére
Akkor linkelem a lapok gyártói honlapjait is, hogy itt legyen egy helyen az is:
- MSI H310I Pro (89€?)
- ASRock H370M-ITX/ac (112€?)
- ASRock B360M-ITX/ac (110/130€?)
- ASRock H310M-ITX/ac (117€?)
- Gigabyte H370N WiFiAsus lapok még nincsenek fent a gyártói oldalon.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #42608 üzenetére
Itt vannak ezek is:
============================================
Gigabyte B360N Aorus Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
Gigabyte B360N WiFi hivatalos oldal - [link]
MSI B360I Gaming Pro AC hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Ringman
nagyúr
ha sfx tápot raknék a kolink satelite minibe, akkor ez a lap beleférne szerintetek? (ha lesz időm mondjuk úgyis kiszerkesztem)
max levágom az atx -> sfx átalakító egyik sarkát.
nekem nagyon úgy tűnik, hogy igen a képek alapjánpapíron 22.6×18 cm-es lap fér bele, ez meg 22.6×19.3 cm
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
hegegabi80
addikt
válasz Ringman #42611 üzenetére
SFX-es táppal szerintem igen. Esetleg még azt is meg lehet mókolni, hogy az sfx tápot esetleg teljesen felül rögzíted oldalt a normál atx tartóhoz, és akkor kicsit be is mehet alá.
Nekem pl csak egy 17,4x22,6 lap volt benne atx táppal és még volt egy kis hely, utána sfx táp került bele, így még több hely lett.
De majd a többiek is megmondják. -
félisten
válasz Ringman #42611 üzenetére
Trolee-féle adapterrel használva az SFX tápot szerintem simán beleférhet, másik átalakítóval nem biztos.
Írj rá, lehet van még neki pár darab elfekvőben!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ringman
nagyúr
válasz AxBattler #42613 üzenetére
köszi a választ - a többieknek is!
egy silverstone atx -> sfx adaptert rendeltem már, először megnézem azzal mire megyek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HookR
addikt
ASRock Fatal1ty X470 Gaming ITX/ac - videocardz.com
Biostar Racing X470GTN - videocardz.com▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tomic
addikt
Valahol azt olvastam tegnap,hogy 19-re ígérik a megjelenést max 21.
-
Ringman
nagyúr
ezeken a gyengébb 8.gen lapokon a turbo boost órajelek hogy alakulnak?
-
Mercutio_
félisten
válasz Ringman #42627 üzenetére
8400-ig elvileg elég lesz a B-s lap, az efölötti magasabb TDP-s prociknál lesz gondban.
-
félisten
válasz Mercutio_ #42628 üzenetére
Hátöö... i5-8400 (Link1, 2) és i5-8600 (Link) fogyasztása között én nem látok egetrengető különbséget, kb 10-15W a difi.
Szvsz ha az egyikkel gondja van a lapnak, akkor a másikkal is lesz, és akkor még ott vannak a K-s procik.Ekkora fogyinál nyilván oda kell figyelni a deszka áramellátására, pl.:
ASRock Z370M-ITX/ac - 6 Power Phase
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac - 7 Power Phasen
Asus ROG STRIX Z370-I Gaming - 8 Power Phase ha jól látom
MSI Z370I Gaming PRO Carbon AC - 8 Power Phase - ha minden igaz
Gigabyte Z370N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N AORUS GAMING WIFI - 6 Power Phase géming a f@xom, kár érteSzvsz azért ha általános/nemHCgémer felhasználásra, nem CPU-intenzív célra veszi a júzer, akkor az alap modellek is simán bevállalhatóak.
Semmi újat nem mondok, de sajna a magok számának növekedése a fogyasztás ugrását is okozta az új Intel architektúrában, a Ryzen mellett már egyáltalán nem olyan teljesítmény/fogyasztás bajnok, mint az előző generációknál (Sandy, Ivy, Haswell, stb.).
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
Érdekesség hasonló integrált de mITX-ben is kijöhetne...
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #42629 üzenetére
Passzolom, én csak linkeltem amit olvastam
Ezeknél a 6-8 fázisoknál nincs olyan, hogy jobb minőségű/hűtésű 6 fázisú lehet jobb, mnit gyengébb 8-as?
-
Ringman
nagyúr
-
ecaddsell
aktív tag
-
Ringman
nagyúr
válasz ecaddsell #42634 üzenetére
rétegigény, de van aki kompakt erőgépet szeretne építeni.
---
ez az asus b360-as lap nem néz ki rossznak, nvme ssd-t is fogad és a satelite minimbe is beleférnemeg ez a giga lap is, és kicsivel van csak 20k felett [link]
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix X470-I Gaming - videocardz.com
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Ringman
nagyúr
válasz Mercutio_ #42637 üzenetére
az, de az én házamba pont belefér - de ezért is raktam offba.
szerk:
pontosabban csak akartam, úgy látom[ Szerkesztve ]
-
Remington
őstag
Sziasztok!
Fractal Define Nano S-be keresek tápot. Jelenleg 140mm hosszú van benne. A vga egész jó hőfokokat produkál.
Szerintetek ha 150 vagy ne adj isten 160 hosszút teszek bele azzal sokat ártok a vga-nak? Vagy az 1-2 centi kitakarás nem oszt nem szoroz?https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
Venemo
tag
Úgy nézem, hogy az Asus ROG B350 és az X370 alaplapokon 2db M.2 slot van. Szerintetek lehet ezt arra használni, hogy RAID 0-ba kössek 2db M.2 PCI-E SSD-t?
-
choco01
addikt
Van itt olyan aki AsRock J3455B-ITX lapba 2x4GB ramot használ? Esetleg más hasonló asrock lapba..
Mert már a második ram komboval probalkozik de mindig kifagy..csak akkor megy ha egy ram van benne, lehetséges hogy nem tud gyakorlatban működni 2 rammal?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
cinemazealot
addikt
válasz choco01 #42644 üzenetére
ASRock H110M-ITX/ac + 2×4 GB Kingston DDR4 (HX421C14FBK2/8): Bő másfél éve Ubuntuval (egy hete Windows 10-zel is) és soha nem fagyott még ki.
Egy 2010-ben vásárolt DDR3 RAM-okat fogadó Asus lappal viszont már jártam úgy, hogy egyszer csak "bizonyos modulok bizonyos slot-okban" kombinációval nem volt hajlandó még elindulni sem. Most is valami idióta módon van beleszúrva egy 2 meg egy 4 GB-os modul.
-
choco01
addikt
Elpida+CSX meg CSX+Kingston meg Elpida+Kingstonnal próbáltam meg mindnel ugyan ez volt, ramtest nem dobott hibát, meg laptopokban működik mind együtt.. A lapban is működik de amint nem nyulsz hozzá 5 percig kifagy.. Szóval a lapnak nem tetszik valami.. azért kérdem mert akkor lehet veszek még egy ugyan ilyen csxet mellé.. De ha az sem jó neki..
Pista+cinema:
Sosem fagyott meg ki ha nem nyulsz hozzá?
[ Szerkesztve ]
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
cinemazealot
addikt
válasz choco01 #42648 üzenetére
"Nem nyúlsz hozzá" alatt azt érted, hogy ha magára hagyom a gépet 5 percnél tovább s nem nyúlok az egérhez meg a billentyűzethez? Semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pedig volt már, hogy több órára is magára hagytam.
"...lehetséges hogy nem tud gyakorlatban működni 2 rammal?"
2 RAM slot van rajta gyárilag, elég nagy szégyen lenne, ha ennek ellenére nem működne 2 modullal.
Amikkel érdemes lehet megpróbálkozni:
- Kopassz le minden fölös perifériát a lapról! Ne legyen benne bővítőkártya, USB-s eszköz (legfeljebb egy megbízható bill).
- Akár a táp is okozhat ilyen problémát, ha nem megfelelő vagy nem tiszta feszültség szinteket produkál. Ha van másik tápod, próbáld ki azzal!
- Ha még mindig fagy, próbálj ki egy USB-ről boot-olt Live Ubuntu-t.
- Végső megoldásként próbálj meg felhajtani 2 egyforma RAM modul (gyártó, típus, méret stb.) és próbáld ki azokkal. Nem kell őket megvenni, biztos van olyan, aki szívesen kölcsön adja őket egy próba erejére.Egyébként mikor vásároltad a lapot? Gondoltál már rá, hogy visszaviszed a boltba, hogy próbálják ki ők is? Simán lehet, hogy a lapon szállt el valami. Akár egy kiszáradt vagy felpúposodott kondi is okozhat ilyesmit. Bár ha a lap új, akkor ez elég ciki volna.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
válasz cinemazealot #42649 üzenetére
Teljesen tisztán értem ez alatt hogy csak a táp kábel meg billentyűzet van bedugva, magában a BIOSban ha nem lépkedsz egy 5-10 percig utána lefagy megall az óra is és resetelnem kell, BIOS update után is, cmos reset után is...2 hetes, első perctől kezdve ilyen volt, de külföldi fórumokon masok is írtak ilyesmit, így belenyugodtam, de azért probalkoznek hogy veszek egy 100%ban ugyan ilyen ramot pcxtol es megnezem úgy a dualt.. Minden 2 hetes a gepben szóval zsír új konfig..
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest