Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    Sziasztok!

    Elolvastam az összefoglalót, de azért megkérdezem... Szóval, van egy épített szerverem (NAS feladatokat, webszerver, stb. lát el), Arch Linux alapokon. A rendszer egy 32 GB-os SSD-n van, adattárolásra korábban 2 x 1 TB 2,5"-os (még anno a GoFlex Net használatából maradt) HGST HDD volt RAID0-ban, amit sajnos 4 TB-os Seagate Barracuda-ra cseréltem. Igazából nincs vele gond, de pl. torrent letöltésnél eléggé be tud lassulni, nagy az IO wait és ezért nem is hajtja ki az 500 Mbps-es netet (mondjuk nem létszükséglet, hogy teljesen kihajtsa).
    Arra gondoltam, hogy cserélném valami CMR lemezre. Mindenképpen érdemes a Seagate Ironwolf / WD Red Plus szériát választani a Seagate Skyhawk / WD Purple ellenében?
    Igaz, olyan hatalmas különbség nincs árban köztük...
    Szóval, nálam ritkábban van letöltés, gyakrabban film nézés hálózaton (NFS), gyakori mySQL (MariaDB) lekérdezések, webes kiszolgálás. Melyik típusra lenne célszerű váltani.

    Igazából az egész váltás onnan indult, hogy a fiam gépében meghalt a 2 TB-os Seagate SSHD, ahová csak játékokat telepít. Jelenleg az egyik 2,5"-os 1 TB-os HGST van betéve helyette, de esetleg odaadnám neki a Barracudát én meg vennék egy újat.

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák