Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz tibaimp #65810 üzenetére

    Pedig ott van benne. Persze az üzemeltetési környezet leírása lehet hosszú, akkor egyszerűsítem.

    Csak WD meghajtót veszek. Ami abból most érdekelne gépbe mindennap hajtani az FZEX, ami a Black széria.

    2db 1003FZEX van most benne ami bevált és 16000órás. Ezeket most kiszedném és menne tárolónak. Helyükre egy újabb 15-16ezer óráig akár, de inkább csak 12ezer órára ha továbbra is jó ugyancsak FZEX menne, de nem tudom érdemes e meglépni a nagyobb 2003-ast.

    Tudomásom szerint a 2TB változat kettő tányéros: dupla tömeg, ami ha egyébként minden ugyanaz akkor a csapágy/rotor probléma jöhet elő hamarabb mint más egyéb, pl. kar/fej probléma. Ha ez így van nem biztos hogy a 2TB változattól elvárható a 16ezer óra mint az 1TB változatnál. Ezt azért fontos már most tudnom mert úgy tervezem az üzemidejét és nem hajtom túl 12ezernél semmiképp és ha 100/100 a végén ugyanúgy nyugodt szívvel teszem rackbe majdan, ahogy most a jelenlegit fogom.

    Továbbá csak tárolásra PURX/PURZ (Purple) vagy kicsivel drágábban oda is FZEX akkor már? Itt mindenképp 2TB verzióban gondolkodok/db és egy évben intenzív használattal se fog összeadva 7napnál többet menni.

    Szóval a gépbe pörgetni FZEX 1TB vagy 2TB, tárolni is FZEX vagy PURX/PURZ 2TB ma is jó elgondolás? Valamint a nálam most működő meghajtók egyike se parkol feleslegesen. FZEX nyilván nem, de a Purple se mert az videós rendszerbe való. Azóta manapság a járvány idején készültek se parkolnak feleslegesen ugye?

    Purple meghajtónál volt még egy teória régebben hogy mivel videós a cucc, megeshet hogy egy-két bájt elvész ha sokat áll, mert ugye arra van kitalálva hogy a kamerarendszer sacc/kb. hetente újraírja. Én ugyan nem tapasztaltam ilyet, de gépet róla még nem állítottam vissza egyszer se, mert nem kellett szerencsére. Ez létező probléma egyébként vagy csak spekuláció?

    Na, ez se lett rövid, de én ilyen alapos kis zizi vagyok ;]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák