Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dinomano
senior tag
-
nexus6
aktív tag
válasz Vismajor01 #78648 üzenetére
SmartThingsben lehet nem?
közben kis on is: elvileg holnap hozzák az 50qn90b-t, mégis ez lett a samsung kuponokkal, remélem beválik. hétvégén lesz tesztüzem és beállítás[ Szerkesztve ]
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
rainman72
Topikgazda
válasz Vismajor01 #78659 üzenetére
Imádom, a legjobb az Lg Qned-je
Vagy a Samu/Sony QD-Oledje[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gino20
őstag
válasz Vismajor01 #78648 üzenetére
Kiderült mennyi az annyi? Az üzlet gondolom csomagolás sérültként adja, de kíváncsi vagyok, hogy mi a valóság, mennyire lehet hinni az ilyen üzleteknek (persze ha jól gondolom és a TomiTV-től vetted)
-
Tybike81
őstag
Akkor valamit benéztem...
Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW 7 Ultra
-
Vismajor01
addikt
válasz Gino20 #78661 üzenetére
Nem tole vettem. Felhivott h gyari de nincs talpa...mar orultem h emiatt visszamondhatom es vehetem a learazott TLC-t es emiatt konnyu letudni anyával.. De aztan visszahivott h rakott bele talpat. Mondta h ok csomagolas serult/kiallitott darabokat adnak. Mondtam h nem kell ha kiallitott es tobbszaz/ezer oras uzemido. Azt mondta altalaban par ora van, de nem tudja mert az mar kamionon van. Mondom ok de ha megjon es sok ora van benne akkor vissza csinaljuk? Mondta persze. Holnap delelott hozzak.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Saccco
nagyúr
válasz Vismajor01 #78663 üzenetére
Nem kell az neked. ...835... rendeljjjjjjjj
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Vhiktor
veterán
válasz Tybike81 #78650 üzenetére
Hisensrol nem tudok érdemi infót adni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Hálószoba Samsung 43TU7xxx kiváltását tervezem valami olyanra ami megközelíti a Nappali Q80 szintet, de nem kell a 120Hz. Van alternatíva TCL55C735 alatt is vagy tejesen engedjem el a 43-50” irányvonalat?
Felhasználás: Streaming szolgáltatók HDR, Plex.
Keretösszeg: Használtan vettem aQ80T-t 200k-ért ezért ez lenne a maximum. -
4264adam
veterán
válasz 4264adam #78667 üzenetére
HBO MAX megléte és a PLEX miatt a Q60 vagy a 43C735-el szemezek amik 160k-val záródnak be.
Tudom az 55 méretben van az erősebb processzor 120Hz VRR, de nekem tényleg csak a Q80 HDR színek megközelítése a célom es a PLEX kliens futtatássa mint a 43TU7xxx-n is. Gondolom erre a TCL hardvere is képes
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
eMag 3év gari
Philips
65Oled707 495e
58PUS8507 235ePhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz 4264adam #78668 üzenetére
Se a Q60 se a TCL nem lesz olyan
HDR-ben mint a Q80.
Mivel nem egy kategória,az áruk is mutatja.Mind2 egy átlag felhasználásra kitalált tv,a C735 így látatlanban is jobb feketét tud szerintem mint az edge ledes Samu.
Nem mondom h csalódás lenne de mivel ott lesznek egymás mellett legalább össze nézed őket,és ha nem gond megoszthatod velünk is
Próbáltam egymás utáni model évű Q60A-t és Q70B-t is.
Előbbi elég csalódás az árához képest nekem legalábbis,fekete terén.
TCL-ből most jön a 2. mini led,C73 nem volt még,nincs velük gond,felhasználói szinten semmivel se több mint más márkánál(plexben nem vagyok otthon,nem használom,Tcl topikban segítenek ez ügyben)[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz rainman72 #78670 üzenetére
Igazad van, nem is várom hogy Q80 legyen 140k-s árkategoriában, de legyen jobb mint a TU7022 HDR.
RTINGS Q60 összehasonlításban a HDR képességek meggyőzően jobbak mint a TU7022 ezért gondoltam, hogy a C735 is olyasmi lehet.C735 direct LED most olvastam utána ahogy írtad
Még vonzóbb[ Szerkesztve ]
-
thlacko
csendes tag
válasz thlacko #78613 üzenetére
Sziasztok, köszönöm a válaszokat de mire láttam őket már megrendeltem az 55-öst, most itt áll a dobozban ez nekem 2 emberes melónak tűnik az összerakás beüzemelés, elég volt egyedül felcipelni a 4.-re a mérete miatt.
Kérdésem a következő, milyen tesztprogram, alkalmazás videó áll rendelkezésre amivel meg tudok bizonyosodni róla, hogy hibátlan a készülék, nincs pixelhiba stb stb
Milyen teszteket kell érdemes elvégezni a rendelkezésre álló 14 nap alatt?
Tényleg ennek is át kell vennie a szobahőmérsékletet műszaki cikk révén, gondolom hogy egész éjjel a furgonban állt valahol.Köszi és üdv!
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
rainman72
Topikgazda
válasz thlacko #78672 üzenetére
Youtube pixel test,kapsz színes képernyőt.
Grey uniformity meg tudod nézni milyen a szürke egyenletesség,vannak-e sávok benne vagy piszkos foltnak tünő részek(másnéven DSE)
Feketére meg jó ez a videó lehetőleg full korom sötétben.[link][ Szerkesztve ]
-
FireLord
aktív tag
válasz FireLord #78365 üzenetére
Sziasztok,
Végül megvettem a QE43QN90BAT-ot, viszont óriási csalódás
A tv-nek szép a képe, viszont rettenetes doboz hangja van. Hálószobában nézném, nem akarok hozzá soundbart venni, de ennél sokkal többet vártam, a 12 éves tv-nek aminek a helyére vettem sokkal jobb hangja volt. Nem studióminőséget várok, de ne legyen már olyan hangja mintha a hangszóró egy kartondobozban lenne, lehessen érteni normálisan mit beszélnek abban amit nézek. Illetve a bal oldali hangszóró néha reccsen egyet. Érdekes. Visszaküldöm, ennyi pénzért nem vagyok hajlandó rossz szájízzel megtartani a készüléket.Ugyhogy most megint ott tartok hogy mi legyen? Árban visszamennék 200k környékére, közben rájöttem hogy nincs ott szükségem se oledre se nano qledre, és a Samsungot is teljesen kizárom.
Kérlek segítsetek, mi a bestbuy 43" 200+-20k környékén?
Philips 43PUS8807 (ezt Rainman kolléga ajánlotta korábban)
LG - ???
Sony - ???Akinek van ambilightja kisebb szobában, elmesélhetné milyen élménnyel bír. Érdemes a philips vonalon menni?
Köszi szépen -
Vhiktor
veterán
válasz FireLord #78674 üzenetére
Vegyél hozzá valami olcsó hangfalt, ha soundbar nem kell.
Lehet másik tv-nél picit jobb hangot kapsz, de sokkal rosszabb képet.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz FireLord #78676 üzenetére
Miniledes tv helyett másik miniledes tvt- vagy oledet válasz.
-
rainman72
Topikgazda
válasz FireLord #78674 üzenetére
Kb ilyen.
Ez 15m3 helység kb.
Szerintem brutálAmúgy egy TCL soundbar 50ezer.[link]
De kicsit drágábban ott van a másik
TCL TS8132 én ilyet használok,de a másikat is ismerem.[alza kuponnapok 95e][ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz FireLord #78676 üzenetére
Egyik TV-nek se lesz jobb a hangja, megnézted milyen vastag a 12 éves TV-d a "jó" hanggal meg a mostani? Nna, ott a válasz miért rosszabb a hang.
Fizikai képtelenség értelmes hangot kipréselni a mai TV-kből amikor vékonyabbak mint az ujjam. Szerintem már teljesen elvárható minimum, hogy aki ilyen TV-t vesz az vesz hozzá egy elfogadható soundbart. Régen nem volt soundbar meg vezetéknélküli SB, ezért csak *milliós* házimozi rendszerek jelentettek megoldást, na ott ráfeküdtek a hangra is rendesen. De mióta fillérekért kapsz soundbart ami lekörözi akármelyik TV beépített hangját, azóta elengedték a dolgot -szerintem teljesen jogosan. Ennyi, vegyél akkor olcsóbb TV-t és mellé soundbart ha kimaxoltad a költségvetést, de olyan TV-t nem fogsz kapni ami szignifikánsan jobb hangban mint a QN90B. Viszont kb bármit is veszel, legalább a kép rosszabb lesz
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Switi
csendes tag
Sziasztok!
Philips 65PUS8507/12 vagy 65PUS8807/12 tv-t szeretnék vásárolni. Eredetileg a 8507-est néztem ki a vodafonnál, de egymásnak ellentmondó infókat találok a panellel kapcsolatban. A mediamarktban azt mondták, hogy VA paneles, de displayspecifications oldalon IPS-t írnak, egy másik oldalon viszont VA/IPS van feltüntetve. Ez akkor lottó?
A 8807-est a MarkerWorldből el lehetne hozni 370k-ért, 50k-val lenne drágább, annyit meg talán fizetnék a 120hz-ért. Szerintetek megéri inkább ezt venni? De nem volt még dolgom ezzel a MarketWorlddel, van esetleg valami tapasztalat, megbízhatóak? Főleg garanciális ügyintézésre lennék kíváncsi, mert igazából az a lényeg.
-
atee_13
őstag
Üdv!
TCL C835 től mit lehet várni? Ami cél lenne kb külső forrásról HD tartalom (film, sorozat ilyesmik) online meccsnézés. Napjában nem menne sokat. Okos rendszer nem szempont van egy kijelző nélküli laptop win 10 el.
Hiteles teszt van valahol róla?
-
Szaszabond
aktív tag
Vennék egy TCL 43C735-t. Google TV van rajta Lehet rá telepíteni Kodit vagy VLC-t? Vagy SMB megosztást NAS-ról direktben elérni? Sima Android TV -vel lehet, de ha meg tudok spórolni egy külső media playert ( MI stick 4k), akkor az jó lenne.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Alza akció miatt elgondolkodtam most egy 65" TCL 65C835 beszerzésén.
Mennyire érdemes ilyen QLED-es TV-t venni? Nem jobb inkább gyűjteni még és egy OLED?
Hosszú távra venném.Jelenleg egy Philips 65PUS7303/12 van, ehhez képest előrelépés lenne egyáltalán a TCL?
Félek, az ambiligt hiányozni fog.üdv
-
Saccco
nagyúr
válasz werszomjas #78686 üzenetére
Az említett tv fasorban sincs a 835-höz képest.
Egyébként #78684.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
hunaqua
addikt
"Félek, az ambiligt hiányozni fog."
Amennyiben megszoktad és szereted....akkor bizony fog hiányozni.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
St3ven
addikt
A kettő közül melyiket választanátok (és miért), ha nem szempont a méretbeli és az árbeli különbség?
50" Q80B QLED 4K Smart TV (2022)
QE50Q80BATXXHvagy
43" Q60C QLED 4K Smart TV (2023)
QE43Q60CAUXXHVan élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
hallerlaller
addikt
válasz Szaszabond #78685 üzenetére
Google TV az még mindig android rendszerű csak más a neve.
#78686 werszomjas
'Félek, az ambiligt hiányozni fog.'
Nemcsak hiányozni, fájni is fog a szemed ha már megszoktad, megoldás lehet egy led szalag pl: [link]
[ Szerkesztve ]
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
adrian14
tag
Én is pont ezen vacilálok. Nem tudom eldönteni, hogy kell e nekem az oled vagy sem. A TCL nagyon jó árban van. Viszont az lg-nek úgy olvastam, hogy jobb az ügyfélszolgálata gariztatás esetén.
-
werszomjas
addikt
válasz hallerlaller #78690 üzenetére
Vagy ma kikapcsolom az Ambit a Philipsen, használjuk úgy pár napig, meglátjuk, mennyire lesz zavaró.
Mindenesetre megrendeltem a 65C835-t.[ Szerkesztve ]
üdv
-
Parmezan77
junior tag
Sziasztok,
Pár hete vettem egy 75U8HQ TV-t és nem vagyok teljes mértékben megelégedve vele. SDR illetve HD felskálázott filmek szépen működnek viszont HDR-ben és néha DoVi-ban is van egy zavaró jelenségem: Sötét jeleneteknmél ha Filmmaker vagy Night (DoVi-Dark) módban nézem sokkszor van hogy homályos a kép, föleg a széleknél, vagy erős ghosting van a világos részek körül. Ha világosabb módba váltok (pl. HDR-Sport vagy DoVi-IQ) akkor jóval kevésbé látszik és inkább csak HDR-ben, de ilyenkor meg HDR-ben a világos részek ki vannak égve (ez jól látszik pl az arcokon egy sötétebb jelenetnél).
Írtam supportnak és hosszas levelezgetés és kép küldözgetés után, el akarják vinni szervízbe, de nekem az az érzésem, hogy ezt talán egy jó kalibráció is megoldaná. Nem néz ki panel hibásnak és nem hintáztatnám meg a TV-t ha nem muszály mert elég nehéz ki-be csomagolni és a súllya sem kicsi...Tapasztalt már valaki ilyen jelenséget ezzel a modellel?
PS.: Streamingel és külsö HDD-vel próbálva
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Egy Samsung UE40K5500 utódját keresném édesanyámnak. Nekem egy Samsung UE50MU6102 van már lassan 5 éve és eléggé bejött, hasonlót keresnék.
200k HUF alatt, ha lehet 150k körül.
Filmnézés.
2 méter. 50" vagy 55"-ra gondoltam.
Sötét, többnyire este.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, általában egyedül.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Serviio, de ezeket minden TV tudja már gondolom.
Nincs.
Mindegy.
Samsung, Tizen OS (legalább 3.0, vagy újabb).
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs ilyen.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, garanciával. Az enyém és az ő TV-je is az ATOMTV-től lett anno rendelve, de látom sajnos már megszűnt. Milyen boltokat ajánlotok TV vásárlás esetén?Amikor leszűrtem árukeresőn Samsung 4K 49-55"-ra elég sok előjött, viszont alig találok róluk specifikációt, a fórumban rákeresve a modellnevekre is csak kérdések vannak, így elég nehéz összehasonlítani őket. Gyári oldaluk kb. semmit nem ér (azt is véleményből kell megtudnom, hogy IPS paneles-e) és a legtöbb nincsk fent displayspecifications.com-on. Van valami oldal, ahol rendes specek vannak?
A válaszokat előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz Vismajor01 #78680 üzenetére
Szerintem tedd fel a kérdést a Fali konzol lapos tévékhez topikban, ott inkább kaphatsz választ.
Szerintem az, hogy felfelé kell nézni már alapból kedvezőtlen. Ezen túl - ha jól látom - a fal síkjával párhuzamos a kijelző, tehát nem (közel) merőleges a nézési irányra, ami szintén nem igazán kedvező.
Egyik megoldás egy 15-20 fokban dönthető fali konzol lehetne. Ezek jellemzően a karos, kihúzható változatok, de csak a döntésnek megfelelő mértékben kellene kihúzni. (megjegyzem, hogy szerintem lentebb is lehetne a tévé, majdnem az átadó ablak tetején, a polcon lévő kütyüknek egy kisebb polc is elég lenne az ablak jobb oldalán)
A másik egy drága és kényelmetlen megoldás, de nézés szempontjából jobb. Függőlegesen mozgatható falitartó, amivel akár 50-60 cm-rel lejjebb hozható a tévé, amikor éppen nem használják az asztalt. Ezek kb. 100 eFt-nál kezdődnek, és persze naponta akár többször is mozgatni nem egy leányálom.42LM660S
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Mivel 2 éven belül már a 2. kijelzőt eszi meg a qe55q60tau garancián belül úgy gondolom érdemes tőle megszabadúlni,mert gari után nem igen költséghatékony mindig cserélgetni nem tudom mi okozza ezt elvileg pedig egy 5* tv...
Szóval
Telekomtól részletre
Film, Majd egyszer PS5 játék
55-65 inch körül de 55 is tökéletes!, 2méter 50cm kb a nézési távolság
Nappal és éjszakai is nézem, világos a szoba.
Csak szemből
Twitch de ez sem annyira fontos
Optikai a hangfalaknak
Mindegy
Mivel a samsungba csalódtam így azt inkább ne./ vagy?
De ha garanciális gond lenne akkor ne nekem kelljen küldeni,hanem helyben szereljék háznál vagy ők intézzék a szállítást, mint a samung aki háznál cserél kijelzőt stb.
HDR10+ vagy,Dolby Vision,
Minél olcsóbb/Üsse meg a qe55q60tau minőségét vagy jobb11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
ÚjA lista:
Hisense 65A7GQ 22 x 9711 Ft
Samsung UE65AU7102KXXH 22 x 9121 Ft
LG 65UQ81003LB 22 x 8971 Ft
Philips 58PUS8507/12 22 x 8911 Ft
LG 65UQ75003LF 22 x 8511 Ft
LG 55NANO813QA 22 x 8491 Ft
Samsung QE55Q60BAUXXH 22 x 8151 Ft
LG 65UQ70003LB 22 x 8031 Ft
Samsung UE55BU8002KXXH 22 x 7911 Ft
Philips 55PUS8007/12 22 x 7891 Ft
Samsung UE65AU7022KXXH 22 x 7171 Ft
LG 55NANO763QA 22 x 7131 Ft
Hisense 55A7GQ 22 x 6451 Ft
LG 55UQ81003LB 22 x 6251 Ft
Samsung UE55AU7102KXXH 22 x 6211 Ft
LG 55UP78003LB 22 x 5901 Ft -
4264adam
veterán
válasz pruzsi #78697 üzenetére
Ha ilyen rövid időn belül tönkre megy az elektronika és nem volt mozgatva a TV "fizikai behatás nem érte" én első körben az elektromos hálózatnál néznék szét. A ripple feszültségek folyamatosan nyírják az elekronikát főleg a kondikat még standby üzemben is.
Legalább azt az ágat újra húznám 1.5mm2 / 2.5mm2 külön új C16A kismegszakitóval ami a TV-re megy.
Hasonló hálózati probléma darálta a TV-ket családban.
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #78694 üzenetére
Nézelődtem, összehasonlítgattam, rákerestem itt a topicban és a következő két modell közül választanám valamelyiket:
Samsung UE50BU8502 - 160k
Samsung UE50BU8002 - 165kVan esetleg valakinek valami ellenvetése?
Írtátok, hogy BU8000/BU8500 helyett inkább Q60, de a legolcsóbb abból már 180k és bár max 200k-t adtam meg keretnek, eredetileg 150k környékéről indultunk, így a 160k körüli UE50BU8502 szimpatikusabb.
A válaszokat előre is köszi!
-
4264adam
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest