Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
almafa42
aktív tag
válasz Csabi1984 #78253 üzenetére
X90-től felfele FALD. Több dimming zone, jobb kontraszt, feketébb fekete. Közel nincs annyi zóna, mint egy C835-nél vagy X95K-nál, de nagyon számít.
Nekem volt még az XF szériából X85F és X90F is, ég és föld (tegyük hozzá ott más különbségek is voltak mint az általad említett modelleknél).Méretfüggő amúgy. 300k-ért 43X85K-t tuti nem vennék, ott az X89J (ami a talpban különbözik csak az X85J-től) 30%-kal olcsóbban, sokkal jobb vétel.
300k-ért 55X85K ha Sony-n belül akarsz maradni már jobb vétel, ott arányaiban jó az ára. Értelemszerűen más gyártónak van jobb kijelzője hasonló árkategóriában. -
Swami
senior tag
Üdv, hosszas tájékozódás és itteni segítség után két tv maradt a látókörben. Árban egyformák. Szakmai szemmel valamelyik felé billen a mérleg? Segítsetek lécci!
TCL 65C835 vs. Samsung QE65Q80BAT
Köszi!Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Vhiktor
veterán
C835 már csak azért is mert a q80b nem miniled.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
vargatamas90
csendes tag
Sziasztok,
Van jobb választás a TCL 55C735-nél az alábbi feltételekkel (VA is szóba jöhet).
200 körül +-20-30K
filmnézés, tévénézés. Semmi játék
3M. 55 alá ha jól értem nem érdemes menni a gyengébb panelok miatt.
99% este, így VA is szóba jóhet
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Hálóban lesz, ággyal szembe. Máshonnan nem
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, skyshowtime. Ariplay nélkül megvagyok, de azért előny
Blueetoth fülessel lehessen hallgatni.
Mindegy, konzolon lesz
9. Miket részesítesz előben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
Mindegy igazából, nem hiszem, hogy ebben a sávban van értelme használtat venni.
Köszönöm -
rainman72
Topikgazda
válasz vargatamas90 #78265 üzenetére
Írod 2-szer is hogy VA is szóba jöhet,miért?
Az 55C735 is VA panel
A qled más fogalom és lehet IPS is.[link]
Azért nagyon nagy csodára nem kell várni a C735 esetén,csak szólok nehogy bánat legyen utána.
Ez is csak egy tv és nem csúcs a TCL kinálatában inkább csak egy átlag,amit a qled technológia nélkül is el lehet érni más márkáknál mondjuk Sony vagy Philips,igaz drágábban sajnos.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
meri
aktív tag
válasz Vhiktor #78263 üzenetére
Én is most a TCL-re kattantam rá. Amit ki kéne még találnom, az a Dolby Vision és esetleg még a HDR10+ használatba vétele. Eddig egy NVidia Shield-et használtam filmezésre: Netflix, Kodi (mkv filmek), néha Chromecast laptropról.
Nomármost, sem a 2017-es "ős"-Shield-em, sem az LG UH850 nem tudja a DV-t (és az Atmos-t), a C835 igen - tehát vagy cserélnem kell a Shield-et egy 2019 Pro változatra, vagy a C835-öt kéne használnom mádialejátszásra. Ha ez kényelmesen megy, akkor a Shield is nyugdíjazható, és csak mint pl. Plex szerver, vagy GForce now "konzol" funkcionálna.
Kérdés: mennyire használható a C835 önmagában médialejátszásra? Mennyire egyszerű hozzákötni egy külső USB drive-ot, hogyan kezeli, és milyen szoftver javasolt hozzá? Esetleg NAS / network drive elérés megy neki? (pl. a Shield-re egyenesen lehet másolni filmeket PC-ről, de egy külső drive-ot ugyebár ida-oda kéne dugogatni). Szóval, mi erre a javasolt konfig?
uff
-
vargatamas90
csendes tag
válasz rainman72 #78266 üzenetére
Köszi a választ.
Rosszul tudom, hogy a VA az jobb színeket ad, cserébe rosszul teljesít világosban?
Van a nappaliban egy 65 colos OLED LG (C2), ha kicsit jobb minőségre vágyok. Ez csak egy hálóban lesz játszós TV, ezért szánok rá csak ennyit, de szeretném a pénzhez képest kihozni a legjobb minőséget. -
Vhiktor
veterán
válasz NagyBandi #78252 üzenetére
Nem érhető el hivatalos xbox app a tvhez.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Telepíthető a tvre kodi és plex is és akkor nem kell pendriveot dugdosni. De amúgy ajánlott egy rendes dedikált média lejátszó.
-
Vhiktor
veterán
válasz vargatamas90 #78268 üzenetére
Nem egészen.
A VA panel pont hogy jobban teljesít sötétben mint pl az IPS. Nyilván az oled teljesít a legjobban sötétben.
-
Giles74
csendes tag
Nekem a Serviio vált be a médialejátszásra. Igaz, hogy Samsunggal használom, de mivel ezt csak pc-re kell telepíteni, gondolom megy más tévével is. Ezzel nem kell másolgatni pendrivre-ra, hdd-re, hálózaton látja a pc megosztott mappáit, ahonnan azonnal indíthatod a filmet a tévéről.
-
rainman72
Topikgazda
válasz vargatamas90 #78268 üzenetére
Olvass bele légyszi fent az összefoglalóba,segít eligazodni a panelekben.
Alapszinten színekben az IPS-t tartják jobbnak viszont sötétben nincs rajta normális fekete,csak a szürke 50 árnyalata
A VA-n jobb fekete megjelenítés van de ez is model függő,és nem közelíti meg az oledet vagy jobb FALD tv-t.
Illetve az újabb háttérvilágítással rendelkező mini ledeket se.
Amire neked kell arra megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
Webhun
tag
Sziasztok!
Épp megrendelés előtt állok, TCL 65C835-öt néztem ki a javaslataitok és egy kis internetes böngészés után. Szól bármi azellen hogy [innen] vegyem meg? Jelenleg itt a legolcsóbb (és Alzánál)
Üdv,
Webhun[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Clark78 #78278 üzenetére
Ugyanaz
-
Tikakukac
titán
Vennénk úgy 10-15db TV-t. Na ez így gondolom felkeltette az érdeklődést
1. Adott, max 170k körül.
2. Rendezvényeken lenne háttérben, bemutatókon stb.
3. Ez teljesen helyzetfüggő
4. Nem szoba, van itt sátor, konténer, hotel, amit akartok
5. Nézik többen is, nyilván
6. Jó lenne ha a lehető legstabilabb lenne és legkönnyebben lehetne rá akár vezeték nélkül is tartalmat tolni. Akár Google akár Apple fronton.
7. Nagyon így kiemelve nincs.
8. Tippre falon lesz és állványon legtöbbször
9. Stabil legyen és ne szívjak vele, ne fagyjon le, nem akarok üzemeltetésre órákat eltolni
10. Nagyon sokat erről sem tudok
11. Új.TCL 55P635
TCL 58P635
TCL 55P639
TCL 55P638
TCL 55P735
LG 55UQ70003LB
LG 55UQ75003LF
PANASONIC TX-55LX600E
Samsung UE55AU7022KXXH
Samsung UE55AU7102KXXH
HISENSE 65A6BG
HISENSE 55A6BG
Hisense 58A6BG
HISENSE 55E7HQEzeket szedtem ki listázva, ami befér a keretbe.
Ha ebből tudtok mutatni egy 3-at max amire tudok szűkíteni én már örülök!
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Rick4
félisten
válasz Tikakukac #78282 üzenetére
A fő kérdés, lesznek mozgatva a készülékek, vagy fixen ott állnak, ahova egyszer leraktad? Vagy kipakolod, megy 2 órát, utána el akarod rakni pl a saját dobozába? A sátor miatt kérdem, a tippem, hogy heti 2x ki-be! Ezek közül erre kb egyik se lesz alkalmas..
Mind 3mm vékony műanyag keretes cucc, amit az ágyról nem tudsz úgy felemelni, hogy ne hajoljon meg az egész, 5-10 ilyet kibírhat, heti 2-3x mozgatva már nem fogja. Vannak kinti használatra, meg vendéglátós használatra tervezett tévék, ahol a hasonló belső ellenére egész más a külső.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Tikakukac
titán
Mozgatva lesznek, persze. Nem heti szinten, de havi szinten 1-2 alkalommal.
Maximálisan tisztában vagyok vele, hogy vannak céleszközök erre a dologra, így azzal is, hogy ezeknek a megtérülése a soha és a semmikor között van félúton. Jópár céget tudok-látok, ismerek, ahonnan bérelve vannak TV-k, nem hiszem, hogy újat mondok: egyik sem ipari cuccot ad ki, hanem ezeket
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Vhiktor
veterán
válasz Tikakukac #78282 üzenetére
A lényeg, hogy minél nagyobb legyen a fényerő, különben rendezvényen semmit nem lehet majd látni a képen.
Ebben az esetben a képminőség, színhelyesség másodlagos.[ Szerkesztve ]
-
kesztió
aktív tag
Legfeljebb 20 ezer forint. (ennyiért már van Videoton Color Star a Keravillban)
Minden adást megnéznék rajta.
3–4 méterről, kb. 80×50×50 cm az már jó.
Amikor van adás.
Az egész család nézni fogja, no meg a nagyszülők és a szomszédok is.
Ebből a kérdésből semmit sem értettem.
Lehessen beledugni a 75Ω-os antennakábelt.
Van a tévéknek talpuk?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Videoton, Orion. Mi az az operációs rendszer?
Legyen színes TV.
Csakis új, használtat a prolik vesznek.Bug és debug fia vagyok én
-
Vhiktor
veterán
válasz Tikakukac #78289 üzenetére
Én a c735t venném, alább nem adnám.
-
vidaila
senior tag
A tlc féle 5 év garit egyelőre fenntartással kezelje mindenki akinek ez számít, ugyan is még nem jelentkezett olyan tulajdonos akinek visszaigazolták volna a garancia hosszabbítás kérelmét (1 hónap után sem)
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Vhiktor
veterán
válasz Clark78 #78292 üzenetére
Ha nagyon világosban használod akkor qn90b. Ellenkező esetben S95B
-
Kronos3000
senior tag
válasz rainman72 #78227 üzenetére
Egy kollégámnak segítek tv-t venni, ezért végig böngészem a topicot és ide érve elmosolyodtam. Az LG 32LN575S -t 9-éve vettük, és bármiféle hiba nélkül üzemel, és én ugyan nem tv-zem, de a feleségem nem kíméli. Nem kétlem hogy meglesz a 10, vagy a 15-év is. Persze lehet hogy a manapság gyártottak már nem fognak ilyen sokáig üzemelni.
[ Szerkesztve ]
Wasabi...
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Eladom a Xiaomi Q1 75-öt, nem rakjuk falra és nagyon nem jó hogy ilyen a lába.
500-600-ért van valami jó alternatíva? Típus kb mindegy, de Tizient szeretjük.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
diox
tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek, 15 éve nem követem a TV-s piacot1. Tévére szánt összeg, forintban?
230k-240k körül +-10k/15K
Szinte csak filmnézés,
2m-2.4m.
Világos a szoba, főként este de nyilván néha napközben is…habár akkor is sötétített helységben
Nappaliban, szemből, néha többen akkor is ua. arról a kanapéról
Netflix,AirPlay,
HDMI,RJ45,USB,későbbiekben hang projektor miatt optika ?!
Mindegy,
Új garis."mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
rainman72
Topikgazda
válasz Vismajor01 #78297 üzenetére
Egy Samu 75Q80B kiváltja.
Élhetőbb tv szerintem.Volt múlt héten 525e is már.
Vagy ott van drágábban a TCL C835.
Szép az a Xiaomi tv szép a talpa is meg úgy egyben az egész.De nálam is minden tv falon van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest