Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
Látom ez az utolsó bejegyzés az S95B-ről, ennek kapcsán kicsit ráerősítenék, hogy mennyire is jó TV ez. Ezzel a megvétele utáni kissé negatív veleményezéseimet is jóvá szeretném tenni, akkor még nem esett le, hogy milyen erő birtokosa is lettem.
Azóta már a beállításokkal is teljesen meg vagyok elégedve. Gyakorlatilag annyira jók lettek a filmmaker profilok így néhány firmware frissítést követően, hogy nálam teljesen alapbeállításon fut mind SD mind HDR módban. Így azt érzem, ezen semmit sem érdemes változtatni, egyszerűen tökéletes számomra a kép és legalább a nehezen kisilabizált beállításokat sem kell észben tartani.
Szóval tényleg, a képminőség egészen elképesztő, annyira természetes a hatás, de mégis erőteljesek a színek, árnyékok, fényhatások, de mindvégig iszonyat naturális marad. Ez egy olyan kombináció, ami nálam a tökéletességet jelenti, a kompromisszumok ott szoktak kezdődni, hogy vagy naturális, de erőtlen a kép vagy kontrasztos, erőteljes, de már túl szintetikus, mesterkélt. Na itt a kettő előnyt egy időben kapod, hátrány nélkül!
Mivel monitornak egy C2-t használok, össze tudtam hasonlítani, bár a C2-n game optimizer mód fut, nem filmmaker, szóval kicsit hátrányban van, illetve a mérete is kisebb. Nyilván ezek is belejátszanak, de amikor a Sekiro játék 4K HDR youtube felvételét mindkettőn elindítottam, oh boy, hát fogalmazzunk úgy, hogy mintha a játéknak egy remastered verzióját láttam volna az S95B-n, konkrétan egy konzol generációval szebb ott a játék, mintha PS4 vs PS5-re felújított verziókat látnék. Eszméletlen természetes, de közben a sötét részletek és fényes effektek is szebben rajzolódnak rajta ki, mint a C2-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest