Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz rasotamas #75740 üzenetére

    A korábbi állapotokhoz képest, igen, lejjebb mentek. Benne lehet az is hogy kiszórják a gen 3-asokat hogy legyen hely a gen 4-eseknek, de azért fura, hogy azoknak is lejjebb esett az ára.

    Tehát akkor fő rendszer meghajtónak lesz.
    Mert akkor lehetne azt, hogy rendszer alá 970 evo plus, most épp beesett az ára oda amit keresel.
    A 2TB-sek inkább 41-től indulnak.
    De akár azt is lehet hogy 2 db 1 terrás, amiből a második már nem kritikus hisz csak steam mappa amiből csak az ingame fotók lényeg, oda mehet wd blue sn570, ha meg még is kritikus, akkor 980 sima. Persze ez az összeállítás is drágább mint az általad jelölt 37k plafon.

    Gen 4.-esekkel kapcsolatban kéne megerősítés Pyttawrx -tól, leírom amit én látok:
    amennyire tudom régi motoros vagy, így elvárható tőled hogy nem dőlsz be "gen4, mert újabb, tehát automatikusan jobb kell legyen" bullshitnek, attól mert valami gen 4, még nem biztos hogy tényleg erősebb egy gen 3-asnál.
    PL NV2 nem vennék hiába írja hogy gen4, mert nem sokkal drágábban ott a jobb gen 3-asok.

    A Crucial P3 plus is gen 4-es, de a nyers adatai alapján gyengébb a gen 3-as 970 evo plusnál. Tehát akkor már nagyon hasonló összegért inkább a jobbat vegye az ember.
    Most pl látom árukeresőn hogy az itteni topicban sokat emlegetett Apacer AS2280Q4-1, 1 terrás egységének az adatlapján fele akkora értékek szerepelnek, mint amikről én tudtam. Gen 3 középkategória alatti értékek, az én példányom ennél többet tud. Na most nem tudom, hogy az árukereső téved, vagy oda már frissebb adatok kerültek a költségcsökkentés jegyében, esetleg a gyártó alkatrészeket cserélt.

    Az első valóban jónak tűnő példány a WD black sn770, de az meg már 27k és nem használja ki az ember.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák