Hirdetés
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz Nagy ho-hohó #75498 üzenetére
Udv. Ismerosom is igy hasznalt gen3 ssd-t csak fatality lapban, es olyan 800mb/s-t tudott. Amugy a haswell pcie slotja gen3 mar? Mert akkor lehet hogy egy pcie-nvme atalakitoban gyorsabb lenne
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
PROTRON
addikt
válasz Nagy ho-hohó #75498 üzenetére
Annyit találtam hogy elvileg működnie kéne a jelenlegi lapodban, ugye alacsonyabb sebességen, ahogy Te is írod.
De akkoriban azért még a QVL lista is belezavarhatott, ez meg új SSD nyilván akkoriban nem tudták erre letesztelni, szal puding próbája az evés.
Az is lehet amit kollega ír, hogy megnézni a PCIe slotokat hogy gen 3.0-e, a kézikönyvben, hátha tud onnan bootolni, nagyobb sebességgel.
Ha mégse, akkor még mindig vehetsz egy Sata SSD-t, ezt meg elrakod a polcra a későbbi PC építéshez.Az új géped milyen gép lesz? Mármint milyen kategóriájú?
Meg a konvertálás alatt milyen munkamenetet értesz? napi szintű, munka (tehát hetente 1 youtube hobby horgász videót gyártasz amiből bevételed lesz), vagy csak ilyen hobby, hogy a félévente családban előforduló esküvők, szülinapok alkalmábó?
Átlagos+játék felhasználásra a 980-as elég, csak azért kérdezem mert mostanában megszaporodtak a heti szinten tecsőre feltöltő videós kollegák, ott már lehet haszon az egyel drágább kategóriából választani, így hogy jelenleg kicsi a különbség pénzben.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Nagy ho-hohó
csendes tag
válasz tasiadam #75501 üzenetére
Üdv. Most a gyorsaság nem számít mert egy Z790-es lapban lesz majd augusztusban.Az a lényeg,hogy menjen a lapban,ne a polcon legyen és a gari meg telik.Csak a videokártya hely gen 3-as úgy látom.
Motherboard has a PCI Express 3.0/2.0 x16 slot that supports PCI Express 3.0/2.0 x16
-
Nagy ho-hohó
csendes tag
válasz PROTRON #75502 üzenetére
Üdv.Az új gép Z790 lap + I7 13700KF proci + 32GB DDR 5 6000 Mhz
Kingston Fury Beast (CL36).A családi videók az kevés lesz de BluRay
filmek konvertálása (sallangok kiszedése a filmből,nyelv felirat) az
heti nyolc tíz darab.Van amikor több.Sata SSD-m van több is.Ez azért érdekel mert most nagyon jó ára van az SSD-nek.A kézikönyv ezt írja:Motherboard has a PCI Express 3.0/2.0 x16 slot that supports PCI Express 3.0/2.0 x16
Valószínű csak a VGA slot tudja a gen 3-at.Ha az M.2 es foglalat megy akkor letiltja a SATA 5-6-os portot. -
sbazsi
veterán
Sziasztok, fogytán a helyem, kéne egy kis tanács!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
40, nagyon max 50k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Legalább 1tb. (Ha van olyan áron 2 tb, ami ajánlott, és még belefér a keretbe, akkor lehet az lesz a befutó.)
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, M.2 2280 NVMe
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Lenovo P50
Itt ezt írja: Max. tárolóeszköz - 3
2 TB HDD
1 TB PCIe / SATA SSD
Ezt vajon mennyire kell komolyan venni? A PCIe tényleg max 1TB, vagy lehet 2 is?
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
5+
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
átlagos
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
újHa amellett döntök, hogy marad a régi, és az új bekerül, akkor kell valami ssd caddy. (a klónozás idejére elég ha csak bedugom a helyére caddy nélkül )
Van ilyen meg ilyen. Utóbbi hűtőbordával.
Ha kell, akkor milyen kell? Elég a sima/kell a hűtőbordás?
(Az eddigi átlaghőmérséklet jelenleg 34 fok)
Bár gondolom ha két lemez lesz egymás mellett, akkor kelleni fog az a borda -
Graphics
Jómunkásember
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apró kérdést szeretnék kérdezni tőletek. Alapvetően manapság már inkább nvme SSD-t célszerű venni, ha lehet, mint SATA3-asat nem?
Ezen alaplap ha jól értem képes ilyet fogadni nem?
" 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Matisse, Picasso, Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with A-Series APU and Athlon series APU)*"
2280-as méret, általános használatra, játékra egy ilyen Kingston NV2 is jó lehet akár nem? A kevésbé filléreskedő WD SN570 meg aztán már sok is
A legnagyobb gondot abban látom, hogy az itx alaplap alsó felén van az M.2 foglalat. Na ott hűlni nem fog túl jól, szóval valami abszolút nem melegedős példány volna célszerű.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Synology DS423+-ba szeretnék tenni egy 2,5-es SSD-t egyik kötetnek, hogy azon legyenek a telepített programok, Docker imagek és volume-k és ha esetleg VM-et futtatok, akkor innen töltődjenek be.
Ide normál SSD-t, ami középkategóriás nem biztos , hogy tennék, ti mit ajánltok?
- Új SSD, max 500GB vagy 1TB, csak 2,5-es kivitel , max 35k-ig.Téma összefoglalóban ezeket találtam:
Samsung 850/860 Pro
Sandisk Extreme ProEzenfelül ami még eszembe jutott:
Samsung SSD PM883 480GB 2.5" : innen apróról
Western Digital WD Red NAS (SA500) 500GB : boltbólEsetleg Samsung 870 EVO vagy Crucial MX500 szóba jöhet?
Van még más alternatíva ami ajánlott?
Segítséget előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Graphics
Jómunkásember
Üdvözletem Mindenkinek!
Az elmúlt x időben sokat próbáltam segíteni itt a topicban, de mai naptól a topicot max olvasni fogom, idő és egyéb okok miatt nincs opcióm a továbbiakban itt hatékonykodni. Sok hozzászólásom van-volt, de mostantól read-onlyban folytatnám.
Sziasztok!
u.i.: A400-at ne vegyetek.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
addikt
válasz Graphics #75511 üzenetére
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
stigma
addikt
válasz tasiadam #75509 üzenetére
Hi, köszi az infót akkor most már csak gyorsan el kell döntenem a méretet, hogy elég lesz e nekem vagy sem
Ezenkívül még Micron 5300 PRO/5200 ECO amiket nézegettem igaz ezek használtak, keveset mentek gari nélkül, de ezek jobb választás mint egy Samsung 860 pro-k, mert szerverbe optimalizáltak.
Keresőszabakra rákerestem ennél a 3-om típusnál amit írtam, igazából ajánlott mindegyik.
[ Szerkesztve ]
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tasiadam
veterán
válasz stigma #75515 üzenetére
van használt 2TB fent még, ugye, 35-ért, PM883 szintén. Az is örökkévalóságig megy. Az a gáz, hogy HDD meg nincs 1TB fölött CMR-es 2.5"-ban, pedig én inkább arra váltanék, seedelni fölös a gyorsabb, jellyfin meg röhögve megy róla, igaz 720p-ben nézek mindent szökőévente. Amikor meg játékot telepítettem róla, akkor 1-2 alkalommal brickelt a telepítés, mert hassabban kapott adatot, mint szerette volna.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
berton
csendes tag
Sziasztok
Új gép vásárlása előtt állok, és hozzá szeretnék venni több SSD-t amiben tanácsot szeretnék kérni.
Összesen 300e forint
1db M.2-es 250-500GB-s operációs rendszernek/irodai programoknak
1db M.2-es 2TB-s játékok és programoknak
1db SATA III-as 4TB-s amit particionálnék 2 részre. Az egyik részére mennének biztonsági mentések, a másikra filemk és alkalmankénti torrentezés. Ezzel kapcsolatban lenne, egy olyan kérdésem, hogy jobban járnék-e esetleg 2db 2TB-s SATA SSD-vel, vagy sem.
Asztali gépbe, és lásd 2. pontot.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
ASUS ROG Strix B650E-E Wifi
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
Minimum 5 évvel, de a több az csak jobb.
Átlagos
Új -
HARDVERAPRÓD
válasz berton #75519 üzenetére
Szia. Én Erre NAS-t vennék(vettem is). Biztonsági mentések mennek oda automatikusan, plus torret megy róla, és mivel HDMI-s modelt vettem, így TV-re van kötve, és azonnal tudom nézni rajta a média tartalmakat. Árban nem jössz ki olcsóbban, de szerintem ez való arra amit teszeretnél.
-
PROTRON
addikt
válasz berton #75519 üzenetére
Manapság már nincs jelentősége hogy 1 nagy megthajtód van, vagy 2 külön a windows rendszer meg a többi számára.
Ellenben a kisebb 250-500-as egységek általában lassabbak (technológiai okok miatt) mint ugyanazon típus 1-2TB egységei.
Így jobb legalább 1 TB egységekben gondolkodni, mondjuk 2 db samu 980 1 TB, aztán a program filest megosztani a 2 meghajtó között.
Vagy más, mondjuk WD SN570-ből van 2TB-os is, az is jó átlagos használat esetén.
Kevés a tapasztalat vele, de még ott van az Apacer AS2280Q4, abból is lehet kapni 2TB egységet, de sok helyen drágább mint 2 db 1TB samu 980-as.Én nem tenném 1 meghajtóra a biztonsági mentéseket és minden egyebet, ha azzal a meghajtóval történik valami ugranak a mentések is.
Az odáig oké hogy a gépben legyen egy adag mentés, de szerintem is jobb lenne külön választanod a hosszútávú adattárolást és torrentet a fő gépedtől.
300K-ba lehet beleférne olyan NAS, amin van 2,5G lan port, meg nézni egy 2,5G switch-et hogy a belső hálózat dübörögjön. Az interneten amúgy is máshol lesznek a szűk keresztmetszetek.A NAS-t el lehet dugni a TV környékén valami fiók mélyére is, csak ki kell kábelezni ugye.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #75522 üzenetére
Még az kimaradt (bocsi), hogy a NAS-ok esetén érdemes lecsekkolni milyen meghajtókat fogad, mert sokszor csak SATA-kat, oda meg a Crucial MX500-asből érdemes választanod hogy biztosan kiaknázhasd a 2,5G-t.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
csikosdapro
tag
Sziasztok.
Adott egy MSI Z370 Sli Plus alaplap, 2db m.2 csatival és 6db satával. Nekem a 6 sata tele és egy m2 is, van egy üres m2 slotom. Ezen a linken található táblázat szerint nem minden sata csatlakozó működik bizonyos kombinációknál, viszont jelenleg működik, mivel csak az 1-es m.2-es slotban van pcie-es ssd.
Mi lehet a megoldás, ha az egyik hdd meghajtót akarom kicserélni, veszek egy 1tb körüli 2.5-es satásat? Játékokra kellene, videók szerint nem sokkal marad el a játékban pl a betöltés sebessége a satás ssd-nek a pcie-től, pedig elvileg kb 7-10-szeres különbség is lehet köztük, ezt mondjuk másolásnál érezhetném?
Köszönöm -
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Alaplap a cuccok között.
WIN10 + játékokra kell.
1. Samsung 980 PRO 2 TB
2. Kingston FURY Renegade NVMe 2TB
Köszönöm!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
PROTRON
addikt
válasz csikosdapro #75527 üzenetére
A kérdésed inkább Flash SSD topicba tartozik, szóval az itteni admin majd lehet törli, csak úgy.
Addig is hátha még időben elolvasod:
Ha csak átlagos felhasználásod van, akkor SATA sebesség felett alig, vagy egyáltalán nem érzékeled a valós különbséget, azok a miliszekundumok ide-oda nem oszt nem szoroz.Biztos hogy mind a 6 SATA csatolós meghajtódra szükség van? Nem lehet kiváltani-összevonni 1-2 nagyobb egységbe? Oké, költséges, de hosszú távon amúgyis elfogy a tárhely.
Akkor meg már nem lesz gond hogy az M.2 slot letilt 1 vagy 2 SATA-t, ha eleve csak 3 SATA csatlakozós háttértárat használsz.
Pl Crucial MX500 elég jó árban van és megbízható is.
M.2 rendszer meghajtód milyen?
Abból is érdemes lehet NVME protokollú, M.2 csatlakozójú Samu 980-ast berakni, 1 TB méretben, tényleg csak az ára okán, mert most olcsó.
Mint írtam átlag felhasználás esetén nem sok különbség van felhasználói élményben hogy SATA vagy NVME protokoll miatti sebességgel használod, de azért ha később munka programokhoz is használod ráadásul windows rendszer meghajtóként, akkor már hosszú távon jól jön az M.2.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
csikosdapro
tag
válasz PROTRON #75529 üzenetére
Samsung 970 Evo Plus NVMe 256os van a rendszernek, van sima hdd 250-es töltésre, az pont jó, hogy azon folyamat cserélődik az adat, meg régi is nem sajnálom (temp), van 2db régi 1 terrás, az is inkább adattárolás volt, de az egyikre játékokat telepítettem (az egyiket, amelyik hd sentinel szerint haldoklik, kiváltanám), meg van két 4es
-
PROTRON
addikt
válasz csikosdapro #75531 üzenetére
1 db 250, 2 db 1 TB, 2 db 4 TB = 5 db, összesen 9,25 TB. Hol van a hatodik? Hova tűnt Démon Hill???
Ha én lennék a helyedben:
Ha a 4TB hdd-k még jó állapotúak akkor maradhatnak.
De a többi HDD-t kiváltanám, 1 nagyobb 2TB egységgel, ez SATA-ban kb 50k jelenleg a Crucial MX500.
Vennék még 1 db 980-as Samu-t a másik M.2 slotba, arra mehet minden játék és egyéb szoftver, ami nem igényli hogy a "C" meghajtón legyen, mert vannak olyanok.
A 980-asból csak 1 TB a max ami kapható, ez most akciós, 25-26k.
Így a 2 db M.2, meg a 3 db SATA elfér.Ha most nem akarsz a 2 TB Crucial-ra fizetni 50k-t, hanem mondjuk 1-2 hónap múlva, akkor is a NVME példánnyal kezdenék, egyelőre kiváltaná a 250-est, átkerülne rá minden szoftver-játék telepítés, a maradék helyre meg ami még a haldokló 1TB-ról adat felfér.
Mivel nem írtál költség keretet ez is szóba jöhet:
1 db 970 evo plus 2 TB, annak is beesett az ára szintén 50k alá, de erre kell vagy az alaplapi heatsink, vagy egy 3k hufos rendesen bordázott borda. Ez akkor kiválthatná a rendszert-250est-haldokló 1TB-set, szoftverek telepítésével, ugyanúgy száműzésre kerülne a másik 1 TB hdd, azokat az adatokat szét dobnám az új 2TB, meg a régi 4-esek között.
De mellette meg is maradhatna a 250-es rendszernek, csak szerintem jobb manapság ha 1 nagy rendszer meghajtód van, úgy is mindent netről töltünk le telepítőket.Amennyire tudom, ha vannak program files mappa elemek, vagyis a windows által kezelt és a vírus írtó által folyamat felügyelt szoftverek HDD-n, előállhat hogy az egész windows teljesítményét visszafogja.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
40.000 - 50.000 Ft
2TB
m.2
Gigabyte Z790 Aorus Elite AX DDR5 rev1.1
5 év
Általános, adattárolás
Csak új.A WD red 2tb HDD-t szeretném leváltani m.2-re. Később vennék még eb 2TB-t. Megéri még ezeket raid0-ba rakni?
Köszi előre is.
-
Raymond
félisten
válasz SoulReaver #75536 üzenetére
A sima Crucial P3 meg van raktaron 40 korul es nagyon jo az SLC cache kezelese (nem fix meret hanem mindig a szabad terulet 1/4-e a gyors SLC). A P3 plusz picit dragabb de meg mindig jo aron van. RAID-be nincs ertelme tenni ezeket.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
YellowFlash
aktív tag
Berendeltem egy 1TB-os és egy 2TB-os KC3000-est.
1 terás váltja a mostani veterán 250 gigás 960 Evómat, a 2 terás meg ott lesz minden másnak, főképp játékoknak.
Jókat hallottam erről a darabról, a sebesség meg tip-top. Remélem jók lesznek.
A 960 Evo meg kap egy külső Axagon tárolót, és lesz belőle "pendrive".[ Szerkesztve ]
They don't know... PepeLaugh
-
HARDVERAPRÓD
válasz YellowFlash #75538 üzenetére
Szia.
Majd a Flash topikban számolj be erről, hogy hogy vált be. -
boygabi_
aktív tag
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
Kb 30K.
Mekkora SSD-re van szükség?
1Tb.
Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali. Sata 3
Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
[Asus X79GD45]
Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3 vagy 5
Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos. Szinte csak játékokhoz kellene.
Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Újat szeretnék.
Amire leginkább kiváncsi lennék az az, hogy ebbe a lapba van e értelme PCI express csatolós M.2 vagy mSata adaptert rakni vagy jó egy sima 2,5 collos normál winyó is.
Ami eddig van a gépben:
Samsung SSD 830
Kingston V300 szerintem ennek a helyére jönne az új.
2. db 1Tb Western digital normal HDD
Köszi a választ! -
5leteseN
senior tag
Olvastam, vettem: Lexar NM620/512GB.
Szép,okos,ügyes, de: az ígért 3e/3,5e MB/s helyett 2-2,5e MB/s-t ad a ChristalDiskMark.
???
Vmit olvastam, hogy a m-lemezhez képest van vmi 64 bit/block nemtommi/nememkéxem probléma. Ez mi is?
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz boygabi_ #75540 üzenetére
Az első válasz: Crucial MX500, 2.5" sata SSD, 1 TB.
Vagy ha ki akarod rakni a HDD-ket is a gépből, akkor van belőle 2TB-os is.
BTW vannak bizonyos windows belső rutinok, amelyek esetén nem csak az számít hogy a rendszer rendes SSD-n legyen, hanem hogy semmilyen háttértár ne legyen klasszikus, régi típusú HDD-n. Na persze vannak újabb fejelsztésű HDD-k, de neked tuti nem abból van. Nem nagy a teljesítmény veszteség, de röccenéseket észre lehet venni azért.Amúgy mekkora az a Samu 830-as? Mert ha kisebb mint 256, akkor érdemes lehet az újonnan vásárlásra kerülő SSD-re áttelepülni a windows rendszerrel. Vagy legalább akkor ha már nem tudsz írnirá, tehát amikor már véget ért az életciklusa.
Második téma:
Msata SSD vs SATA 2.5"--->nincs különbség sebességben, mind a kettő sata csatolós.
M.2 SATA vs SATA 2.5"--->nincs különbség sebességben, mind a kettő sata csatolós.Harmadik téma:
alkalmas-e az alaplap arra hogy PCIe slotba helyzett adapterrel egy M.2, a sata-nal gyorsabb NVME csatolós SSD-re (különbség van hogy M.2 SATA, vagy M.2 NVME egy adott SSD) rakd a rendszert?
Nehéz kérdés, ez eléggé régi fejlesztés, első keresésre semmit nem találtam, így azt mondanám hogy alap kiszerelésben nem támogatja az NVME, tehát a gyorsabb SSD protokollt, ide SATA-t rakni....nincs értelme szórakozni, jók azok a sima sata csatlakozók.Nem biztos hogy a Te felhasználói szokásaid mellett megéri kutakodni bios frissítések, vagy más gyártók bios átírási módszerei között és a folyamat közben kockázatatni hogy hazavágsz egy jól működő rendszert. Nem nyernél jelenleg annyit vele, persze majd amikor lesz új PC, az más tészta.
-
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok. Első körben sajnos nem kaptam választ. MSI B250 Gaming M3 alaplapom van. Van már benne egy adata xpg 240gb-os m2 ssd. Erről fut a rendszer, meg is vagyok vele elégedve. Most szeretném az alaplap másik M2-es slotját is kihasználni leginkább játékok futtatására, hobbi szinten. Van hozzá valami kínai hűtőbordám véletlenül 2db-ot rendeltem az adata kapta az egyiket erre mehetne a másik ha rámegy.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? ~25000huf
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500gb legalább 1tb maximum
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Asztali gép MSI B250gaming M3 I5 7400 cpu, M2 érdekelne mindenképpen.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) https://www.msi.com/Motherboard/B250-GAMING-M3/Specification
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Ha adnak 3 évet az már szerintem korrekt.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Hobbi játékos felhasználás. Átlag heti 3-5 óra játék
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Csak újban gondolkozom. -
PROTRON
addikt
válasz Guenwhywer #75544 üzenetére
Én javaslom a Samsung 980 1TB egységet, jelenleg jó árban van (akár a kék víznél, akár a zöld manónál) és majd a kövi konfigba mehet fő rendszermeghajtónak ha ezzel PC-vel történne valami.
Csak mert az "Adata xpg" az egy kategória jelölése az adott gyártónak, azon kategórián belül is tucatnyi eltérő sebességű típus létezik, ahogy az sem mind1 melyikből mekkora méretűt használsz, mert a legtöbb esetben a 240-esek lassabbak mint az 1TB-sek.Fontos viszont hogy vedd elő az általad linkelt weblapról a manuálét és ellenőrizd le hogy nem ütközik-e az alaplapod egyéb portjai ha használod az M.2-őt. Alaplaponként eltérő, van akinél az egyébként nem használt PCIe slotokat tilja egy második M.2, van akinél a nem használt SATA portok közül.
Egyszerűbb ha Te átlapozod nálad van-e bármi beledugva azokba a másik portokba, esetleg még előtte átdugni ha fontos.[ Szerkesztve ]
-
kovacsa
tag
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? ~50ehuf
2. Mekkora SSD-re van szükség? 1tb
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Synology NAS DS923+ vagy Synology DVA 1622 (ezt is most venném)
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán) lásd 3.pont
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Hobbi játékos felhasználás. NAS, ami webszervereket, Surveillance stationt, Torrentet, Plex-et futtat
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet? Csak újban gondolkozom.
Előre is köszönöm a választ! -
PROTRON
addikt
válasz kovacsa #75546 üzenetére
Ez lehet nehezebb szülés lesz, mivel az ide írogatók ugyan használnak NAS-t, meg épített servereket is, de hogy konkrétan a Te felhasználásod esetén mi a legjobb megoldás, az nem biztos hogy mindenki rendelkezik elegendő információval / tapasztalattal.
Amit látni, hogy az 1.-es NAS jelölteden van 2 db egyenként 1gbpe LAN port, amik tudnak link aggregationt, tehát elvileg tudhatja a 2,5 GBe lant, de ehhez az egész hálózatodnak úgy kell kiépítve lennie. Tehát lehet hogy a 2 db M.2 slotba érdemes NVME SSD-ket rakni. Mondjuk 2 db 1TB-set.
A második jelölted nem tudja ezt mert csak 1 db gbe lan portja van, sem az M.2-őt, így ott eldőlt a kérdés, csak SATA mehet bele.De hogy ehhez a felhasználáshoz egyáltalán van-e haszon abban hogy SSD-t használsz, azt én nem tudom.
Nekem otthon a munkaállomásom kiszolgálásához, tervezéshez van értelme 2,5 LAN-t alkalmaznom egyedi építésű olcsósított serverrel, de nálad a "webserver" az már ugye internet szolgáltatón is múlik.
Ahogyan én abban sem vagyok járatos, hogy feltétlen kellenek-e az enterprise megjelőlésű, premium feláras egységek SSD-ből a Te céges szintű felhasználásodhoz, vagy ugyanaz a Crucial MX500 1TB is elegendő, amit otthoni játék felhasználáshoz szoktunk ajánlani, 25-26k környékén.
Ha meg M.2, akkor samu 980 1 TB.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
fanci
tag
Sziasztok!
Örömmel látom hogy az ssd árak az elmult években sokat csökkentek ezért arra gondoltam hogy talán időszerű lenne kicsit gyorsítani régi számítógépemen. Sokat nem költenék rá hiszen elég régi gépről van szó,(alaplap.: msi h97 gaming 3… Socket 1150.). Ebben az alaplapban már van M2 foglalat (1 x 2280 key M PCIe Gen2 x2/sata). Milyen PCIe M2 ssd-t ajánlanátok 15 ezer forint alatt,? 500 vagy 256 Gb, igazából csak az op rendszer futna róla, a megbízhatóság és a hosszú élettartam fontosabb lenne mint a sebesség. Ne haragudjatok ha butaságot kérdezek elég láma vagyok a témában de pl a mai gen3 pcie M2 ssd-k jók az én M2 pcie gen2 x2 foglalatos alaplapomba? Ha igen akkor tapasztalok valami hátrányt (pl sebességben) a gen2 miatt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest