Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Mcray #47241 üzenetére

    Nincs nagy ütemű fejlődés. A Samsungnál két termékvonal van:
    1) SATA: 830, 840, 850, most meg kijött a 860-as. Ez van sima SATA csatolósban, vagy M.2 SATA csatolósban, esetleg mSATA csatolóval.
    2) PCIe: 950, 960, most jött ki a 970-es. Ezek M.2 NVMe meghajtók, játékra felesleges ilyet venni, a játékok nem hajtják ki. Ilyen célra nagy tárterületű olcsó SATÁ-sat kell venni, amin minél több sokgigás játék terpeszkedhet úgy, hogy azért maradjon rajta némi hely a wear levelingnek.

    Az 5 év nem csak az SSD-től függ, hanem hogy hol vennéd. Sok bolt nem adja tovább a gyártói 5 éves garanciát, és a Samsung annyiból speciális, ha a bolt nem adta tovább, akkor a Samsung sem adja meg az 5 évet.

    Igazából neked akármilyen SATA SSD jó lenne, ami 5 év garival jön, ezek általában az Adata SP920, de ez már kifutott modell, meg a Samsungok. Esetleg van egy-két mifelénk ismeretlen gyártó (Forza, Patriot), akinek az SSD-i kaphatók 5 év garival. Ha olcsóbb modelleket nézel, akkor a keretedbe egy nagyon kicsi toldással beleférnek a 250 gigás modellek is, nem csak a 120-asok.

Új hozzászólás Aktív témák