Új hozzászólás Aktív témák

  • masoo

    tag

    Sziasztok

    Most lett egy kis időm és megint eljött nálam az ssd kérdése a laptopba.

    Nos három típus maradt amiből akarnék választani:

    samsung 850 evo / pro
    kontra
    plextor m6 pro

    A gondom annyi, hogy a samsung több szempontból nálam "lenézett" gyártó, mert részint futottam bele még samsung fun időszakomba 2-3 időzített meghibásodásba és így úgy gondolom ezzel termékei zöme tele van (ellenszenvem akkora hogy sony tvt vettem idén nem a szokásos samsungot), arra pedig nem vágyom, bár 5-10 év gari azért adna okot bizalomra. Másodszor pedig úgy láttam hogy tlc chip van a 850 szériában és ezzel szemben a plextor mlc lapocskákkal operál. Amit e témában olvasgattam, abból az jön le, hogy az mlc azért jobb választás mint a tlc ráadásul tlc általában olcsóbb is az élettartam miatt és ezt látva egy nem olcsó 256gb samsungban megint csak vévigvezeti az ingerületeket a hátamon szőr irányba.

    Ezért lenne jó számomra, hogy mondjatok véleményt ami esetleg elterel engem a végső döntés felé.
    Esetlegesen egy új típus is szóba jöhet, gonolom hetente jön ki 1-1 új ssd.

    olcastam sok tesztet külföldi fórumokon is, látom, hogy a samsung terméke jobb sebesség szempontból de legalábbis nem rosszabb mint a plextor, vártam az m7 pro plextort de ilyet csak m2 csatival láttam sata3-al nem. Emeddig.

    A másik érdekesség nekem a 3d v-nand történet ami elvileg van a pro sorozatban de a kérdés itt is hogy 2-3 bites változat és ér e ez annyit, hogy samsung legyen ami most 51%ban plextor még akkor is ha ez a plextor nem az a plextor amiért az egyetemen kb rajongtam / tunk.

    Köszönöm a véleményeket segítséget okosságokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák