Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Pár évet vajon kibírna az SSD?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz rayoliviero #37205 üzenetére
Torrent célra csak olyat szabad ami írás limit mentes,különben 3 éven belül garantáltan kipusztul a sok írás miatt. Rádasáként nagy méretben kell venned az meg fél autó ára.
A jelzett Samsung nem limit mentes!
[ Szerkesztve ]
-
L@co
aktív tag
-
Nyugis
senior tag
az ssd- addig nagyon jó amig rendszer szinten használod.
mondjuk OP rendszerre.
HA te játékokat teszel, és az frissül, bővül stb, letörlöd másikat teszel fel rá, akkor ezzel lényegesen lerövidited az élettartalmát.
persze ezt nem reklámozzák a gyártók, de attol még igy van. -
dugo_
veterán
válasz Nyugis #37212 üzenetére
Mert egy OS az olyan állandó dolog ám, nem frissül, nem cache-el, nem változtatja a méretét az idők folyamán.
Lényegesen akkor rövidítenéd le, ha terás játékokat pakolásznál rajta hetente. De még a mai nagyobb játékoknál is max annyi lesz a látszatja, hogy napi 10-20GB írást feltornászod mondjuk 40-50-re. Az még a limites SSD-knél sem olyan egetverő érték még. -
Petya-wh
tag
<< AZt mondjátok M.2 inkább ne, mert melegszik?
Nem játékra lesz, inkább csak gyors legyen... Napi 1-2óra általános használat...ASUS P5B; C2D E8500; CoolerMaster TX2; Geil UltraDual 2x1Gb Kit ; ASUS nVidia GeF6600 ; 36Gb/10.000 WD Raptor + SAM HD403LJ/400Gb SATA2
-
Nyugis
senior tag
Persz sok olyan teszt van ami extrém dolgokat produkál.
Én azt mondom hogy a gyakorlatban még sem ez jön le.
Egyébként meg mindenki azt csinál amit akar azt vesz meg amit akar.
én elmondtam a véleményem.
Ennyi. -
L@co
aktív tag
válasz Nyugis #37212 üzenetére
Nem vagyok nagy játékos, szóval max havonta 1 játék telepítéssel kell számolni.
Nagy fájlok mozgatására NAS-t használok.
ADATA SP900 256GB-ost fog egyébként váltani, ami megvan már kb. 3 éve és 5-6 TB írás van benne. Próbálok figyelni rá, nincs lapozófájlom, meg nem hibernálok. A kérdésekre visszatérve:"Átfutottam a topicot, és ha jól értettem, akkor egyelőre nem érdemes sem nvme (drága és nincs semmi érezhető előnye), sem pedig m.2 SSD-t (melegszik) venni.
Tehát a 2,5"-ek közül egy ADATA SX930 elég általános felhasználásra (Windows, játékok)?"
[ Szerkesztve ]
-
poci76
aktív tag
Egy MLC-s SSD legalább 2000 írási ciklust ki szokott bírni, egy TLC-s pedig 500-at. Ha napi 40GB írással számolunk az év mind a 365 napján, akkor egy 120GB-os TLC-s SSD 4 évet bír ki, egy 240 GB-os 8 évet, egy 480 GB-os 16 évet. Egy 120 GB-os MLC-s ssd 16 évet, egy 240 GB-os 32 évet, egy 480 GB-os 64 évet. Nekem fél éve napi átlag 18 órát megy a gépem, nem tiltottam le a virtuális memóriát, ide szemetel a Firefox és minden, nem torrentezek rá, napi átlag 10GB az írásom. Ha még napi 30 GB-ot letöltenék, akkor lenne a fenti terhelés. Ha "csak" 10 GB-ot szednék le, akkor a fenti duplája. Szerintem egy átlag torrentező még ennél is sokkal kevesebbet tölt le. A feltöltés meg ugye mindegy, az nem amortizálja az SSD-t. Ezek után nem gondolom, hogy félni kéne az SSD-re torrentezéstől, mint ördög a tömjénfüsttől.
-
Nyugis
senior tag
Ezek a számolási példák minden esetben feltételezik a 100%os anyag használatot és működési élet tartamot.
Ha ez igy lenne akkor semmi szükség nem lenne se szevizre se garanciára. -
fireman123
őstag
Sziasztok!
Lenovo Z580 laptopba menne egy SSD a HDD helyére, a HDD pedig az optikai megható helyére, kérdésem, hogy a linken lévő beépítőkeret ugye univerzális, és passzol a Z580-ban lévő DVD helyére (12,7 mm) annak ellenére, hogy a Z580 nem szerepel a kompatibilis listában??? ...elvileg minden laptopba jó ahol 12,7 mm a méret???, ....gondolom ez is ugyanúgy jó???[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Nyugis #37222 üzenetére
ez alapján én sem hiszek a matematikában.
hiába a számolási adatok,az biztos,hogy nem felel meg a gyakorlati értéknek,valóságnak.
én sem hiszem,hogy az SSD-k 15 évet elmennének így zökkenő mentesen.
már egyre több helyen olvasom,hogy 4-5 évesen már purcannak ki az SSD-k. pár sorral lejjebb is már irt valaki egy Kingston ügyben. -
jeni
félisten
válasz fireman123 #37223 üzenetére
pontosan,az,hogy nem szerepel a Z580 az még nem jelent semmit,mert minden laptop márkát nem fognak feltüntetni!
az a lényeg,hogy 12,7mm legyen a vastagsága. tehát a Z580 Lenovoban is 12,7mm DVD rom van benne vagy író akkor maga a Caddy is 12,7mm kell,hogy legyen.
és még arra kell figyelni,hogy maga a Caddy alján legyen furat a HDD rögzítésének,én is bele estem,hogy maga a Caddy alján nem volt gyárilag a furata kialakítva a HDD rögzítésére,nekem kellett kifúrnom azok helyeit.[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
sziasztok!
Mi a helyzet most az SSD árakkal? Feljebb mentek mostanában, vagy nem? Várható közeljövőben változás? (256-os HyperX Fury-t szeretnék használtan vásárolni)
Ja, persze másik kérdés lenne, hogy jó-e ez az SSD (nincs-e valami típushibája). iponos teszt alapján esett rá a választás, mert mondjuk egy V300-nál megbízhatóbb, de hiperszuper nem kell...[ Szerkesztve ]
-
Nyugis
senior tag
Ez pont egy jó ssd.
21k tol indul újonnan.
És használtan se sokkal olcsóbb.
Ami meg igen azt kerüld el. -
juhasz26
csendes tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék vásárolni a Toshiba laptopomba.
Ez a kettő közül szeretném valamelyiket megvenni:
- ADATA SP550 Premier 120GB
- Kingston UV400 120GBTesztek alapján az ADATA gyorsabb, de ha jól tudom (ez nem biztos) az ADATA műanyag házas is.
Laptopba a CD/DVD meghajtó helyére lenne beépítve.
Kérdésem, hogy mennyire fontos, hogy műanyag vagy fémházas ilyen esetben?
Köszönöm a válaszokat.
Üdv, juhasz26 -
Redneck
nagyúr
Üdv!
A Kingston 240GB UV400-at mennyire érdemes megvenni? Szeretném a jelenlegi rendszerem (Windows 7 64bit) megtartani és ha lehet klónozni. Mennyire hülyeség? Még sosem volt SSD-m, nem tudom mit kell ki vagy bekapcsolni rajta.
A rendszer mellett a legalapabb programok és kb 100GB-nyi játék lenne rajta állandóan. Tárolásra marad a 320GB-os 7200RPM-es HDD.
Szerk:
Természetesen a gyorsaság mellett nem ár, ha tartósabb, de 20k-nál nem igen akartam többet szánni a dologra.[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
fireman123
őstag
Köszi az infót .....arra a 4 ovális lyukra gondolsz a aminek lennie kell a Caddy alján?
-
Petya-wh
tag
[37188]
<<< valaki, valami tapasztalat ?ASUS P5B; C2D E8500; CoolerMaster TX2; Geil UltraDual 2x1Gb Kit ; ASUS nVidia GeF6600 ; 36Gb/10.000 WD Raptor + SAM HD403LJ/400Gb SATA2
-
Redneck
nagyúr
válasz Nyugis #37232 üzenetére
Köszi!
Annak még utána kell nézzek hogy mit kell beállítsak rajta, de akkor lehet meglépem. A bajom csak az hogy már rengeteg verziót hallottam beállításokról hogy nem tudom mi igaz és mi nem. Nem lenne esetleg értelmesebb lépés pár ezressel drágábban egy MLC-s inkább?
-
jeni
félisten
válasz Redneck #37235 üzenetére
Az MLC tartósabbak,de drágábbak is. A TLC is jó ha minőségi alapokból vannak összerakva. Azt is lehet használni otthoni célra,és olcsóbb is.
Annyit fog dobni időben a bootolásnál,hogy ez idáig kimehettél kávézni,esetleg füvet nyírni a kertbe,most már pisilni sem fogsz tudni kimenni és időben vissza érni ,mert már rég bebootolt és az asztalt fogod már látni a monitorodon.pavicevic
Kalapács és véső nélkül beteheted az SP920-t,sőt ha SX930-t veszed meg arra regisztráció nélkül ha az Iponban veszed meg arra kapsz 5év garit.,legfeljebb csillag csavarhúzóra szükséged lehet rá.
[ Szerkesztve ]
-
pavicevic
tag
sziasztok!
fujitsu lifebook a544-es laptopba szeretnék egy SSD-t rakni, egész pontosan ezt: adata sp920
ezt a típusú ssd-t gond nélkül bele lehet rakni ebbe a laptopba, igaz?
-
Redneck
nagyúr
Nálam elég gördülékeny a rendszer, csak a legszükségesebb programokkal és szemét mentesen. Persze SSD-vel még jobb lesz! Virtuális memória és alvó állapot megmaradhat? Mondjuk utóbbi valószínüleg felesleges így.
Akkor mérlegelek és ár/érték arányban választok egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Mi a Manó?!
tag
Sziasztok!
Átállítottam a lapozófájl méretét, ha jól emlékszem a kezdeti 200Mb és Maximális 1024Mb-ról fix 512Mb-ra mivel 8Gb Ram van a gépben. Kért egy újraindítást és helytelen beállításra hivatkozva nem indítja el a Windowst csak sokadik különböző próbálkozásra...
Vissza állítottam 200/1024Mb-ra, de az újraindításnál ugyan úgy rendszer helyreállítást akar a hibás beállításra hivatkozva!
Beállítottam automata memóriakezelésre, de azzal sem akart rendesen indulni!
Milyen értékre állítsam, hogy újra zökkenőmentes legyen a Boot? -
Mi a Manó?!
tag
válasz Mi a Manó?! #37241 üzenetére
Közben rájöttem mi volt a hiba okozója!
Mikor kérte a lapozófájl beállításainak módosítása utána az újraindítást, akkor a régi winyója, rajta a letükrözött oprendszerrel rávolt dugva az usb portra és úgy tünik az bolondította meg a boot folyamatát! -
low freq
csendes tag
Sziasztok!
T szériás lenovo laptopomat fejleszteném SSDvel.
Főleg Adobe programok futnának a rendszeren Photoshop, Premiere pro.
A Pro kategóriás ssd-ket kicsit tulzásnak érzem árban.
Eddig Samsung EVO 850 és ADATA SX930 között vacillálok. Mindkettő 5 év garis.
Mi a véleményetek? Operációs rendszerhez és fotó videó szerkesztéshez melyik lenne jobb választás? Esetleg más, ebben a 30ezer alatti kategóriában? -
jeni
félisten
válasz Emperor_ #37246 üzenetére
mi vezeti el a keletkezett hőt és mi adja át?
ezekre a választ nem kell megadnom,úgyis tudod
az elektromos tulajdonságokba most nem bocsátkoznék bele.azért kíváncsi lennék ugyan olyan elektronikával szerelt 2 SSD-re amelyek az egyik műanyag és a másik fém házban van.
melyik fog jobban melegedni azonos terhelést alatt?
-
Redneck
nagyúr
Egy 240-es vagy egy 256-os SSD-n mennyi a valós tárhely? Mennyit kell rajta hagyni mindig hogy gyors legyen, a gyorsítótáron felül?
Nem biztos hogy az UV400 a legjobb választás számomra. Akkor már inkább pár ezressel többért egy MLC-s verziót keresek.
Szerk:
Windows 7 64 bit legyen 30GB
CS:GO 15 GB
BF3 35GB
GTA V 65 GB
The Crew 27GBEz kerekítve 175 GB.
[ Szerkesztve ]
-
dreizwanzig
tag
sziasztok!
Az alábbiak közül melyiket ajánljátok? Vagy, ha ezeket nem, akkor mit ajánlanátok? kb ekkora méretben és ebben az árkategóriában.
Lenovo t420-ba tenném és erről futna a win10, és az optikai meghajtó helyére kerülne egy másik winchester, azon lennének az adataim.
Írtátok fentebb, hogy torrentre nem ajánlott az ssd. És abban az esetben, ha a letöltések a HDD-n lennének? az úgy jó megoldás?
előre is köszi.
linkek:
1
2
3
4
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- PlayStation 5
- Crypto Trade
- PlayStation 1 / 2
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- VMware
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.