Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anytime

    őstag

    válasz sixpak #11178 üzenetére

    Az elhasználódás folyamatos, a kondíció természetesen folyamatosan romlani fog, de ez azt hisezm, minden használati tárgyra igaz:)

    Olyat is olvastam, hogy egyszer csak beállt mint a szög, persze ez inkább a vezérlő hibája miatt következ(het)ett be.

    " Úgy szeretném használni mint egy hdd-t."

    Azért előtte olvasd át Bodor és Fire írásait :R a topic összefoglalóban, kezdve a megfelelő SSD kiválasztásától (TLC vs MLC chip; TBW; sebességek; stb ...) egészen a használatba vételig!

    Ne az alapján dönts amit én írtam! Én csak arra akartam rávilágítani a SAJÁT példámon keresztül, hogy MERJÜK MÁR használni azt az SSD-t, hisz azért van. Azt a 2-3 évet, ameddig le nem cseréljük (mert ugye lassan ez is nagy időnek számít manapság az IT-ben), BÍRNIUK kell!

    Sok számítás volt már ebben a topic-ban is arra nézve - sajnálom, hogy a T. Kolléga nevére nem emlékszem :B , - hogy mennyi adatot is lehet ráírni és az a napi használat mellett mikor következik be. Persze, ez viszonylag egyszerű matek, bárki ki tudja számolni, ha nagyon akarja. Azt Te tudod, hogy mekkora adatmennyiséget írsz napi jelleggel. Megnézed a megvásárolni kívánt SSD adatlapját, látod a TBW értékeket. Nyilván, ahogy egyre inkább kihasználod a chip-ek élettartamát, a kondíció romlik majd.

    Persze, ez mellett még sok dolgot figyelembe kell venned, ezért is írtam a topic összefoglaló elolvasásának fontosságát.

    A lényeg, HASZNÁLJUK azt az SSD-t és ne essünk abba a hibába, hogy úgy cseréljük le 3 év múlva az elvult SSD-ket, hogy basszus, alig használt termékről van szó, mert vattába csomagolva őriztük a házikóban, pedig milyen jó lett volna ha bátrabban toltam volna neki ...., ráadásul szükség is lett volna rá ...:)

    Ennyi, befejeztem:)

Új hozzászólás Aktív témák