Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
válasz cannibal #4799 üzenetére
szia
fontos, hogy először tisztázd, hogy érzékeny vagy a rainbowra vagy sem (illetve a családban aki nézni fogja azok közül valaki zavar e)
én inkább LCD-re szavazok ezek közül is
ha kell a WXGA akkor epson w12
ha elég az XGA akkor epson x12mindkettőnek előnye a horizontális trapézkorrekció, ami egy külső csúszkával könnyen állíthatsz, plusz akár pendrivról is tud vetíteni (ha valahova el akarod vinni akkor nem kell kábelezni) vagy normal A-B USB kábelen is átmegy a jel
-
szaszlaci
addikt
válasz Konflikt #4798 üzenetére
Szia,
HD20 teszt, ha ez segít. Bár nekem így monitoron keresztül nem tűnik olyan jónak a képe.
Hogy meglásd a szivárványt, kevés az esély. Az meg, hogy ne szokd meg, még kevesebb.cannibal: egy fórumon maximum 383 Lument, kalibrálva 294-et írnak. Bár fejlődés, és csak idő kérdése a megfizethető, elég fényes LEDes gép, de ez még egy kicsit karcsú.
Látta már valaki működés közben ezt, vagy a hasonló fényerejű társait?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
várjunk még ezekkel a ledes projikkal pár évet. egyelőre az ígéretesből átváltott a nagyon ígéretesre.
-
Konflikt
addikt
szia,
koszi a tippet. ugylatom sokan hasznaljak itt ezt az epsont, (most ragtam at magam az egesz topicon).
igazabol nekem nincs, es nem is lesz szuksegem lens shift-re, mert tudok szembol vetiteni, ugy 3,8meterrol. (4 meter tavolsag van a 2 fal kozott).aztmondjatok ez az epson a legjobb ebben a kategoriaban? (280K alatti fullHD projik)
mik johetnek szoba az optoma HD20, HD200x, samsung A600-on kivul?koszonom a valaszokat elore is.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
cannibal
senior tag
Köszönöm srácok az info-kat. Lehet még várok a vásárlással. A led-ben csak annyit látok, hogy nincs vele gond. Annyit használom amennyit akarom, nem kell parázni a lámpacserétől Igazából ezért fogott meg ez a projektor is. Árban sem vészes annyira. Ezt a fényerő dolgot hogy kell elképzelni egyébként? Mármint, ha nem elég erős akkor halványan látszik amit vetít? Sötétben hogy változik ez a dolog?
-
Integra
titán
válasz cannibal #4805 üzenetére
őszinte leszek: ha van normális életed és nem egész nap minden nap a képernyőre ragadsz rá, akkor dlp-t is vehetsz, hamarabb cseréled le magát a készüléket, mint a lámpát benne... és a dlp azért mégiscsak
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
cannibal
senior tag
válasz Integra #4806 üzenetére
én a megvilágítás írtam (led) a dlp-vel semmi bajom
Igazából annyiról lenne szó, hogy amikor oda jutok, hogy kikapcsolódjak megnézzek egy filmet, vagy játsszak egyet akkor érezzem azt, hogy nem hiába dolgozom és vannak jó dolgok amiket meg tudok venni, hogy élvezetesen tudjam eltölteni a pihenésre maradt időmet. de ez már erősen off
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz cannibal #4807 üzenetére
persze, ezért is irtam, mert én ugyan e miatt csináltam meg az egészet és szenvedtem végig az egész mizériát. aztán kattogtam én is hogy mi merre meddig meg hogy meddig fog világitani, lámpacsere, vagy meghibásodás etc... aztán csak megvettem a dlp-t és teljesen rendben van elég fasza 90 collon hd-ban focimeccset nézni
-
szaszlaci
addikt
válasz cannibal #4805 üzenetére
Úgyis teljesen sötétben kell vetíteni, de sajnos ez a LED-es (meg az összes ilyen árú) nem lesz elég fényes. A fehér szürke, a sötétebb részletek nem látszanak, hiába emelsz gammát valamilyen úton.
De majd lesz jó, nem sok idő kérdése.Ha meg nem nézed egész nap, a lámpa közel 2000 órája sokáig elég. Olyanból meg ennyiért kapsz jót. Persze mindenki mást mond: egy proji a Samu A600-nál kezdődik (200ezer körül), alatta mind fos. Vagy a Mitsu HC4000-nél (400-500e), vagy egy jobb Sim2-nél (1 misi). Szerintem meg 130-150-ért kapni már élvezhető masinát, aminek nem lesznek komoly hiányosságai, mikor nézed. (A kinézett ledesednek nagy valószínűséggel lesznek.)
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
cannibal
senior tag
Köszönöm szépen srácok az építő jellegű hozzászólásokat. Nem tudom, hogy akarok -e ennyit áldozni projektorra. Én örülnék egy használtnak is (pár száz órával) vászonnal 150 körül. Egyelőre ez még nem az én pályám, de a szememet rajta tartom a projektorokon
-
jilian
addikt
válasz cannibal #4807 üzenetére
Én sem bántam meg a dlp-t!
Sokat szenvedtem én is a választással....és amire elérném a lámpa végét, már úton lesz a következő...
W1200 naggyon komolyan teljesít!
Én is a szivárványtól fostam..és most meg már azon kapom magam néha, hogy direkt "jojo" -zok a szememmel a kép egyik végéből a másikba (264 cm) , hogy a bőgős jeleneteknél ne csorduljon ki a könnyem...
Ahogy "Integra" írja...csak alá tudom támasztani, nagyon faja ekkora felületen tolni egy jó kis DIRT-et...hát az új FIFA...eddig rühelltem a focit.Konflikt
Erre is dobhatsz egy pillantást: Benq W1200[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
igazad van, a fuggoleges allitasi lehetosegrol meg is feledkeztem, arra is jolehet.
jilian: koszi a tippet, bar az 1200+ mar egy kicsit kilog a keretbol. multkor neztem az elodjet az 1000+ -t is, azsem tunik rossz valasztasnak.
megegy kerdes: van olyan bolt, ahol a lampara adnak 1,2 esetleg 3 ev garit?
mert latom a projikra meg csak-csak van 3 ev, de a lampakra tobbnyire fel evet adnak.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Integra
titán
válasz szaszlaci #4815 üzenetére
néha fura hangon sipol/fütyül. mikor forrást választok és megszakad a jel, villódzik a képernyő, amig nem jön újra adat, akkor mindig hangot vált, másként zúg/fütyül, a ventije is magas hangon fújja a levegőt. ugyanakkor ez csak ritkán tűnik fel, ha nagyon csönd van, amúgy meg észre sem veszem.
-
-
Integra
titán
ezek szerint, mikor épp kék képernyő van, mert leállítok egy filmet, vagy média lejátszóról műholdra váltok, akkor lelassit a kerék és mikor tényleges jelet kap, akkor pedig felpörög.. akkor ez teljesen normális.
-
Integra
titán
egy kicsit zavar a lassú váltása, de igazából azt hiszem, el kell fogadnom. a műhold beltérim is lassan vált, a tévé is lassan vált, a média lejátszó is lassan vált.. nekem legalábbis. a lenyomom a gombot és azonnal megy az új funkció - na ez már a dicső múlt, úgy tűnik, minden lassabban vált.
-
skoos
őstag
2-3m es nézési távolsághoz, de 50"os HDready plazmánál nagyobb moziélményt nyújtó projektor mi lenne 200 alatt? HDMI-n kapná a képet.
-
mceely
tag
válasz Konflikt #4804 üzenetére
nekem infocus sp 8600 dlp van, most vettünk egy haveromnak is, akinek előtte egy pana volt, nagyon meg vagyunk elégedve vele mindketten, film és xbox a használat. 500 pont hu-nál 240 bruttó, full hd, kiváló gyári színbeállításokkal. bátran ajánlom
tesztek, leírások a reviews szekcióban
[ Szerkesztve ]
-
Konflikt
addikt
mceely ez a proji a 240br-tol nagyon elrugaszkodott azert koszi a tippet, lecsekkolom
epzon elsodlegesen a gyarto adja, de gariztatni (altalaban a cuccokat, de projiknal nemtudom maskent megy-e) a kiskerbe viszed. ok kitudja mennyit adnak, mindket iranyba van pelda.
Azt talaltam en is, hogy az epson (az egyetlen gyarto, aki) 3 evet ad a lampara is. (van proji, amire szinten 3 ev jar, pl. samu A600, benq W1000+, de a lampakra itt is fel ev, ami inkabb amugy is jellemzo)
pl. a TW3200 eseteben is van ilyen: az ipon fel evet ad a lampara, mig a PCU 3 evet ad az izzora is.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
JEEMBO
aktív tag
Ha valaki megírná, hogy mindenképpen kell-e a 120Hz-re képes projectoroknál külön aktiválni a 3D Vision módot ahhoz, hogy működjön a 3D vision szemüveg, akkor azt megköszönném. Ha mindenképp kell hozzá aktiválni a vetítőben, akkor még az is érdekelne, hogy miért, hisz elvileg a vetítő ilyenkor nem sugároz a 2x60Hz-es képen kívül mást.
"Jó pap is holtig butul"
-
-
JEEMBO
aktív tag
Nem, szándékosan írtam 3D Vision módot. A 3D DLP link módnál érthető a 3D szinkronizálás szükségessége, csak a 3D Vision módnál nem értem, miért van rá szükség. Nálam nincs 3D Vision mód aktiválási lehetőség, s eddig azt hittem, hogy bármilyen 120Hz képes eszköz jó a 3D Visionre, de a manualokban olvasottak szerint nem egészen... Nem értem, h. milyen szinkronizálást végez a DLP megjelenítő a 3D Vision módban, ha nincs flash.
"Jó pap is holtig butul"
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy acer 5360bd projit 2 db acer dlp szemüveget a filmeket pedig popcorn c200 játszom le.
A problémám annyi lenne, hogy a 3d-s filmekben a mélység érzet nem olyan jó mint a moziban. Ezt lehet valahogy álitani vagy probálkozzak pc-ről lejátszani a filmeket? Esetleg más ötlet.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tian66
senior tag
Sziasztok Mindenki!
Vettem a fáradságot és végigolvastam mind a 4832 hsz.-t.
Sokat segített. De nem tudok még dönteni, hogy milyen legyen a vetítő.
Lehetséges jelöltek: Samsung A600, Mitsubishi HC4000, Optoma HD33
Az a bajom, hogy a Samsungnak nem túl erős az on/off kontrasztja, a Mitsu jobban szivárványzik mint a többi, az Optoma meg 2D-ben kiégeti a szemem. Gondolom, mert ezeket csak a leírásokból, tesztekből következtettem ki.
A környezet amiben lenne, világos kávészínű fal és plafon, sötétbarna padló.
Vetítési távolság 3,1m , vászon Bydium 92" motoros S. A meglévő TV elé jönne le.
Mivel a vászonnal szemben lévő fal elég közel van ( 3,6m ), félek hogy nagy lesz a fal visszaverése és agyonvágja az egyidejű kontrasztot.
Sötétíteni tudok de nem vaksötétre. Kiváncsiságból megmértem luxmeterrel és 1 alá tette, de az még messze nem éjfekete. Az a baj hogy nem mért 0 és 1 között.
A vetítősegédlet szerint a kép fényességek a következők:
Samu 69 nits ( zöld ) Mitsu 82 nits ( piros ) Optoma 120 nits ( nagyon borzasztóan piros )Megkérek minden szakértőt, hogy mondjon véleményt. Ki melyiket választaná és miért az adott körülményeket figyelembe véve ( szoba, vászon )
Előre is köszi Nektek!!!
-
Integra
titán
megnéztem már pár filmet a mitsuval, és nem tűnt fel, hogy szivárványozna. lehet, hogy az én szemem nem észleli annyira, ha láttad élőben, akkor viszont te amúgy is érzékeny vagy a szivárványra, akkor minden dlp-nél idegesiteni fog alapvetően.
-
szaszlaci
addikt
Szia!
On/off kontrasztot lehet, ki fogod kapcsolni, mert idegesítő, látszik a váltás sajnos. Az egyidejű ANSI, ami számít.
3.6 m szvsz nem fogja agyonvágni a kontrasztot. Ha nem tudsz sötétíteni, az viszont annál inkább. Muszáj teljesen sötétet csinálni!!
Ha van keret, akkor én a Mitsut vinném. (Ennél többet nem is hiszem, hogy etikus adni egy vetítőért.) Projectorreviews oldalon vannak ám tesztek, képekkel, azt érdemes olvasgatni!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan gondban vagyok hogy van 1 hitachi cp-x1250 projektor, ami vagy 50m-re van a géptől amiről kapja a jelet, az lenne a gond hogy eddig valahogy a gépről tudták ki és be kapcsolni de elszállt az egész gép és nem tudom hogy milyen programmal oldották meg a vezérlését, és most még a távirányítójára sem reagál. Valakinek van erre valami ötlete?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #4835 üzenetére
Már túlvagyok az összes teszten a projectorreview oldalán.
Az a bajom hogy az ott lévő fotók képei nagyban függenek az adott fényképező beállításától.
Magyarán egymáshoz viszonyítani jó, de hogy nálam milyen lesz azt nem lehet belőle kikövetkeztetni. Szóval 3,6m nincs szerinted közel a vászonhoz?
Dinamikus irisz egyikben sincs igy nem értem azt hogy ki fogom kapcsolni az on/off kontrasztot[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Remélhetőleg mindet ugyan úgy lőtték, ezért össze tudod hasonlítani a képeket. Hogy nálad hogy fog kinézni, azt természetesen csak élőben lehet megnézni. Milyen más módot gondoltál erre?
3.6 m szerintem határeset, hazavágni nem fogja. (Bevallom, nem próbálgattam ugyan azon géppel több helyiségben, mit ver vissza, szóval nem 100-as az infó.)
Általánosan tanácsoltam, hogy nem kell sokat várni a dinamikus írisz (vagy egyéb szabályozó) technológiától, hátha hasznát veszed.[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz szaszlaci #4838 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Biztosan nem akarok dinamikus iriszes gépet mert az állandó fényerőjáték az agyamra menne.
Az Optoma HD33 szerinted is fényes lenne?
Hány lumen ( kalibrált ) lenne optimális 3m-ről egy 92"-os matt fehér vászonra?
Az hogy van hogy a Samu itthon 260-280K az Ebay-en meg 400K
a Mitsu meg itthon 410K ott meg 260K. Szállítással meg 280K.
Hol a csapda, vagy más miért nem onnan veszi?Más: Valaki látott már Mitsu HC4000-et és Samu A600-at egymás után?
A Mitsu tényleg láthatóan jobban szivárványozik?[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
A HD33 nem egy kis fényű gép. Kiégetni azért talán nem fogja a szemed, de ugye minél fényesebb, annál rosszabb lesz a feketéje, egy kevésbé fényes gép rosszabb on/off kontraszttal is tudni fogja ugye. Ezt kellene figyelembe venni. (Hogy valójában melyik jobb, nem tudom, nem vagyok adatbázis, csak általános tanácsokat próbálok adni.)
A távolság nem sokat számít, egy ekkora vászonra szvsz 1000 Lumen körüli géppel jó vetíteni. Hivatalosan ennél kevesebbet mondanak, 40-80 nitet, ekkora felületre nagyjából 200-500 Lument jelent. Utóbbiak kalibrált értékek! (A moziban állítólag az alsó határon van, ami szerintem elég kevés, sötét a kép. Pedig ott a fal is fekete.)
-
Integra
titán
ez úgy van, hogy európa gecidrága, magyarország meg még drágább mint európa.
kemény 1200 dollárért vettem a mitsut. bekaphatja ezen a kontinensen mindenki, aki megpróbál lehúzni, ennyi a véleményem.
és ha lecserélem egy komolyabb használt dlp beamerre, azt is usa-ból fogom hozatni....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz Integra #4842 üzenetére
Hogy hoztad be, vámon nem volt gond? Vagy nem M.o-on laksz?
Tian66: persze, lehet szűrőt tenni, (bár sosem csináltam). Csak ugye meg kell oldani a rögzítést/levehetőséget, ráadásul ferdén, különben visszatükröz az optikára, az meg esetleg a vászonra.
-
Integra
titán
nem érdekel a gari. usa-ban 2 évet adnak rá. ennyit itthon is kibír meghibásodás nélkül, és ha mégsem, akkor is még bőven megéri kifizetnem egy javítást. akkora az árkülönbség, hogy egyszerűen nem foglalkoztam vele. ilyen terméknél elég kicsi az esélye, hogy gari idő alatt tönkre menne. utána meg már mindegy
laci: lakom mo-n is meg nem is. de mindegy, hova jön, nem ezen múlik. konténerben jött. türelmesnek kell lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
3.5 méterről nézem, 200x113cm netto vetített felületet.
nincsen bekalibrálva még, mert amíg nem lesz meg az új media lejátszóm, addig nincsen értelme. nincsen szivárvány porblémám, szeretem a képét, mozis....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest