Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz yodamastah #5796 üzenetére
Miért, egy mozivetítő sem látszana két méteres vásznon a maga 10 – 20 ezer Lumenével?
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
yodamastah
őstag
válasz szaszlaci #5802 üzenetére
Lattam mar egyszer ahogy napfenyben probalkoztak 2db 5000 lumenes stackkel. Gyakorlaitlag alig latszott valami. Amikor rasutott a nap akkor kb semmi.
TEgyuk fel hogy megvan a 20ezer lumen fenyero (a vetito ara es meretei teljesen irrealisak a feladatra). Ezzel a 2 meteres vasznon sacc 10ezer luxot lehetne merni. Kepzelheted hogy viszonyul a direkt napfeny adta 100e lux-hoz Esetleg arnyekban lenne valami ertekelheto kep.
-
gyurko0
csendes tag
válasz yodamastah #5801 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Nekem Benq MX717-et ajánlottak, arról valami vélemény esetleg?
Igazából egy kocsma kinti részére szeretnék projektort venni a foci eb-re. -
szaszlaci
addikt
válasz yodamastah #5803 üzenetére
Akkor marad az a kültéri LEDes reklámtábla, abból láttam olyat, ami verőfényes napon is oké. (Róbert K. × Lehel út)
Persze valószínűleg olcsóbb lenne egy mozitermet építeni■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Pinochet
tag
Köszi a választ!
Másik lehetőség egy Epson EH-TW480 lenne esetleg, ez mennyire lenne jó? Főleg sport, és film, igazából beltérre egy kocsmába szeretnénk, az eb és olimpia miatt, utána pedig otthoni használatra... upc beltérivel hogy lehet ezeket összekötni (lehet hülye kérdés, de nem értek hozzá...) -
szaszlaci
addikt
válasz Pinochet #5808 üzenetére
Hát, a fényerő miatt jó lehet sötétebb kocsmába, viszont érdemesebb ide is a DLP-t, mert az jobban bírja a szennyeződést. Főleg, ha még dohányoznak is a helyiségben.
Viszont ha a bolti 170 – 180 ezres árán vennéd, akkor ilyen felhasználásra egy kicsit drága.
Otthonra pedig túl fényes lesz, tehát szűrözni kell.Szvsz érdemesebb venni két gépet ezen az áron:
1. kocsmába egy prezentációs DLP-t, jó nagy fényerővel, használtan.
2. otthonra egy kisebb fényerejűt (DLP-t), szintén használtan.
És akkor árban maradsz még.Van a beltérin HDMI kimenet? Akkor egy HDMI kábellel, ha a választott vetítőn is van ilyen bemenet. Vagy DVI, egy átalakítóval, ugyan az. Vagy komponens, vagy SCART, valamelyik biztosan megtalálható lesz.
[ Szerkesztve ]
-
einfuhlung
csendes tag
üdv
segítséget kérnék projektor ill külső tv-tuner vásárlásához.
ami van: optanet-es tv (beltéri egység nélkül)
a cél: sporteseményeket szeretnék kivetíteni minél jobb minőségben, minél kedvezőbb áron -
szaszlaci
addikt
válasz einfuhlung #5810 üzenetére
Szia,
ez az Optanet mit jelent? Azt látom, hogy egy szolgáltató, de min jön az adás, parabola, kábel, .. ?
Miért nincs beltéri, a TV tunerja fogja be a jelet?Jó minőség sajnos sehogy nem lesz, finoman szólva sem, mert túl alacsony minőségű a jel, és túl nagy lesz a kép.
-
Pinochet
tag
hogy tudnék egy upc thomson media boxot és egy projektort összekötni? A mediaboxon scart csati van, a projektoron van s-video. Ezt összekötöttük egy olyan kábellel ami elvileg átalakító, de nem ad jelet. milyen módon tudjuk működésre bírni?
-
csibi_
csendes tag
Sziasztok !
Van valaki, aki a - mielőtt eladná a projectorát, vagy éppen nem használja, vagy csak egy kis pénzre van szüksége, - a Futball EB-re kölcsönadná a projectorát egy Budapesti (XIV.ker) sörözőbe ?
Ha igen, beszéljünk róla privátban
-
WolfLenny
aktív tag
Üdv.
Céges szinten szeretnénk projektort venni. Jelenleg egy Benq MX 511-es van. Szép és jó.
Viszont mellé vennénk egy erősebb fényerejű projektort. Főleg prezentációkra lenne használva, ritkább esetekben videoconf. Nem árt ha közelről is képes nagy képet adni.Mit ajánlotok? Panasonic, Benq?
A keret max. nettó 200-300KElőre is köszi a válaszokat.
-
footlambert
csendes tag
Akit érdekel egy friss magyar nyelvű teszt egy Full HD projektorról (BenQ W7000), itt olvashatja:
[ Szerkesztve ]
-
Veyron
tag
Üdv!
Projektor vásárlásán töröm a fejem és érdeklődni szeretnék, melyik az a projektor, ami hozza a pana vt30 képminőségét? Jelenleg egy 55"-os vt plazmám van és gondolkoztam 65”-os beszerzésén, de úgy érzem, hogy az igazi mozi élmény megteremtéséhez szükség van 220-240 széles vászonra. Nekem az lenne a fontos, hogy a megjelenített kép minősége ne legyen rosszabb, mint a jelenlegi tv-n. Nem igazán ismerem a projektorokat, most kezdek olvasgatni a témában, a segítségeteket kérném, hogy melyek azok a projektorok amelyek a fentebb említett kritériumnak megfelelnek.Köszi -
yodamastah
őstag
Kb 900-1000e ft-ot szanj ra itt mar kesz jo lenni a kepminoseg. Plusz kell egy jo sotet falu szoba, es egy jo vaszon, es esetleg nem art egy szakszeru beallitas. Ha ezek nincsenek meg akkor jonnek a kompromisszumok. Jelenleg ar teljesitmenyben a legjobb vetelek: JVC X30, Epson TW9000, Sony HW30. Elvileg a Panasonic AT5000 is ide sorolando, de kicsit gyengebbre sikerult ez a modell a szinbeli pontatlansagai miatt.
Nem szabad elfelejteni hogy ha kizarolag a kepminoseget nezzuk, akkor egy jo plazma tv-vel valo osszeahasonlitasban egy 8-10millio ft-os projektor is elverzik, ha nincs a vetiteshez megfelelo szoba. Egyszeruen a vaszonra visszavert feny a vilag legjobb projektoranak is elrontja a kepet... ha tokeletes kepminoseget akarsz, akkor mozi szobat valamilyen szinten alakitani kell a jobb kepminoseg erdekeben.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
Tök zöldként láttam, h már létezik 3D projektor és elkezdtem nézegetni, de minél többet nézem, annál kuszább az egész, talán ti tudtok segíteni.
Amire kellene:
- PS3 játékok, HDMI-n, 3D-ben is
- 720p és 1080p filmek, 3D-ben is, letöltve PC-ről, HDMI-n
- Panaszkodik TZ31-es kamera 3D képeinek megjelenítése
- nagyon néha PC-ről bohóckodni játékokkal (i3, Gigabyte HD6850, HDMI)
- plafonra szerelve, vászonnalNos, a kérdésem az, h van-e olyan eszköz, ami elérhető áron (~200k körül vagy alatt) beszerezhető és a fentieknek mind megfelel? Illetve ha igen, akkor milyen szemüveget kell hozzá venni, ami mindegyikkel működik?
óh, és még azt venném hozzá, h milyen speckójú erősítőt nézzek hozzá, ha a HDMI jelet át akarom futtatni az erőlködőn?
[ Szerkesztve ]
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
Az előttem szóló kérdését akartam éppen feltenni szinte egy az egyben. Annyi különbséggel, hogy nekem a 3D annyira nem lenne fontos, viszont a 2db HDMI a projektoron igen. Valamint így nyáron néha kivinném a teraszra, este 7 körül, tehát bírnia kéne a "kinti levegőt" és fényviszonyokat is. Milyen projektort ajánlotok, nekem is 200k körüli lenne a keret.Amivel összekötném: Dell XPS l702x (laptop) ; Onkyo tx-sr308 (erősítő).
Elképzelésem, hogy a laptopból 1 HDMI megy a projektorba, (kép + hang) majd onnan egy másik HDMI megy az erősítőbe (hang). Ez így megoldható?Vászon: Mit ajánlotok? A méret kb. 3 - 3,5 m átmérő lehet max, az még elfér a nappaliban.
[ Szerkesztve ]
-
user137
őstag
válasz Maddoxtomi #5819 üzenetére
a HDMI routing fordítva kén', ha jól vágom, a laptopból megy az erőlködőbe, és az erőlködő csak a képet adja tovább...
-
user137
őstag
válasz Maddoxtomi #5821 üzenetére
sztm az fordítva van, 3x HDMI in, és 1x HDMI out...
Visszatérve a kérdésemhez (#5818): minden ide mutat: Acer H5360BD
Van ennek bármilyen alternatívája?[ Szerkesztve ]
-
-
dastier
tag
Sziasztok,
Azt írjátok nem ajánlott egy prezire szánt projektor filmezésre. Ha jól értem főleg azért mert túl erős a fénye. Más oka van? És a túl nagy fény miért baj? Este már annyira sok hogy nem lehet optimálisra beállítani a fényerőt és kontrasztot?
Köszi a segítséget
-
Maddoxtomi
tag
válasz user137 #5822 üzenetére
Igazad van, fordítva írtam véletlenül
Acer H5360BD tetszik az ára, viszont nekem a 3d annyira nem fontos, inkább 1080p-s projektort vennék 3d nélkül, ha van kb ennyiért. Ha nincs akkor az Acer lesz, vagy ha van rá alternatíva akkor írjátok. 3 - 3,5 m átmérőjű vászonra vetítve mennyire érezhető a 720p és 1080p közti különbség? Milyen vásznat ajánlotok? A projektor kb 5 méterről vetítené a képet, ez az Acer képes erre? Milyen a fényereje, sötétedéskor kültéren mennyire használható? Port hogy bírja egy ilyen gép?
-
yodamastah
őstag
válasz Maddoxtomi #5825 üzenetére
Ha a 3d nem annyira fontos, akkor nekem speciel van most egy elado 7530D ami egy egesz nezheto mindenes 1080p DLP projektor. 170k az ara fel ev garival, van benne 250 ora kb. A projektor hirdetesek kozt van (nem akartam ide beirkalni, nem szokasom, de most beirtam )
1080p latvanyosan jobb de csak ha ha van 1080p forrasod. Pl HDTV adas (fociEB, Olimpia, F1 mar mind HDbe foghato iddhon), vagy ha bluray vagy bluray ripeket nezel rajta, akkor a 1080p jobb lesz felbontasban.
-
user137
őstag
válasz yodamastah #5823 üzenetére
köszönöm akkor marad az Acer, ez egész korrekt árú.
Olyan 4 méterről tudnám meghajtani, akkor 100" körüli képe lenne, ehhez egy 220 cm-es vásznat néztem ki hozzá, ami még anyagilag tűréshatáron belül van (50k alatt).
Az Acer szemüvege bitang drága, bármilyen DLP-Link szemüveg jó hozzá a többi márkából (Samsung, Optoma, etc)?
Illetve még a felfogatás kérdéses a plafonra, a gyári megoldás itt is elég húzós, 30e Ft-ot kérnek egy fémplatniért... jók az univerzális tartók?
-
user137
őstag
válasz yodamastah #5826 üzenetére
az itthoni HD adások nem 720p-ben jönnek?
-
yodamastah
őstag
válasz user137 #5828 üzenetére
Sportot altalaban 1080i-ben ad mindenki. Pl a mindigtv-n az F1 is 1080i. Igaz nem olyan jo a minosege mindt mondjuk a SkySports F1 HD, de mert kisebb savszelesseget hasznalnak. Persze ettol meg lehet hogy vannak adasok 720p-ben is. En altalaban csak sportot nezek, ha neha-neha tvzek.
Elvileg barmely DLP link szemuveg kompatibilis a DLP linkes projektorokkal. Univerzalis tartok jok, de biztos vannak rosszak is
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz dastier #5824 üzenetére
A prezentacios projektoroknal a kepminoseg masodrangu. Itt a fenyero a fontos, mivel altalaban nem lehet egy prezentacion toksotetet csinalni. MIvel ilyen vetitesi korulmenyek kozt a legjobb kontraszt mondjuk 50:1 tud lenni (sokszor meg kevesebb), ezert a prezentacios gepek kontrasztja eleve gyenge. Ezen kivul a szinek pontossaga is pocsek szokott lenni, egyszeruen mert ez nem fontos szempont.
Szoval nem csak a nagy fenyero a gond, hanem sokkal gyengebb a kepuk mint egy kifjezetten hazimozira epitett projektornak.
[ Szerkesztve ]
-
dastier
tag
válasz yodamastah #5830 üzenetére
Köszönöm, amúgy egy TW-480-al szemezek, de közben láttam hogy azt nem ajánlottad másnak sem.
-
Maddoxtomi
tag
Megnéztem pár projektort és az azokról készült teszteket, videókat, és úgy döntöttem maradok a 720p-nél, mivel egy 3-4 méter átmérőjű vászonra vetítve nem sokban tér el az 1080p-től. Akinek tapasztalata is van erről az írjon ha tévedek.
Ezt a két versenyzőt tartottam játékban:BenQ W700 és Acer H5360BD.
Árban közel vannak egymáshoz, kb. ugyan azt tudják. Melyiket ajánljátok inkább, és miért? (vagy ezen kívül hasonló árfekvésű is szóba jöhet természetesen) -
user137
őstag
mielőtt túl bonyolult lenne a választás, gyorsan megrendeltem az Acert remélem az EB érdekesebb felére ideér (2 hetet mondtak). :-)
-
yodamastah
őstag
válasz Maddoxtomi #5832 üzenetére
4 meter kepatlonal valoban nem sok kulonbseg van a 720p es a 1080p kozott. Legalabbis ha ugy 7-8 meterrol vagy meg messzebbrol nezed
[ Szerkesztve ]
-
Maddoxtomi
tag
válasz yodamastah #5834 üzenetére
4,5 - 5 méterről nézném és 3 - 3,5 m es képátlón. Azért írom le, mert nem esett le hogy komolyan mondod van iróniával Ha azt mondod, hogy az 1080p sokkal szebb ilyen méretekkel akkor elhiszem, mert még soha nem volt projektorom.
-
yodamastah
őstag
válasz Maddoxtomi #5835 üzenetére
A 3 meteres kepatlo 1080p felbontassal kb 5-5.5 meterrol van szem felbontason. Azaz a 720p itt meg lathatoan rossszabb. Ez nem jelenti azt hogy nem lesz jo a 720p, de jobb a 1080p.
A 720p felbontas kb 6.5-7 meterrol lenne szem felbontason a 3m kepatloval. Ennel a nezesi tavolsagnal lehetne elmondani, hogy tokmindegy hogy 720p vagy 1080p a projektor.
[ Szerkesztve ]
-
Maddoxtomi
tag
válasz yodamastah #5836 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást A fent általam említett két projektor közül melyiket ajánlod? (vagy azokon kívül mit?)
-
yodamastah
őstag
válasz Maddoxtomi #5837 üzenetére
Ebben az arkategoriaban semmit nem tudok ajanlani jo szivvel, mert nem utik meg a minimum szintet. Kep mindegyiken lesz az biztos. A kis acer jobb kepet tud valamivel. Viszont mag a projektor kivitelezese kicsit gagyib az acer eseteben. Hosszu tavon nem tudom melyik a jobb, csak ilyen 10-20 uzemoranyit tesztelek 1-1 modellt.
[ Szerkesztve ]
-
Maddoxtomi
tag
válasz yodamastah #5838 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Mi lenne az amit már ajánlanál?
Illetve vászonnal kapcsolatban mi a véleményed az otthon készítettekről? Érdemes megvenni az 50-100 ezres vásznakat, vagy megteszi az otthon készített is? -
yodamastah
őstag
válasz Maddoxtomi #5839 üzenetére
Itt leirtam: [link]
Vaszon az szinten komplex tema. A legolcsobb es meg jo minoseg az egy fix keretes feszitett vaszon. Kb 80-100e ft-ert mar megoldhato. Hasznaltan neha el lehet kapni ilyen 50e korul...Marka ami mar jo pl Projecta. A kezi rolos kinai vackok szerintem felejtos. Kiveve ha szereted a hullamos kepet Hazilag ami jo aron megoldhato: gipszkarton + matt feher falfestek. Ami fontos hogy jo sik legyen, es a festek egyenletes legyen, es matt felulet.
-
szaszlaci
addikt
válasz einfuhlung #5841 üzenetére
Mint írtam, sajnos a minél jobb kijelentés nem igen fogja megállni a helyét, mert a gyenge keresztmetszet a kábelTV minősége.
Szóval nézd azt meg egy nagyobb tévén, mielőtt belevágsz!Ha teljesen sötétben szeretnél vetíteni, akkor alacsonyabb fényerejű gép lenne jó, ha pedig lenne némi fény mellette (ami amúgy nagyon nem ajánlott!), akkor nagyobb fényerejű prezentációs gép.
Tunernek pedig egy videót érdemes szerezni, és SCART-on a vetítőre.Ui.: kultúrház? Akkor mekkora kép kellene és milyen sötétítési viszonyok vannak?
[ Szerkesztve ]
-
JEEMBO
aktív tag
válasz einfuhlung #5841 üzenetére
Mondjuk 4m-ről nézve, 6m-ről vetítve a 3,5m-es képen még látható a 720p és az 1080p különbsége (pl. ferde éleknél fűrészfog...stb.), de MESSZE nem annyira zavaróan, mint amennyire nagy különbséget fogsz tapasztalni az igen gyenge SD TV adások és a valódi (min.) 720p-s jel között.... 720p/1080i után egy gyenge/átlagos SD műsor képe ekkorában kiábrándító.
Szóval kell valami HD forrást rárakni a vetítőre (földi digitális tuner HDMI-vel kb. 6000Ft, s jön legalább néha az M1 meg Duna HD-ben ingyé. Vagy, ha belefér a költségvetésbe, kell keresni egyéb HD műsorszolg. alternatívát.
Választáskor számomra (mégis csak több tíz/százezer Ft-ról van szó) fontos, így javaslom figyelni az izzó élettartamra és készülék garira is!
"Jó pap is holtig butul"
-
kazan23
aktív tag
válasz szaszlaci #5844 üzenetére
Vicces, hogy nálam is pont most jött elő a téma.
(nincs tévém, gyerekeknek kellene olimpia, foci, formaegy)usb-s DVB-T tuner + W7 PC + Win Media Center stream + O!Play + Projektor, amiben gondolkodom hirtelen.
Elvben semmi különbséget nem fedeztem az ebay-es 7-10$-os (postával) tv-kütyük és az itthoni 6-10e Ft-osak- (+1-2e Ft posta) közt.
Megtapasztalta már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
JEEMBO
aktív tag
válasz kazan23 #5845 üzenetére
Szerintem meg, ha már TV-zés is, akkor egy vetítő 2-300W-ja, + egy PC 1-2-300W-ját nézzük, lehet megtérülne egy STB DVB-T vevő, a maga pár ezer Ft-os árával és a 10W-os fogyasztásával, s a vetítő alá gyűrve még helyet sem foglal.
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=DVB-t+set+top+box
Persze csak HDMI-s!!![ Szerkesztve ]
"Jó pap is holtig butul"
-
Maddoxtomi
tag
Ha 3D -s filmet akarok nézni, akkor ahhoz elég egy 1.4es hdmi kimenettel rendelkező laptop, + egy egy 1.4es hdmi bemenettel rendelkező projektor és ezekhez egy bármilyen hdmi kábel, vagy a hdmi kábelek között is van különbség, és 1.4es hdmi kábelt kell vennem?
-
szaszlaci
addikt
válasz kazan23 #5845 üzenetére
Tehát akkor USB-s tuner?
Hát, erre annyit tudok mondani, hogy nálunk volt a régebbi T-Home-os Sat TV vevője, sima egyszerű. Aztán cserélték egy sokkal komolyabbra, és bizony a képminőség ég és föld! Főleg a mozgások élessége javult rengeteget, bár nem nézek TV-t, de ez feltűnt.
Nyilván a feldolgozás miatt.
Na most elvileg a PC nagyobb teljesítményű, tehát jobb feldolgozás várható tőle, csak kérdés, mi a gyakorlat. (Nekem réges-rég volt egy Pinnacle tunerkártyám, érzéketlen volt, és még progresszív felskálázó (hogy ne legyen fésűs a kép) sem volt a lejátszó szoftverében..)
Ezzel nem sokat segítettem, csak a gondolataimat mondtam el, hátha mész velük valamire.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
kazan23
aktív tag
Mondasz valamit, de nálam nincs szép, hagyományos vitrinecske-polcocska a vhs+dvd+bd+mc+lp+cd+amp+stb-nek, ahol még egy ilyen "egységnyi" objektum jól mutathatna
Viszont ennek az usb-s fütyinek rendkívül vonzó a mérete ráadásul a padláson van a PC(46W). Ja, a vetítő(240W) alá sem gyűrök semmit, mert a láthatatlan minimálság jegyében beépült az "álmennyezetbe" és ott szellőzik... -
kazan23
aktív tag
válasz szaszlaci #5848 üzenetére
A pinnacle cuccokat jó régről ismerem, azóta biztosan más a helyzet, de anno eléggé "amerikai piacosak" voltak, azaz drága célszerszámokat csináltak butább, de jobb módú lusta embereknek. (tizenix éve apósomat is bepalizták egy ~100e Ft-os kártyára a 500e Ft-os(!) pana sd-kamera (nem, nem secure digital) mellé
Szóval ha adott egy usb-s tuner ugyanazzal a chipsettel, ugyanazzal a specifikációkkal a dobozán, akkor valószínűleg jobb vétel a 1-2e Ft, mint a 8-10, nem?
Igaz ez már 20$, de minden ki van rá írva abból, amit látni szeretnék Egy i3/i5 proci meg még vacsorát is főz és be is ágyaz az 1080i jel feldolgozása mellett.
Láttam hogy fadarabokból csalogatsz elő hangokat. Nézd meg a 8. 9. képet... biztos tetszeni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Elite: Dangerous
- PlayStation 5
- További aktív témák...