Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuzi80
tag
sziasztok,
elolvastam az első 100 hsz-t, kerestem volna egy összefoglalót az alapokról, mint ami a többi topikban általánosságban van.
Kinéztem egy közel 8 éves, cégben használt tipust, ami LCD-s, és múlt hónapban esett át egy lámpafelújításon, ami adatlap szerint 2.000-3.000 üzemórát bír, márpedig én TV helyett szeretném használni, igy pedig évente elfüstölök egy lámpát ami legalább 50ezres kiadás, úgyhogy ettől a vételtől elálltam.Szóval most 4450 hsz-t nem akarok elolvasni. A legfőbb kérdésem az, hogy a mostani projektorok közt milyen árban lehet olyat kapni, amelyiknek a lámpa élettartama 10.000 üzemóra vagy afeletti? Az olcsó projik mennyit bírnak?
[ Szerkesztve ]
-
jracz
tag
válasz szuzi80 #4551 üzenetére
LCD és DLP-k közt szerintem nincs ilyen lámpaórával rendelkező.
Vagy meglutrizol egy régebbi CRT-t(az ki tudja meddig jó), vagy egy ledes DLP-t.
Pl: tv-re az LG HS201 tökéletes.
Sötétítést igényel, mert nem túl nagy a fényereje.
HA 720p is fontos akkor várj még egy kicsit, most jönnek ki az első ledes projik ezzel a felbontással. -
szaszlaci
addikt
Ilyen nincs, csak a LED-esek. Azok vagy drágák, vagy olcsóak és rosszak. Ezen felül tudni kell, hogy be kell sötétíteni.
Bár nem ajánlom, de van az LG HS200/201, TV-re talán használható és LED-es, viszont nagyok kevés a fénye, teljesen sötét kell.
(+ még 1-2 megoldás, Casio hibrid gépei.)De 1500-2000 óra elég sok ám, számold ki!
Ja és van még 4000 órásnak ígért prezis gép: például Benq MX511.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zsolt999
tag
A tv kivetítéssel 1 probléma van, ha sd adást vetíted ki nagy vászonra, ocsmány lesz a képe,ha hd adást vetítesz ki, akkor min.720p-s vetítő kell. Nekem volt lghs200 projim, nem ajánlom senkinek, se fényereje, se kontrasztja nem volt, a tv adás (sd) nézhetetlen volt. Azt hozzáteszem, hogy mindez 92" vásznon. Most egy optoma hd 600x-em van, ezt már lehet jó projektornak nevezni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Udv!
Tanacsotokra lenne szuksegem:
adott egy kb 2,6m x 5m garazskapu, amit kb 8-10meterrol neznenk. Tegnap kiprobaltunk egy projektort (XGA HITACHI ED-X3280) es nekem is kell egy ilyesmi jatekszer. A garazs fold alatt van, korom sotet ejjel nappal.
Nem gondolkodom szazezres nagysagrendben, a fent emlitett minoseg (ha nagyobb felbontast tud, az nem baj) nekunk tokeletes.
Mit ajanlanatok?
Koszi! -
törölt tag
válasz szaszlaci #4558 üzenetére
Gep szerint olyan 300 ora van benne, sokat nem hasznaltak, mert eloadasokon megy csak. Szerintem a fenyero is rendben volt.
ilyen volt
A falbontas lehetne jobb valamivel. -
Tuib
aktív tag
Sziasztok
Jelenleg lebeszéltem magam a projektorról, és egy ~60as Samsung alap plazma tv-t gondoltam helyette. Viszont nem hagy nyugodni a dolog, és mindig azon töprengek, hogy egy projektor jobb lenne.
Ahova a rendszer kerülne: kb 180-185 cm széles hely vetíteni, a távolság 2,8 méter. A vetítő 1,5 méter magasan lenne, polcon.
Ami a forrás: BD iso-k, FullHD mkv.
Keret: mondjuk a TV ára, azaz kb 400k.
Mit lehet ezzel kezdeni, mely gépek lennének jók a feladatra?
Ja igen, a vászon mindenképp felhúzós kell, hogy legyen, sajna.
Illetve még az érdekelne, hogy lehet egy ilyen rendszert megnézni élőben
Előre is köszönöm a válaszokat
Tuib
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
szaszlaci
addikt
válasz #47053824 #4559 üzenetére
Hát, csak újat tudok ajánlani, még mindig a legolcsóbb jó gép szerintem az Optoma HD600x. Ez kevésbé fényes.
Viszont a garázsajtó nem a legjobb felület, más csak fényvisszaverés szerint sem. Elnyel sokat.
Aztán lehet valami prezentációs gép is, az sokkal fényesebb és általában 4:3 a képarány.Vagy valamit használtan, de hát abból ugye nem lehet konkrét típust javasolni. Mondjuk én DLP párti vagyok, tehát olyat kellene keresni.
Tuib: ha nekem lenne ennyi pénzem ilyenre, akkor valszeg a Mitsubishi HC4000 még mindig, amit megvennék. De ez csak a saját véleményem.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tuib
aktív tag
válasz szaszlaci #4561 üzenetére
Oka, de az már eléggé túlnyúlik a kereten, plusz még vászon is kellene, ugyebár.
No, meglássuk.
Azt viszont, hogy egy vetítő tud-e ekkora képet vetíteni erről a távról, azt hogy kell megtudni?''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
szuzi80
tag
Még olyan kérdésem lenne hogy ha használtan veszek projektort, meg lehet e nézni benne valahogy mennyi órát üzemelt?
-
szaszlaci
addikt
Kérdezd meg innét Integrát, ő valahogy külföldről hozta, jóvaol olcsóbban.
Persze, innét megtudod, csak ne felejtsd el a zoomot is állítani!
szuzi80: mivel a számlálójuk nullázható, nem hiteles. A lámpát kellene szemügyre venni, ha már láthatóan nem hegyes az elektróda formája, vagy fehér por van benne (egy picike még nem baj, az oldalára pára kinézetűen lerakódva), akkor jó eséllyel sokat ment már.
-
mceely
tag
Hát ez tényleg dilemma, mert ha kb. 180cm széles a hely, akkor az vászonban is közel akkora méret, mint egy nagyobb plazma. A lejjebb ajánlott Mitsu tényleg jó választás lehet, és az még tud is ekkora távról kb. ekkorát vetíteni. Az olcsóbbak közül az Optoma HD600X is jó, nekem egy Infocus SP8600 van, azt még lehet venni akciósan bruttó 240-ért itt: 500.hu . Nekem nagyon bejön, ár érték arányban nagyon jó. A 1,5 méter magasság nem tudom elég-e, lehet, de ki kellene számolni. Motoros vászon elég jó belefér így a 400-as keretbe, kivéve, ha a Mitsu a választás, és itthon veszed. Íbéjen (német, angol) ha körülnézel a vadi újak 1000 EUR-tól indulnak...
Pesten sok bolt van, ahol élőben tudsz nézni, a fent említett boltban is összedobják sztem gyorsan ha meg szeretnéd nézni. Nekem is kibontottak egy vadi újat.
-
Tuib
aktív tag
No, átfutottam a dolgokat, úgy néz ki, hogy az infocus nem tud csak max 202cm-t 280-ról, azaz karcos a dolog (kb 207cm kellene) Ami tud, az az ACER H7531D esetleg EPSON EH-TW3200 vagy a MITSUBISHI HC3200 játszik, plusz értelem szerint a komolyabb gépek
A magasság nem fix, egy kisebb polc felrakásával lehet növelni.
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
mceely
tag
Az a képátló amit néztél, a 202cm? 280 ról kb. 176cm széles vászonra tud vetíteni a kalkulátor szerint, az 202cm képátló pont. De persze ez a proji elejétől van számítva, nem tudom, h. Te a 280-at honnét nézed, mert a proji mélysége +kábelezés kb. 30cm még.
A lényeg, h. tényleg necces, jól ki kell számolnod. Az epsont dícsérik, sokaknak bevált, csak én dlp-t akartam, +méretre elég nagy. Bár a mozihatás nálam kb. 80 coltól kezdődik, ezért is vettem a projit, azért ha a proji mellett bekapcsolom a régi, hd ready Pana plazmát (annó jó régen az is 400k volt, nagyon durva!), feltűnő a képminőségbeli különbség. Ha nincs bekapcsolva, akkor pedig tökéletesnek tűnik a projektor által vetített kép, és nálunk nem totál lesötétített nappaliban is teljesen élvezhető.Jó morfondírozást!
-
Tuib
aktív tag
Jaja, 202 az átló. Ahogy néztem, kb 82" vászon férne ide, nagyobb nem. Lehet, mégis a plazma lesz ebből
A párom meg arra hívta fel a figyelmem, hogy a macskánk és a vászon nem kompatibilisek.
Még azért nem adom fel
-
NeoExDeath
aktív tag
Szerintem a Samsung SP-A600 még mindig igen jó választás, és most 220 körül adják. Én 250 cm széles képet vetítek vele ECO módban, és kiváló. Ja amúgy nem muszáj vászonra vetíteni, ha van egy ilyen célra használható (esetleg ilyen célra alakított) fehér falad. Szerintem még jobb is
82' és 60' között nincs olyan nagy különbség sztem, mérlegeld hogy mire akarod használni. Ha csak film meg ilyesmi ritkábban akkor proji, ha igény van tv nézésre meg gyakori használatra, ki-be kapcsolgatásra akkor inkább tv.
-
törölt tag
válasz szaszlaci #4569 üzenetére
az a pár is csak azért van statisztikai alapon, mert a lipót bezárt...
én eddig mindegyik projektor hibánál, lámpacserénél anyámtikkjánál megfogadtam, h végleg szakítok, mert ez egy csalfa céda mocsok... aztán mégse... jójezazágybanfotelban... porszívó vanik a szája helyin.[ Szerkesztve ]
-
fecke
tag
Azt hiszem most vettem meg életem legjobb és legdrágább 10 m- HDMI kábelét
Nagyo n kiváncsi leszek rá -
Tuib
aktív tag
válasz szaszlaci #4569 üzenetére
Na, leszűkítve: ha projektort akarok, akkor Mitshu HC4000.
Ha nem szánok rá annyit, akkor Samsung A600, Acer H7531D, vagy Epson EH-TW3200.
Ezek közül melyik?ha ez megvan, lemegyek megnézni őket, és eldöntöm, mi legyen.
-
Tuib
aktív tag
A lemegyek az valójában elmegyek.
A dolog kuszaságát kiegyesítve:
1. alap kategória, ami jó lehet (értsd elég nagyot vetít erre a távra) az a 3 gép.
2. Az eggyel magasabb kategóriából csak a HC4000 fut, ha jól értelmeztem a dolgokat (Esetleg a 3600-as Epson?)
3. A még magasabb kategóriát nem fizetem megNa, a három tisztázása kellene, és azután abbahagynám az összevissza írogatást, és akcióba lendülök.
-
szaszlaci
addikt
Ezek közül szerintem az A600, mert az nem túl fényes. Szerintem ne legyen nagyon több, mint 1000 Lumen. De ez csak az én rigolyám.
1,2,3: szerintem jól értelmezed. A nézetemet meg megint nem osztja mindenki, de DLP-t. A 3200-as Epson meg ugye LCD.
[ Szerkesztve ]
-
footlambert
csendes tag
szia szuzi80!
Rossz hírem van: 10.000 órás lámpa nincs. A maximum a 4-5000 óra, takarékos (visszavett fényerő) üzemmódban.
Léteznek LED-es projektorok 20-30.000 óra lámpaélettartammal, két kategóriában:
1) max. 2-300 lumen fényerő, amivel majdnem sötétben úgy 1-1,2 m széles képet egész jól elnézegethetsz, vagy
2) LED-es házimozi-projektor csillagászati áron, kb. 800 lumen fényerővel.Ha kicsit tanulni akarsz, nézd meg a projektor.hu oldalt.
-
kisgyerek85
senior tag
Áááá elegem van, még mindig várom a projektoromat akit érdekel írtam (zoltanh nicken) az árukeresőnél véleményt a boltról (tonervilag)
Tegnap este küldtem nekik még egy emailt amire eddig nem bírtak válaszolni!
Már megrendeltem volna a vateráról az optomat, de már nincs fent az a projektor sem és az eladó sem válaszol
[ Szerkesztve ]
-
jao
csendes tag
Helló mindenkinek !
Engem még csak mos kezd igazán érdekelni a projektoros téma,és mivel ez is olyan mint az autóvásárlás,szeretném tudni mit veszek a pénzemért.
Tehát ha tudom mekkora képet akarok vetíteni, és milyen messziről (szélességbe 340cm,távolság 5-6 m,) akkor nem elég tudni a projektor paramétereit,működés közben lenne az igazi kipróbálni.
Mert lehet,hogy az olcsób,lehet az a jobb nekem,nem is a drágább.,lehet a drágább jobb paraméterekkel rendelkezik,de az olcsóbb az mégis jobb.
kb. 400-ezret szánnék rá,ami nekem is rengeteg pénz,de szeretnék egy kicsit áldozni erre a hobbira
A lényeg hogy hol tudok projektorokat vetítés közben kipróbálni,vannak ilyen helyek és hol ? -
Ta`uri
csendes tag
válasz kisgyerek85 #4579 üzenetére
sajnos nincs már neki sem, én ütöttem le az egyiket vaterán akkor derült ki hogy nemtud már szerezni
-
szaszlaci
addikt
Ez jó kérdés, csak a tesztképeket tudom én is megnézni, nekem annyira nem tetszenek. Olyan vérszegénynek tűnnek.
Valamint említik a tesztben, hogy a feketéje eléggé átlagos.De ha valaki ismeri, jó lenne valami infó, mert mégiscsak LCos (vagyis SXRD) képmegjelenítés.
[ Szerkesztve ]
-
szuzi80
tag
válasz footlambert #4578 üzenetére
köszönöm válaszod, egyelőre jegelem a témát.
szerinted 2 év mulva lesz már az elvárásomnak megfelelő proji 100e környékén?
(jó, 10ezer órás lámpa valszinü nem lesz 2 év mulva sem, de a 200 lument fel tudják tornászni addigra 1000-2000 körüli értékre, mit tippelsz?)üdv!
-
zsolt999
tag
Sziasztok!
Valaki leírhatná nekem szájbarágósan, hogy az optoma hd 600x projektorral, és nvídia kártyával, hogy tudnék 3d-t nézni.Milyen programok kellenek a gépre, milyen szemüveg, most egy 9600gt van a gépembe, ez alkalmas rá? Melyik fajta megjelenítésre alkalmas ez a rendszer? Előre is köszi. -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Na végre megérkezett a projektorom (acer h5360bd)
Ismerős vasárnapra ígéri a konzolt, addig egy narancssárga falra vetítek. Számomra már ez is nagyon ütősen néz ki
Első leállításnál nagyon féltem benyomom a a kikapcsolót majd még egyszer, várok...várok egyszer csak (elég lassan) megszűnik a fény, de még zúg, hmmmm mivel csinálta már vagy 1 perce nem tudtam,h mitévő legyek és inkább bekapcsoltam újra. Gondoltam, hogy felhívom acer-éket. Aztán valahogy rávitt a lélek (elég nehezen, mert tényleg paráztam ) , hogy megpróbálom újra. Lemértem 2perc 30mp kb. a teljes leállása ,de ez előtt hosszabb időnek tűnt. Szerintem azért, mert egész nap a futárnál volt (baromi meleg volt ma is és itt a szobába is van vagy 26 fok) és melegebb volt a készülék mint nálunk a bent levő hőmérséklet.
PS: 10m-es kábel pöpec, átvált 24p-be is.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz kisgyerek85 #4590 üzenetére
Hát ez baromi rossz ötlet volt. Ki nem hűlt elektródára gyújtást ad a gép, fröccsenhet.
A biztos, ha vársz vele legalább fél-egy órát, mire újra bekapcsolod.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zsolt999
tag
válasz kisgyerek85 #4590 üzenetére
Ez érdekes, az optoma 8 másodpercig számol vissza, leáll, és a venti is leáll.
-
törölt tag
acer nekem is sokáig hűtött. meg a benq is. lg meg csak pár mp.
[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
Epson 16 másodperc(?).
De kb. ilyen észrevehetetlen. -
Chrys_
addikt
Milyen proji a benq w600? 720p-t keresek 3D-re, amíg nem lesznek elérhető áron az 1080p-k. Ennek a projektornak 2 HDMI-je van, míg pl. az ACER 5360-nak 1.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz szaszlaci #4591 üzenetére
Nem tudtam, hogy mitévő legyek és ezért kapcsoltam vissza.
Most kapcsoltam ki a gépet, 2perc amíg ki nem alszik minden majd 30mp mire teljesen kikapcsol. (ma reggel volt egy pillanatnyi áramszünet amit a pc is megérzett és újraindult. Szerintem már most hétvégén utánanézek valami szünetmentesnek, mert ha egyszer jön egy ilyen pillanatnyi áramkimaradás proji használata közbe akkor megfog enni a guta.)Szóval kikapcs és bekapcs között jó várni 30perc-1órát?
Jelenleg még nincs hdmi splitterem és sógorom mondta,h nézne focimeccset. Mivel ahhoz,h hdmi kábelt cseréljek le kéne kapcsolnom a gépet majd újra be ezért azt mondtam, hogy most nem nézünk focit
Kíváncsi leszek a fehér felületre, mert betettem egy-két ütős anyagot és tényleg baromi jó kép volt számomra már a falon is.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz kisgyerek85 #4596 üzenetére
Old meg a szünetmentesítést, mert ha elmegy az áram, akkor tényleg gond van!
Érdemes várni, hogy tényleg kihűljön az a lámpa. Nem tragédia, ha csak 5 percet vársz, de szerintem ne csinálj belőle rendszert.
Úgy tudom, nem kell kikapcsolni semmit, ha a HDMI-t kihúzod. Legalábbis sose szoktam.
Elosztót meg nézel ebay-en ócsóért.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
-
szaszlaci
addikt
válasz #95590400 #4598 üzenetére
Az elemet berhelős az én voltam
Meg a pénztárcám mellett az elveimmel is szembe megy, hogy egy sok wattórás akkucsomagot tartsak mindig frissen, hogy egy fél wattos ventit járatni tudjak pár percig, ha úgy adódik.#Zsolt#: még van, hogy bal kézzel kell bekapcsolni a gépet, ellenkező esetben elromlik a HDMI kábel kristályszerkezete
Amit még jó tudni, hogy állítólag nem jó emelt venti fordulatszámon járatni, ha normál szobában vagy. Túlhűti a lámpát, mivel azt füstös és egyéb fokozott igénybevételű helyekre találták ki.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- További aktív témák...