Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz marciart11 #4150 üzenetére
nem is akarom. igazából 4 méternek jobban örülnék, de van egy 50cm-es falam, ami szerkezetileg tagolja a nappalim és a bútort csak igy tudom berakni. jól is döntöttem anno, hogy nem vettem nagyobb vásznat (bár ez inkább fosás volt, hogy túl nagyot veszek, mint tudatos), ez azt hiszem ideális lesz a projektorhoz is. azt hiszem sikerült minden alkotó elemet a lehetőségeimhez képest jól megválasztani és egy tisztességes belépő szintű rendszert összeállitani. 2 hét még kb mire kész lesz teljesen.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
Igen, mindenképp HD vagy FHD javasolt. A HD600-al nem jársz rosszul. A következő ajánlat a Mitsu HC4000 lenne, viszont az kilóg a keretből.
A kettő közt nem tudok olyat, ami igazán jó vétel lenne, max a Pana LCD. Viszont DLP mániás vagyok, így azt nem ajánlom.Távolságot itt tudsz nézni. Nem kell túlzásokba esni, a HD600-at ha vetítési távolságból nézed, nem lesz túl nagy (->pixeles) a kép.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Sannyy
csendes tag
-
Geresics
addikt
Sziasztok!
Sajna nincs időm most alaposan keresni, ezért inkább kérdezek...Alapszitu: Főnököm keres projektort előadásaihoz.
Cél:
- Prezentációk (PowerPoint), rövidfilmek vetítése előadótermekben.
- Könnyen kezelhető legyen (szőke nő).
- Irodai laptopján sima VGA kimenet van csak, de a másikon lehet, hogy csak HDMI.
- Jó legyen, és természetesen olcsóVásznunk sincs, arra is várnék ötleteket.
Előre is köszi!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
BBéci
legenda
válasz marciart11 #4156 üzenetére
A kérdés arra vonatkozott, Te mit nézel 3 méterről a 2 méter széles vásznon?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz marciart11 #4159 üzenetére
Még mindig nem érted, mire vonatkozott a kérdés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kazan23
aktív tag
BBéci,
Legnagyobb szomorúságomra egy 24"-os ips paneles Dell monitoron elenyészőnél is kisebb a különbség egy 1080p-s érintetlen BD és annak nem agyontömörített korrekt 720p-s mkv ripje közt (0,7m-ről). Egy 42"-os FHD Samsung tv-n szintén ez a tapasztalatom. Mellesleg fotós vagyok és abból a durván kritikus szemből nekem is van a fejemen kettő darab, ráadásul elég jó feloldó készséggel.
Azon már szomorúan túltettem magam, hogy egy 3-4.000+ soros fotónak édes mindegy, hogy 1080, vagy 720/800 sorra kicsinyítve nézem. Éppannyira jó vagy rossz mindkét esetben. Így döntöttem el, hogy ameddig nem tudok 4K-s, vagy mégtöbbK-s vetítőt venni, addig nem fizetek még egy százast fölöslegesen 1080p-re a fotók kedvéért.
Szerintem 4 méterről egy 2,4 méter széles vásznon egy 10-bites vetítővel vetített 720p-s film nem lesz rosszabb (sőt, akár...), mint a film 1080p-s változata 8-bites vetítővel vetítve.
Tévednék?Kérlek fejtsd ki egy kicsit, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy:
"...házimozira csak jelentős kompromisszumokkal. Én nem tudnám elviselni, az biztos.
Nem csak a fentiek miatt, hanem a mozgásmegjelenítése is inkább alkalmas állóképekhez, mint filmekhez."
Azt gondoltam, hogy ma leugrok a sarki vegyesboltba és veszek egy MW512... most miattad itt állok az ajtóban, pénzzel a kezemben -
szaszlaci
addikt
válasz kazan23 #4162 üzenetére
BBéci érdekesen látja a dolgokat ugyan, de ez a gép tényleg nem mozira való.
Kezdjük a túl nagy fényerővel, amiből következik, hogy a feketéje se biztos, hogy túl jó lesz.
Színeivel lehet, gond lesz. Hogy aztán az mennyire állítható be, ha egyáltalán kalibráltatni szeretnéd, kérdéses. (Mivel fotózól, feltételezem, hogy megtennéd.)
De a legnagyobb baja, hogy túl fényes. Hogy levehető-e normálisan egy elé rakott szűrővel? Neked jobban kell tudni. Gondolom, a monitorodon sincs nagyon feljebb a fényerő úgy 30 %-nál.Ui.: más kérdés, ha 3D-re szeretnéd.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kazan23 #4162 üzenetére
"Szerintem 4 méterről egy 2,4 méter széles vásznon egy 10-bites vetítővel vetített 720p-s film nem lesz rosszabb (sőt, akár...), mint a film 1080p-s változata 8-bites vetítővel vetítve.
Tévednék?"Tapasztalatom szerint ez óriási tévedés, a különbség ordító.
Az általam alkalmazott módszer: a két vetítő egymás alatti polcon helyezkedik el, ugyanazt a jelet kapják, valaki felváltva takarja el a lencséket, így akár pár másodpercenként váltogatható a megjelenített kép.
50 colos Panasonic VT30 plazmán, 2 méterről, az ideális nézési távolságból szintén egyértelműen látszanak a felbontásbeli különbségek.
-
törölt tag
válasz kazan23 #4143 üzenetére
mennyire kell neked az a nagy fényerő? papírforma 1800 lumen körül nem lenne jobb nézelődni? (amit jó esetben eco módban, kalibrálva lejjebb, full módban meg feljebb lehet vinni, vagy legalábbis a gyári értékekig).
mert 1600 lumen körül már azért egy félhomályos teremben, hátul felkapcsolt villanyokkal, kb. 180cm széles képpel el tudok boldogulni egy prezentációval.
verőfényen napsütésben meg amúgy is megette a kutya a zegészet.
nekem saccperkb. 280 cm-ről, a 160-170 cm széles 720p vetített kép ehető. ha nagyon akarom, azért látom a pixeleket a feliraton. képnél szerintem nem annyira zavaró.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
szeretnék közepes keretből kihozni egy házimozis/filmezős projektort otthonra. Vászon nincs még, tervezett távolság köztem és a film között ha fejben jól saccolok, 3 méter.
Mi az, amit tudnátok ajánlatni ? Elsősorban DVD és 720p, ritkán 1080 is.
Illetve kövezni lehet, de a Forma1-et és 1-2 NatGeo illetve Spektrum tv műsort is ezen néznék (Nem HD csak sima UPC).
Mire kell figyelnem ? Azt hittem fényerő, de olvasok itt lentebb olyanokat, hogy az sem mindegy (a feketéje miatt).. kontraszt ? Egyéb ?
-
törölt tag
válasz #40935168 #4166 üzenetére
szerintem írj egy pontosabb pénzkeretet.
szivárványeffektussal hogyé állsz?
mert egyébként meg, ha az első projektor, és nem zavar (99%-ban hozzá lehet szokni) akkor
1080p
http://www.argep.hu/trend/SAMS/Samsung-SP-A600.html
720p
http://www.argep.hu/trend/OPTO/Optoma-HD600-X.html
samut láttam, szerintem első projinak tökéletes. és gondolom az optoma dettó.
a következő, erőteljes, kirívó ugrás ezekhez képest 1080p kb. 4-500k-nál van. aztán meg milka felett. ezekből olyan sokat nem láttam még. ár/érték arány rohamosan csökken, ahogy ölöd bele a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
130 + vászon, az előző hsz. Optomája pl beleférne még.
Az a baj, hogy fotózok is (objektívre gyűjtök), utazok is (Peru) stb és nem akarok többet adni egy "szimpla" mozis élményért, mint ez a keret, még ha menne sem.
Bnővel néha heti 2x-3x beülünk vmi film elé, az úgy jó nagyon + magamnak a kedvenc műsoraim tv-ből, kb ennyi, semmi extrára nem kell gondolni.
Amúgy árakkal nem voltam tisztában, úgyhogy ezt a közepest úgy látom át kell "belépő"-re fogalmaznom
Köszi a válaszokat, gyorsan reagáltatok.
-
BBéci
legenda
válasz #40935168 #4169 üzenetére
Ahhoz, hogy 2 méter széles vásznon az SD tévéadás elfogadható minőségű legyen, kiváló képességű skálázóra van szükség, ami az 576 sort 720-ra, vagy 1080-ra alakítja. Ez nem jellemző a belépő vetítőkre. A legutóbbi két olimpia vízilabda döntőjét vásznon néztem, hatalmas élmény volt.
-
mceely
tag
Sziasztok!
Nekem is elkelne némi segítség! Házimozira és xbox-hoz vennék projektort, 300eFt + vászon árban. HD-t szeretnék.
Gondjaim...:
1. a filmnézés kb. 4 méterről lenne, így ahogy néztem, kb. fej felett lenne a proji is. Ez zavaró a zaj miatt???
2. a TV a falon van, és ha a vásznat (technikai okokból) középre teszem, vízszintesen a TV kb. feléig lóg a 2 méteres vászon, amit ideálisnak tartok, így szélesebbet kellene vennem szerintetek, vagy ronda lesz, h. kilóg a vászon mögül a TV???
3. projektorok közül eddig az Optoma hd20 és hd20Lv, v. Benq w1200 amit így a neten kinéztem, de sajna élőben még csak az MM-ben láttam egy sony-t, így nem tudom a rainbow-al hogy állok. Az Xbox miatt valszínű nappal is lenne használva, és nem tudom a nappalit teljesen lesötétíteni. Egyéb nyűgöm, h. az állmennyezet miatt fehér projektort vennék.
4. a vászon üggyel látom itt mások is küzdenek, ahogy kiveszem a motorosok nem túl szépek, hát ez ügyben még megyek majd egy kört személyesen ha Pesten járok. Néhányat kérdeztem, akik a neten hirdetnek, többnek nincs is élőben készleten, h. meg lehessen nézni...
5. optoma ügyben vki telefonon azt mondta, h. nehézkes, mert a Mo-i disztribúció nem tisztázott, és SK-ban van a raktár.Hát a kezdeti gondjaim ezek...
[ Szerkesztve ]
-
kazan23
aktív tag
válasz szaszlaci #4163 üzenetére
Szaszlaci, BBéci, avman!
Köszönöm az okítást, alakulok, mint púpos gyerek a prés alatt...
Miután úgy tűnik, hogy elodáztam pár évvel az 1080p-t (vagy a 2K-t, 4K-t) maradt a 720p.
Nem ragaszkodok én az említett Benq-hoz, régebben még HD20-as és HD200X-es Optomákon tűnődtem, nem is kerestem a 720p-t, de most ez a HD600X hirtelen elgondolkodtatott. Tényleg jobb lenne a célra? Gondolom az 1080p-t leszámítva "jobb" választás lenne az SP-A600-as Samsungnál, vagy megint tévedek?Kizárólag három forrással szeretném használni:
1. 1080p mozi, 2. 720p mozi, 3. fotó... azaz "diavetítés".
Tv, dvd, divx kizárva.Kétféle fényviszony közt:
1. Este, elsötétítve, illetve estefelé Anya főz pár méterre néhány konyhai spot alatt és a gyerekek rácuppannak a Planet Earth-re -
törölt tag
válasz kazan23 #4176 üzenetére
a hd600-hoz látok egy csomó lumen értéket, 1500/1600/2000... hivatalosat sehol. báhh.
szerintem jójaz, vedd meg. belövöd eco-ra, sötétítéshez, egyébként meg mehet a max fényerő.
szinte kizártnak tartom, h ebben az árkategóriában nagy különbségek lennének vetítők között laikusnak. dlp-ben.
ennyi pénzért kapsz azért egy jóféle mozis élményt. gyanítom sokban nem különbözhet az aceremtől vagy az lg-től, amit most nyúzok, max csak jobb. én meg bőven elvagyok ezekkel a belépő projikkal. láttam felsőbb katosokat, szerintem ki is tudnék köhögni egy középkatosat, de annyit nem ért meg számomra egyik sem, h legomboljak pl. félmillát érte. 300k körül néha azért éreztem kísértést.
részemről 720p múvi, hdtv 720p rip sorozat meg 720p doku. najó, pl. crow, dark city és egyéb, sötét hangulatoknál azért keveslem én is ezt a kontrasztot. de el lehet viselni. legalábbis megbarátkoztam vele. próbálok megbarátkozni vele. -
szaszlaci
addikt
1. ha valami normálisabb (hangerejű) dobozok vannak, nem nagy gond. Ha csönd van, meg lehet hallani, szerintem kibírható. Néha észreveszem egy filmnél, hogy zörög, hát nagy dolog.
2. hát ezt te tudod. Ha sötét van, úgysem a világosabb jeleneteknél meglátszó berendezést kell figyelni.
3. nem, be kell sötétíteni! Ezt oldd meg!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
kazan23
aktív tag
válasz #95590400 #4177 üzenetére
2000 ANSI Lumen papíron:HD600X
Hehe, tényleg nem tudják 2000 az eu-ban, 1600 meg az angoloknak, ott úgy is sokat esik, meg sötét is van
Asszem nincs "eco", helyette van "std"=standard és "bright"
Arról persze hallgatnak, hogy 8 vagy 10-bites-e.Most tényleg "rosszabb" lenne a 10-bites, 2800 ANSI lumenes, 6000 eco üzemórás, halkabb benq eco módban mozira, mint a HD600X? Ugyanannyiért.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Amire a többiek nem válaszoltak, az a vászon alól kilógó tévére vonatkozó kérdésed. A tévé közepének szemmagasságban illik lennie, ami durván 90 centi. A vászon alja 75-80 környékén szokott lenni, tehát mindenképpen kilátszik valamennyi a tévéből. Ha ez zavar, inkább a tévét tedd magasabbra, mert a vászon alatt helyet kell hagyni a centersugárzónak.
-
törölt tag
válasz kazan23 #4179 üzenetére
nem tudom mennyi csökkentett fényerejű lámpa módban a valóságban, de ennyi lumentől lehet ki fog sülni a szemed, meg ahogy van a hétköznapi környezetre kerülő és onnan visszaverődő szórt fény egy hétköznapi vásznon szerintem szíjjevágja a kontrasztot.
persze lehet csökkenteni pl. előtét lencsével vagy esetleg szürke vászonnal meg gondolom kalibrálással is.
nem tartom istentől elrugaszkodott ötletnek azt sem, de nem véletlenül occó. szerintem egy prezis alapra rátoltak valami 720p panelt, oszt csók.
színkerék milyen benne, meg mittomén. annyira nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
mceely
tag
köszi, a bajom sajnos az, h. oldalra, azaz vízszintesen is kilógna a TV, nem csak lefelé, de azt hiszem először megveszem a projektort, aztán egy lepedővel kipróbálom, és meglátom mi lesz.
már csak a projektort lehetetlen szinte eldönteni... gyártják a sok szemetet, nehogy könnyű legyen választani... -
rii
nagyúr
lepedő:
http://superpc.x4host.eu/index.php/adatok/projektor-vaszon-keszites
én amúgy még egy plotterhez való papírt feszítenék ki próbaképp, ha van matt
nemtom járható út-e ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BBéci
legenda
A pénz nagy úr, de nem szabad elfelejteni, hogy a vászon szerepe csaknem olyan fontos, mint a vetítőé. Ki tudja hozni belőle a maximumot és haza is tudja vágni a képminőséget.
Apám már a múlt század 50-es éveinek végén, 16 mm-es kamerával filmezett, de nem csak azokat néztük, valahonnan szerzett mozifilmeket, híradókat, még szexfilmet is. Rolós gyöngyvászonra vetítettünk, valahol megvan a géppel, tekercsekkel együtt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
A HD20-ról nem feltétlen vannak jó véleménnyel. A W1200 meg nem tűnik túl szép képűnek, teszt alapján. Nagyon túl van színezve.
Van még egy Samu A600.Esetleg a sokat emlegetett Mitsubishi HC4000, ha belefér a keretbe. [link]
Hasonlítási alapnak a saját gépemet tudom felhozni, ami árban a belépő kategória. Mind más képi világ, erősségekkel és gyengeségekkel.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Műszaki rajzlapot próbáltam, úgy tűnt, nagyon elhúzta 9300 Kelvin irányába, gondolom sok alacsony hullámhosszú fény indukálódott még rajta. Megfájdult tőle az ember feje.
Hát az alufólia és lepedő érdekes megoldás, meg kellene nézni. Rosszat nem mondok róla, mert csak a pesszimizmus beszélne belőlem.
Mattra rendesen lefestett akármilyen felület azért már használható -ha nem is csúcsminőség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kazan23 #4190 üzenetére
hd65-öt emlékeim szerint dicsérték ebben a kategóriában, kérdés az, h szervizmenü szerint is annyi van-e benne (ne kérdezd, h lehet előhívni, fogalmam sincs), a másik meg, mennyi gari van rá, meg milyen árban akarják elsütni, van-e hozzá számla, garpapír, vagy csak a becsszó.
én így elsőre 110-nél többet nem adnék érte (vagy még annyit sem), ha van rajta legalább fél év gar (újonnan pár éve 200 körül volt).
gyári gar nélkül meg max 90. -
mceely
tag
válasz szaszlaci #4188 üzenetére
Épp ez a bajom, h. amint kinézek egy projektort, rögtön kiderül róla valami turpisság, előny v. hátrány. Nehéz lesz mérlegelni. Az Optoma mint márka elég szimpatikus, és mivel fehér projit szeretnék venni a fehér álmennyezet miatt, ez is lekorlátoz a márkákban (pl. Samu).
Az az érdekes, h. pl. az Optoma kiadta a HD20lv-t, de alig akar megjelenni valamilyen teszt, vagy egyéb anyag róla a neten. A kereskedőknél sem terjedt még el. Itt az adatlapja, mond ezt nektek valamit? LinkAmúgy a lent írt lepedőt csak a teszt erejéig gondoltam, a TV kitakarás kipróbálására, a projektorhoz szeretnék egy motoros vásznat is venni.
-
OddMan
őstag
A HD20-LV szerintem a lehető legrosszabb választás. Ennél még a HD20 és a HD200X is jobb. A HD20-LV projinak túl nagy a fényereje és ez miatt sötétben mozizáskor nem lesz jó kontrasztod és mély feketéd.
Persze ha világosban akarod használni, mondjuk xbox360 vagy ps3 konzollal, akkor lehet jó választás.
Amúgy én Mitsu HC4000 vetítőnél rosszabbat nem vennék. Persze még ez a Mitsu se egy nagy szám, de kezdésnek vagy alacsony büdzséjű "minőségi" házimozihoz sokkal jobb választás.
A másik, hogyha világos fehér színű marad a mennyezet és az oldalfal, akkor szintén ugrik a jó kontraszt és a mély fekete. A falra esetleg érdemes sötét elhúzható függönyt szerelni, már az is sokat tud javítani a kontraszton.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
mceely
tag
Szerencsére az oldalfal sötétbarna, így az segít némileg. Pont amiatt vagyok gondban, h. Xbox és Fullhd is ki lesz használva, így mindkét célnak meg kell felelni. Emiatt néztem a 20LV-t, de kezdek letenni róla. A Mitsu kicsit drágább a rászánt keretemnél, ezért még a Benq W1200 és az Optoma 1-2 típusa maradt fent a rostán, + színben is fehér v. világos amit szeretnék az álmenyó színe miatt. Aztán még ki tudja mi lesz... Tetszik a Pana PT-AE4000 is, csak húzós az ára, + szintén fekete
-
OddMan
őstag
Esetleg nézd meg a Benq W6000-et. Ha nagy vásznad lesz, legalább 240cm széles, akkor jó választás lehet. Normál lámpamódban irgalmatlan fényereje van, ahhoz képest, hogy házimozi-projektor. Persze még alacsony lámpamódban is eléggé fényes, ezért nem árt hozzá egy viszonylag nagyobb vászon.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
válasz szaszlaci #4197 üzenetére
Igaz lehet alább is adni, de én már nem fogom.
Jó pár vetítőt (Optoma HD70, Mitsu HD1000, Mitsu HC3100) elfogyasztottam az elmúlt pár évben és ezeken kívül még jónéhányat megnéztem bemutatótermekben és ez a kialakult véleményem. Természetesen nem kell a tanácsomat elfogadni, mindenki végigjárhatja maga a saját útját.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Ismeri itt valaki a BYDIUM vásznakat, esetleg van valakinek tapasztalata?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Óvodások homokozója
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xbox Series X|S
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen SSD-t vegyek?
- macOS PC-re