Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #140550 üzenetére
4 helyett 8giga rammal lenne szerelve
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #140551 üzenetére
Vagy esetleg:
Asus X550VX Gamer laptop
Részletes paraméterei:
Kijelző: 15.6" képátlójú, 16:9 HD LED (1366x768)
Processzor: Intel Core I5-6300HQ Skylake 4x2,3GHz Turbo 3,2GHz
Memória: 4Gb DDR4 2133Mhz + egy szabad slot.
Merevlemez: 1000Gb 100/100 24napos üzemidő
Videókártya: Intel HD 530 + Nvidia Geforce 950M 2GB
Aksija: 2-3 órás használat függő!
Multi DVD
Billentyű: Magyar!
Windows 10
Tartozékok: Töltő, akksi, garancia jegy, dobozkicsit ockodok ettol a 2gigas vga-tol, a ket gep kozul ez 140koul van. A kerdesem az hogy er e 40eft-al tobbet ez.
Koszonom
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
TheNewDawn
addikt
válasz Fiddlestick #140550 üzenetére
5-10 évesekre kb igen, szóval attól függ mit akarsz, meg ha nem gáz hogy legkésőbb 1-2 éven belül szétesik. Ja és ehhez a géphez teljesen felesleges a + 4 gb ram, kb olyan mint halottnak a csók.
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz TheNewDawn #140553 üzenetére
Mi annyira szar ezen a gepen hogy 10 eves jatekok mennenek el rajta ?
-
TheNewDawn
addikt
válasz Fiddlestick #140554 üzenetére
5-10 et irtam, ebbe az 5 is bennevan. Illetve néhány játék elmegy még 2015 ből, alacsony beállitásokkal és felbontással. Kb ennyi. Amúgy pedig a videokártya. Szerintem összefoglalót tölts ki, ahol legalább leirod, milyen játékok is lennének a cél.
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz TheNewDawn #140555 üzenetére
korabban mar leirtam csak kevesbe jott ra valasz. mx 940 2gigassal szerelnek manapsag 200ezres gepeket, vagy dragabbat. keves idom van jatszani, de leginkabb csgo wow lol d3 fornite stb.
-
TheNewDawn
addikt
válasz Fiddlestick #140556 üzenetére
180 nál kezdődik az Acer Aspire A5, az első olyan ajánlott gép ami játékra is alkalmas.
-
ogre13
csendes tag
Sziasztok !
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
180000-200000 ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Inkább játékra lenne.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Szeretnék újabb játékokkal is játszani de ennyi a keretem. Akár low beállításokkal is jó lenne.
Paladins, pubg, ark,
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 elég
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
50-50% ban lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win 10 rendszerrel szeretném
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
( GB ram jó lenne, meg 500-1000GB körüli hdd
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Egyet kinéztem, esetleg a véleményetek erről ?
https://m.laptop.hu/lenovo-310-15isk-80sm01y7hv-black-nos-8gb -
Fiddlestick
aktív tag
válasz TheNewDawn #140557 üzenetére
2gigas kartyakkal szerelik az a5-t, amit en linkeltem az 940mx de 4 gigas megis fele annyi
-
TheNewDawn
addikt
válasz Fiddlestick #140561 üzenetére
A 940MX jóval gyengébb kártya az Mx 150 nél, ráadásul a két gép összeszerelése és anyaghasználata között is fényévnyi a különbség.
-
TheNewDawn
addikt
-
dugo_
veterán
válasz Fiddlestick #140561 üzenetére
Tök mindegy hány gigás, ha ki sem tud számolni annyi frame-et a gpu, ami megtöltené az egész vram-ot. Még a kettő sem korlátos.
-
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz TheNewDawn #140563 üzenetére
Ilyesmit keresek, vagy hasonlot, de hasznaltban.
-
maajsz
senior tag
válasz Fiddlestick #140566 üzenetére
Az MX150 új chipset nem nagyon találsz használtban, akkor a 860m/960m vonalat kéne megcélozni.
-
wowpegazus
tag
Sziasztok!
Végül egy picit feljebb vittük a laptop keretet és az Acer aspire a5 helyett ez lett:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-7-a715-71g-56dr-nx-gp9eu-006-laptop_31350-adatlap
Ram és ssd később is berakható, szerelő-keretes a cucc, így nem veszítesz garit, ha magad cseréled a komponenst.
Végül a legjobb grafikus kártya irányába mozdultunk el, ami ezen a pénzen kapható - azt ugyanis később már nem lehet upgradelni, és legalább 5 évre terveztük a laptopot. A gtx 1050Ti 4 gb-os kártya, AAA játékra is elegendő. A 4gb ramot meg felupgardeljük amint lesz egy kis keret.
Arra még mindenki számoljon akinek nincs elég készpénze, hogy sok boltnál van 6 havi kamatmentes hitel opció is.
Most ez nem reklám, elég soknak utánajártam. Acerwebshop.hu, illetve laptopszalon.hu - mindkettőnél működik. Kb. 15 perc a hitelbírálat. Mi végül a laptopszalon mellett döntöttünk - perspec Khelben is ezt javasolta.
Arra is mindenki számoljon, hogy a laptop ára mellé érdemes még a pixelgarancia témakört is bekalkulálni. Az 1 hónapos 4-5000, az 1 éves 7-9000 Ft körül mozog. De egy 200k-s laptopnál ilyen hiba már nagyon fájó lehet - garancia pedig csak akkor van acerre, ha 6 pixelhiba, vagy több alakul ki.
Ráadásul jellemzően az első 300 óra használat alatt jelentkezik.
Pár szó a gépről:
4 gb-vel, ssd nélkül is jól megy - játékot még nem teszteltem.
A win 10 betöltési idő az lassú, de amint bekapcsolt pikk-pakk megy minden.
A wifi net nagyon erős, stabil, nem dobál le stb.
A képe valami eszméletlen a régi laptopéhoz képest (matt ips)
Nem melegszik.
Elég csendes.Ami negatív:
A linux endless os levakarása vagy 1 órámba telt. A Rufusszal készített usb windows boot stick FAT32 rendszeren, és GPT támogatáson kell menjen (3. ra jöttem rá, mert alapból NTFS-re rakta, illetve előtte nem a legfrissebb rufusszal csináltam), a laptop bioszában pedig az EUFI módot kell választani (Legacynál nem megy tovább a windows telepítés az első verziónál).Na ezt leszámítva egy álom a gép.
Köszi mindenkinek aki segített, külön köszi Khelbennek!
-
TheNewDawn
addikt
válasz wowpegazus #140569 üzenetére
Hát véleményem szerint ennél az ebben a topikban mindenki által durván és hülyére szidott Lenovo Y520 sokkal jobb gép , de természetesen sok sikert és szerencsét a használatához, és remélhetőleg elégedett leszel vele.
-
wowpegazus
tag
válasz TheNewDawn #140570 üzenetére
Szia!
Gondolkodtam a Lenovoban is, de ennyiből nem jött volna ki gtx 1050Ti-vel, +sok külföldi/magyar fórumot olvastam, és nagyon nagyon szidja mindenki. Nagyon sok hiba lehetőséget rejteget, billentyűzet, hűtés, vga problémák - az egész szériánál sok a probléma. 250.000,- Ft körül meg már nem óhajt az ember zsákbamacskát venni. Ráadásul annyiért csak az "emaghoz" hasonló külföldi tulajdonosú oldalakon van, amit meg a garanciális gondok, a csapnivaló ügyfélszolgálat és barátai miatt laptop szinten senkinek nem ajánlok (ennél kisebb értékű termékekkel is szívtam náluk). Persze, lehet jó az Y520, és biztos lesz aki azt választja, nekem a design az említett óva intések társaságában nem érte meg a kockázatot.
-
Rickeffe
aktív tag
Mi volt a probléma a Vivobookokkal? Próbáltam visszakeresgetni de nem találtam.
Általában nem jók vagy csak bizonyos szériák?
Ez pl. Ajánlott?
Vivobook proRickeffe
-
TheNewDawn
addikt
válasz wowpegazus #140571 üzenetére
Jobb a Lenovo hűtése szerintem, de ezt majd úgyis megtapasztalod hogy a tied milyen, ha mondjuk megizzasztod pár óráig egy 2016.17 es AAA gammel ( Battlefield, WITCHER 3 Forza Horizon 3 ilyenek ) vagy futtatsz rajta egy stressz tesztet
Ilyen áron MINDegYIK gamer gép gép igencsak zsákbamacska, ahogy mondani szokták volt, ingyenebéd nincs. Szóval gondolom vágod, hogyha olcsóbban megkapod ugyanazt a szoftvert, akkor az nem azt fogja jelenteni, hogy jobb minőségű lesz a gép, éppen ellenkezőleg.
Lényeg a lényeg: én is kockáztattam, te is, remélem neked is bejön, ahogy eddig nekem is, sok sikert hozzá tényleg. -
hallador
addikt
válasz TheNewDawn #140570 üzenetére
Szerintem meg nem jobb minőségű. Pont minap láttam egy ilyen Acer gépet. Igencsak egyben van, ami úgy bármilyen Consumer Lenovo esetében nem mondható el. Akkor még a garanciáról nem is beszéltünk, ami az Acer esetében 2015 óta Jó! 2017 április 1 óta pedig van Magyarországon is, és jó is. nem csak van mint a Lenovo esetében. Ha a kettő közül választani kellene nem a Lenovo-t venném meg.
Ilyen áron MINDegYIK gamer gép gép igencsak zsákbamacska, ahogy mondani szokták volt, ingyenebéd nincs.
Főleg mert az az Acer nem Gamer gép, hanem felső közép kategóriás multimédiás gép. A Lenovo meg ki tudja...
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz TheNewDawn #140575 üzenetére
Igazából nekem ez a véleményem erről, hogy nem a Prohardver az alapértelmezett oldal, ahonnan csak tájékozódni lehet, vannak oldalak, ahol a notebook-okat rendesen letesztelik, na ezeken ez az Acer rendre jobban szerepel mint az emlegetett Lenovo. A teljesítményt hagyjuk is ez az Acer nem játékra való. Arra is lehet használni.
Nem fontos, és nem is reprezentatív és magánvélemény, de szerintem is jobb. Szóval ha nekem kellene a kettő közül választani kellene, akkor én is az Acer-t venném, ez persze teljesen magánvélemény.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
maajsz
senior tag
válasz hallador #140574 üzenetére
Nem attól lesz gamer/multimédiás mert annak hívják, ha benne van egy 1050Ti és hajtod akkor akárhogy hívod, az igénybevétel amit eltérően bírnak a notik. Hívhatod a Lenot ennek az Acert annak, attól nem lesz tartósabb / kevéssé az egyik sem.
Én biztos nem terveznék egyikkel sem 2 évnél többre, nem csak azért mert ez a kari már idén is igen kompromisszumos lesz, hanem ha esetleg van még rá gari el tudod passzolni ezeket a rizikósabb modelleket is viszonylag emberi áron. -
joti2
csendes tag
Új laptoppot akarok vásárolni,és ehhez kérek segítséget:I5-ös processzor ,ssd meghajtó ,és nagyon halkat szeretnék venni.Melyik gyártó termékét vegyem?
-
joti2
csendes tag
válasz Fiddlestick #140579 üzenetére
Köszönöm a gyors választ ami nagyon hasznos volt.
-
Rickeffe
aktív tag
erre valaki?
Illetve ezt vajon miért nem találom egy magyar shopban sem?Rickeffe
-
Rickeffe
aktív tag
válasz maajsz #140586 üzenetére
Helyén kell kezelni a dolgot.
Nem egy rig, valódi munkához felhasználástól függően egy asztali gép sem elég egy darab kártyával.
Cpu+gpu kombóval lehet eredményt eltérni ha pl. hobbira használja az ember. Akár annyira, hogy munkát ajánlanak az embernek.A lényeg, hogy úgy tűnik mintha ide sokszor csak a "gyengébb" cucc jut be.
A vivobook proval mi a gond?[ Szerkesztve ]
Rickeffe
-
Chaser
legenda
válasz Rickeffe #140587 üzenetére
helyén kell kezelni, de ez parasztvakítás, 1080p-re készült, az nv szerint is
ha 1050 ezt tudja mit tud az 1060/1070/1080?
hagyjuk már ( :"Az elképesztő pixelsűrűségnek és a 100% sRGB-nek köszönhetően _a_ képek és a szöveg rendkívül élesek és részletesek."
már egy hiba is sok, és egyet random kiszúrtam, annyi eszük lenne legalább olyannal ellenőriztetik aki tud alap dolgokat és figyel:d
nálam ez a marketinges maLYom pont eddig dolgozott volna, gyakorlatilag kimeríti a szándékos vásárlói megtévesztést, és az a vicces, kb minden benne van ami kell, jó spec, hw, eladná magát - nem ismerem mennyire strapa, tényleg olyan jó-e a kijelző, stb -, de konkrétan hazudni pfffffffffffszerk: lehet írok az asusnak, de ha nem jó 4k ultra gémingre' beperlem őket, kíváncsi vagyok mit válaszolnak ( :
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ogre13
csendes tag
Sziasztok.
Nem találom az előző posztomat. Lehet én rontottam el valamit és le sem okéztam vagy ilyesmi.
A véleményetek érdekelne egy laptopról.
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fm.laptop.hu%2Flenovo-310-15isk-80sm01y7hv-black-nos-8gb&h=ATMcXFO1wpfI3eF9GUE4QtxWGMgwq9JkQBkPXXRaCDJTZJbouqOBQB6cxBOT7Q9xazMchq-QzUSL9rlbR9yHa09wMTzPicgdIa0DERu37WCDXRob9_tbiQNgCGPzQvU6LwDDoKN02axh_dE&s=1&enc=AZMX1CBbx4xB6mfo6qJ0STGYzDWDpcigBUoTNoF1_TIeQMGqH4o65uYubhe56xqqG_fp96xJcwtULc-IcxUo63m8b2Q_xo1DkPiDQkKT8tjTZgheartstone, lol, wow, esetleg low grafon Ark, elmenne rajta?
-
mohitook
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni, prioritásban a GAMER notebookok vannak, illetve az értékhatárt olyan 500ezer környékére lőném be. Semmiképp nem szeretnék 15colosnál nagyobbat, mert úgyis monitorokkal használnám játék közben.
Munkámból adódóan a játék mellett programozásra is használnám a gépet, tehát a kényelmesebb kialakítás/
és a fogyasztás optimalizálhatósága(ha nem játszok akkor azért bírja az aksi olyan 3-4 órát legalább).Összefoglalva:
- i7, legalább 6700
- 15col
- legalább 8GB memória
- Nvidia Gtx1060 - Gtx1070 (inkább utóbbi, előbb utóbb jöhet VR is, ráadásul a nagy nevekkel játszanék)
- HDD + SSD prióban, HDD nagyobb játék/filmre - SSD fejlesztéshezEgyenlőre az ASUS Rog szériát nézegettem, mert Gamer notebook-ok közül ez tűnik ár/érték arányban a legjobbnak, ezek közül is kettő került eddig fókuszba:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_asus-rog-strix-gl502vs-fy272-notebook-15-6-fullhd-core-i7-8gb-256gb-ssd-1tb-hdd-gtx1070-8gb-dos-1246044.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1246044%7C%7Cp%7C%7C
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_asus-rog-strix-gl503vs-ei005t-notebook-15-6-fullhd-core-i7-16gb-256gb-ssd-1tb-hdd-gtx1070-8gb-win-10-1250340.html
A GL502VM-mel főleg az a bajom, hogy undorító a narancssárga WASD, illetve a 8 giga ramot lehet simán elfogyasztja ha épp olyat fejlesztek.
A GL503VM-ről sajnos olvastam olyat, hogy az akksija nem igazán bírja (ugyanakkora mint a GL503VM, csak a képernyő frissítési rátája nagyobb, így hamarabb lezabálja az akksit), illetve itt-ott olvasható róla, hogy magas a hibás termékek darabszáma és ebbe nem szeretnék belefutni, mert akkor dolgozni sem tudok.Amennyiben valakinek van konkrét tapasztalat a témában/ezekkel a notebook-okkal akkor szívesen vennék egy-két tapasztalatot, illetve ha tudtok jobbat/kihagyhatatlan akciót akkor azokat is várom!
(A rosszmájúaknak: tudom, hogy a laptop nem játékra való.. de az épp megdrágult videókártya és alaplap árak mellett sajnos temetnem kell az 500ezer alatt összerakható PC ötletét, valamilyen eszközre viszont szükségem van! - akkor is jelezhettek ha nvidia 1080-at lehet még kapni megfizethető áron - )
[ Szerkesztve ]
-
mohitook
tag
válasz Khelben #140592 üzenetére
ennyire rossz lenne? utánaolvastam pár helyen és alapvetően nem írnak rosszat róla, csak amit leírtam énis, illetve a billentyűzet nem a "legkényelmesebb"... 500felett sokkal viszont nem szeretnék már költeni
+ ahogy nézem Asus Rog szériából ami nem GL az már 1milló+[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz mohitook #140593 üzenetére
nyilván nem véletlen mondja, hogy nem jó, és nyilván nem véletlenül kerül annyiba, ha arra vársz h valaki megerősítsen legyen, ha neked megfelel vedd meg, de mindenképp neten rendeld, mert nagy eséllyel vissza fogod küldeni, szeretni fognak ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mohitook
tag
válasz Chaser #140594 üzenetére
pont hogy nem megerősítésre várok ezzel kapcsolatban, sokkal inkább tényekre amik adnak pro-contra érveket, hogy mit érdemes venni, pl:
https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-Strix-GL502VM-Notebook-Review.187341.0.htmltöbb ilyet is átfutottam, ezek nem támasztják alá azt, hogy temetni kéne a szériát ti miért gondoljátok ezt?
-
Chaser
legenda
válasz mohitook #140595 üzenetére
műanyag vacak, röviden, abból is gagyi, notebookchecknél tartósság nem derül ki, annyi kiderült h terhelés alatt a közepe 50 fokos billzetnél, kijelző alatt több mint 60, és alul is hozza ezt, de legalább hangosan,a gl-nek semmi köze a gamerhez, még kiemelték a hw-eket is pronak, ami minden ilyen gépben van, érdekes, masszivitásról nincs szó, se jó hűtésről
amit linkeltél 1060-as, nem 1070-esről volt szó?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mohitook
tag
válasz Chaser #140596 üzenetére
itt egy 1070es teszt, de sokkal kevésbé részletes (itt a hűtésről nem is nagyon beszél..)
http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/laptops-and-netbooks/asus-rog-strix-gl502-1326519/review"gl-nek semmi köze a gamerhez" - csak a magasabb szériáknak? 1 millió forintot sokallok akármilyen gépért is...
tudsz tehát mondani olyat ami szerinted gamer?
(side question: tudom, hogy a 1050Ti-t eSport-ra szánták és pont azokhoz a nevekhez jó is.. semmi másra, de vajon hosszabb távon egy Acer Predator ... (akármi) lehet egy értelmes beruházás egy ilyen videókártyával?.. ha mellé egy kis időn belül a GPUk árának csökkenésével összerakok egy asztalit akkor munkára a továbbiakban is tudok használni egy ilyen gépet, ráadásul addig sem unatkozom és ha nem is Ultra High-on de játszok mindennel..)szerkesztve: amit az Asus Zenbookról írt valami elvetemült marketinges és pár posttal ezelőtt tárgyaltátok az tényleg felháborító 4k ..persze
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
-
mohitook
tag
válasz TheNewDawn #140598 üzenetére
Haha pont ezért szóba se jön a Lenovo semmilyen szinten! az Asus garija elvileg elég jó..
Amit linkeltél az Lenovo is, meg 17 col duplán kilőve -
MODERÁTOR
A Lenovo T450 széria ajánlott darab?
20 éve a Prohardveren
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest