Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lahorva
tag
Sziasztok!
A 140130-as hozzászólásomhoz esetleg valaki?
Ez jó megoldás lehet?
http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-250-g6-1wy58ea-akc-laptop_29067-adatlap
Esetleg egy jobb alternatíva?
Előre is köszi! -
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #140145 üzenetére
helló, erre esetleg van valakinek tippje?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Khelben
nagyúr
válasz DaFok #140149 üzenetére
Nehéz lesz 15-öset találni, mert ritka. Főleg nagyobb felbontásban. HP-ból kereshetsz 6730b-t, ha jól rémlik ott 1440x900 volt a nagyobb felbontású panel. Illetve 50-ből már meg lehet csípni második generációs gépeket is aprón, HP 8560p-t vagy Dell E6520-at. De vadászni kell, mert ritkák. De 50-ből ezekből is inkább csak 1366x768-as felbontás lesz, a nagyobb felbontás drágább.
(#140130) Lahorva : HP 250 és Dell Vostro lesz a két típus, amiből találhatsz megfelelő konfiggal ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Laptopot keresek videóvágásra 15,6/FHD/ méretben i5/i7-es procival, minimum 8GB rammal, nvidia grafikus kártyával, 250es SSD-vel és win10-el, 300k környékén.
Acer Aspire 7 vagy Swift 3, Asus Vivobook vagy HP Probook 450 lett találva eddig. Az Asus/Acer párosnál keveslem a 2 év garanciát és hogy nincs Win
Előre is köszi!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! Korábban többször írtam ide, végül megvettem az Acer Aspire 5 515-ös gépemet (i5-8250u, MX150, 4GB DDR4, 128 SSD + 1TB HDD konfigban, memoriát majd bővítem).
Ha bárkinek kérdése lenne a géppel kapcsolatban, mivel sokszor felmerül ajánlásokban, nyugodtan keressen meg privátban. Egyébként így első ránézésre én teljesen elégedett vagyok vele
-
Khelben
nagyúr
-
félisten
Nem tudom, hogy ez segit-e valakinek, de eleg sokat keresgeltem, szoval megosztom veletek.
A kovetkezok voltak a kovetelmenyek:
- eros CPU (egy 8550u _talan_ eleg lenne, de egy HQ meg jobb)
- legalabb 16 G RAM, de inkabb tobb
- elfogadhato akku (>6 ora)
- jo Linux-tamogatas -- emiatt az NVidia, illetve a hibrid grafika kiesik
- GPU teljesitmeny nem szamit
- Thunderbolt 3, hogy legyen lehetoseg eGPU hasznalatara
- touchscreen nem lenyeges
- lehetoleg min. 14" kijelzo16G/8550u kombinacio mellett egy uj Dell XPS 13 mar majdnem megfelelhetne, de mindenhol egy kicsit elmaradt az elvarttol. Az egyetlen gep, ami 100%-osan teljesiti a fentieket, az a Zbook Studio G4.
while (!sleep) sheep++;
-
Obladee
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék új laptop vásárlásához.
Korábbi ajánlásokat olvasgatva az alábbi kiszemeltem volt:
[link]Sajnos azonban már csak a héten van időm, hogy megvegyem legkésőbb péntekig.
Addig azonban ahol eddig kérdeztem már nem tudják beszerezni (majd csak februárban).Kérdésem, hogy hasonló paraméterekkel (és nem utolsósorban árral) rendelkező gépet tudnátok-e ajánlani, ami be is szerezhető ilyen rövid átfutási idővel. (esetleg olyan helyet, ahol be lehet szerezni ezt?)
Összegezve az igényeim:
- vásárlás: SOS ezen a héten legkésőbb péntekig
- összeg: max 200-210e Ft
- felhasználás: jellemzően CAD programok (Archicad), kisebb mértékben látványtervező és renderelő programok (Cinema 4D, Artlantis studio)
- játék: nem
- kijelző: 15 col fölött (15,6 tökéletes), lehetőleg matt (kijelző nem fő szempont a választásnál)
- használat: utazás közben nem, egyébként minimális hurcolás lesz
- op rendszer: semmi
- tárhely memória: SSD nem szükséges, HDD 1 TB, memória legalább 8GB
- spéci igény nincs
- csak új gépAz alábbi alternatívám volt korábban, de ezt itt a fórumon nem ajánlottátok gyenge minőség miatt:
[link]Köszönöm!
-
Felhasználom
tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni notebook választásban!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kb. 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
160-170 000 forintos kategóriában nézelődtem (nagyon max 180-185 000)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főként internet(zene, hírek, közösségi média), irodai programok (office család), kevés játék, nagyon ritkán fotók szerkesztgetése
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Inkább régebbi nevekkel jatszanék (cod mw trilógia, Civilization sorozat stb.)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten lenne hordozva, de táska mindig van nálam ezért a méret nem lényeg
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy Windows-t tudok rá tenni
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ram minimum 4gb, de bővíthető legyen
SSD/HDD mindegy később ezt is lehet variálni
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új jöhet számításba
Eddig 2 laptopot néztem: Lenovo IdeaPad 320 (fhd, i5-7200u, 4gb, nvidia 940mx, 1 tb hdd) a másik pedig egy Acer Apire E5-575g (1366x768, i5-7200u, 4gb, nvidia 940mx)
Esetleg, ha van ebben az árkategóriában jobb alternatíva szívesen meghallgatom!
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
Lanyó
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni. Ismerősömnek kellene új laptop, mivel a régi elhalálozott.
Most kellene
Max. 220-230 e.
Gazdasági főiskola (írás, számolás) OFFICE, PS alapszinten, internet, chat, skype, letöltés, film, zene.
Játék:-
Kijelző: 15,6' FHD matt, IPS szerintem nem fér bele a keretbe.
Hordozva lesz, vonaton használva is.
Oprendszer nem feltétel, Win.10-et lehessen rá telepíteni.
8GB ram 1TB HDD, 128GB SSD(esetleg az SSD-t belelehessen tenni ha nincs benne)
Új gép kell 3-4 év garanciával.
Laptopszalont nézegették a neten, ez a kettő tetszene nekik, melyik jobb választás?
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-5-a515-51g-51n4-nx-gp5eu-012-laptop_31442-adatlaphttp://www.laptopszalon.hu/dell/dell-vostro-3568-n073vn3568emea01-1805-ubu-laptop_31583-adatlap
Ha a fenti feltételeknek megfelelően van jobb választás azt szívesen fogadnánk. Előre is köszönjük a segítséget!
-
TheNewDawn
addikt
válasz Lanyó #140171 üzenetére
Ha tényleg nem kell játék, akkor a második sokkal jobb választás, és de, ennyiért már belefér a keretbe az IPS is.
Azért várjatok tuti megerősitésre a topikgazdától, de ismerősömnek van ilyen gépe, és imádja, és amennyire tudom minőségben is jó.Mondjuk ez pont nem IPS... Esküszöm, ha nem lennék rohanásban, akkor linkelnék olyat is, biztos vagyok benne hogy ennyiért van már. -
Lanyó
csendes tag
válasz TheNewDawn #140172 üzenetére
Köszönöm, de ez + SSD-vel sajnos már nem fér bele a keretbe.
Én még ezeket néztem:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-5-a515-51g-591s-nx-gp5eu-030-laptop_30866-adatlaphttp://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-5-a515-51g-51jp-nx-gtceu-002-laptop_30742-adatlap
Nem tudom, hogy az ACER mennyivel rosszabb választás az előzőekhez képest?
-
TheNewDawn
addikt
válasz Lanyó #140173 üzenetére
Csak annyit tudok az Asusról, hogy mind garanciában ( időtartamban) mind anyaghasználatban elmarad jócskán a Delltől, és feleleges a dedikált videokártya, ha nem akarod játékra használni.
Biztos van még csomó más dolog is, de mivel az Asust abszolúte nem ismerem, ezért hülyeségeket nem akarok írni. De tényleg, várd meg a topikgazdák valamelyikét, egészen biztos vagyok benne, hogy le fogják írni neked a legjobb ajánlott gépet ennyiért, nagyon valósziinűleg még IPS el rendelkezőt is. -
Khelben
nagyúr
válasz Lanyó #140171 üzenetére
Kicsit hozzáteszel és van egy hordozásálló géped 3 év garanciával, ssd-vel és ips kijelzővel. HDD-t meg RAM-ot veszel bele később, ha lesz rá keret. HP Probook 450 G5.
Olyan dolgok miatt nem érdemes rosszabb gépet venni, amiket később is lehet bővíteni.[ Szerkesztve ]
-
lacy8
csendes tag
Sziasztok
Édesanyámnak szeretnék új gépet keresni.-1 hónapon belül esedékes
-Keret max 120-125000Ft
-Felhasználás 90% internet maradék world és hasonlók nagy igénybevételnek nem lesz kitéve
-Méret 15.6” elég neki, kisebbet nem szeretne
-Asztalon használja a gépet hordozva max az ágyig van.
-Oprendszer win10 (van saját ; )
-Felbontásban nincsenek nagy igények (min. 1366*768)-Tárhely.... Lényeges lenne hogy Gyors! legyen a gép így SSD nagy előny lenne, sok helyre viszont nincs szükség de ha lehet bővíteni HDDvel vagy van benne az is az kiváló. De ha SSDvel lehet bővíteni az is érdekel.
Extra kívánság max a bill világítás de nem feltétel.
Garancia minél több annál jobb, újat szeretne.
Lenovo gépemmel csak pozitív tapasztalatom van viszont Samsung/Toshiba semmiképp nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv !
Erre valaki? [link]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Khelben
nagyúr
válasz Lanyó #140177 üzenetére
Ha ezt akarják, akkor ez lesz. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nem tudok segíteni, mert ha vesznek valami szart, akkor ne nekem mondogassák, hogy milyen szart vetettem velük. A linkelt Acer nem irodai felhasználásra való, hanem otthoni filmnézésre, netezésre, kis játékra.
(#140178) lacy8 : a legolcsóbb ssd-s gépek 150k körül indulnak. 120-ért HP 250 és Dell Vostro 3568 érhető el, amik normálisak és rendes garancia áll mögöttük. Lenovo-t kerülném ebben az ártartományban.
(#140142) freelanced : annyit változott a helyzet, hogy kijött a Probookból a G5. De ugyanúgy ez a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz lacy8 #140178 üzenetére
Nyilván az ő döntése, nem beleszólni akarok, félreértés ne essk, de ha semmit se lesz hordozva akkor miért nem PC? ugyanakkora keretből nagyságrendekkel jobb gépet lehet kihozni úgy, nem is beszélve a meghibásodás esélyéről.
120 ért szerintem csak Hp 250 G5/G6 van, amennyire én tudom. -
Khelben
nagyúr
válasz freelanced #140182 üzenetére
Igen.
-
Lanyó
csendes tag
válasz Khelben #140180 üzenetére
Köszönöm. Akkor az Acer kilőve. Megmutatom nekik a G5-öt hátha.
A Dellhez képest ez a két HP milyen?
http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-15-bs014nh-2gh38ea-akc-laptop_28677-adatlaphttp://www.laptopszalon.hu/hp/hp-15-15-bs102nh-2zh93ea-akc-laptop_31804-adatlap
Mondjuk feketében vagy szürkében nem találtam.
-
törölt tag
Akarok egy kijelzőt cserélni és mivel nem látok csavarokat, nem akarnám szétbarmolni a gépem
LCD.hu szervízzel van valakinek tapasztalata? Szépen dolgoznak? -
bandi0000
nagyúr
válasz bandi0000 #139971 üzenetére
na még mindig nem sikerült dűlőre jutnom, igazából tartok tőle, hogy ezek a 2 mag 4 szálas procik nem lesznek elegek nekem, mármint lényegesebben lassabbak lesznek
most nézelődtem picit, és 8250U jónak néz ki, szál/szálban hozza a mostani 6700hq-m, és kevesebbet fogyaszt, viszont még drágák a gépek, szóval ez a HP Pavilion 15-ck002nh 2ZK18EA mennyire ajánlott vétel? Számomra teljesíteni az elvárásokat, ips, fém, hosszú üzem idő, de túl szép hogy igaz legyen
amit ajánlottatok a 840 G1 az nagyon tetszik, de bosszant hogy 4. genes procikkal adják csak, és ha később el akarom adni, akkor nem igen vennék meg sztem
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
Khelben
nagyúr
válasz bandi0000 #140189 üzenetére
szál/szálban hozza a mostani 6700hq-m
Valamit nagyon félrenéztél. Turbo órajelen esetleg, de azt 2-3 másodpercig bírja tartani, utána szépen lemegy alapórajelre, ami meg alacsonyabb, mint a korábbi U-s kétmagosoké. A 15W TDP az 15W TDP, akárhány magot tesznek bele. A Pavilion otthoni gép, nem programozásra való, a billentyűzete elég béna.
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! Még egy kérdés felmerült, laptop vásárlás elállás esetén ha a gépen Endless OS volt, vajon azzal is várják vissza? Vagy szoftveresen nem néznek rá egy elállásnál?
-
sztanozs
veterán
válasz Khelben #139200 üzenetére
Azt hozzátenném, hogy hivatalosan a Lenovo Thinkpad 520-ra nincs Win10 támogatás, és - személyes tapasztalatból - tud is meglepetéseket okozni Win 10 alatt.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Dhampir
félisten
válasz #78600448 #140195 üzenetére
Ha sikerül szép munkaállomást kifogni garival, ráadásul "humánus" áron is (hiszen mégiscsak használt masinák ezek), akkor bőven megérheti.
Utána kezdődhet a karbantartási procedúra (hacsak a szakértő boltos vagy a szemfüles nepper már nem tette meg), a porrá száradt pasztát kicserélni a prociról stb., és ezután az öröm-boldogság ideje következhet be.
Nagyon jó esetben kifoghatsz egy olyan gépet, ami csak dokkolóról ment jelentősebb mozgatás nélkül, alig nyitották fel és nem is porosodott el.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #74018560 #140187 üzenetére
Ha meg nem tetted meg, yn keress ra, hatha van fenn video rola, ha nem latsz csavart/csavar takarot, egy takaro lemez van a kijelzo korul, annak levetele utan bujnak rlo a csavarok
Mindenkepp erdemes raguglizni, lehet csak gyari panelt fogad el, illetve ha nagyobb felbontasura cserelned lehet kabelt is kell cserelni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest