Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheNewDawn
addikt
-
mekker
őstag
válasz Khelben #139053 üzenetére
Nem G5-nél tart a számozás? Illetve kicsit el vagyok most maradva az architektúrákkal, ezekbe csak jövőre jönnek a 4 magvas i5 U-k?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Csak egy rövid kérdésem lenne:
x220, vagy E6230? Kb. egy árban vannak, de a dell 1 generációval újabb. Szerintetek?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Frawly
veterán
válasz TheNewDawn #138977 üzenetére
Nem értem miért kell elkezdeni minden oldalon legalább kétszer a Y520-as mantrát. A topikgazdák minden oldalon leírják, hogy mi a baj vele és miért nem ajánlott (az összefoglalóba is mehetne, piros, 20-as betűtípussal), erre mindig feltűnik egy-két ember, aki olyat ajánl, vagy olyat akar venni, vagy olyat vesz mégis a figyelmeztetés ellenére.
-
Kront
tag
szervusztok,
egy 11"-13" közötti megbízható, jó szervízháttérrel/garanciával rendelkező notebookot keresek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 hónapon belül.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Nettó 300.000 Ft, de ha szükséges 600.000 Ft-ig el lehet menni. A minőség/megbízhatóság lenne a lényeg, kevésbé az ár.(3) Felhasználás?
Munka szintjén, napi hordozgatással irodai munkák, böngészés, levelezés. (ezek viszont gyorsak legyenek, mert a meglévő ezekben lassult be)
3D, játék, renderelés, tervezés, modellezés nem lesz. Fotó nem fontos, de azért ne legyen "bűn rossz" a képe.
Azaz nem játék gép lenne és nincsenek erőforrás igényes feladatok, de azért erős közepes teljesítménye legyen, mert a betöltés/irodai funkciók (több fájl/ablak egyszerre megnyitva gyakori) gyorsan kellenének.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Max webes, HW igény nélküli játékokra, amilyen felbontásban kiadja. Nem szempont a játék. Jó a belső GPU.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Windows és nem sasszemű a felhasználó. Minél kisebb felbontás a preferált. Azért a FULLHD még belefér, de nem baj, ha gyengébb a felbontás. Kizárólag matt.
Ne legyen érintőképernyős!(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva. Utazáskor használva lenne.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows telepítve vagy lehessen hozzá venni és telepíteni. 10-es jó.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD 500 GB. Ekkorákban - gondolom - már nincs hely mellé még HDD-nek. 8 GB RAM. Nem rossz ha a memória bővíthető, de nem létkérdés. Optikai nem feltétlenül kell, legfeljebb külső lesz.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Legalább 2 db USB 3-as, de az sem baj, ha 3 van rajta.Ha végképp nincs a feltételeknek megfelelő vagy ajánlott 14" alatt, akkor max 14", de jobb lenne kisebb.
Vélhetően valamelyik Mackbook (air) jó lehetne, de mindenképpen Windowsos kell.
Hordozható legyen, huzamosabb ideig bírja az akku.
Ne legyen nagyon "plasztik". Ránézésre is tűnjön úgy, hogy még 5 év múlva is működni fog. (pl. rendes hűtés)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új, számlával.köszönöm, előre is.
-
mambacs
csendes tag
-
Wa2x_
veterán
[link] ez most megéri az árát?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Wa2x_
veterán
válasz Khelben #139069 üzenetére
Már kértem ajánlást, összefoglalót is olvastam. Lenovo gari necces, de mi az amiért nem jó választás ez, és mi az, ami akkor ebben a kategóriában ok? Összegben pedig közel van ehhez.
Örülnék konkrét linkenek vagy pontos típus kódnak, akár pm-ben is. Köszi!
-
ZabZib
csendes tag
Sziasztok!
megbízásból keresnék gépet:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2018 eleje
(2) A gépre szánt összeg forintban? 350 ezer max, de szerintem kevesebből is ki kéne, hogy jöjjön
(3) Felhasználás? irodai programok, alap fotószerkesztés (munkához), video nézés a fő fókusz. Játék nem lesz.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nope
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6 inch körül gondolkodok, nem kritikus az IPS, se a fényerő. Matt kijelzők előnyben, de nem ezen múlik.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Kocsival szállítom kb hetente, nem elsődleges a hordozhatóság.
(7) Operációs rendszer? Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Sok adatot tárolok, így jó lenne egy 250GB SSD, mellé 800+GB HDD. RAM: 6giga minimum. Optikai meghajtó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI port. Négynél több USB port örömteli lenne. A HP gépekkel volt egy negatív tapasztalatom, örülnék, ha nem az lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Újat szeretnék.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
-
Wa2x_
veterán
válasz maajsz #139074 üzenetére
A képszerkesztés és a jó kijelző fontosabb, mint a game. Ezért is keresek alternatívát lejjebb árban. Játék csak kikapcsolódásnak kell, Divisiont írtam, de nem kell nekem 60fps meg, hogy high beállítással fusson patikán.
-
Memorystick
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni gamer laptop vásárlása előtt.
Nem mondanám,hogy nagyon otthon vagyok a szakmában,de alapszintű tudásom meg van a gépek területén.
Ár kategóriában:4-500 körül gondoltam
Márka: nem ragaszkodom igazából egyik márkához sem,de mindenképpen megbízható,jó szerviz háttérel rendelkező gépet szeretnék venni.
Kèpernyő mèretben 15-17 és ben gondolkodom,de szívesen fogadok tanácsokat, tapasztalat alapján.
Èrdemes jobb hűtőpasztát alájuk rakni?
Ha igen milyen ajánlanátok?
Nem szeretném elkapkodni a vásárlást.Köszönöm a segítséget!
-
maajsz
senior tag
válasz Wa2x_ #139076 üzenetére
Az igazán jó kijelző már neccesebb dolog, nagyon nagy különbség van ips és ips között. Talán úgy járnál a legjobban, ha munka vagy komoly hobbi szinten szerkesztesz képeket, ha egy külső jobbféle monitort néznél hozzá, már ha ez opció lehet. Persze a komoly photo monitorok drágábbak, mint a gaming téma, de azért lehet lehet találni jó kijelzőket még épeszű árban. Vagy marad a böngészés és kikeresgeted melyik laposban milyen kijelző van, az alapján a színtér lefedettséget, amiket megadnak RGB, Adobe stb szabványokban. Majd az arra érdemes kijelzőket lehet is kalibráltatni egyes boltokban.
[ Szerkesztve ]
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok! 120ert szeretnék gépet venni. Minél jobb proci kellene bele, minimum 4gb ram, ssd nem kell. Ami fontos lenne az a 3 év garancia és a 15,6os kijelzo. Mi most a legjobb választás ezek alapján?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Gaben92
őstag
válasz maajsz #139081 üzenetére
"egy páran azt mondták jó gép"
aki megvette és próbálja igazolni magát és megnyugatni a lelkét, hogy jó vásárt csinált...
"1050Ti-s notik 300k körül nem tolonganak"
nem véletlenül. az 1050ti-t egyrészt hűteni is kell, másrészt ha normális anyag is kell a gépbe az nem fér bele 300k-ba.
A GL553 konkrétan úgy készült, hogy felpumpáltak egy X-es ASUS-t (ami mindennek a legalja) és rányomtak egy ROG feliratot. Vérpistike örül mert ROG-ja van erős hardverrel és a gép sem batár, ASUS meg örül mert vérpistike egy év múlva megint vesz náluk egy hasonló szart mert ha addigra nem olvad le az 1050ti akkor a gép esik darabokra.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
TheNewDawn
addikt
válasz mambacs #139070 üzenetére
Ez az ajánlanátok ez konkrétan és egész pontosan1 ember volt aki ajánlotta.
Szerintem meg kb oltári barom aki 250 ért 7559 es Dellt vesz, mikozben 280 ért HATVAN százalékkal jobb Dellt vehetne, ill 190 ért meg mindössze 30-35% al roszabb Acert.
Aki meg ilyet ajánl az csak :[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #139085 üzenetére
Pl a sajátom, de ezt a parttalan vitát hadd ne kezdjük már el , szerintem át lett beszélve sokszor itt pro és kontra.
-
maximilian4
addikt
válasz TheNewDawn #139086 üzenetére
Légyszi futtass már egy aida stability tesztet mindent kipipálva egy 30-35 percig.
Temperature, clocks, statics képpel. Kíváncsi vagyok már arra az y520 hűtésre. Már csak azért mert minap ezen az y720, meg a g752 is betrottyolt (bár biztos láttad). Sokat segítenél ha lefuttatnád, mert komolyan érdekelne mit tud alatta.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Khelben
nagyúr
válasz maximilian4 #139087 üzenetére
Ne kérj ilyet, mert a végén mehet a gép a kukába
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #139087 üzenetére
Ha jól látom, kemény 2 percig futtattad.
-
maximilian4
addikt
válasz TheNewDawn #139089 üzenetére
34 perc
"elapsed time"
Várom az eredményt, pajtás![ Szerkesztve ]
Maxi
-
barnabas22
tag
válasz maximilian4 #139090 üzenetére
szerintem most teszi be a fagyóba fél órára
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #139090 üzenetére
Előbb hadd lássuk a tesztet a sok ajánlott hibátlan csodáról a topikban, mint pl a Dell 7567 Acer Aspire, Asus VY stb. Lefuttattam egyébként 10 percig, majd feltöltöm és futtatom 30 percig ha előtte MINDENKI szépen publikálja a sajátját, szerintem igy korrekt.
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, laikus vagyok a témában, az első ilyen gépem lenne.
Ti melyiket választanátok vagy mernétek ajánlani jó szívvel?Acer Predator Helios G3
Dell Inspiron 7567
Asus Rog StrixElőre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
maximilian4
addikt
-
TheNewDawn
addikt
válasz maximilian4 #139094 üzenetére
Akárcsak a tied.
-
TheNewDawn
addikt
válasz barnabas22 #139091 üzenetére
Hol is van a teszt a csodás gépedről ? Várom sok szeretettel
-
barnabas22
tag
válasz TheNewDawn #139097 üzenetére
nemsokára jön
-
Laurh
aktív tag
válasz Khelben #139095 üzenetére
Olvastam az összefoglalót, az általam linkelt 3 gép közül kettő benne volt az ajánlott kategóriában...ezért is kérdeztem, hogy van e esetleg valami pro-kontra amiről esetleg érdemes lehet tudni a végleges döntés előtt, legyen az pl esetleges szervízháttér vagy bármi más.
Te mint szaki, ha magadnak kellene választani, akkor melyik modell mellett tennéd le a voksod?
[ Szerkesztve ]
I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA
-
maximilian4
addikt
válasz TheNewDawn #139097 üzenetére
Most neked miért jobb megvárni mindenkiét minthogy feltöltenéd a sajátod eredményét? Neked jobb lesz hogyha másé is szar? Ha Barnabás nem tölti fel te sem fogod? Ha az általad felsorolt laptopoknak nem lesz fent az eredménye, akkor te sem publikálod? (Viszont továbbra is ajnározod, ez alap.)Nem ajánlotta senki a sajátját egyébként. Én meg kíváncsiságból kérdeztem mit tud a tiéd hogy tényleg ennyire jó a hűtése, erre jössz itt mindenféle kifogással. Egyébként az enyém miért is süket duma? Ott van, felraktam, ahogy mások is felrakták a gamer topikban. Ennek ellenére soha nem ajánlottam a gépemet. Volt aki ajánlotta az eredmények alapján, de én azt sem nem erősítettem meg, sem nem cáfoltam. De igazából lényegtelen. Amit csinálsz az mind kifogás, hárítás. Most csak egy dologra vagyunk néhányan kíváncsiak: az eredményre! Az eredmény valamilyen szinten alá tudja támasztani az állítást. Végre itt lenne a lehetőség, hogy tényleg kirakd hogy jobbat tud mint az ajánlott gépek. De a visszakozás csak az ellentetjét igazolja.
[ Szerkesztve ]
Maxi
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest