Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz detroitrw #140849 üzenetére
Te nagyon keversz valamit. Valószínűleg az UHD Graphics 620-ra gondolsz ami nem dedikált hanem IGP és az a processzornak a része, azaz bele van építve fizikálisan minden 8250U-ba.
iX processzort pedig SOSEM fogsz IGP nélkül kapni, mert a mai gépek (általános esetben, tehát nem 1 millás AW és társai) kivétel nélkül úgy működnek, hogy a kijelző fizikálisan a CPU-ban lévő IGP-re vannak csatlakoztatva csak, a dedikált GPU (Geforce/Radeon) pedig csak számol és amit ő kiszámolt azt szépen beletolja az IGP-be (nagyon konyhanyelven).
Ha én értettem félre valamit akkor elnézést.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
maajsz
senior tag
válasz Khelben #140848 üzenetére
Ezt meg kell erősítsem, 4 évig nyúztam egy 6430-at, sosem volt vele baj, nagyon bevált (pedig használtan vettem) de a panel színtere valami borzalmas. Egy olcsó 19"-es kisfelbontású Acer monitorral használtam sokáig, de megváltás volt azon elindítani egy fimet/sorozatot.
-
tomic
addikt
Érdeklődni szeretnék,hogy ha egy laposban jelenleg I3-6006u proci van azt a későbbiekben ha szükséges ki lehet cserélni pl egy I5-7200u-ra?
-
derrik
őstag
Sziasztok...
Samsung Ative Book 8 ezzel a típussal van valakinek tapasztalata? -
otamas
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, lejjebb a preferenciáim, a segítségeteket szeretném kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Február-március(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
C. 200-240k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsősorban játék (heti átlagban 10-15 óra) és böngészés. Simán lenne olyan, hogy napokig nem nyúlok hozzá.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Dota2, StarCraft 2, Mass Effect széria, klasszikus RPG-k. Ezeket jó lenne magas frame rate-en és nagy részletességgel(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" és matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Semennyit(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Megoldom(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely: SSD preferált (jó lenne 256GB), de ebben a pontban hajlandó vagyok kompromisszumra
Optikai: mindegy(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI legyen(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Köszönöm szépen!
-
dellfanboy
őstag
válasz varadigabor #140861 üzenetére
xps 13, xps15?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
-
maajsz
senior tag
válasz TheNewDawn #140866 üzenetére
Ehhez még jöhet a KOTOR 1-2 meg a Baldurs Gate, az tuti menni fog
-
leviske
veterán
A Witcher 3, Xcom, Andromeda nem klasszikus RPG-k. A BaldursGate, NeverWinter, ~Spellforce, Pillars of Eternity, etc. Ezeket sorolnám oda. Kis sikítással még a Diablot.
A Skyrim, Dark Souls, AC és társaik már elég távol vannak a klasszikusoktól.
-
wowpegazus
tag
válasz otamas #140863 üzenetére
Szia!
Nemrég vettük meg a feleségemnek a te paramétereiddel is keresett gépet.
Sok olvasás, kérdezetés után 3 fő típusra tudtam leszűkíteni a keresést:Acer Aspire 5 - i5 8250u + MX150 videokártya + 4gb ram - 189.000 körül. +16.000,- Ft a maradék 4 gb ram. Ssd nincs alapból, csak 1 tb hdd, de van bővítőhely, és gari vesztés nélkül te is szerelheted.
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-5-a515-51g-51jp-nx-gtceu-002-laptop_30742-adatlap
Acer Aspire 7 - i5 7300hq + gtx1050 2 gb + 4gb ram - 235.000 körül. Ssd nincs alapból, csak 1 tb hdd, de van ram és ssd bővítőhely, és gari vesztés nélkül te is szerelheted. +16.000,- Ft a maradék 4 gb ram.
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-7-a715-71g-56am-nx-gp8eu-006-laptop_30826-adatlap
Acer Aspire 7 - i5 7300hq + gtx1050Ti 4 gb + 4gb ram - 250.000 körül. Ssd nincs alapból, csak 1 tb hdd, de van ram és ssd bővítőhely, és gari vesztés nélkül te is szerelheted. +16.000,- Ft a maradék 4 gb ram.
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/acer-aspire-7-a715-71g-56dr-nx-gp9eu-006-laptop_31350-adatlap
Ha a laptopszalonból akarsz gépet szerezni, keresd fel itt a phn Rizso-t, valószínű tud szerezni egy kis kedvezményt, vagy +1 év garit.
Véleményem szerint a prociból az i5 8250u picit jobb, de csak hálózati töltőn (mert amint akksiról játszanál visszaveszi az órajelet, ami úgy elég karcsú), viszont a videokártya a 8250u-ban nagyságrendekkel gyengébb. Márpedig a játékélményt 70%-ban a videokártya határozza meg. A 8250u 7633 pontos 3d scorral, a 7300hq meg 6840 scorral rendelkezik.
Az első Acer aspire 5 - az újabb játékok belépőszintű elindításához elég 1980x1080 (full hd) felbontáson.
Itt medium beállításokkal élsimítások nélkül már sok minden elfut. Az MX 150 egy asztali gtx 1030 szintjét tudja.A második gép kb. 40%-ban erősebb az elsőnél a játékokban. Ez egy asztali gtx 1050 szintjét hozza. A Pascal architektúrában az asztali és a laptop verzió között minimális az eltérés.
A harmadik a másodiknál kb. még 15%-al erősebb, de jövőt állóság szempontjából is sokkal jobb, mert az már 4 gb kártya. Ezen a full hd felbontáson high értékeken játszhatsz. A két aspire 7-esen bátran nekimehetsz a pugb játékoknak is.
A videokártyát később már nem lehet cserélni, szóval a játék konfignak az a lelke. Amint van egy kis plusz pénzed rakj bele még 4 gigát, és 8 gb rammal bármilyen játékkal játszhatsz. Az ssd a jtékok alatt legfeljebb a pályabetöltést gyorsítja, itt egyáltalán nem sos kellék.
+Cofidis hitelt 6 havi kamatmentesre is felvehetsz, szóval nem kell azonnal kicsengetni mindent.
Ha a játék a fő profil a másodikat, vagy a harmadikat venném. Ha nagyon szűk a keret az elsőt.
-
otamas
csendes tag
Az újabb címek esetében (például a ME Andromeda, XCOM 2) már PS4-et használok
Nálam a klasszikust a game kora jelenti: 5-10-15 éves. Az ilyen idős címek újrajátszásához nézek laptopot. (RPG: Mass Effect Trilogy, SW KoToR 1-2, Baldur's Gate 1-2. RTS: Warcraft 3, Starcraft 2, Red Alert. FPS: Half Life 2). Meg persze vigye a Dota2-t szépen.@Khelben
Thx!@wowpegazus
Cool, neked is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz dellfanboy #140864 üzenetére
200ezernél többet azért nem költenék
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Khelben
nagyúr
válasz wowpegazus #140869 üzenetére
Az Aspire 7 hűtése nem való H-s cpu-hoz és 1050-hez. 8250U-hoz és MX150-hez is épp hogy elég. Hitelt pedig ne hirdessünk.
-
wowpegazus
tag
válasz tomic #140856 üzenetére
Szia!
Klasszikus otthon felhasználásra elég az i3 6006u. Az ssd csak a rendszert, meg a böngészőt gyorsítja. Apumnak van egy nem annyira ajánlott lenovo 310 - i3 7100u procival integrált videokártyával 8 gb rammal ssd nélkül, és mindent smoothosan visz. Ha újonnan veszed a 6. és 7. gen i3 között alig van árkülönbség, szóval vedd az újabbat, mert azt már ddr4-el adják, nem ddr 3-al, illetve eggyel jobb az integrált vga is.
Mondjuk a kaszni ebben az árrésben a gyenge pont, meg az egész össz minősége. Erről inkább a hozzáértőket kérdezd, de a teljesítményével nem lehet gond.
-
wowpegazus
tag
válasz Khelben #140873 üzenetére
Mondjuk eddig személyes tapasztalat, hogy nem nagyon melegedett a gép, pedig már játszottam rajta.
Több tesztet is végignéztem kifejezetten a hűtés miatt, a linkelt teszten sima gtx 1050 van, ti-t most hirtelen nem találtam
A7 1050-el
https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-7-A715-7300HQ-GTX-1050-Laptop-Review.267346.0.htmlA5 7200u-val és mx150-el
https://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-5-A515-51G-7200U-MX150-FHD-Laptop-Review.240090.0.htmlA hőmérsékletek közel ugyanazt tudják. Mindkettő lehet picit zavaró 2 óra után ölben ( a tetején lehet 41 fokos is), de aki játszik úgyis töltőről nyomja - valószínű asztalról)
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz Khelben #140724 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
250-et kicsit később tudnék rászánni, ez az ACER gép nem néz ki rosszul, ha tartós akkor megvenném ellenérzet nélkül. Az i5 8305G gépeket érdemes lehet megvárnom? Szimpatikus benne a VGA, azzal tényleg univerzális laposom lenne, kérdés milyen áron. Nem nagyon láttam még gyártókat ezzel a procival gépet bejelentve, DELL-en kívül, ami kb 260-300-ra volt írva.
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Csak nem tudtam még választani...
Lenovo T450 - ben keresem, hogy milyen ssd csatlakozás van mert találtam 110 körül 500gb hdd - vel, de talán ha tudnék benne olcsón cserélni ssd - t akkor talán megérné.a Hp 840 g2 - nél 110 körül félek, hogy egy 120 - as ssd kevés lenne, és ott én is néztem elég húzós a cserealkatrész bele.
köszi
-
Chaser
legenda
válasz Rickeffe #140883 üzenetére
jól tudod, gugli, intel ark, ott van, 4 magos
csökkentett energia felvételűt jelent kb, ha megnézed a specekben az órajeleket egyiknek 1,6 másiknak 1,8ghz az alap, 3,4 illet 4ghz csúccsal, nos, ez utóbbiakat elvéte érik el, átmenetileg nagyon rövid időre, tehát nyugodtan számolhatsz az alsó értékekkel - jó esetben, ha elég hozzá a hűtés, mert ha nem attól is lejjebb kapcsolnak -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wowpegazus
tag
válasz Rickeffe #140883 üzenetére
Szia!
Perspec a 8250u az i5 4 magos 8 szálon dolgozó proci. 1,6 - 3,4 ghz, 6 mb cache, Intel UHD 620 integrált vga.
A 8550u - i7-es, szintén 4 magos 8 szálon dolgozó proci. 1,8 - 4 ghz, 8 mb cache, Intel UHD 620 integrált vga.Mindkettő ilyen 25W tdp körüli maxon fogyaszt.
Általános jelölések a procik végén:
Az U = ultra low power.
HQ = high performance graphics - ezek általában magasabb alap órajelen és magasabb turbón mennek
Y = extrém low power
R = Desktop alapú proci, high performance graphicssal
G = intel proci Radeon Vegával -
Rickeffe
aktív tag
válasz wowpegazus #140885 üzenetére
Köszi a listát!
Csak amiatt kérdeztem, mert ugye mindig láttam, hogy "U-sat ne", de akkor ez nem minden esetben igaz.
Chaser:
Igen rákerestem gugliban, csak a fent említett ok miatt érdeklődtem, hogy én tudom-e esetleg rosszul.Rickeffe
-
hallador
addikt
válasz Rickeffe #140886 üzenetére
Alaphelyzetben arról van szó, hogy az intel elkényelmesedett, és megjönnek lassan a Ryzenek, és az intel hirtelen 8-as sorozat néven kiadott egy 7-es sorozatú processzort, ami megfelelően butított verzió ahhoz, hogy ne lehessen üzletinek nevezni, de mégsem annyira gyenge. Az-az az intel kiadott egy Kaby-Lake 700-as sorozatú I7-nek megfelelő processzort, visszafogott frekvenciával, és butított processzor properties-el. Megszületett a "gyorsabb 8-as" sorozatú processzor.
Erről van szó, alaphelyzetben az i5 7200u-náé azért jóval gyorsabb, de egy valódi tegyük fel 7es sorozatű 700-as i7 teljesítményétől elmarad.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
PubliCat
tag
válasz wowpegazus #140885 üzenetére
Szia,
Ezek nekem is hasznos infók.
Az M mit jelöl a proci szám végén?
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
SOS kell döntenem.. help pls
1, aprón van a 110 ezerért HP 840 g2 4gb rammal és 120 as ssd-vel 1 év garival (8gb ram és +500 hdd 120 ezer)
vagy
2, szintén aprón lenovo t450s 8gb ram 128 gb ssd, de csak fél év gari.Ti melyiket vennétek, megbízhatósága eladónak, hogy csekkolható?
köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz ElGatto #140890 üzenetére
Az én válaszom nyilván sokat nem ér, mert az első van nekem is.
Egyéni elhatározás, nagyon szépen paraméterezett mindegyik, amelyik neked jobban fekszik az legyen. HP-hoz könnyebb alkatrészt keresni, az még esetleg plusz.
Megbízhatóság sehogy, tőlem is ha visznek valamit, van, hogy meg sem nézik, mert most kezdek majd pont átkenni valakit egy 5-10k-s tétellel vagy pont notival. Én szoktam követelni, hogy de, nézd meg, magamban sem bízok. Volt már procihibás E7440 amit úgy adtam el, hogy magam sem tudtam róla, mert csak egy nagyon érdekes progi kombóval tudott hibát adni.
Kijelző ha HD van bennük az kuka lesz, arra készülj.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DuplaGO
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Notebook vásárlás ügyében!
Minél hamarabb szeretnék beszerezni egy új gépet, a nagyon max költségvetés 300.000 FT.
Keresgéltem és böngésztem a neten, szembejött velem ez a kis ASUS .
https://euronics.hu/termekek/asus-x556uq-dm1214t/p/212846#
Véleményeket kérnék, s tanácsot, hogy ebben az árkategóriában ez megfelelő az alábbi célokra?
Videóvágás /Sony Vegas/ Photoshop, és a későbbiekben AutoCAD/Solide Edge használatra.
Ha valaki tudna ajánlani ehelyett esetleg egy másik hasonló kaliberű és árú laptopot azt is megköszönném!Üdv!
-
TheNewDawn
addikt
Sorry az offolásért,de ebben a témában sajnos én nem vagyok otthon, és nem tudom van-e topikja egyáltalán: Szóval szeretném lecserélni a Lenovo Y520 amban az 1 TB os 5400 as HDD t egy 2 TB os 7200 asra ( SSD már van azóta ). Árukeresőn nézelődök, de honnan lehet megkülönböztetni SSD és HDD esetében is, hogy melyek azok, amik csak rendes gépbe jók, és melyek amik laptopba ?
-
maajsz
senior tag
válasz TheNewDawn #140894 üzenetére
2,5-ös a noti vinyó 3,5-ös meg a desktop.
szerk.: ugyanakkor van 7mm meg 9mm magas is, nézd meg neked melyik passzol.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
3,5"-os vinyót notiba pölö nehezen tudnál belerakni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Gaben92
őstag
Javaslom ezt a topikot, itt még ajánlást is kapsz rá, hogy milyet vegyél.
maajsz hozzászólásához: ha a mostani 9mm-es akkor a 7mm-essel nem lesz gond. (nekem is 9mm-es volt benne és 7mm-esre lett cserélve) A probléma akkor van, ha csak a 7mm-es fér be és 9mm-eset veszel.
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest