Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriskelvin
újonc
Sziasztok!
Kérném az alábbiban a segítségeteket, egyetemista lánynak kellene gép:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban?
100.000 Ft körül max. 120.000(3) Felhasználás?
Internet, film, irodai programok, játék: Sims(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Sims 4 alacsony részletesség, legkisebb felbontás(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
12" - 15,6", fullHD, matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem lesz használva, jó minőségű laptop táskában buszon heti rendszerességgel utazás(7) Operációs rendszer?
Nem kell(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell, egyébként mindegy(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
ÚjKöszönöm!
-
tm5
tag
Sziasztok,
Nejemnek kellene laptopot vennem. Ehhez kérném a tanácsotokat
2-3 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
220k, de kicsit rugalmas vagyok felfelé
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
webböngészés, irodai programok, esetleg filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem lesz játékra használva, nem szempont
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6", Full HD matt, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
minimálisan lesz hordozva, de nincs tervben utazás közbeni használat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 support legyen, de nem probléma, ha nincs előre telepítva a gépre
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
RAM: 8GB (úgyí is jó ha a boltban kell/lehet bővíteni)
Diszk: lehetőleg 256 GB SSD, esetleg 128 GB vagy 128 GB + egyéb diszk
Optikai meghajtó megléte nem lényeges szempont
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Na itt a bibi: Színes legyen fehér vagy piros, sajna szürke/fekete nem játszik
Illetve a 3 év garancia az fontos lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép érdekelAmiket eddig néztem:
DELL Inspiron 5567
DELL Vostro 3568
HP 15 cc
HP 15 bsSpeckó alapján a HP 15 bs tetszik legjobban. Azt is gondolom, hogy ezek még mind erősen konzumer kategória. De érdekelne a véleményetek, hogy ezek közül valamelyik ajánlottabb-e vagy esetleg valamelyik semmiképpen nem ajánlott. De nyitott vagyok más márkára, konfigurációra, boltra is, ha megfelel a fenti szempontoknak.
Köszi.
-
Khelben
nagyúr
Egyik sem IPS, márpedig filmnézésnél elég gáz lesz a TN panel színeződése, főleg ekkora méretben. 240-ért kapsz Probookot IPS-sel, SSD-vel és bővíthető rammal, valamint másik meghajtót is lehet bele tenni. Persze ez nem színes, de én inkább megpróbálnám rábeszélni a fekete gépre, mint hogy egy pocsék TN panelt kelljen bámulnia.
(#140251) Kriskelvin: [link] 130k körül kezdődnek a fullhd gépek.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz Chaser #140247 üzenetére
Na jó, de az i3 8100 nemcsak laptop procihoz viszonyítva jó, hanem asztalihoz képest is, simán hozza egy i5 7400 as szintjét. És jó árba van igen, de azért ne feledkezzunk meg róla, hogy ez csak új fajta alaplappal működik, ami nem 20, hanem 35 be kerül szintén, és így azért picit már árnyaltabb a kép.
-
freelanced
addikt
Üdv !
Kíváncsi lennék a véleményetekre. Mennyi értelme van az asztali játékos gépet laptopra cserélni? Mennyire tud úgy teljesíteni egy lapos mint a gép? Vagy mire számíthat az ember?
Azon gondolkodom, hogy meghagynám a monitort is meg minden, mikor itthon vagyok akkor "asztali gépként" használnám.
Most elkezdtek terjedni a külső grafikus kártyák ha mondjuk egy jobb processzoros, minimum 16GB-os laptopot nézek akkor ha mondjuk a kártya el is avul pár év múlva egy ilyen megoldás még egy jó darabig működhet.
Ellenben félek attól, hogy mi van ha behal valami miatt a laptop. Nyilván érzékenyebb sokkal mint egy gép, itt mondjuk ha tönkremegy a táp, vagy az alaplap akkor nem kell kukázni az egészet, de ki tudja egy laptopnál milyen költségek merülnének fel egy esetleges hibánál vagy, hogy egyáltalán javítható-e. És mivel az adott kategóriájú laptop árából igen erős asztali gépet vehet az ember, nem vagyok teljesen biztos mennyire működőképes az ilyesmi ha az embernek nincs tömött pénztárcája. Mi a véleményetek?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
félisten
válasz freelanced #140255 üzenetére
eGPU-val lehet ertelme, persze dragabb. Dragabb laptopokra lehet 5 ev garanciat is kerni.
while (!sleep) sheep++;
-
TheNewDawn
addikt
Röviden is tömören: Akkor van értelme, ha nem otthon használod csak, hanem utazgatnod kell időnként.
Ugyanazért a teljesitményért olyan 20% felárat kell fizetned ( most nyilván van ahol csak 15 van ahol 25)
Ha viszont utazás miatt kell a laptop, akkor nem kell félned szerintem, csak olyan gépet vegyél, aminek megbizható és jó a garaciája és a szervizsszolgálatása, ez Mo on gamerfronton kb a Dellre jellemző csak sajnos. -
freelanced
addikt
válasz TheNewDawn #140257 üzenetére
Az a baj ez változó. Sokszor itthon vagyok, máskor meg nem. De azért is gondolkodtam el ezen mert sokat mászkálok. Ha egy helyen lennék fixen nem választanék laptopot erre a célra.
-
Khelben
nagyúr
válasz freelanced #140258 üzenetére
Én a helyedben megtartanám az asztalit játékra. Ha meg elmész otthonról, kibírod játék nélkül egy olcsó laptoppal, 100k-ért már mese gépeket kapsz használtan, nézd meg a laptopszalonnál a HP 840-eseket pl. Azok hordozásra, utazásra való, könnyű, vékony gépek. Nyilván játszani nem lehet rajtuk, bár egy world of tanks és hasonló elmegy minimumon valamennyire élvezhető fps-sel.
-
félisten
válasz TheNewDawn #140257 üzenetére
De ha eGPU-hoz kell laptop, akkor pont nem gamer gep kell, hanem olyan, ahol nem log tul sok minden a PCIe csatornakon.
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
válasz freelanced #140258 üzenetére
Ha viszont veszel egy komoly és nagy gaming gépet,el lehet adni az asztalit is.
-
Chaser
legenda
válasz TheNewDawn #140254 üzenetére
ami 1-2 hónap múlva már nem úgy lesz nem arról van szó, h mennyibe kerül platform szinten, a lényeg annyi egy alacsony órajeles i5-re kijelenteni h bőven elég 1060 mellé az nem helytálló, mert nem elég bőven, esetek kb felében igen, másik felében nem, de akár 1050 ti is lehetne mellette, min fps-eknél fontos a stabil és magas órajel jó ipc mellett is, és van játék ami több magnál is igényli, és hát no, mindig megfeledkezünk róla, de min. fps a lényeg, nem az átlag, játékot meg egyáltalán nem érdekli h desktopon v notebookon futtatják
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dronte
aktív tag
Nekem van egy állandó, folyamatosan fejlesztett (na jó, azért nem túl gyakran) költséghatékony gépem otthon, ami arra jó hogy FHD-ban elfuttassa a legújabb játékokat is ~medium-highon.
Emellé mindig van egy laptopom, ami pont arra jó, ha utazgatok, hazamegyek stb, akkor eljátszogatok vele vagy kompromisszumokkal, vagy régebbi játékokkal. Ez eddig egy 6éves HP volt, amit most cseréltem egy Acer Aspire 515-re, ami terveim szerint újabb pár évig kiszolgálja az igényeim.
Arra próbálok kilyukadni, hogy én az utazós gépemnél kötöttem kompromisszumokat, mivel az jóval kisebb részt tesz ki az időmből. Ha te is elfogadsz ilyen kompromisszumot, nem fogsz kéztetést érezni arra, hogy dobd a laptopod 1,5 év után mert már nem elég jó (asztalit meg obviously jóval könnyebb fejleszteni és időtállóbb is). Tehát: én kizárólag laptopot nem használnék játékra, nem érzem teljes értékűnek, de pótcselekvésnek jó
-
sztanozs
veterán
Akkor szerintem vegyél egy alap konfigot N-es procival ~100-ért, abból is van szines hátlap. Némi sírás után megtanulja saját tapasztalatból (és sokkal olcsóbban), hogy a belbecs többet ér mint a külcsíny.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Tikakukac
titán
Tökéletesen látod a dolgot. Ha van pénz, akkor nyilván lehet gémer notira cserélni vagy eGPU-t beküldeni a dologba, mondjuk az még mindig kicsit problémás.
Minden azon múlik neked mi a célod. Az asztali gép mindig is univerzálisabb lesz és jobban kiadja a hosszútávú célokat valamint könnyebben kinyerhető belőle a pénz. Én 2,5 évente 20-25k bukóval adom el a 3 fő részegységet, a RAM árak miatt szerintem nullában leszek. Ezt a gémer gép a küszöbön bukja el a boltban. Minden más marad. Ha hordozni kell bukó. Ha nem, akkor asztali. Egyszerűen annyival szélesebb a spektrum, amiből tudsz válogatni alkatrészeket, hogy nem egy lap a kettő. Én csendmániás vagyok. Ha 2 napig renderel a gép akkor is olyan halk, hogy a Spar hűtője az amit hallok a szobában. Emellett gyerekjáték szerelni, takarítani, baromi erős és ha épp nem kell vidkari fél évig, akkor eladom, nem bukom az amortizációt. Ha kell 2 meghajtó, az lesz.
Garin túl pedig főleg nyer az asztali. Egyfelől, mert elég durván szabvány minden, másfelől van is minden, grátisz elég olcsón. Veszel egy ritkább notit, megbolondulsz ha kell bele valami. Én már csak tudom, vannak néha olyan cuccok, amiket külföldi kapcsolatok nélkül nem lehetne beszerezni.tm5: 2k-ból olyan színre fóliáztatod a fedlapot vagy akár a belsejét, amilyenre gondoljátok
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #140268 üzenetére
Amikor a desktopok kihalo felben lesznek, akkor jon jobb vilag notebookoknal anyagi teren, de addig meg van par ev ( : az sztem nem kerdeses, h el fognak tunni, legalabbis atlag emberek szamara
-
TheNewDawn
addikt
válasz sztanozs #140267 üzenetére
Nők, sosem fogják megtanulni. Inkább 8X szivnak és panaszkodnak hogy de szar a világ, mindenki ellenük van. ( És ez nem csak laptopokra hanem házakra, berendezésre, kapcsolatokra párválasztásra, minden is igaz, és persze tisztelet a kivételeknek, vannak olyanok is, csak ők alkotják a kisebbséget )
-
däniel
tag
Sziasztok!
2018 augusztusig, vagy augusztus előttig
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
maximum 300 000 Forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Tervezés AutoCAD-dal, Solid Edge-vel és hasonló kaliberű tervező/modellezőprogramokkal
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
League of Legendsre használnám szerintem, illetve AC Black Flag vagy AC Rogue, kb medium beállításokkal
15,6", matt, ha lehet akkor 1080p és IPS
várhatóan napi vagy legalább heti szinten lesz hordozva, utazás közben nem valószínű a használat
Teljes Windows 10 támogatás szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8 GB RAM, és optikai meghajtó szerintem kell, ha lehet akkor minimum 120 GB SSD + 1 TB HDD, ha nem akkor minimum 1 TB HDD
Dell Latitude üzleti laptop jöhetne szóba, vagyis azt szeretnék
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép
Egy ismerősömnek segítek laptopot vásárolni egyetem előtt (gépészmérnök BSc), mivel ketten nem jutottunk jó megoldásra, ezért elküldtem neki a kérdőívet és segítettem neki kitölteni. Remélem tudtok neki segíteni, persze tolmácsolom neki a válaszaitokat és az ő válaszait is nektek, hülyén hangzik, de nem a legnagyobb informatikus, és így szerintem jól megoldható. -
doo3
újonc
Sziasztok!
Új laptopot szeretnék venni és kissé tanácstalan vagyok, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
1-2 hónapon belül
max. 250 ezer (némi eltérés lehet)
Irodai programok (Office), netezés (Youtube, letöltés, böngészés), némi játék (pl.: Civilization VI, Sims 4 + kiegészítők). Egyéb programok, amiket még használni szoktam: Adobe Dreamweaver, Adobe Illustrator (hobbi szinten)
Ritkán játékokra is használnám. Például: Civilization VI., Sims 4 + kiegészítők, hasonló kategóriájú játékok.
15.6”, lehetőleg matt, de nem feltétel.
Ritkán lenne hordozva.
Windows-t telepítek rá magam.
Sok filmet és zenét tárolok a gépen, ezért minimum kéne az 1T HDD, de gyorsaság szempontjából jobb lenne az SSD. Esetleg egyszerre a kettő.
HDMI
Csak új gép jöhet szóbaAmit egyelőre néztem magamnak: Asus Vivobook X542UN-DM046 (i5-8250U, 8GB, 1T HDD + 128 SSD, Nvidia GF MX150)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
modecom1994
tag
Hello azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy, milyen laptopot vegyek játékra eredetileg pc-s voltam de ezek az árak mellet ami a piacon van most nem érdemes építeni szóval olyan laptop kellene amin főbb cél minél stabilabb strapább legyen bírja nekem két játékhoz kellene igazán ami leköt az a Gta5 illettve a World of Warcraft figyelembe véve az új kieget majd szóval olyan laptop kellene amin ezek mellet pld a wow hight full hd-ba 60fps tudja a gta pedig stabil 40-50-et
A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb.
-
freelanced
addikt
válasz modecom1994 #140276 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. Szóval mindössze azért szeretnél PC-ről laptopra váltani, mert drágának tartod az asztali gép alkatrész árakat?
Ne érts félre, nem kötekedésből, de akárhogy nézem, illetve az itteni tanácsok alapján amiket kaptam, nyilvánvaló, hogy sokkal veszteségesebb és drágább is ha laptopot szeretnél játékra.
Szóval ha mindössze a költséghatékonyság a cél akkor nem érdemes laptopot venned. Nyilván ha más tényezők is vannak az árnyalja a dolgokat.
Mindenesetre segítsük a kollégákat. Nézz bele az összefoglalba, van néhány kérdés, úgy egyszerűbb lesz megválaszolni. Leginkább, hogy mennyit szánnál a gépre? Új vagy használt. stb..
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz modecom1994 #140276 üzenetére
"ezek az árak mellet ami a piacon van" - Te meg milyen boltot nézel? Notebook mindig drágább lesz.
Asztali gépednél gondolom már nem kell monitort / billentyűzetet / egeret / stb venni, a notinál ezt plusz rádpakolják, gyakorlatilag az árban benne van. Mutass egy példát, amiben bemutatod nekünk, hogy egy kb. ugyanolyan konfiggal a notebook olcsóbban jön ki.Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Tivish
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kiszemelt laptop amit megvennék. Többen ezt ajánlották a hűtés, összeszerelés minősége és bővíthetőség miatt. ebbe is még vennék pár hónapon belül ssd-t.
Ugyan ez egy gamer laptop, csak keveset játszanék rajta. Leginkább fotószerkesztésre használnám.
Ezért esetleg ha valaki tudna olcsóbb vagy hasonló árban alternatívát annak nagyon örülnék. Nézegettem Dell 7577-et, Acer A7 stb. De teszteken nem túl jókat írtak kijelzőről/monitorról. Szeretném, hogy gyárilag minél jobb legyen a színhűség, fényerő, kontraszt stb. Meg Vga helyett lehetne nagyobb memória.Előre is köszi a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz Tivish #140284 üzenetére
Akkor toluk kell vasarolni
Azert gugli is tud meselni esetenkentSzerk: modecom1994 gta5 stabilan 40-60 fpssel fhdn nem butitva, legalabb 1050ti-s gep, talan 250-300 kozt, vagy 1060-as 350tol felfele
Asztaliban kicsit olcsobbab jon ki meg ertelmesebb monitorral is, de ha ennyire is sokkal erosebb cpu lesz es bovitheto[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tivish #140288 üzenetére
Nincsen, okos ember nem a sajat karan tanul ( :
Persze matek, ha minden ugyfel megjarja annak gyorsan hire megy es rolo, ha csak egy resze azt konnyebb kozmetikazni
Illetve ha volt olyan szerencses a tulaj h nem volt baj a geppel, ha kinti lokalizacios sem derul ki - legtobb ember azt sem tudja mi az -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Tivish #140284 üzenetére
Azt a zenbookos srácot összeengedném akkor a te ismerősöddel. Megnézném mi jön ki a matek végén. Nálam eddig az viszi a prímet, rendesen fejtegetnem kellett, hogy ki és mikor és mennyit hazudott a sztoriban, hogy végül mégis megvegye azt a rohadt gépet
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
néhány hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 300k
(3) Felhasználás?
főleg programozás, néha light gaming
most Fortnite van terítéken
15.6 IPS, lehetőleg kicsi kávával
sokat lesz hordozva
(7) Operációs rendszer?
saját Windows
SSD
Mindenképpen 8th gen intel CPU
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
használt is okEddigi kiszemelt a Vivobook S15 8250u-val és MX150-el.
Előre is köszönöm! Üdv!
-
Genesistibi
tag
#Khelben!
A legolcsóbb játékra is fogható gépnek az Acer A515-t szoktad ajánlani MX150-nel.
"Ugyanez" 17,3"-ban mennyire ajánlott? Ebben a méretben és árban van konkurenciája?
(Tudom, hogy nem fogom a legjobb minőségben futtatni a játékokat, de már nem játszok sokat, azonban néha jól esne kikapcsolódni: GTA V, Far Cry 5 stb.)
Köszi!
-
TheNewDawn
addikt
válasz Genesistibi #140294 üzenetére
Far Cry 5 öt ezzel felejsd el, GTA nyilván menni fog, de be kell érjed alacsony felbontással és beállitásokkal.
-
Khelben
nagyúr
válasz Genesistibi #140294 üzenetére
Nem volt nálam a 17-es változat, de 99%, hogy nagyjából ugyanaz a két gép a méreten kívül.
(#140293) Dooonfrigo : mivel a Frontnite minimum beállításokkal elmegy egy integrálton is, ezért a Dell Latitude sorozatból válogatnék. Ennél viszont nem lesz 300-ból 8. gen cpu. A másik lehetőség a HP Probook 450 vagy a Dell Vostro 5-ös sorozat, de utóbbi már nem IPS kijelzős. Az S-es Asusról talán elég, ha annyit elmesélek, hogy ha kicsit erősebben ütöd le a space gombot, akkor a gép alja a két láb között lekoppan az asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
Orf3usz
tag
válasz däniel #140271 üzenetére
#stanleygamer
Gépész BSC-hez egy Probook 430-450 bőven jó (igazából egy régebbi laptop is elég lenne). Legyen i5 benne és 8GB RAM + 256GB SSD vagy HDD és gond nélkül boldogul vele.
Az Autodesk Inventor a felvázolt gépen vígan fut. Játék videokártya híján mértékkel lehetséges.#mindenki
A Probook 430 G5 anyaghasználatban hogy viszonyul a G4-hez? Képek alapján nem olyan biztató, megtapogatni meg sokára lesz lehetőségem.[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Február - Március
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200k fájdalomküszöb, 250k csak ha megéri, 150k körül/alatt örülnék 200k körül már kiesik a PS4 pro a terveimből, amit fájlalnék.
(3) Felhasználás? Office, Matlab, Visual Studio (OpenGL és Vulkan projektek) és kedvemtől függően Firefox vagy Vivaldi 10-20 induló lappal húzósabb időszakokban. Játszani nem tervezek, de a projekteket szeretném futtatni. Ráadásul a hibakeresést egyszerűsítené, ha Polaris lenne, mert desktopon is az van és az aktuális helyzet miatt az is marad egy darabig.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Egyetemre be <-> haza
(7) Operációs rendszer? Windows 10 és Ubuntu, viszont van egyetemi licencem
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD jó lenne, de tudom cserélni én is (gondolom), így a méret is irreleváns, ~200k felett már azért ≥ 8GB RAM, ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Core i3-at és 2/4-es Intelt úgy általánosságban nem szeretnék. Van nővéreméknek egy i3-as Skylake notija, nem vagyok tőle eldurranva. Bár tény, hogy szegényt a HDD is visszatartja valószínűleg.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? 200k körül már azért Haswell-es gépet nem vennék. 160k körül láttam FX-9800P-s (Polaris miatt) gépeket újonnan, de nem tudom, hogy mennyire enném meg a hajam compile alatt (nem tudom milyen viszonyban van a mobil FX a desktoppal, utóbbin nincs gondom). Emellett nem tudom, hogy lesz-e 250k alatt Ryzen 5-ös gép a piacon (időben). Szóval használt akkor jöhet szóba, ha nem 250k körül tartalmaz 4800MQ-t.
Amiket eddig nézegettem:
Lenovo Legion Y520 - bár kicsit kilóg a keretből, de Intel 4/4 és RX560
Acer Aspire 7 - keret határán, de Intel 4/4 és GTX1050M
Acer Aspire 5 - 170k és FX-9800P
Lenovo IdeaPad 320 - 150k és A10-9620P -
őstag
válasz Tivish #140279 üzenetére
Azért beteg hogy már ennyiert mennek egy két évvel ezelőtti csúcs gépek
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest