Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsBence10
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne venni egy laptopot az alábbi paraméterekkel:
(1) A közeljövőben, tehát max. nyárig, de akár most is.
(2) Nagyon-nagyon max 300k
(3) Elsősorban munkához kellene AutoCAD és társai hardverigényű tervezőprogramokhoz.
(4) -
(5) Ez szinte mindegy, a kisebb egy kicsit előnyben, de nem baj ha nagy.
(6) Hordozva pár naponta, esetleg heti szinten lesz, utazás közben nem igen lesz használva.
(7) Windows
(8) SSD kellene bele esetleg mellé HDD is. A felhasználásból kifolyólag minimum 8gb RAM. Optikai meghajtó nem szükséges.
(9) -
(10) Elsősorban új, ha tudtok jó használtat, ránézünk.Nem feltétlen kell, hogy minden fentebb írt paraméter stimmeljen, nyilván nem is lehetséges, és nem is elvárható. Csak valami támpontra lenne szükség. Én mac-et használok azért nem vagyok gépben mostanság a márkák terén. Jópárat kilistázott a Google a megfelelő paraméterekek alapján, én nem tudnék dönteni
Köszi a válaszokat!
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Max 90k-ért milyen notebookot ajánlanátok átlag felhasználásra? Ennyiért nem várunk csodát, 15.6' átmérő csak az elvárás, és hogy normálisan lehessen rajta netezni, illetve szakdolgotatot írni. Főleg sulis gép lenne.
Tárhely, vga sem lényeges, játékra nem lesz használva.
Köszi előre is!
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
Khelben
nagyúr
válasz xkoti #141550 üzenetére
Ennyiből kapsz HP Elitebook 840 G1-et fullhd IPS kijelzővel, csak vadászni kell. Vagy kell venni egyet sima kijelzővel és hardveraprón árulnak hozzá IPS kijelzőt úgy, hogy a másikat beszámítják.
(#141552) 3800+ : használtat leginkább. Például a fent említett HP-t, [link]
(#141551) CsBence10 : munkagép ennyiért nincs újonnan, szóval ha új kell, akkor valami gamer gépet kell nézni, pl. Dell 7577-et. Használtból meg valami munkaállomást tudnék elképzelni, zbook 15, zbook 17, vagy Dell Precision [link], [link]
(#141535) TESCO-Zsömle : utána kellene olvasni, hogy a fent említett Zbook és Precision gépeknél milyen a kijelző. Új gépből ennyiért biztosan nem lesz olyan, aminek grafikai munkára alkalmas a kijelzője, de gyanítom, hogy használtból sem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabró
tag
válasz Gabró #141532 üzenetére
Még a Lenovo ThinkPad Yoga 260-at nézegetem. Ez is szimpatikus. Alapvetően az a dilemmám, hogy a 12,5"-os notebookok árban 10-20%-kal drágábbak a 13.3-as és 14-es társaiknál.
A méreteket és a hordozhatóságot megnézem élőben.Tartóssággal, minőséggel van tapasztalatotok? Vannak kifejezetten ajánlott típusok a Dell-HP-Lenovo hármasból 300k körüli árkategóriában?
-
Khelben
nagyúr
válasz Gabró #141555 üzenetére
Thinkpadból a T sorozaton kívül én nem mernék mást megvenni. Dell E5570-et (5580 elődje) használtam egy évig, nem volt vele gond, strapabíró és tartósnak tűnő gép. HP Elitebookból van itthon is, az is jó, egyedül a billentyűzetét kell szokni/kipróbálni vásárlás előtt. 4-es Probookból is volt nálam több, azok is jó gépek.
-
Khelben
nagyúr
-
edmen
újonc
-
edmen
újonc
válasz TheNewDawn #141563 üzenetére
Nem feltétlen kell 130k-nak lennie. Csak arra gondoltam, hogy 400k-ból simán van ilyen összeállítás. De annyim nincs.
-
violentSt
tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok. CAD progik ill. abból történő renderelés lenne a feladata. Tudom, h ehhez a világ összes számítási teljesítménye is elkél, de a pénztárca korlátozza a keretet, ami jelenleg 300k.
Elvárás: min. gtx 1050 video kártya, 15", az SSD ill a ram a bővíthetőség miatt kevésbé szempont.Eddig amiket nézegettem:
Asus RoG
HP omen 15
ill Lenovo legion y520 (árban ez lenne a legjobb, cserébe rosszakat olvastam róla)Javaslat, észrevétel, jótanács, bármi jöhet!
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Manus
csendes tag
Sziasztok!
A kettő laptop közül melyiket ajánlanátok?
vagy
Acer-rel annyi a bajom, hogy a kijelzője nem a legjobb állítólag.(Betekintési szög, plusz bevilágít)
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Mr.Manus #141568 üzenetére
Képzeld el akkor milyen lehet egy alsó kategóriás TN panel, ha már ez az IPS is csak a minimumot üti meg... Bevilágítás pedig minden gépen lesz, csak a mértéke eltérő. Az pedig lottó, hogy épp milyen szorosra sikerült összerakni a kávát.
X-sorozat az Asus legalja, azt semmiképp ne vedd.
-
tKb.
tag
Üdv!
Bátyámnak szeretnék laptopvásárlásban segíteni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában valamikor.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Arra lennék kíváncsi, hogy mennyibe kerül egy olyan laptop amely képes ezen programok futtatására. Tehát nem számít.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Photoshop, ArchiCAD, 3ds max, V-Ray (Építészmérnök)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem igazán használná, nem ez az elsődleges szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-17" környéke, de rugalmas ezzel kapcsolatban.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hetente 1x és nem lesz használva utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - vagy Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Mivel tervezésre lesz, ezért SSD mindenképpen szükséges szerintem, de ahogy ti mondjátok úgy lesz.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.
Előre is köszi! -
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Van jelenleg egy Asus K501XL DM045D laptopom +8GB RAM-mal, de sajnos már nekem kevés ez a gép és szeretnék egy újat. Először is azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen laptopot használtan mennyiért tudnék eladni? Ha jól emlékszem, akkor még egy év garancia van hozzá.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Fél éven belül, nem olyan sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300k körül. Hosszú távra szeretném, szóval ha muszáj, feljebb tudok menni.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Idén fogok érettségizni, gazdaságinfora tervezek menni a Corvinuson, tehát programozásra is használnám tanulás mellett. Mivel hosszú távra tervezek, ezért irodai programok, stb. munkára is.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszanék rajta.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Kb. 13", minimum full hd, matt és IPS.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem minden nap, de azért hordoznám néha.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi vagy Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Mindenképpen SSD, örülnék a fél terrásnak, de ha ilyen árban nincs, akkor valahogy túlélem kicsit kisebb tárhellyel is. Minimum 8GB RAM. Optikai meghajtóra nincs szükségem.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI legyen rajta, de az gondolom úgyis van szinte az összesen.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Ha van hozzá garancia, akkor használtról is lehet szó.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz TheNewDawn #141578 üzenetére
A 960M-hez képest lényegesen jobb.
-
Cheesy
őstag
#141440 kérdésem nem talált válaszra...
Eddig a HP 8570p tűnik nyerőnek ebben a kategóriában.
Meglepő módon a full billzet + numpad kritérium elég erős szűrő a számításba jöhető típusok terén.
Kinéztem egyet, de webcam modult kellene szereznem bele :/
Az Elitebook széria a fém ház és a strapabíróság miatt tetszik. (barátnő-álló kivitel ) Illetve kevésbé látszik rajta az évek használata.Ha van esetleg ajánlott típus, szívesen venném a tanácsotokat.
Tehát használt (üzleti) noti 100k-ig általános célra és lightos játékra is akár.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
espeke
tag
Sziasztok!
Ezt a laptopot venném:
https://www.notebook.hu/acer-aspire-5-a515-51g-33s2-nx-gvneu-004-fekete
Főleg az IPS kijelző miatt. Gpuba jobb az MX sorozat?
Ajánlanátok nekem hasonló (plusz30e max) kategóriában IPS laptopot? Pl. Dell? Köszönöm
m0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
bandi0000
nagyúr
Na még egy utolsó kérdés
Most már nagyjából 90%-ig biztos vagyok hogy mi lesz, már csak a 2 típus között vacilálok
Latitude 7470 vagy 7480? felszerelés nem annyira érdekel, inkább a marketing morzsák fogtak meg 7470 magnézium kompozit elvileg, a 7480 meg unbody, illetve 2 különböző zsanér, megéri a +20k-t kb a 7480 ugyanolyan felszerelés esetén vagy hagyjam a fenébe?
Xbox One: bandymnc
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni egy laptopot, fő cél a játék lenne.
Minél hamarabb szeretné, a keret 200.000 jó magyar forint. Csak új gépben gondolkodik, a kijelző 15 vagy 17 colos legyen, panel sztem mindegy. Főként régebbi játékokhoz kellene, szóval nem a jövő játékai a cél, nyilván ilyen kerettel.
Válaszokat köszi előre is!To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
őstag
válasz MaddeNNNN #141589 üzenetére
Vagy hagyon fel haverod az elvárásaival és vegyen egy megbizható használt gépet aprón.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
annush0824
újonc
Sziasztok!
Olvasgatva az eddigieket eléggé elbizonytalanodtam, úgyhogy segítségeteket szeretném kérni én is(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- 1-2 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban?
- 100 ezer környékén, nagyon max 110-120 ezer Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Általános felhasználás, Word, Excel, böngészés (utóbbiak esetében gyakori a 15+ megnyitott lapfül, plusz 6-7 excel egyszerre)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Esetleg Diablo III, COD MW minimum közepes részletességgel
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6", matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- ritkán, de azért bírja az akksija 3-4 órán át a netezést
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- 500 giga HDD, esetleg 250 giga SSD, RAM: minimum 4 GB, de inkább 8GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak használt, mivel nem tudok rá többet szánni, viszont valami értelmesebb gépet szeretnékASUS X554LJ-t illetve Acer E15-öket néztem ilyesmi konfigurációval, de előbbiről eddig nem sok jót írtatok.
Köszi előre is!
-
andrás47
senior tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok . Idáig Xiaomi márkát néztem ki , kérdésem az lenne tudnátok olyan helyeket ajánlani, ahol jó áron beszerezhető,(itthon elég húzós az ára) és ÁFA-t, vámot stb. nem kellene már utána fizetni, gondolom ez így eu-s beszerzést takar, köszönöm ha linket is mellékeltek hozzá, priviben is jöhet.
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok! Hp probook g1-2-3-4 között gyakorlatilag csak a prociban van különbség ugye? Mind ajánlott kategória? Lehet használtam vennék egy i5 haswell/skylake verziót használtan, az újabb tök fölösleges nekem.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz andrás47 #141593 üzenetére
Valakinek be kell rá fizetni ezeket. Ha az EU-s ár drága, akkor pedig amit szeretnél az adó nélküli vásárlás ami, hát érted, ez így maximálisan már jogi eset.
Személyes véleményem meg továbbra is az, hogy ha majd lesz dedikált itthoni forgalmazás, akkor vegyünk ilyesmit.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz annush0824 #141592 üzenetére
Mindkettőt ejteném, ha értelmesebb gépet akarsz.
Hirtelen T540-et találtam, na, az már fentebb van pár emelettel egész korrekt konfigokat ki lehet fogni. De bármi jó, ami nem ilyen belépő műanyag kupac, 15"-ban nem lesz nagy választék, de ki lehet fogni elitebookokat, thinkpadokat bőven.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
szupersanyi
aktív tag
válasz szupersanyi #141575 üzenetére
Néztem több Thinkpadet is, melyiket ajánlanátok ilyen kritériumokkal?
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilon G6 (I5 3210M, 4 giga ram, ADM Radion 7600M, Intel HD 4000) megér 55.000 Ft-ot, ha csak otthoni használatra lesz, sima böngészésre, és filmnézésre?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest