Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlofme
csendes tag
Az ASUS VG245H monitor-ról van valakinek véleménye?Játékra használnám elsősorban.Vagy esetleg tudtok jobb alternatívát ajánlani 70000 Ft-ig?
-
tarti19
senior tag
Szervusztok!
Végre elérkezett a nagy nap, de büszkén mondhatom, hogy egyLG 34UC79G monitor tulajdonosa lettem.
A kérdésem annyi volna, hogy van-e különleges beállítás amivel mindenképpen foglalkoznom kell, mivel fogalamm sincs mi a teendő egy ilyen bitang monitor beüzemelése után a szoftveres oldalt nézve.
Továbbá freesync mellett nem lehet 1 ms-re rakni a motion blur reductiont nálam, ez csak beállíáts kérdése vaj?PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
bag
tag
válasz DeathAdder #81620 üzenetére
Jár hozzá gyárilag DP kábel, igaz rövid, 1-1.5m-es kb.
ASRock Z790 PG, i5 13600K@5.4 - ALF II 280, 32GB DDR5 6800, Gainward 4070 Ti Phantom GS, LG 34UC79G, Táp: CORSAIR 860AX
-
-FreaK-
veterán
válasz tarti19 #81654 üzenetére
Ha megérted a motion blur reduction működését, megkapod a választ is a kérdésedre
Ez azt csinálja, hogy a háttérvilágítást egy fix frekvenciával "villogtatja", PWM vezérelve (innen az elterjedt strobing kifejezés rá), ezáltal csökken az érzékelt blur mértéke. Valójában a pixelek nem váltanak 1ms alatt, de a szem úgy fogja érzékelni, mintha igen (persze mérni ezt nem lehet, így azt hazudnak rá amit akarnak, lsd. 1ms) Ebből adódóan mivel fix a képfrissítés, nincs Freesync, mivel az pont a változó képfrissítést jelenti. Így vagy ezt, vagy azt használod. Van hátránya is amúgy, mert ha érzékeny vagy az adott frekvenciájú villogásra, akkor hamar fárasztja a szemet, valamint a fényerőt is csökkentheti bizonyos típusoknál, valamint persze bukod az adaptív sync áldásos hatásait.
Ezt a funkciót a Gsync monitoroknál ULMB módnak hívják, Freesync monitorok esetében meg ahogy az adott gyártó éppen elnevezte
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
válasz medvezsolt #81650 üzenetére
Erre senki nem tudja itt a választ? Sajnos más külföldi fórumokon se látom a megoldást.
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
*Ropi*
félisten
válasz medvezsolt #81657 üzenetére
A gyártó letiltotta, hogy a digitális jel módosítási / feldolgozási időveszteségét kiküszöböljék (jellemzően PC / Game módban).
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
forbexx
csendes tag
Sziasztok,
egy frissen összerakott géphez egyelőre VGA csatis monitorom van.
MSI B250M MORTAR alaplapom kimenetei: .
-DisplayPort,
-DVI-D,
-HDMI
Videokártya nincsEzek mindegyikét használhatom? A VGA-HDMI átalakító a legolcsóbb, azzal működni fog?
[link]
(Csak pár hónapig haszálom ezt a régi monitort.) -
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Várható BenQ 22" monitor aminek a kávája vékony?
24" GW2406Z néztem magamnak, ami nagyon tetszik de nagynak találom , inkább egy 22 kellene.Dell pont nemrég adta ki a S2218H, de ezzel csak egy gondom van nincs VESA felfogatás, valahogy megoldható ez?Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
veterán
Sziasztok!
Igazabol nem monitor valasztasos kerdesem lenne (mert harmadiknak kineztem a P2217H-t Oazisban, jart utat a jaratlanert el ne hagyd alapon), hanem monitortarto karral kapcsolatban erdeklodnek.
Letezik az 50-60k-s arsavban Magyarorszagon beszerezheto, 3 monitor tartasara alkalmas kar? Asztalra fogathato is jo, de falba furosnak orulnek igazan.
Az Arctic Z3-rol olvasgattam. Van nala jobb ajanlat?
Koszi!
Udv. core2
-
Brekk
addikt
válasz BenQhunria #81660 üzenetére
ebayen szokott lenni hozzás vas ami alulról a talp halyére megy, és a monitor háta mögé kivezet egy vesa 100 felfogatást. De általában annyiba kerül, hogy ha hozáadod a monitorhoz akkor kijön belőle a VESA-s nagyobb tesó.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz Neil Watts #81661 üzenetére
Én csak erről tudok.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Telda
addikt
Hali!
Ennek a Dell SE2717H monitornak van gsynces változata?
Gondolom Nvidia kártyával nem tudja a 75Hz-t. -
-
kidy
csendes tag
Sziasztok!
Megéri újonnnan 82-ért? Játszani szoktam általában, illetve alap otthoni felhasználás, böngészés, YT stb. Most nvidia kártyám van jelenleg(ez talán változik jövőre AMD-re ha megéri a freesync miatt), filmezni inkább a 4k tv-n szoktam.
Vagy van ennél jobb alternatíva ilyen tudással ennyi pénzért? -
félisten
Akkor gondolom ugyanez a helyzet nálam az LG 29UM68-al és GTX 1050 Ti-vel.
Nekem sem akart Adapterbeállításokból 60Hz-nél többel menni, de akkor majd újra próbálkozom."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi monitoromat szeretném lecserélni. (Ami igazából egy "buta" TV: LG 32LB5610)
Mindenféleképpen 27-28 colnál szeretnék maradni és igazából két elképzelésem van;
Az első az az hogy legyen FHD és 144 Hz.
Ide jönne is az első kérdésem; Nvidia VGA-m van, és az lenne a kérdéses, hogy ha 144Hz-n játszanék, akkor az úgy magába csökkentené-e a csíkozódást? Vagy ahhoz feltétlen kéne a G-Sync technológia?
Kinéztem egy ilyen tulajdonságokkal rendelkező monitort ő lenne az.
Ez TN paneles, ez nagy probléma? Illetve ahogy látom ez AMD Freesync-es, így is fog működni a 144 Hz nálam?
A második elképzelésem az az, hogy QHD és 60 Hz.
Itt van két kiszemelt monitor az első: [link] második: [link].
Az első monitor az kifejezetten tetszik, mármint mint kinézet, illetve a vékony káva miatt. Kicsit utána olvastam, és ezt semmiféleképpen sem ajánlják játékra, a rossz válaszidő miatt, illetve az input-lag (?!) miatt.
Ó igen, felhasználási terület az inkább játék lenne. (Cs:go, PUBG) illetve egyéb single játékok mint pl. Ghost Recond Wildlands, Far cry sorozat, Fallout 4.
Keret az nagyon max 120 ezer lenne.
Ezeknek a tudatában, tudnátok nekem segíteni a választással kapcsolatban? Ha esetleg valami fontos infót kihagytam, kérlek jelezzétek, nem nagyon vágom ezt a témát.
Köszönöm szépen előre is!
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
törölt tag
Mikor jönnek már a 27"-os 1440p, ívelt monitorok? (És nem 60Hz-en lehetőleg )
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Szeretnék visszaváltani 1440p-re és ehhez keresem a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező monitort.
U2715H-m volt, de a feketéje nem volt a legjobb, viszont öszességében szerettem.
75Hz-et vitte simán, mint ahogy a mostani is.
Ha lenne ilyen, az is jó lenne.
27" alá nem szeretnék menni és olyan 150k lenne rá.
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
válasz watador600 #81677 üzenetére
Azt nem írtad, hogy milyen nVidia VGA-d van (bár látom adatlapodon GTX1080).
Szerintem a preferenciák:
1., 144 Hz (mindegy, hogy Freeesync vagy G-sync, bár abban az ársávban nem kapsz G-syncest)
2., IPS (esetleg VA panel, Brekk jókat írt egy 32 colos AOC QHD monitor kapcsán, igaz ez ívelt)
3., QHD (GTX1080-hoz már ne FHD-t válassz szerintem)Namár most a 120k-ban max TN paneles FHD jöhet szóba, szerintem inkább gyűjts hozzá még, és addig nézelődj. Ha nem zavar a TN panel sajátossága, akkor akár jó is lehet, én nem vennék már ilyet, mert engem piszkosul zavar.
Egyébként meg:
Ha most egy TV-ről váltasz, akkor "bármelyik" (akár a TN paneles is) 144Hz-es monitor az "megváltás" lesz. Én szerintem semmiképpen ne a 60Hz-es monitorokat célozd meg, főleg egy GTX1080-al!
Nekem is egy LG 32"-os TV van mellette, ég és föld a két kijelző.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
DeathAdder
veterán
Freeesync - G-sync között van érdemi különbség, vagy inkább csak marketing bullshit?
Freeesync monitort néztem ki hosszú távra, de amd kártya nem lesz a gépemben...
Ennek fényében felejtős, vagy nincs érdemi funkciója? -
félisten
válasz DeathAdder #81688 üzenetére
Ha nem Radeon van a gépedben, akkor a Freesync nem működik. Ennyi.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
deja vu
addikt
válasz bombibmw #81682 üzenetére
Esetleg AOC AGON AG322QCX black friday alkalmával megcsíphető 150 magasságában.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
DeathAdder
veterán
válasz AxBattler #81689 üzenetére
Értem
Tehát ha nvidiával tervezek a jövőben is akkor csakis g-sync monitort érdemes venni? vagy ez nem ad semmi különösebb extrát?
tudtommal ez a funkció arra hivatott hogy akinek gyengébb a gépe és nem képes annyi képkockára ahány hz-es a monitor, annak a g-sync illetve freesync technológia segítségével a monitor frekvenciája a képkockához igazodik? (tehát mondjuk 65 fps-nél beáll 65hz-re)
Ez gyakorlatban is egy jól működő technológia? Tehát érdemes számba venni monitor vásárlása esetén?[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
válasz Anonymus23 #81685 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Időközbe én is ráeszméltem hogy inkább akkor 144hz, QHD és IPS lesz a befutó. Hosszútávra tervezek, szóval akkor még gyűjtögetek hozzá.
Gsync-hez egyébként nem ragaszkodom, vagy is inkább úgy fogalmaznék hogy nem vagyok hajlandó kifizetni a felárat.
És akkor a 144hz, QHD, IPS tudatában tudsz/tudtok ajánlani valami megfelelő monitort?
A TV-s részedhez annyit fűznék, hogy teljesen igazad van, viszont szeretném kihozni a max-ot ebből, és utána nézve a TN panel tulajdonságainak, az nem az én monitorom lenne.
Szerk.: Ó, közben rákerestem a monitorodra tetszik, csak az árával nem vagyok kibékülve
Egyébként az hogy az támogat freesyncet, és 144hz, van összefüggés? Nvidia kártyával is menni fog a 144 hz?
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz AxBattler #81691 üzenetére
Neked is valami ilyesmi kéne és akkor nem cserélgetnéd havonta.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
félisten
válasz DeathAdder #81692 üzenetére
Jól működik, de a G-Sync-nek van egy 50-60k HUF-os Nvidia-felára, ezt bele kell kalkulálnod.
Persze ha 60-75Hz-es kijelzőt veszel, és a VGA-d röccenésmentesen kitolja ezt a képfrissítést, akkor fölösleges minden ilyen.(#81694) deja vu
Lehet, de akkor inkább Predator XZ271 a visszafogottabb külső miatt."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Anonymus23
veterán
válasz watador600 #81693 üzenetére
Milyen méret érdekel?
Én a helyedben elgondolkoznék egy ilyenen is: LG 34UC79G
Árban ez nincs messze a te max áradtól, annyi, hogy ívelt, de ezzel (biztos) együtt lehet élni. A pixelméret meg csak távolság kérdése, hogy mennyire messze ülsz a monitortól.
Ivelt: Multimédia (játék, film) ez nem jelenthet problémát, excelnél/tervezőprogramoknál engem szerintem már zavarna.
Ha jól tudom ez magasságban annyi, mint egy 27" 16:9-es monitor.Freesync:
Ha nVidiaával hajtod meg, akkor gyakorlatilag úgy működik mint egy normál monitor, fel tudod venni a frekvenciát 144Hz-re, ha ettől több FPS-t tudsz kicsikarni a konfigból az adott játékban, akkor a V-sync beállításokban vannak különböző opciók, amivel gyakorlatilag majdnem a G-Sync-et tudod reprodukálni, egyébként meg nem fogod látni a tearinget, mert 80-90-100-110 FPS-nél már nagyon éles szeműnek kell lenned, hogy a néha becsúszó hibás képkockát kiszúrd, gyakorlatilag folyamatos a kép, és sokkal folyékonyabb az egész, semmint a 60 Hz.[ Szerkesztve ]
;) - The Power of the Light Side
-
veterán
Koszonom valaszod!
Ez a Z3 mennyire stabil cucc? Lattam aruljatok is. Elnezve a specifikacioit es a karonkenti terhelhetoseget, egy U2211H, P2217H, P2214H triot meg kell hogy tartson, nem?Felszerelest illetoen ha jol lattam 2 lehetoseg adott:
- Megfogatom a vassal (ez nalam nem biztos hogy opcio)
- Atfurom az asztalt, es megfogatom alulrol.Feltetelezem mindket opcio kello stabilitast nyujt.
Remelem. Nem lenne tulsagosan szivderito ha megindulna a cucc a monitorokkal.Koszi!
Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
kidy
csendes tag
-
DeathAdder
veterán
válasz AxBattler #81695 üzenetére
Az a baj, hogy az lg34UC79G-t néztem ki, elsősorban a mérete, ívelt megjelenítője, és kedvező ára miatt.
Nem tudom hogy 60-80 fps mit csinál v-sync nélkül (amd hívján meg a freesync tárgytalan), de életemben nem játszottam még olyan játékkal ami 144+ fps-t tudna, pedig gtx1070-em van és egy FHD monitorom
Lehet 1080Ti SLI kellene, és akkor is gyanús hogy a jövő játékaival tudni fogják a 144+ fps-tSzóval lehet akkor felejtős ez a dolog...
-
watador600
senior tag
válasz Anonymus23 #81696 üzenetére
27-28 col ami a kiszemelt. A mostanitól jó lenne egy kicsit kisebb, és magasabb felbontással rendelkező monitor.
Az az LG is tetszik, szemeztem vele, de valahogy nem az a must have érzés, mint az Acer
De élőbe szívesen megnéznék egy olyan LG-t, csak sajna itt Debrecenbe nem igen lehetséges :
Köszi a magyarázatot a 144Hz-re, megnyugodtam!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest