Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
mióta cserélnek 2.0 TDi-be 0W30 olajat? 3,5 éves Skoda, 106 ezer km-el, és ezt kaptam a márkaszerviztől azt hittem 5W30-at eszik
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
dong86
csendes tag
Sziasztok! 1.6 körüli Euro6-os dízel kompaktból melyik a legmegbízhatóbb?
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok!
2008-as cvt váltós jazz cseréjén agyalok. A felhasználó napi szinten ingázik~ 65 km-t, amiből 20 km pálya, a többi város.Éves futás ~ 12 000 Km. Ez rövidesen változhat, csökkenhet a napi táv, de akkor szinte cask város lesz. 2012-2017 közötti autókat keresgélek, a realitás valahol 2014 környékén lehet szerintem.
Elsősorban jazzeket néztem ismét, de erősen 4M ft körül vannak, a 2016-os verziók pedig már inkább 5-5,5 M körül
Vitarakat is nézegettem, de azok már inkább 6 körül vannak.
Méretben valahol egy jazz és vitara között kell elhelyezkednie az új autónak.
Van valakinek ötlete?Csakis automata lehet. Robotizált váltóst kerülném.( pl honda i-shift)
Mivel egy 2008 év végi autóról beszélünk, így 2012 alá semmiképp nem mennék az új esetén.
Köszi!Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz molnarpeter #209559 üzenetére
Nincs különösebb speciális ok a háttérben. Szeretnék egy picit újabb, picit talán biztonságosabb autót családi okokból.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
-
membrandj
nagyúr
válasz aero. #209565 üzenetére
Bevallom őszintén próbálni még nem próbáltam, de hondás szerelővel beszélgettem erről, illetve 2 emberrel, aki kipróbálta és olyan negatív jelzőket használtak, hogy teljesen elment tőle a kedvem. Az egyik ismerős azt mondta, hogy a próba úton egy erősebb kigyorsításnál a kereszteződés közepén kezdett el gondolkodni a váltó, hogy mit is kellene csinálnia.
A honda CVT-t meg kell szokni egy picit, de ott a reakció szinte azonnali.Paxker315 ,molnarpeter : Köszönöm, pont az auris és a prius volt még az ötlet, de vagy ezek is túlárazottak vagy szimplán most ennyiért lehet ilyet venni. A problémám az, hogy azonos áron jóval kisebb futásteljesítménnyel, 1-2-3 évvel fiatalabb jazz van.
Valószínűleg 2012-14 között jazz lesz 3,5-4M között vagy ha jobb áron sikerül eladni a mostanit, akkor egy 2016-2017 környéki 5,5M körül.
A jelenlegit azt gondolom, hogy 2M ft-ért simán el lehet adni, főleg, hogy 2 éves téli, nyári gumik vannak hozzá, váltó teljesen felújítva(darabokra szedve), új első-hátsó fékek,toronycsapágy,váltótartó bak,új akksi stb. Természetesen az alapdolgok is elvégezve igazolhatóan. olajcsere/10k km, 20e km-el ezelőtt új gyertya, egr tisztítás, szelephézag állítás.
Az persze már más kérdés, hogy egy átlag vásárló megérti-e ezeknek a költségét és tudom-e érvényesíteni az árban..Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állunk, tipikus lidl/ikeaba járós, 3 havonta egyszer meg 200km -t pályát teljesíteni képes kis méretű benzines járgányt keresünk 1 - 1.5M Ft -ig, de inkább 1M -hoz legyen közel.Mivel az autókhoz nem igazán értek, nem tudom mit kell nézzek egy használt autó vásárlásnál, és sajnos elég balkáni viszonyok vannak itt Kelet-Európában a kiszámíthatóság/szavahihetőség terén, ezért ki mit tud ajánlani, mi lenne számunkra a legjobb módszer autót találnI?
- Legközelebbi autókereskedő?
- Keressek külföldről autó behozó kereskedőket?
- Nézzem ki én mobile.de -n, és hozassam be egy céggel?
- facebook marketplace?Mi a legjobb algortimus/módszeretek autót találni? Tipusban még tanácstalan vagyok, talán opel corsa d / toyota yaris / suzuki ignis, stb. jutott igy hirtelen eszembe, lényeg, hogy strapa legyen és minnél kevesebbet kelljen költeni rá.
-
zgospel
őstag
válasz ad4m1337 #209568 üzenetére
Szia, szerintem ebben az árkategóriában nem éri meg magadnak behozatni autót, mert kint is ugyanannyiba kerülnek mint itthon, és még ki kell fizetned a kereskedő hasznát és költségeit is. Szóval gondolhatod, hogy ami onnan behozva itthon 1 millió lesz, az mennyi lehetett eredetileg, és az milyen állapotot jelent
Szerintem a leírt példádban Magyarországon újonnan üzembe helyezett autót lenne érdemes nézni. Hogy mire kell figyelni az elég hosszú, de szerintem ha a kínálat közepétől felfelé válogatsz, és egy Autórevizort vagy hasonlót megbízol, akkor az átverések többségétől meg tudod kímélni magad. A Carvertical pénzkidobás, viszont az ügyfélkapun ingyenes lekérdezést mindenképp csináld meg.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Llew
senior tag
válasz ad4m1337 #209570 üzenetére
Itthoni újonnan üzembe helyezett, az a szalonban itthon vásárolt. Amit meg a külföldről behozásra ír, az az, hogy 1 M-os autó itthon is jó eséllyel közelebb van a romhalmaz állapothoz, mint a jóhoz. Ha külföldről behozottat adnak ennyiért akkor az méginkább, mert rajta vana behozás költsége+haszon, tehát eredetileg kb 5-600 ezret ért.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
dong86
csendes tag
Szia!
Mivel eléggé messze van a téma tőleg azt javaslom keress valami megbízható normális kereskedést(megírod hol keresel lehet lesz aki tud ajánlani valamit) ahol próbálj olyan kocsit keresni ami újkora óta magyarországon fut. Előbbi azért fontos, hogy legyen garancia a kocsira utóbbi meg hogy valamilyen szinten lekövethető legyen mi történt a kocsival.
-
creed33
aktív tag
Üdvözletem!
"Válassza az MVM GO E-autó tartós bérletet és a fenntartható közlekedést!"
Erről a szolgáltatásról tud esetleg valaki részletes információt nyújtani? Köszönöm! -
ad4m1337
aktív tag
koszi az infot sracok! Valoban messze all tolem a tema, engem csak az erdekel A bol B be vigyem es havonta minnel kevesebbe legyen.
A kulfoldrol behozottaknal nem lehet az eloeletet lekovetni rendesen?
Egyebkent Budapest egesz terulete szoba johet, de Del-pesti regio lenne a legkozelebb.
-
user12
őstag
A többiek válaszán felül:
ha már van kiszemelt, bízz meg valakit, aki végez állapotfelmérést. Neten keress rá, az első néhány találat közül válassz (vagy akár pm-ben is tudok küldeni). Bp-n belül max 30-ból kijön, ha azt nézed az autó értékének max 3%-a, de az esetleges általad nem látott hibákon bőven visszajön.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
dong86
csendes tag
válasz ad4m1337 #209577 üzenetére
Hozzájuk elnéznék a helyedben mit tudnak ajánlani:
https://akedvenc.hu/autoink?arig=1500000
vagy a becsületesneppernél van ez: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/seat/ibiza/seat_ibiza_1.4_16v_sol_becsuletesnepper-18665128Mindkét kereskedés megbízhatónak mondtható. Arra kérdezz rá, hogy nem bizományosban árulják az adott kocsit.
-
t72killer
titán
Mi elvileg olcsóautós ország vagyunk, ráadasul a használtpiacunk mostmár nemcsak a jobboldali kormánnyal, hanem egy vámhatárral is szeparálva van a nagy K-EU vásárlótömegtől, de itt is katasztrófa a piac. Tekertórás(!), MOT-bukott rheumás Twingo 6 évesen 6k£!
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Így van. Viszont részben csóró piac lettünk, egy nyomorult Fabia vagy corsa alapfelszereltséggel 18k£ újonnan, ami sokakat elgondolkoztat/kiáraz a pár évvel ezelőtti 10k körüli árakhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Gyorsan utána is néztem, nem beszélek-e a levegőbe. 2019, Vauxhall (=opel) corsa, a modell ami most 18k: 11,735£-ba került, röpke 50% drgulás - a GBP/EUR kb ugyanott van, ahogy akkor, a GBP/USD gyengült kb 15%-ot, azaz még a világ legerősebb devizájában mérve is durva drágulás ez. Forintban nem is akarom tudni...
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Nekiálltam útodot keresni a Mondimnak.
Ezt a mondit már kipróbáltam.
Benyomások: Kis kereskedő, tulaj által lett beadva hozzá. Fel van polírozva eléggé hitványul, a paszta több helyen is látszódik, itt-ott vannak kisebb karcok, meg ilyenek. A beltér szinte hibátlan, nagyon szép. Ami nagyon szúrja a szemem az a motorháztető, mert ferdén áll az autón, az eladó nem tudja miért...fényezve volt ez 100%, szarul lett vissza rakva...A tesztkör nagyon rendben volt szépen vált a váltó, jól is megy nem ropog, nem zörög csend és nyugalom jó vezetni. Nem régi téli gumi van rajta, nyári nincs.Jövő nyárig gyári garancia van rá, lekérdeztem a fordnál a szervizek is időben elvégezve, sőt még előbb is mint kellett volna. A slussz poén, hogy lejárt már a műszaki róla, ezt se tudta a kereskedő, úgy próbáltam ki.
Próbáltam alkudozni 7.3 alatt nem adja.
Ma viszont ezen a Mercin akadt meg a szemem. Már fel is hívtam még a héten megnézem, kipróbálom képek alapján megnyerő, meg a lekérdezések alapján is.
Véleményekre lennék kíváncsi, mivel egynelőre a mondit próbáltam ki és tetszett mind a kinézet, kényelem, menettulajdonságok afelé hajlok, de még a merci hátra van.
-
imyourfriend
őstag
válasz SzlobiG #209587 üzenetére
Azon a véleményen vagyok ennyiért már legyen rendbe.. kintről behozva, polírozta egy feltételezhetően hozzá nem értő ember, nem megfelelően szerelt motorháztető melynek az eladó nem tudja az okát.. mindezt 7.3-ért? Lehet az én fejemben van a baj, de amennyiben ennyiért veszek autót az már legyen autó.. itthonról, leinformálható mindig időben szervizelve, normálisan álljanak rajta az elemek és ne kontárkodják össze a fényezését és ez a kiindulópont. Aztán kinek mi az ingerküszöbe, de nem kevés pénz azért a szekérért amit még rendbe kell rakni kozmetikailag.
-
SzlobiG
félisten
válasz imyourfriend #209588 üzenetére
A mondi Magyarországi szalonbol vásárolt egy tualajos, lekérdeztem minden szerviz időelőtt elvégezve rajta. Csak a tulaj berakta ebbe a kereskedésbe, és a kereskedő kontárkodta össze...
Qru: Azt mondod? Mi lehet ott a gond ennyi km mellett? Az a motor nagyon jó úgy tudom a vezérlés is patent.
-
-
SzlobiG
félisten
válasz johnny82 #209594 üzenetére
Tudom ismerem a PS-t, de ennyi km-el megmerném venni, meg ez már egy újabb verzió, sokat javítottak az elődhöz képest, na meg továbbra is az olajcsere a lelke, na meg persze ki hogy használja.
Nekem manuális váltó már nem lesz, az egyik fő érv, hogy csak automata.
qru: Mindjárt végzek egy kis kutatást ez ügyben.
-
KoVee84
senior tag
válasz SzlobiG #209595 üzenetére
Kollégám 2019-es Galaxyjában 120k-nál cseréltek váltót úgy, hogy Bécs-Sopron-Bp tengelyen ingázik, tehát jellemzően hosszúkat megy. Ha ez a javított PS, akkor nem tudom milyen volt előtte.
Ha a mercinek korrekt az előélete, simán azt vinném. Váltólajcsere ára márkától független kb 200k, szóval az ne tartson vissza. -
molnarpeter
nagyúr
válasz SzlobiG #209597 üzenetére
Várjunk-várjunk… Valami nem stimmel. Ha ez a szíjas vezérlésű DW10, mint mk4-ben, az csak 6 gangos Powershift volt, kinek bűneit ismeri a nagyvilág. Az a trükk, hogy 2019.02-től a Ford új, saját Panther motorja került bele, ez olajban futó szíjas (le is szokta morzsolni), emellé járt a 8 gang automata…
Ha már említetted a beltereket múltkor, az mk5 szerintem gyengébb, mint az mk4 volt előtte, pontatlan illesztés és sorja előfordul látható helyen is emlékeim szerint. Mondjuk én kb németh-bérencz vagyok, de eddig nem feltétlenül érzem jobbnak az alternatívákat a B9-hez képest (garis váltó javítást feltételezve, de DSG lehet egy adaptációval is sokat javul már), a Merci talán elsősorban a kevesebb km-ből eredő alacsonyabb meghibásodási eséllyel előzhetne be, ha ismerném milyen konstrukció… Aztán lehet végül egy Passattal lenne a legkevesebb bajod.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz molnarpeter #209598 üzenetére
Valóban nem, mert a kereskedő nem tudja mit árul.. 6 gangos ps van benne.
Nekem így elsőre bejött a beltér az ülés nagyon kényelmes, már már fotel...kényelmesebb mint a mostani mk4-be. Az stline optika sokat dob rajta tetszik az egész autó tőle.
Néztem már passatot is ráadásul fullosat az sem volt rossz, de valahogy a mondi jobban bejön.
-
addikt
válasz KoVee84 #209596 üzenetére
106 ezernél mentem márkaszervizbe a Kodiaq-al, és bár 120-nál kell olajat cseréltetni a váltóban, megcsináltattam
153e volt bruttóban, mindennel az olajcsere a váltóban
(meg még egy százas a többi, levegőszűrő, olajszűrő, 0w-30 olaj, tetőablak ellenőrzés, stb)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest