Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
válasz MZsoltee #181038 üzenetére
Csak megköszönni ugrottam be a korábbi ajánlásodat.
Ez az R5 7600 + RX 6800 kombó nagyon pöpec.
És amitől féltem, a többek által emlegetett zavaró coil whine-nak nyoma sincs.
Igaz még csak néhány játékkal teszteltem (pl. death stranding) de csendesebb mint a régi gépem. Szóval köszönet érte. -
tarek
csendes újonc
Sziasztok !
300-350K (+50K ha megéri) közötti új AMD-s gépet szeretnék elsősorban java dev munkára.
Nem vagyok gyakran gépet fejlesztő így nem kell hogy a latest alaplap menjen bele hogy majd kiswapoljam CPU-t későbbre.
RAM : 64Gb kell. ( sok VM + docker)
CPU min 6 core de maven build miatt kell az 1 szálas teljesítmény.
Perifériáim vannak, így csak minden kell ami a gépházon belül van
Monitor 3440*1440.
Az egyetlen game amivel néha játszom az a Dota2 szóval emiatt a VGA nem annyira fontos, de mivel lesz HF3 és akkor már HF alyx-ot ki fogom pörgetni így jó lenne valami ami a 3060Ti feletti teljesítményt hozna.
Vásáslás dátuma:
Minél hamarabb de ha mondjuk 1-2 hónapot érdemes várni mert gen váltás miatt áresés várható akkor tolhatjuk novemberig. ( Talán addig nem baszom ki az ablakon a mostanit a lassúsága miatt) -
zsolt008
tag
sziasztok,
van ez a gép: ASUS ROG STRIX G10DK, 280e ft
https://www.arukereso.hu/pc-konfiguracio-c3083/asus/rog-strix-g10dk-r5600x109w-90pf02s2-m00an0-p804214194/r5 5600x, rtx 3060 12GB, 8GB ram (tudom kevés, de majd külön tennénk bele)
teljesítményre kb megfelel, tesóm játszogatna rajta fhd-ban, rts-ekkel - szerintem sok is neki.
a gép ára elég tescosnak tűnik, ha én raknám össze, sokkal több jön ki (igaz ott nem a legolcsóbbat pakoltam mindenből a kosárba).szóval a kérdésem: megéri szerintetek, és arányban van a cpu a gpu-val? 3 év asus garancia van, a szervízről elég rosszak a review-k
[ Szerkesztve ]
-
zsolt008
tag
ja, még a fentihez: nem csak rts, mmo, rp is.
-
zebede
őstag
Cserélnétek ebben az összeállitásban valamit?
Multiplayer játékra 2k monitoron és itthoni alap felhasználásra lesz használva.
500k keret.Alaplap: Asus Tuf Gaming B650 Plus
Proci: Ryzen 5 7600X
Hűtés: ID-COOLING SE-225-XT
VGA: Saphire Radeon RX 7800 XT 16GB Pulse
RAM: 2x16GB Corsair VENGEANCE 5600MHz DDR5
SSD: 1TB Kingston NV2 NVMe
Táp: 750W Seasonic G12 GM-750 Gold
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz zebede #181156 üzenetére
Nagyon nem, max a 7600X helyett vennék sima 7600at, mert én visszaállítanám eco-ra. Kipróbálnám, hogy a gyári venti el, ha nem akkor vennék másik hűtőt.
Illetve nem tudom mennyi játékot telepítést egyszerre, lehet 2TB-os ssd-t vennék.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
válasz zebede #181158 üzenetére
Ha olyan a felhasználó aki nem nyúl a géphez, hanem egyben cseréli, akkor esetleg el lehet gondolkodni az AM4-en, de egy 12600kf is jó lehet. Fontos, hogy én nem egy konkrét game-hez (warzone), hanem általánossagban mondok velemenyt. De ha mondjuk 3-4 év múlva egy CPU VGA upgrade-re fel akartok készülni akkor marad az AM5, más alternatíva szvsz nincs.
Ha minél nagyobb a lényeg akkor valamivel többet tud az X.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
powika
újonc
Sziasztok, előre is köszi a választ
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Single player AAA, Baldur's Gate 3, GTA 6, Starfield stb stb.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi, minden is kell
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden, hűtőtől kezdve az utolsó csavarig mindent soroljatok fel pls
4. Mennyi a kereted rá?
400-600k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
LG 27GR83Q-B -m van, 2560 x 1440, 240 Hz, HDMI 2.1, igen és igen
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből új kell (de nem a legdrágább ) . Nem tudom érdemes-e várni, MO-n megy e a black friday vagy cyber monday mondjuk, vagy lesz e valami generációváltás. Plusz örülnék ha nem kéne olyan 3 évig hozzáérni De ha azt írjátok valami nem éri meg, hanem jobb mondjuk 2 év múlva lecserélni persze szentírásként kezelem, sajna a CRT monitorok óta nem igazán vagyok képben hardware ügyileg. Még1x köszi -
TamasM05
csendes tag
válasz SyMbioTe #179159 üzenetére
Szia SyMbioTe és Sziasztok Mindenki,
Először is köszönöm még1x a segítséget!
Az ajánlások alapján az alábbi gépet raktam össze (egyelőre csak papíron).
Szeretném kérni, hogy nézzétek át és ha hibáztam valahol, vagy ha lenne jobb ár-érték arányú konfig, akkor légyszi jelezzétek!
Minden építő jellegű kritikát, hozzászólást, ajánlást szívesen fogadok!
(Az alkatrészeket nem biztos, hogy az iPon-ról fogom rendelni, de onnan linkeltem őket!)
Cél: 2k gaming, keret 700k körül
Előzmények: #179136 és #179159
Ház: Cooler Master Storm Scout 2 - ez ami megvan és nem szeretném cserélni
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
Hűtő: Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Ram: G.SKILL 32GB Flare X5 DDR5 6000MHz CL30 KIT
VGA: ASUS TUF-RX7900GRE-O16G-GAMING Radeon RX 7900 GRE
SSD: SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 PCIe M.2
Táp: SEASONIC Focus GX 850WKöszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Namikaze25
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy, valakinek van-e bármilyen tapasztalata a Kolink Citadel Mesh mATX házzal kapcsolatban?
Mennyire jól szellőző, alap ventik megbízhatók-e? stb.Köszönöm előre is az infókat!
-
ripla
addikt
Üdv.
Adott egy ilyen konfig:
- Gigabyte B650 Eagle AX
- AMD Ryzen 9 7900X3D
- Sapphire Radeon RX 7900 XT 20GB
- Kingston FURY 64GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KITLehetnek problémák? Mit érdemes tudni összerakás előtt?
-
Patrik08041
újonc
Sziasztok!
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Általában multiplayer játékokra, a legnagyobb az most a Modern Warfare II/III, de lenne köztük Euro Truck Simulator 2 és DCS.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Én eddig ezt raktam össze, az érdekelne, hogy miket lehetne esetleg rajta változtatni:
Gépház: Deepcool CH560 (fehér)
Alaplap: ASRock A620M Pro RS
Proci: Ryzen 5 7600
Proci hűtő: Deepcool AK400 (fehér)
Videókártya: ASRock RX 7600 Steel Legend OC
RAM: G.Skill 32GB Ripjaws DDR5 600MHz Cl30 2x16GB
SSD: ADATA 1TB XPG SX8200 Pro
Táp: Seasonic G12 GC 650W
Mindenre ami szükséges. Monitor, egér és egyéb perifériák vannak.
4. Mennyi a kereted rá?
400-430k de lehet 20k +/-
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920x1080, 75Hz, 1 HDMI és 1 VGA, DP nincs.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Mindenből új kellene, a gép legyen fehér, a gépháznak legyen ablaka, proci és videókártya AMD. -
amigo93
újonc
Sziasztok!
Egy új konfiguráció vásárlását tervezem és ebben szeretnék segítséget kérni.
Leginkább cs2 és dota2 játékkal játszom 1440p ben. G-sync -ben.
Keretem 400 ezer lenne, de jó lenne 300 ból megúszni.
Ezt néztem ki magamnak, megerősítést kérek hogy ez jó e vagy mit érdemes változtatni. Mivel lenne jobb a cpu egy jobb hűtéssel, milyet érdemes rá venni olcsón?-Gigabyte P550B tápegység 550 W 20+4 pin ATX
-Gigabyte B760M GAMING alaplap Intel B760 Express LGA 1700 Micro ATX
-Intel Core i5-12400F processzor 18 MB Smart Cache Doboz
-KingstonFURY Beast 16 GB 2 x 8 GB DDR5 6000 Mhz
-ASUS ProArt -RTX4060-O8G RTX 4060 8 GB GDDR6
-Kingston Technology NV2 M.2 1 TB PCI Express 4.0 NVMe
-Zalman S3 számítógép ház Midi Tower FeketeElőre is köszönöm a segítséget.
Mindenkinek jó hardverben gazdag szeptembert 🙂👍 -
ripla
addikt
válasz KROK640 #181165 üzenetére
Egy EVGA 750-es van itthon, az elég?
MaddeNNNN #181167
Pompás, manapság már nem úgy van, hogy minél nagyobb számok szerepelnek a leírásban, annál jobb a végeredmény? Mondjuk ha néhány százalékról beszélünk, az nem érdekel. Nem vagyok az a típus, aki költ egy gépre fél millát +3 fps-ért. -
palfitom
félisten
válasz KROK640 #181165 üzenetére
Ugyan miért lesz ez jó?
Bár azt nem tudjuk mire kell (így főleg nem értem a véleményezésed), de a 7900X3D csak nagyon minimális esetekben ajánlható.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ripla
addikt
válasz palfitom #181170 üzenetére
Nézegettem teszteket róla, összehasonlító videót egy 7800 X3D-vel. Néhány játéknál volt átlag 15 fps különbség az említett processzor javára, de átlagban mindkettő 100 körül mozgott.
Na most nekem, ami egy 4 éves konfigról jön, ami szintén kifutó széria volt vásárláskor, jó esetben olyan 40 fps-el mentek a játékok. Ehhez képest nagyon jó.
Mi mást kellene tudnom, ami miatt nem az?[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz palfitom #181170 üzenetére
Épp tegnap gondolkodtam, hogy te vajon hová tűntél?
Feltételeztem, hogy játékra és munkára egyaránt, valamint nekem úgy tűnt a leírásából, hogy ezek már megvannak mint alkatrészek, szóval nem sokat tudunk tenniInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181172 üzenetére
A 7800X3D 1× 8 magos CCD mindegyiken 3D cache, a 7900X3D 2×6 magos CCD és csak az első 6 magon van 3D cache. Így ha csak a játék a cél, akkor bizony a 7800X3D jobb.
Ha általános egyéb felhasználás (amihez sok mag és szál kell) akkor a 7900X3DInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
ripla
addikt
válasz KROK640 #181175 üzenetére
Elsősorban játékra lesz. De most kicsit csalódottan érzem magam, mert abban a hitben voltam, hogy a nagyobb szám jobb teljesítményt takar. Ezzel szemben rosszabbat.
Most mi legyen? Már meg van véve. Pénteken lett vásárolva, még bontatlan, elvileg visszaküldhető és cserélhető, de tényleg ennyivel rosszabb lenne? Van mellette egy RX 7900 XT 20 giga ramos videokártya is, így is problémás?
Valójában miben nyilvánul meg? Nem lesz 110 fps csak 90? -
palfitom
félisten
válasz KROK640 #181174 üzenetére
Elegem lett a nulla támogatásból, de elég az ilyenfajta hányaveti kérdésekből is.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
harry
veterán
Sziasztok, 4 konfig frissiteseben kernem a segitsegeteket, megprobalom osszefoglalni amennyire lehet. Alapvetoen adott volt az 1. es 2. konfig, amikbol megorokolnek alkatreszeket a 3. es 4. konfigok, igy foleg ide keresunk par dolgot.
1) AM4 Jatek gep, foleg single player, cseres: ram
Amik vannak es maradnak:
ASUS ROG STRIX B550-A Gaming, AMD 5800X, Cooler Master V850 Gold V2, 6900XT, 1440p freesync, 1TB nvme ssd, Fractal Design C Meshify, Noctua NH-D15S chromax.blackAmit cserelnek:
- RAM: 2*8GB Crucial Ballistix 3600 CL16 -> ez menne a 3. konfigba, mivel Ballistix-t nem nagyon talalok (meg kisse tartok is a 4 modulos felallastol), helyette tervezett:
Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) 3600Mhz CL162) AM4 Jatek gep, foleg multi player, cseres: lap, ram, ssd
Amik vannak es maradnak:
AMD 5600X, Cooler Master V850 Gold V2, 6900XT, 1440p freesync, Phanteks Eclipse P400, Be Quiet Dark Rock SlimAmit cserelnek:
- Alaplap: MSI AM4 B450M Bazooka Plus -> ez menne a 4. konfigba, helyette tervezett:
Valami AM4 B550 lap, pl. ebbe is egy ASUS ROG STRIX B550-A Gaming vagy MSI MAG B550 Bazooka Plus, vagy nem tudom (amit szeretnek: 2 nvme slot, usb-c hatul, rendes hutes fesz szabalyzokon, lehet atx meret, nem fontos: rgb/design)
- RAM: 2*8GB G.Skill Aegis 3000 CL16 -> ez menne a 4. konfigba, helyette tervezett:
Corsair Vengeance LPX 32GB (2 x 16GB) 3600Mhz CL16
- SSD: 2*500GB Samsung 500GB SATA SSD -> 1-1 menne a 3. es 4. konfigba, helyette tervezett:
1TB vagy 2TB NVME SSD3) Intel gen10 vegyes hasznalatu gep, egy kis jatekkal
Amik vannak / elozo gepekbol jonnek:
MSI Z490-A PRO ATX, Intel Core i5-10400F + gyari huto (vagy CM hyper 212 van talan elfekvoben), RX580 8GB Sapphire Nitro, Seasonic M12 II EVO 520W,
1) konfigbol: 2*8GB Crucial Ballistix 3600 CL16
2) konfigbol: 500GB Samsung SSD SATAAmire szukseg lenne:
- Haz: korulnezek majd, nyilvan szubjektiv, de ATX meret, lehetoleg min. 2 nagyobb venti gyarilag, nincs tervben viz / AIO hutes, keret: passz 20k-40k huf talan?4) Szuloknek netezos gep
Amik vannak / elozo gepekbol jonnek:
AMD 2400G + gyari huto (integralt vga), Seasonic M12 II EVO 520W, valami regi PC haz (maradhat)
2) konfigbol: MSI AM4 B450M Bazooka Plus, 2*8GB G.Skill Aegis 3000 CL16, 500GB Samsung SSD SATAAmire szukseg lenne:
- Semmi (csak egy review-ra dobnam be)[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
vaakuum
addikt
válasz palfitom #181179 üzenetére
Én is idejárok ötletekért időnként, most is elkezdtem olvasgatni a topikot ismét
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
RoBour
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Főként játékra, online játékok főleg Escape from Tarkov.
Van egy AM4es konfigom amiből a 3060Ti-t és az 500as M2es ssd-t tartanám meg
Monitor és más periféria van. Gépház, táp, alaplap, proci, hűtő, memória szükséges
4. Mennyi a kereted rá?
400ezer +/- 20ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1440p, 144Hz nincs frre és g-sync
A Be Quiet termékeket kedvelem (de nem minden áron) a ház amit kinéztem az fix: Pure Base 500DX.
Csak új termékek érdekelnek.
Véleményekre lenne szükségem. Összeállítottam magamnak egy konfigot, és kíváncsi lennék ki mit módosítana. Leginkább a tápegységben vagyok bizonytalan.
Alaplap: Asus TUF gaming B650M-E
Proci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Memória: Kingston FURY Beast 2x16GB 6000MHz DDR5
Hűtő: Arctic Liquid Freezer III 360
Ház:Be quiet! Pure Base 500DX
Táp: Be quiet! System Power 9 CM 700W
Köszi!Üdv: RoBour
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181176 üzenetére
Én a helyedben már nem csinálnék semmit. Itt ebben a videóban megnézheted a különbséget nekem e nem tűnik olyan nagy különbségnek azért a 7800X3D javára, hogy variáljak ezért, és az árkülönbség sem olyan nagy, de játékra valamivel lassabb. Általános felhasználás, konvertálás stb, ott meg jobb lesz.
"Nem lesz 110 fps csak 90?" - még ekkora sem lesz a különbség, inkább csak 119 VS 103, pl CPben de van játék ahol 4-5 FPS csak.RX 7900 XT 20GB meg jó ideig elég lesz, a textúra memóriája főleg. Technológiában le van maradva az RTX4000-es szériához képest, de szerintem mire ez számottevő lassulást hoz, addigra már mindenképp kártyát kéne cserélned, és az nem mostanában lesz.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz harry #181180 üzenetére
Ez igen!
1. : Itt én is tartanék a 4 modulos felállástól, egyébként jó a terv , bár én a jól bevállt GSKILL AEGIS vagy a Kingston Fury-ra esküszöm, de ezzel sem nyúlsz mellé.
2. Ezzel is egyet tudok érteni, örömmel látom, hogy ésszerűsítesz, meg egy játékos gépnek ma már kell a 32GB RAM
3. Ebben most milyen RAM van? Ha van benne 2×8 esetleg megpróbálkozhatsz itt is a 32GBval
4. Ez ha jól veszem ki, akkor csak olyan maradékokból összeállított gép lenne. Netezni szerintem jó lesz
-
ripla
addikt
válasz KROK640 #181183 üzenetére
Jaja, ezt néztem én is. Igazából mivel Budapesten lett véve, és el lett hozzám hozva, mert én meg jó 300 km-re lakom onnan, ezért marhára nincs kedvem küldözgetni jobbra-balra futárral, telefonálni a webshophoz és megbeszélni hogy cseréljék ki, beérkezik, megnézik, elbírálják, küldenek egy másikat, áhhh....
Húzni sem szoktam az alkatrészeket magasabb órajelre. Minek? Számottevő különbséget nem fogok látni, az meg hogy egész nap azt lessem, hogy mennyi fps-el lett több, annak meg ugyan mi értelme lenne. Tévét használok monitor helyett, és az csak 60 hz-et tud, szóval ami az felett megy, nekem mind egyforma. Nálam 50 fps felett minden folyamatos.
Egy 4 éves gépet cserélek, ami 4 éve kifutó széria volt, szóval nekem minden jobb lesz mint a mostani.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181186 üzenetére
Ezek fényében én sem küldözgetném sehová, azért nem olyan komoly mellényúlás ez. Max ha a sarki boltban vetted volna, akkor talán, de még akkor is meggondolnám.
Nekem azért volt pár komolyan tuningolt napi használatos konfigom, pl az Athlon XP 1466@2669MHZ ami jelentősen kitolta a konfig életét.
Ha pedig mindezt 60FPShez veszed, akkor jó ideig overkill is lesz szerintem még 2K-ban is.Nekem egy 3,5 éves gépem van ami akkor nagyon új volt (10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB, a VGA később került bele) és pont nemrég állapítottam meg, hogy tök fölösleges még cserélnem.
Már csak a kíváncsiság okán : te mit cserélsz le erre az erőműre?
-
ripla
addikt
válasz KROK640 #181188 üzenetére
- ASUS ROG STRIX B460-H Gaming
- INTEL Core i5-10400 2.90GHz LGA-1200
- HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL16 KIT *2
- Sapphire Radeon RX 5500 XT 8GBEhelyett jön ez:
- Gigabyte B650 EAGLE AX
- AMD Ryzen 9 7900X3D 4.4GHz
- KINGSTON FURY 64GB Beast EXPO DDR5 6000MHz CL30 KIT
- Sapphire Radeon RX 7900 XT 20GB NITRO+ Vapor-X
- Be Quiet! Pure Rock Slim 2
- FSP Fortron VITA GM 1000W tápegység[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181192 üzenetére
Hát ezt azért 4 éve kifutó modellnek (2020 nyara) nevezni erős túlzás, lévén a VGA alig féléves volt, a CPU meg 3 hónapos. Én 2021 elején vettem a 10400-at, és akkor még nem volt újabb generáció nála, örültem is magamban, hogy legfrissebb genes gépem van.
Azért mondjuk elég komoly előrelépés jön helyette, bár biztos sokba került. HA spórolni akartam volna, akkor egy 11700K a CPU helyére, RAMot fel 64GB-ra, és valami használt RTX3090 24GB lett volna a választásom.
De ha nem számított a pénz, ez egy tiszta elegáns választásInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
ripla
addikt
válasz KROK640 #181193 üzenetére
Nekem kifutó modell, mert jelenleg 2k-ban tud átlag 40 fps-t medium-high beállításokkal, vagy annyit se. Az újat még nem raktam össze, várom hogy a táp megérkezzen, majd utána.
Intelt semmiképp nem akartam, 20+ éve az van, de az utóbbi idők botrányai miatt most kispadra tettem őket. A többivel meg úgy voltam, hogy most kivételesen belefér.[ Szerkesztve ]
-
Patrik08041
újonc
válasz Patrik08041 #181166 üzenetére
Ebben valaki tudna segíteni? Egy vélemény kellene arról amit összeraktam, illetve hogy esetleg miket lehetne/kellene változtatni.
-
harry
veterán
válasz KROK640 #181185 üzenetére
Koszi! Szoval az 1. es 2. konfigok alapvetoen rendben voltak igy, csak korabbi gepujitasokbol van tobb regebbi hardverem, amikbol a 3. es 4. felkonfig osszeallt. Eloszor azokba akartam venni hianyzo cuccokat, de akkor mar jobban jarnek, ha az 1-2-ben ujitok par dolgot, es a cserelt elemeket leorokoltetem a 3-4be.
1-2) oksa, futok akkor egy kort ramokkal. Illetve kell egy 2TB M2 SSD + B550 lap a 2)-be, de akkor futok egy kort inkabb az adott hw topikokban.
3) RAM: az 1)-bol kerul at a meglevo 2*8GB Crucial Ballistix 3600 CL16. Itt meg igazabol annyira nem definialt a felhasznalasi cel, a csaladban gondoltam tovabbadni, de ha nem lesz ra igeny, akkor csak siman eladom.
4) igen, rendben
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Chris0321
addikt
Hello.
Használt számítógép vásárlásában szeretnék segítséget kérni. (Nem volt benne az összefoglalóban, hogy csak újakkal foglalkozik a fórum.)
Monitor és egyébb perifériák már vannak, csak a gépre lenne szükségünk.
A keret kb. 30.000 ft lenne, a gépet Youtube nézésére és Minecraft és hasonló játékra lenne használva.
Ezeket a gépeket küldték át nekem (unokaöcsémnek kellene a gép) és szükségem lenne ez ügyben tanácsra:
Fujitsu Asztali PC új 256GB SSD-vel, 8GB DDR4, Core i3-7100
Lenovo ThinkCentre M93p AKCIÓ! i5-4590, 8/500 GB, Win 11, WiFi! +22" FHD LED + 3e!
Mindegy milyen márka, csak működjön.[ Szerkesztve ]
-
parfish
csendes tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Irodai munka és némi multiplayer játék. (Assetto corsa competizione, Le Mans ultimate), valamint nagyobb adatbázissal dolgozó szoftverek mint Pokertracker4 és Hand2note.
Átmenetileg egy RX 470 VGA maradna.
Ház, alaplap, processzor, vga(ez használtan tervezem beszerezni), ssd, ram, táp.
4. Mennyi a kereted rá?
140K+ 40k a vga-ra. Összesen 180, nagyon max 200k.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Két monitort használok (kivéve a játéknál, ott csak a nagyot 1080-as felbontásban): Philips bdm4350 (4k dispalyporton) és Philips phl 323e7 (fhd hdmi-n)
Nem volt még amd konfigom, most ezt szeretnék összerakni. Amire laikusként jutottam:
Ház: Gembird CCC-FORNAX-960R
Alaplap: MSI B550M PRO-VDH
Processzor: Ryzen 5 5600
RAM: G.Skill Aegis F4-3200c16D-16GIS
SSD: Kingston Technology NV2 M.2 500GB PCI Express 4.0 NVMe
Tápegység: MSI MAG A550BN 550W 20+4 PIN ATX
Ez így kb. 140k
Laikusként sajnos elvesztem a mi mivel lesz kompatibilis (pci 4.0 vs 3.0) és milyen az alaplap vrm hűtése résznél, ezért kérném a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 3D nyomtatás
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Mini PC
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 7
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
- i5-12400F + ASUS PRIME H610M-E D4 + FURY 16GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL17
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- Eladó konfig! I5-9400F 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 GTX1080TI 11GB!
- Apple imac 27 5k intel I9 8 mag, 1TB, 64GB ram, radeon pro vega kártya.
- Asus P5Q PRO, Q9450, 8GB DDR2 800Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest