Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
válasz ripla #178539 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Mennyi a kereted rá?
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
[ Szerkesztve ]„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
MaddeNNNN
őstag
válasz ripla #178642 üzenetére
Kompatibilitás szempontjából rendben van, viszont az alkatrészek egyáltalán nincsenek balanszban.
A mennyi a kereted kérdés nem azért lett kitalálva, mert kíváncsiak a topikgazdák a zsebeid mélységére, hanem hogy adott keretből a lehető legjobb konfigot állítsák össze neked és ne szülessenek ilyen összeállítások mint ez.
7800x3D alá vehetsz jóval olcsóbb lapot, mert kb a leggyengébb lap vrm-je is elbírja.
Feltétlen kell 64 giga ram játékokhoz? 32 sincs kihasználva még most sem 2024-ben. Plusz inkább valami 6000/6400 CL30-as ramot válassz.
Egy 4k-s tv-hez nagyon karcsú lesz a 7800XT.
Plusz a milyen alkatrészekkel rendelkezel kérdésre illik pontosan válaszolni, mert ha azt írod hogy ház akkor egy darabig találgathatunk, hogy melyik ház az. Belefér-e a vga, belefér-e a cpu hűtő(amit egyébként nem is választottál).
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Ármester
válasz ripla #178647 üzenetére
#178647 ripla + a többi hsz.-ed
Szia!10400 + 5500XT 1440P-re? Az azért az nem egy acélos konfig erre a felbontásra, annál egy komolyabb gépen sokkal élvezhetőbben fog menni minden.
A konfig azért kicsit aránytalan, ahogy már korábban említve lett.
Alaplap: Feleslegesen sok ehhez a procihoz, egy értelmes B650 bőven jó. Asrock B650(M) PG Lightning / B650(M) PG Riptide / B650E Steel Legend, Gigabyte B650(M) Gaming X AX / B650 Aorus Elite, Asus TUF Gaming B650(M)-Plus / Strix B650-A Gaming / Strix B650E-F Gaming ~65-110k
CPU: Hosszú távra végülis ok.
+Hűtő (Opcionális): Ez ok, alternatívák: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-206-XT / SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Cooltek (Jonsbo) HX6250 / CR-1000, Deepcool AK400 / AK620 ~10-25k
Ram: Ahogy érzed, részemről mehet 64GB, de 6000-6400Mhz alá én sem adnám.
VGA: 4K-ra 7900XT / XTX / 4080 ami már megfelelő, 7800XT kompromisszumos oda. Amúgy a Sapphire az ok.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181172 üzenetére
A 7800X3D 1× 8 magos CCD mindegyiken 3D cache, a 7900X3D 2×6 magos CCD és csak az első 6 magon van 3D cache. Így ha csak a játék a cél, akkor bizony a 7800X3D jobb.
Ha általános egyéb felhasználás (amihez sok mag és szál kell) akkor a 7900X3DInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181176 üzenetére
Én a helyedben már nem csinálnék semmit. Itt ebben a videóban megnézheted a különbséget nekem e nem tűnik olyan nagy különbségnek azért a 7800X3D javára, hogy variáljak ezért, és az árkülönbség sem olyan nagy, de játékra valamivel lassabb. Általános felhasználás, konvertálás stb, ott meg jobb lesz.
"Nem lesz 110 fps csak 90?" - még ekkora sem lesz a különbség, inkább csak 119 VS 103, pl CPben de van játék ahol 4-5 FPS csak.RX 7900 XT 20GB meg jó ideig elég lesz, a textúra memóriája főleg. Technológiában le van maradva az RTX4000-es szériához képest, de szerintem mire ez számottevő lassulást hoz, addigra már mindenképp kártyát kéne cserélned, és az nem mostanában lesz.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181186 üzenetére
Ezek fényében én sem küldözgetném sehová, azért nem olyan komoly mellényúlás ez. Max ha a sarki boltban vetted volna, akkor talán, de még akkor is meggondolnám.
Nekem azért volt pár komolyan tuningolt napi használatos konfigom, pl az Athlon XP 1466@2669MHZ ami jelentősen kitolta a konfig életét.
Ha pedig mindezt 60FPShez veszed, akkor jó ideig overkill is lesz szerintem még 2K-ban is.Nekem egy 3,5 éves gépem van ami akkor nagyon új volt (10400F, 32GB RAM, RTX3060 12GB, a VGA később került bele) és pont nemrég állapítottam meg, hogy tök fölösleges még cserélnem.
Már csak a kíváncsiság okán : te mit cserélsz le erre az erőműre?
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181192 üzenetére
Hát ezt azért 4 éve kifutó modellnek (2020 nyara) nevezni erős túlzás, lévén a VGA alig féléves volt, a CPU meg 3 hónapos. Én 2021 elején vettem a 10400-at, és akkor még nem volt újabb generáció nála, örültem is magamban, hogy legfrissebb genes gépem van.
Azért mondjuk elég komoly előrelépés jön helyette, bár biztos sokba került. HA spórolni akartam volna, akkor egy 11700K a CPU helyére, RAMot fel 64GB-ra, és valami használt RTX3090 24GB lett volna a választásom.
De ha nem számított a pénz, ez egy tiszta elegáns választásInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181194 üzenetére
Akkor neked az low-end modell inkább, a kifutó az arra vonatkozik, mikor már nem nagyon kapni. Mondjuk mostanra nevezhető lassan kifutó modellnek a 10400-as proci, bár még mindig látok helyeket ahol ezzel szerelnek új gépeket, vagy ilyen tárulnak újan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest