Új hozzászólás Aktív témák

  • horush

    addikt

    Sziasztok,

    eléggé korosodik már a PC-m, így elgondolkoztam egy kicsit a felújításán. Jelenleg ez van:

    Asrock Z77 Extreme4
    Intel i7-2600k @ 4GHz + Arctic Cooling Freezer 13 Pro
    Kingston 8GB 1333MHz
    Gigabyte GTX670 2GB
    Samsung 1TB HDD
    OCZ Agility 3 60GB
    XFX PRO 450
    Sharkoon Tauron ház

    Szóval: ugyan nem játszom már annyit, mint régebben, de azért jó lenne, ha az új játékok is normálisan futnának a következő néhány évben, alapvetően ezért frissítenék. Keret nem nagyon van, nagyon sokat nem akarok rákölteni, mert annyit nem használom, de ha szükséges nyilván megteszem.

    Amit biztosan venni fogok, az egy nagyobb SSD: néztem, hogy 480GB-osok is vannak már 20k alatt, ezek közül melyik ajánlott?

    Valamint nyilván VGA-t is mindenképp cserélnék, itt úgy számoltam, hogy használtan vennék valami garanciális példányt, 50k alatt. Jól gondolom, hogy egy GTX1060 6GB megfelelő lesz mostanában full hd-ban történő játékra? Illetve van hasonló árkategóriában más, ami jobban megérné?

    És a fő kérdés most jön: az alaplap / CPU sem mai darab, viszont ha jól gondolom, még egy GTX1060 mellett sem igazán lenne CPU limit. Szerintetek megéri egyúttal platformot is váltani, vagy egyelőre nem jelentene érezhető különbséget, ha lecserélném?

    Ha feltétlen szükséges lenne a váltás, akkor a Ryzen 5 2600-at néztem, ha jól látom, elég korrekt ár-érték aránnyal rendelkezik. Ehhez milyen alaplap és RAM lenne ajánlott?

    Illetve, ha nem váltok platformot, akkor beszereznék +8GB DDR3 ramot a jelenlegi mellé.

    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák