Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Sziasztok!

    Számítógép vásárlására adnám a fejem. Elég szűkösek a keretek, viszonylag alsóbb kategóriásra lőttem be a komponenseket, de igyekeztem úgy összeválogatni, hogy néhány év múlva (ha jóval lejjebb esnek az i5 procik és ddr4 ramok ára), csak egy-egy plusz kiadásra legyen szükség.

    MicroATX megoldásban gondolkodom. Az alaplapot leszámítva abszolúte szóba jöhetnek használt alkatrészek is. Nem szeretnék tuningolni. Monitor, hangrendszer, egér és billentyűzet van. Főként 1080 filmezésre esetleg később játékra használnánk a gépet.

    Eddig jutottam:
    - ASUS B150M-A
    - INTEL Pentium G4400 3.30GHz 1151 BOX
    - 2 x HyperX 4GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/4
    - MSI N720-2GD5HLP GT 720 2GB GDDR5 PCIE
    - WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

    És az alábbi kérdéseim akadnának hozzá:

    - Tudnátok nekem ehhez egy ház+táp kombót ajánlani? A ház kinézete sokadlagos (bár ha lehet, ne rózsaszín legyen :) tápból viszont jó lenne valami csendesebb verzió. Illetve ha házból akad fekvő változat, nagyjából azonos áron, akkor tudnátok azt ajánlani?
    Optikai meghajtót 6 éve nem használok, csak vinyó, pen drive és újabban külső vinyó, így bőven elég a ház esetében egy darab 5,25-ös slot (még az se kell).

    - illetve egy olcsóbb, de jó (max. 5K) processzorhűtőt, vagy jó a gyári?

    - A minap hallottam, hogy nem érdemes már SSD-t a gépbe rakni. Régen volt ilyen WD Blue vinyóm, nagyon szerettem, de SSD-t soha nem próbáltam. Megérné emellé +15-20K körül még egy SSD-t beletenni? 120 GB-s verzióból melyiket?

    - találtam olcsóbban 2GB DDR3-as és 1GB DDR5-es videókártyát is. Megéri az 5K felár a 2GB DDR5 kártyát? Ha nem, jobban járok a 2GB DDR3-mal mint az 1GB DDR5-tel?

    - és általában: ha öt év múlva is ebben a gépben gondolkodom, max. egy-két upgradelt alkatrésszel, jó ha ebben a lapban gondolkodom vagy tudtok esetleg jobbat ajánlani?
    Jó lenne az alaplap+cpu+ram+vga kombót 70-75K alatt tartani + a procihűtő + a HDD + ház&táp

    LG 27MT77D monitor (1920 X 1080 Full HD a felbontása) és Logitech Z-4 hangrendszer mellé menne a gép, utóbbi miatt jó lenne, ha egy jobbféle integrált audio lenne az alaplapon.

    Elnézést a sok hülye kérdésért, sajnos teljesen kiszakadtam az IT világból, utoljára úgy húsz éve voltam naprakész, mikor még a Budapest Piacban mustráltuk hétről-hétre az Aq*a és a M*stral árlistáit :)

    Előre is köszönöm a segítséget és a türelmeteket és elnézést hogy így elnyújtottam, órák óta örlődöm... :)
    Péter

Új hozzászólás Aktív témák