Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz mikrofon #2896 üzenetére

    A 200-500/5.6-6.3 + 2x kombinációt használják többek közt Sony A9-el f/13 max. fényerővel és nem panaszodnak, talán azért mert ott a márkajelzés egy "S" betűvel kezdődik, vagy csak egyszerűen tisztában vannak vele, hogy ez mire való, és ennek megfelelően használják? :)) (a kontraszt alapú AF meg működik egy pár másik Sony vázon is ennél a fényerőnél)
    Az EOS R f/11-ig szintén képes fókuszálni, az új gépek valószínű jobbak lesznek, egy fix általában jobb szokott lenni, mint egy másik telekonverterrel.
    Követésre egyébként is jobb lehet utólag vágni, mintha túl hosszú a gyújtótávolság és a téma már nem fér bele a képbe, fix 800mm-el alapból eléggé nehéz követni, sportra a 600/4 sokkal-sokkal gyakoribb (és a 400/2.8 még sokkal gyakoribb).
    Senki nem mondta, hogy ez nem egy specializált objektív és senki nem is fogja megvenni, aki ezzel nincs tisztában (az olcsóság eléggé relatív dolog, a hordozhatóságnak ára van).
    Igen, a mérnökök kiizzadtak valamit, ami más, mint a konkurencia, és az eddigiek alapján akár még elég jó is lehet, bármilyen rosszul eshet ez a kis dolog(egyébként minek hoznák ki, ha előtte rendesen nem tesztelik le alaposan minden szempontból, ami az ő szempontjukból az eladott darabszám/profit viszonya, és ebben az összes márka teljesen ugyanolyan), csak a Nikon használ Fresnel elemet két objektívben, a Canon 400/4 DO már megélt két generációt, ebben is lehet valami újabb finomítás ezen a téren.

    Az EF objektívek a kínálat részét képezik attól még, hogy nem fejlesztik, gyártásban vannak, működnek évtizedekre visszamenőleg, pont ez az a dolog, amiben a Canon sokkal előrébb jár a konkurenciánál, vannak jó használt fényerős tele opciók is, alhatnak nyugodtan.
    Többet felesleges hozzáfűznöm, az R5 kapcsán jobb híján az ár lehet majd az új 'fórumos csapásirány' a másodlagos dolgok mellett (majd megteszik a tesztelők, ha már a spec háború megszűnőben van, de így újból fel lehet hozni a riválison különféle kisebb-nagyobb használati problémáit, vagy az egész rendszer kialakítását), a stílust meg a legkönnyebb leszűrni.
    Próbálnám megérteni, hogy mi okozhatja ezt a szindrómát úgy általánosságban, ha egyszer egyáltalán nincs rákényszerítve az ember, hogy Canon-t vegyen, akkor mért olyan zavaró, hogy még létezik, él és virul, és egyre jobb dolgokat is tervez, és ez némileg a Sony árakat is lefele befolyásolhatja majd, de más szinonimát nem találok rá, mint a kisiskolás gyerek, akit valamiért jó állandóan rugdosni, meg könnyű eltalálni, mert jó nagy, aztán egyszer csak visszaüt. [link]
    The new EOS R5 -> provoked by Sony, Fuji, m43, and all the others, including Nikon :)

Új hozzászólás Aktív témák