Új hozzászólás Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz jerry311 #20111 üzenetére

    "Ez valamilyen szinten biztosan biztosítási csalás, de egyáltalán nem sajnálom a biztosítókat érte."

    Szerintem nem csalás, hanem a rendszer használata. Az az igazság, hogy olyan idióta a biztosítási rendszer, hogy nem létezik semmi olyan modell, amire azt lehetne mondani, hogy ez az igazságos és normális.

    Hoznám a saját példámat: vettünk egy autót, az asszony nevére írattuk. Az asszony ezer éve vezet, van autója, van rá biztosítása B akármennyibe, ehhez képest az új autó B0-ról indult volna. Ha eladja a mostani autóját, akkor megkapta volna az új autóra a B5-öt, de így, hogy két autója van, így nem. Sőt, azt se mondhattuk, hogy ok, legyen az egyik B0, de akkor a régi legyen az, mert annak kisebb a biztosítása, mert azt nem lehet. Most őszintén, hol van ebben a rendszernek hely józan észnek, igazságosságnak, vagy bárminek, amire fel lehet építeni a tisztességes viselkedés szabályait? Szerintem sehol.
    (A megoldás az lett, hogy a régi autó üzembentartója anyám lett (az is vicces, hogy ezért tulajdonszerzési illetéket kérnek, amit csak és kizárólag a köbcentiből számolnak ki), így az új autó megkaphatta a B5-öt - persze csak januártól, mert évközben nem lehet váltani, mert... mert csak).

    DRM is theft

Új hozzászólás Aktív témák