Új hozzászólás Aktív témák

  • Lex Icon

    senior tag

    válasz Kobe #81093 üzenetére

    Az uncias ermek kozott van olyan, aminek 5%, de van legalabb ugyanannyi uncias, aminek 10% a spreadje

    Vannak ritkán kapható érmék, ezeknek numizmatikai értéke is van, ezért drágább, de ha nem a "szép érmét" akarod venni, akkor nem ezeket veszed.

    A fel unciasoknal inkabb 10% az atlag, az 1/4nel pedig inkabb 15%

    Kicsiket emiatt nem érdemes venni. Kb. 20g a határ, ami alatt nem éri meg.

    Hasrautes alatt nem tudom mit ertesz

    Írtam, hogy az utolsó bekezdésedre írtam. Erre: "Nem azt mondtam, hogy nem pluszos, csak ha nem fizikaival bajlodik az ember, ennek kb duplaja, 3xosa is lehetett volna"
    Hogy csinálsz 8-10% körüli haszonból 2-3x-ost nem fizikai arannyal?

    ha te fizikai aranyon mondjuk 10% hozamot tudtal generalni forintban

    Nem. Ahogy írtam, ez évesített érték. A hozam időtávtól függően 23% és 86% között van. Ennél az 5%, de mint írtam, nálam csak 2% árrés nem számít és az előbbi értékekben már figyelembe van véve mivel a tényleges vételi és eladási árakkal számoltam.

    Az árfolyamokkal szintén hibásan kalkulálsz, mert attól, hogy ráböksz az árfolyam egy pontjára, én nem azon vettem vagy adtam el, hanem, amit szintén írtam, hogy az €-s aranyárat néztem, mikor kedvező volt.

    Ezert irtam pl, hogy egy befektetesi grade aranyat kozpontilag, fedezetkent vasarolo arany ETF a kisebb veteli/eladasi koltsegekkel jobb valasztas, mert ott sokkal kisebb reszerol mondasz le a hozamrol a kereskedo javara

    Erre írtam, hogy ez olyan, mintha VWCE helyett SXR8-at ajánlgatnál, mert azon kisebb a TER. (facepalm)
    Gondolod, hogy a sok fizikai aranyvásárló mind hülye, mert nem jött rá erre? Ez is egy diverzifikáció arra az esetre, ha az elektronikus papírjaidhoz nem férsz hozzá hosszabb-rövidebb ideig (brókercsőd, nincs Inetrenet, áram, ...) Sokan vannak, akiket megnyugvással és nagyobb biztonságérzettel tölt el, hogy a vagyona egy részét fizikai aranyban tartja. Ha neked ez nem kell, te dolgod, de csak azt látom, hogy egyesek a neten keringő ostobaságokat gondolkodás és utánajárás nélkül fogadják el és adják tovább.

Új hozzászólás Aktív témák