Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz allampapir #77147 üzenetére

    "Szerintem igenis nagy különbség, hogy kvázi egy "adóról" beszélünk, vagy a kötelezően fizetendő elemek levonását követő nettó összegről, amivel már te rendelkezel és az államnak nincs köze hozzá."

    Tehát elfogadhatónak találnád, ha az önyup számlákról államosítaná az állam azt a részt, amit az illető adóvisszatérítésként kapott, illetve a munkáltatói befizetések után visszamenőlegesen beszedné a jövedelem terheket, hiszen azt nem leadózott jövedelemként kapta.

    És mit gondolsz bármely más állami juttatásra, amiből magánvagyon lett? Mi a különbség ezek között meg a manyup vagyon között? Egyiket miért veheti el az állam utólag, a másikat meg nem?

    A lényeg nem ez, hanem hogy a törvény minek tekintette a manyup vagyont. Márpedig az a tagok magánvagyonának tekintette. Tehát ugyanúgy magánvagyon, mint ami nem járulékokból, hanem leadózott jövedelmekből származik, az egyetlen lényeges különbség a hozzáférhetőség, de ez ugyanúgy igaz önyupra, ltp-re, start számlára és sokminden másra, a magánvagyon jellegnek nem feltétele az, hogy azonnal hozzáférhető legyen.

Új hozzászólás Aktív témák