Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz stingy2 #71448 üzenetére

    De ugyanez pl. egy 50.000$-os utalásnál 0,2%. És ha ez a pénz hoz évi 10%-ot (csak írtam valamit) akkor kit érdekel a 0,2% ugye :) Szóval a drága mindig relatív.

    Persze, nyilván. Kezdeti utalásnál - egyszeri díjként - nem is verne földhöz.

    A gondom az, hogy igazából nekem olyan megoldás lenne optimális, ami egy külföldi (megbízható) kvázi bankszámlaként is működni tudna. Ha már lemondok a TBSZ-ről jó lenne, ha ki tudnám használni, hogy nincs bebetonozva a vagyonom, hanem likvid számlán pihen. Parkoltatnék ott egy (max pár millás) deviza tartalékot, ami részben funkcionálhatna puskaporként, részben - Magyarországtól független - biztonsági tartalékként. Amihez mint rendszertelen bevétellel rendelkező egyéni vállalkozó azért időről időre lehet hozzá is nyúlnék.

    Erre jelenleg ideiglenesen a Wise-ot használom (főleg mióta kitaláltam, hogy kivinném a vagyonom egy részét itthonról), ami azért enyhén szólva is kockázatos. E helyett szeretnék valami jobbat, ami nem is méregdrága, meg nem is túlbonyolított (nem szeretném szétaprózni a vagyonom 1000 helyre, RC, ÁK, hazai bankom, Wise is kezd már sok lenni).

    Pl. az IB az ingyenes deposit/ingyenes havi egy withdrawal miatt a céljaimnak már megfelelő tudna lenni, ha át tudnék kerülni az IB írországi leányvállalatához (sajnos nem lehetséges már, kérdeztem tőlük :( ). Amcsiba wire transferelgetni az kevésbé begyere.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák