Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz Begbiebike #44704 üzenetére

    mert kell a jó oktatás.
    Amúgy is vagyonokat fizethetsz majd ha minőségi oktatást szeretnél biztosítani.

    Erre egyébként vannak egzakt írások, checklistek, hogy mitől lesz "jó" az oktatás? Már a csapból is az folyik, hogy a minőségi oktatás na az aztán nagyon kell, de szeretnék konkrétumokat is olvasni néha.

    Mi eddig jó beszoptuk az ovival, mert hiába a "város legjobbika" meg kilométeres várólista, felvétel előtt az igazgató személyesen előszűr minden szülőt és gyereket, aztán pont mire bejutottunk, valami nagyon elindult lefelé, és most olyan 20-25%-os éves lemorzsolódás van (értsd: inkább viszik máshova a gyereket...) Szóval katasztrófa, de most korona alatt amúgy sem nagyon tudunk mozogni, illetve a többi helyen vannak magyar gyerekek, és emiatt sem vinnénk át máshova szívesen (értsd: az ismerősi körben az ilyen szituációk miatt kb. nulla a német fejlődés, mivel a nemzetiségek egymáshoz csapódnak. Nem csak a magyarok, mindenkin látjuk.)

    Általános iskola pedig itt területi alapon van, ahol lakunk, oda rendelnek, szóval a következő 4 évre ez is kb. "lesz ami lesz."

    Amit tehetünk, hogy itthon megadunk mindent a gyerkőcnek, kielégítjük a kíváncsiságát, válaszolunk a kérdéseire, hagyjuk kibontakozni, barkácsolni, kreatívkodni, sokat járunk a szabadba mozogni, etc. nyilván egy kisgyereknek nem is kell sokkal több "oktatás" - de azért ha nagyobb lesz, akkor mi már kevesek leszünk, és szeretnék felkészülni.

    Hogy ontopik legyek: igen, születése óta van megtakarítási számlája (ETF), havonta növekszik a vagyona. :) De az egyetem még úgyis messze van.

Új hozzászólás Aktív témák