Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    válasz Dare2Live #42187 üzenetére

    Minden működhet, a német is működik, csak valakinek meg kell fizetnie. HPC-re egyébként 89,5 gbp/MWh a szerződéses ár, ez a 121.5 nem tudom honnan jött. Az nagyon helyes, ha a szél olcsó, mert ha kötelező átvenni és nem szabályozható, akkor az valakinek drága lesz.
    Analógia: Lehet, hogy szereted a tarját, mondjuk heti 2x ennél is jó kis sültet belőle, de ha valaki köt veled egy szerződést, hogy a piaci ár 80%-áért kapod tőle, cserébe viszont van, hogy heti 5x hoz meg van, hogy 2 hétig nem, akkor már nem biztos, hogy olyan boldog vagy a jó üzlettel. Lefagyasztani nem tudod, ha meg azt akarsz enni, akkor meg kell oldanod, menni kell venned plusz erőfszítésekkel, piaci áron.
    Mi lesz a szélkarikákkal, ha lejár a CfD? Ugye akkor már a rendszerirányító nem köteles átvenni az áramot, így a üzemeletető valószínűleg egybefogja gázturbinákkal és maga oldja meg a kiszabályzást. Lehet, hogy megéri neki úgy is (kb. az Alteo is ezt csinálja Mo.-on emlékeim szerint), csak úgy már nem olyan zöld. Pedig ez lenne a cél, különben minek vesződni vele?
    De hát sok sikert nekik, az off-shore az legalább viszonylag magas kapacitás kihasználási tényezővel működik. Egy bizonyos méretig lehet működtetni, bár 30%-os részarány mellett kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz jó üzlet a fogyasztóknak

Új hozzászólás Aktív témák