Új hozzászólás Aktív témák

  • mgoogyi

    Topikgazda

    válasz kiskaloz #38689 üzenetére

    OTP jelenlegi kondícióit nem ismerem, 2 éve kicsit drágább volt a KBC-nél, de nem rémlik, hogy sokkal.

    Számlavezetési díj + vétel: KBC-re kb stimmelhet az a 15-25e az első évre, RC-nél 2-3-4e Forinttal számolhatsz. Utána szerintem 10e alatt maradsz évente a KBC-vel, az RC-vel pedig 0-án.

    Jegyzés: MÁP+ jegyzésének nincs díja, itt mire gondolsz?

    SZJA: TBSZ-en nem fizetsz árfolyamnyereség után

    Valuta váltási díja: Revoluton keresztül tolva gyakorlatilag nincs

    Különböző havi díjak a szolgáltatásért: itt mire gondolsz ?

    Osztalék: ne vegyél semmilyen osztalékfizető dolgot, csak osztalékvisszaforgató etf-be csomagolva. Sokkal egyszerűbb az egész így. Van aki szereti az osztalékot, én azt gondolom, hogy csak szivatnám vele magam. Adózni kell belőle adott esetben, adóbevallásba beírni. Egyiket se szeretem.

    3-10 éves távra nehéz azt mondani, hogy részvény etf. Esetleg nagyon kis arányban legalább 5, de inkább 10 évre sok állampapírral éves újrasúlyozással. Esetleg ilyen távon el lehet gondolkodni rövid lejáratú magas kamatú kötvény etf-eken.

    Egyébként a hitelek most nagyon kedvezőek, gyakorlatilag infláció alatti kamatot kaphatsz több évre fixálva. A lakásárak más kérdés persze.

    A legegyszerűbb és legolcsóbb a PMÁP / PEMÁP / MÁP+.

    Kockázatosabb befektetéssel nincs arra garancia, hogy 5 éves távon jobban járj.
    10 éves távra már bevállalnák 20-30%-nyi részvény etf-et, aminek az arányát csökkenteném, ahogy közeledik a 10 év vége. De ezt végeredményben neked kell eldöntened és értened, hogy mit miért csinálsz. Olvasd át az összefoglalót.

Új hozzászólás Aktív témák