Új hozzászólás Aktív témák

  • zsoltee10

    addikt

    válasz divot #2944 üzenetére

    Mielőtt bárki tanácsát megfogadod, nézz utána te magad. Próbálj több helyről informálódni, én is ezt tettem. Amennyiben nincs erre túl sok időd, akkor van egy elismert pénzügyi tanácsadó, akinek van pár értelmes irománya a témában. Közérthető, lényegre törő. Sokat tanultam a cikkeiből az elején. Van néhány cikk, ami elgondolkodtatja az embert. [link]

    Én azt javaslom, hogy mielőtt bármerre indulsz, olvasd el az összes cikket, ami a honlapon van. Miután elolvastad, már tudod nagyjából, hogy mit érdemes csinálnod a pénzzel.
    (Ezt azért teszem zárójelbe, mert a honlapon ezek a dolgok le vannak írva, de azért összefoglalom. A lényeg az, hogy minél előbb tájékozódj a pénzügyi lehetőségekről, pénzügyi szemléletekről, el kellene sajátítania mindenkinek Mo.-on egy új felfogásmódot. Mégpedig: Költsünk kevesebbet, mint amit keresünk. Takarékoskodjunk. Gondoljunk a jövőnkre, arra, hogy nem lesz nyugdíj, arra, hogy a gyerekeink taníttatása hatalmas pénzekbe fog kerülni, de ha most csak egy kicsit félreteszünk, akkor a jövőben nem lesz akkora megterhelés. Nem akarom megváltani a világot, csak segíteni szeretnék, elmondani hogy van rá lehetőségük az embereknek, hogy felépítsenek egy akkora tőkét 20-25 év alatt, amiből megélhetnek, tudják a gyerekeiket támogatni, stb.
    Tőkeképző programot kellene indítania mindenkinek, aki meg tud takarítani akár csak 10eFt-ot havonta. Van értelme, csak nem a bankba kell tenni a pénzt. Nagyon rugalmas pénzügyi megoldások vannak már.)

    (Én a helyedben indítanék egy unit-link formájú befektetést éves 200-300eFt díjjal, amit 1 év után is tovább fizettek, és ez jó lesz majdan a nyugdíjra. A többit fel lehet tenni ebbe a befektetésbe eseti számlára és a kockázattűrő képességed alapján választanának neked alapot. Én rövid távra is meghajtanám a pénzt rendesen, pl. most lesz Kínában olimpia, szerintem menni fognak idén is a kínai részvényalapok.)

    A legfontosabb most az lenne, hogy keress valakit, aki pénzügyi tanácsadással foglalkozik vagy legalábbis vmelyik közvetítő cégnél van. :) Bridge Hungary, Portfolio Money, Brokernet, stb. Fontos, hogy régebb óta csinálja, és bízz benne.
    Nem az a lényeg, hogy melyik cégnél, az ember a lényeg, mert a becsületén múlik, hogy mennyire fogja a pénzedet kezelni. Annyival kiegészíteném, hogy a Brokernet és a Bridge MLM alapon működő cég, ezért nagy az esélye, hogy a tanácsadó felszívódik, az emberek többsége nem marad sokáig a rendszerben, de vannak sikeres emberek mindkét cégnél. A Portfolio Money nem mlm alapon működik, hogy pontosan hogyan, azt most nyomozom.
    Én a Bridge-el állok még kapcsolatban, de ott nem szeretnék a tanácsadással komolyan foglalkozni, mert bár affinitásom lenne hozzá, de a rendszer nem támogatja a becsületességemet. :) Előző hsz-ben bemutattam, hogy miért nem. Rokont, Barátot, ismerőst meg elvből nem szeretnék ügyfélnek, mert ha mondjuk bevállalós, de a piaci helyzet miatt a részvényalapok nem jól muzsikálnak éppen, akkor majd rajtam vernék el a port.
    Nem akarom reklámozni, hogy nekem hol van a pénzem, ha érdekel, priviben megírom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák