Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Oppenheimer & KMT & avl: Köszi, ez alapján megnézem őket alaposabban.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
net91
senior tag
válasz stingy2 #107252 üzenetére
Korábban azt írtad, hogy szeptember elején eladtad a részvényeidet és rövid kötvénybe mentél.
Mikor szállsz vissza a részvénybe?(szerk: A fenti diferzifikált ETF portfólió a Zolié, ha nem változtatott időközben rajta. Övé lesz a haszon az év végén )
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
buherton
őstag
válasz Ringman #107226 üzenetére
Szintén viharsarki? Én már csak voltam. Nem is tudtam, hogy a "nem-e" az felénk jellemző. A tatát tudtam, mert onnan Északra és Nyugatra kb szinte mindenki papázik vagy nagyapázik és antatára néznek furán. Én meg rájuk .
No, és persze a híres-neves 120-as biliárd: [Magyarbiliárd]
Egyszer a sors összezárt egy vazs megyeivel, aki megkérdezte tőlem, hogy kérek-e "darásmácsikot".
Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, hogy nálunk az gríz és bizony az olyan ritkaság, hogy boltban sem kapni.
#107235 Paxker315: a magyar nyelv azon kevesek közé tartozik, amik min. 800 éves távlatból is értelmezhető maradt a mai kor emberének. Ezt nagyon-nagyon kevés nyelv tudja.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
vnorbi
aktív tag
Szerdán jön a BMÁP 2027/N (kamatprémium: 1,5%).
-
Ringman
nagyúr
válasz buherton #107255 üzenetére
igen.
szinte csak csak csabán, de az is lehet, hogy csak a tótoknál.
ja igen, a fás biliárd.
jászoknál is vannak érdekes szavak amúgy, de a veszprém körüli rajta - rajt' ami nagyon meglepett egyetemen, beszédnél ok, de aposztróf nélkül írásban is látni ph-n (esetleg pajta -> pajt'? )
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
B1868
újonc
Gondolkodik rajtam kivül valaki azon, hogy a 18%-os PMÁP helyett mondjuk 2032/G állampapirt vegyen aminek most 7% a hozama?
Ahogy számolgatom, ha mondjuk 2025-től lemegy 4% alá az infláció, akkor 10millió Ft befektetésnél már több mint 2 millió ft a 2032/G hozamelőnye. -
B1868
újonc
válasz PredatorZoli #107260 üzenetére
Igen, ha nem lennék addigra 8x éves. Nem én akarok lenni a leggazdagabb hulla temetőben (Bence Balázs).
-
Segal
veterán
Az ilyen nyelvtannácik csináljanak már egy messenger csoportot aztán ott hegyezzék a cerkát...
Itt maradjunk a befektetéseknél! Köszönöm"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz Ringman #107163 üzenetére
Ersténél, mint partner alap elérhető az Eurizon (CIB) Start Tőkevédett Részalap HUF-ban.
Vételi díja fixen 200 HUF, míg az eladási díja szintén fixen 200 HUF.
15:00 előtti tranzakció esetén T napos és azonnal a számládon a pénz (és fordítva).
Összegtől függően akár egy nap alatt pluszos tud lenni, grafikont elnézve csak emelkedik. -
nort_on
senior tag
válasz bandus #107244 üzenetére
Oppenheimer aha, vettem 18-on, meg VWCE-t is 97-en. Idén csak pluszos trédek voltak, az a havi kb 1 (bukóban nem adok el, kiülöm, meg ráveszek). Kivéve pár ALT, ott volt tavasszal pár cut-loss, de azokban csak apróval voltam, az egész pakk ilyen 1.5% portfólió. De a nagy fogás a tavaly novemberi VWCE eladás 96-on és BTC vétel 17-18k-n, most meg csere BTC>VWCE volt.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz Mr.RiK #107272 üzenetére
Az állampapír oldalán lehet nézegetni az egyes állampapírok aloldalán, hogy mikor jön új közlemény (a kapcsolódó dokumentumoknál), de én a kalkulátor Fb-jára vagyok feliratkozva, mindig írják, ha jön új, most is van már cikk róla.
-
Mr.RiK
csendes tag
Köszönöm szépen a választ. Megnéztem a kalkulátor fb oldalát és érdekes dolgokat ír. Valószínűleg még sem november végén hanem lehet már november elején változik a sorozata. Viszont meg vagyok lőve, mert úgy terveztem hogy részvényekből kiveszem a pénzt és azt teszem be a prémium magyar állampapírba még a sorozat váltás előtt, viszont a részvények a héten nagyon menetelnek felfelé, aztán még várnék velük a stagnálásig vagy kis esésig, nem tudom meddig menetelnek még 😀
-
vnorbi
aktív tag
válasz Mr.RiK #107272 üzenetére
Az ÁKK oldalán feliratkozhatsz hírlevélre. Ha csak a PMÁP érdekel, akkor elég ezt bepipálnod:
Nyilvános ajánlattétel – Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)
Így kapsz e-mailt sorozatok indításáról, rábocsátásáról és lezárásáról is.
Az allampapir.hu-n is van hírlevél, de azt én nem tartottam hasznosnak. Bulvárosabb a tartalom, és nem tesztreszabható, így kb a második levél után leiratkoztam onnan, de az ÁKK-é jól használható, ha nem akarod a hírportálokat, fórumokat és a hivatalos oldalakat nézegetni állandóan ilyen információért.
-
w.miki
veterán
Jövő héten lesz több időm, és el tudok menni egy vármegyei kormányhivatalba, ahol készpénzért lehet állampapírt venni.
Igaz ugye, megyeszékhelyen a kormányhivatalban lehet kp-vel állampapírt venni?
1 év +/- 3/6 hónapra szeretnék lekötni kb. 2 mFt-ot.
Mit ajánlanátok, mibe tegyem?
DKJ-re gondoltam. Abból is van többféle? Melyiket érdemes választani?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
static00
csendes tag
sziasztok!
A PMÁP-nak, ha jól látom, január 20-án van kamatfordulója
Ha ma vennék, akkor mutatja, hogy jan 20-án mennyi lesz a kamat.
Ha -ez csak egy példa- dec 25-én váltanám vissza, akkor napi kamattal tudnám kivenni?
Szóval naponta adja hozzá a kamatot, vagy havonta, ez lenne a kérdés.Azt tudom, hogy 1% a bünti ha lejárat előtt veszi ki az ember.
Amikor beírom, hogy 10.000 ft-ért vennék, akkor azt íra, hogy az nekem 10.300 ft-ba kerül.
Mi az a 300 ft pluszban?Ha 10.000-ért veszek, akkor a kamat a 10k után jár, vagy a 10.300 ft után?
Illetve az 1% bünti az a 10k vagy a 10.3k -ra vonatkozik?Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
Yellow73_a
tag
válasz static00 #107280 üzenetére
Ha idő előtt váltod vissza, akkor a visszaváltás napjáig felhalmozott kamatot megkapod.
A kamat mindig a névértékre szól.
A plusz 300 forint, amit kifizetsz az pont a papír kibocsátása/fordulója óta felhalmozott kamat.
A te példádnál maradva 10.000 Ft névértéket 10.300-ért tudsz most megvenni. A 10.000 Ft-ra vetítve kamatozik tovább, te akkor veszed ki, amikor már elérte mondjuk a 10.600 Ft-ot (tehát 300-al többet ér a visszaváltáskor, mint amennyiért vetted), akkor 10.600 Ft-ot kapsz, mínusz a névértékre vetített 1%, vagyis 100 Ft bünti. Tehát 10.500-at fogsz kapni érte. -
static00
csendes tag
Köszi srácok!
Spóroltatok nekem egy csomó időt, hogy ne kelljen bemennem a kincstárba, sőt telefonálni se kelljen, nagyon örvendtemEz jónak hangzik, nem is értem hogy miért a párna alatt van a (nem sok) pénz, de sok kicsi sokra megy, úgyhogy indul a buli!
Akkor az a 300 ft az a kamat, amit a 10.000 ft már kamatozott a kibocsátás (2033 J ) óta 10 hónap alatt? mert az csak 3%-a a 10k-nak, az kevésnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Yellow73_a
tag
válasz static00 #107283 üzenetére
A 2033/I az utolsó, amit 2023.augusztus 2-án bocsátottak ki. A kibocsátás óta a felhalmozott kamata 3,88%, ezért 10.000 Ft névértéket most 10.388,- Ft-ért tudsz megvenni. (388 Ft kamatot megveszel)
2024. január 20-án lesz a fordulója, ekkor fizeti ki a 2023. augusztus 2 óta felhalmozott időarányos kamatot, ami 6,91%, vagyis 691-ot fog kifizetni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz static00 #107283 üzenetére
"Ez jónak hangzik, nem is értem hogy miért a párna alatt van a (nem sok) pénz, de sok kicsi sokra megy, úgyhogy indul a buli!"
Ennek van tobb oka:
- Az emberek penzugyi ismeretei eleve elegge hianyosak.
- Nagyon sokaig nem voltak ertelmes kamatok alacsony kockazat mellett, az emberek egy resze ezt mar szinte termeszetesnek is vette es nehezen jut el hozza, hogy ez megvaltozott.
- Sok esetben meg szimplan lustak az emberek, vagy erdektelenek a dolog irant, ugy itelik meg, hogy az utanajaras energiaja tobbet er, mint a kamat. Egyebkent ezzel sokaig en is igy voltam, de azert az inflacio riadot fujt a fejemben, szerintem meg eppen idoben, amikor meg magas kamatpremiumos rovidebb lejaratu PMAPok leteztek, de mar lehetett elore latni, hogy meg fog ugrani a kamatuk.
- Meg persze egy altalanos bizalmatlansag is van az allammal szemben.I am having fun staying poor.
-
SzekeresPeti
tag
Sziasztok! RC-Erste ügyfél vagyok, van jelenleg az Ersténél egy TBSZ-em amin van MOL, OPUS, OTP és Telekom részvényem, és azt kellene kikalkulálnom, mikor lesz érdemes átvinnem IB-re. Kérdésem, hogy ha még egyelőre maradok az Ersténél, és nyitok egy másik TBSZ-t jövőre, akkor az ottani részvényeimre is lesz transzfer díj külön? Pl. ha veszek arra is Molt, akkor kétszer kell fizetnem transzfer díjat a Mol után, ha két TBSZ-t viszek át? És mennyi jelenleg a transzfer díj részvényenként?
-
pictigjis
senior tag
a forinttal mi történt? 379,2?
elég meglepő
-
UberMutant
őstag
válasz SzekeresPeti #107288 üzenetére
tbszenként és részvényenként fizeted a transzfer díját.
de ne a transzfert nézd , mert az egyszeri díj. az igazi nagy lehúzás a számlavezetési díj értékpapír + minden tbsz max 5 dbig valami 350 forint. és az állományi díj, ami meg egy nyomorult sarc, hogy náluk van a pénzed, ezt meg havonta fizeted százalékos alapon.olyasmi jön ki, ha végigszámolod, hogy 2 tbsz esetén valami 4 millió felett nem éri meg az ersténél tárolni.
vagyis, amint lejár az ingyenesség , húzz onnan tökmindegy mennyibe kerül.szumma szummárum, meglepően kis összegnél <10M HUF már megéri az IB az erstével szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Nekiálltam ügyfélkapun keresztül értékpapir számlát nyitni, de gyanusan rövid volt a folyamat. Pár már előre kitöltött adatom mellé csak mobilszámot, és email címet kért a rendszer. Elfogadtam, leokéztam, beküldtem amit kellett, de 5 perc alatt végeztem. Ilyen kor mi a további folyamat, mert leírást nem találtam semmiről?
Ügyfélkapun eseménynaplóban űrlap beküldés státusz van.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
SzekeresPeti
tag
válasz UberMutant #107291 üzenetére
Jó, de nekem nincs 4 M felett a pénzem ott... Szóval érdekelne a transzfer díj/részvény.
-
Segal
veterán
BUFI ON:
Az utobbi par napban azert ritka elszomoritonak tunik a helyzet hogy mindenki allampapirt venne meg hitelt igenyelne, de halvany lila fingja sincs a mukodeserol.
Readasul meg utana sem olvas, legjobb esetben itt kerdez valami olyat ami az elmult 2 napban lett kitargyalva...
BUFI OFF:"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
gedikart
aktív tag
válasz Ace Ventura #107292 üzenetére
1-2 munkanap múlva kapsz egy levelet, azt hiszem tárhelyedre dokumentum érkezett szöveggel. Egy zip lesz, szerződéssel, egyéb dokumentumokkal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest