Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Érdekes mennyi pénzt adnak olyan alapnak ami amúgy állampapírba fektet be
[ Szerkesztve ]
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz 360xbox360 #106149 üzenetére
Üdvözlünk az Erste Future befektetők között!
Mostantól te is élvezheted a rendszeresen megtakarító ügyfeleinknek járó előnyöket:
A következő két évben az értékpapírszámládnak 0 Ft a számlavezetési díja azokban a hónapokban, amikor legalább 20 000 forintnyi befektetés érkezik rá.
-
tothjozsef
aktív tag
A George felületen azt mondja az Erste Future befektetésekre kattintva, hogy 'According to your MiFID questionnaire, you do not have the product knowledge required to trade with investment funds.' (több dolgot se értek, egyrészt ez miért angol üzenet, másrészt 4 tbsz-el, számos etf-el és részvénnyel mi a fene gondjuk lehet..). Leírná valaki hova és hogy kell utalni manuálisan ehhez a kedvezményhez?
-
tlac
nagyúr
válasz tothjozsef #106156 üzenetére
a mifid alapján nem vagy alkalmas rá
valószínűleg a kitöltésénél a befektetési jegyekre azt mondtad, hogy nem ismered
utólag is módosítható -
tlac
nagyúr
válasz noiq_nolife #106154 üzenetére
lehet csak te kaptál ilyen emailt, ezekre tudnál még válaszolni?
reklámot is kérted?
milyen email címről küldték?
melyik csomagban vagy? az online-ban? -
Fifi
őstag
válasz tothjozsef #106156 üzenetére
Elballagsz az ersteinvestment oldalára
-> Utalhatok nem Erstés folyószámláról is?
-> Kitöltési útmutatónk (ez figyelmeztet arra is, hogy TBSZ-re min 25eFt-kell)Amire figyelj még, hogy a díjjegyzékben leírtaknak mind megfelelsz-e:
"Akciós feltételek meglévő ügyfeleknek:
Azon ügyfelek számára, akik 2023. október 1. és 2023. december 31. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak – és az indítást megelőző hat hónapban nem rendelkeztek aktív Erste Future Befektetési Programmal –, az indítást követő két évben a Díjjegyzék szerinti fix és állományi díj 100%-a elengedésre kerül minden értékpapírszámlára vonatkozóan azokban a hónapokban, amelyben legalább 20.000 forint utalás érkezik normál, TBSZ vagy NYESZ-R számlára, bármelyik rendszeres befektetéscsomag megvételére. A kedvezmény csak azon hónapokra vonatkozik, amikor beérkezik a feltételeknek megfelelő legalább 20.000 forint. A kedvezmény további feltétele az értékpapírszámlához kapcsolódóan e-mailes értesítési csatorna választása."
Szerk:
#106154 noiq_nolife által írt üdvözlő üzenetet én nem kaptam, amikor 2023.03.29-én beutaltam a fenti kitöltési útmutató alapján a pénz a NYESZ számlámra, pedig a papír vétele is megtörtént automatikusan.
Igaz azóta sem fizettem be Future programra, gondoltam, hogy majd 2024. januárjától csinálom rendszeresen.[ Szerkesztve ]
-
matt22
tag
válasz Shade45 #106165 üzenetére
Egyelőre nem tudni, de pár nap múlva kiderül ha elkészül a szeptemberi kivonat, hogy azok a jelszavak működnek-e majd.
Szerk: az a pár nap helyesen inkább jópár nap még
ÉSZLA ismertető:
Milyen időpontra vonatkozó információkat láthat?
Az aktuális jelszóval mindig az adott havi számlakivonatot tudja lekérdezni, amire vonatkozóan a lekérdezés a havi számlakivonatot követő hónap 10. munkanaptól az azt követő második hónap 10. munkanapjáig lehetséges. A sikeres bejelentkezés után módjában áll letölteni a kimutatást PDF formátumban.[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz noiq_nolife #106163 üzenetére
Akkor lehet hogy ez az üzenet csak akkor megy ki, ha valaki george-on keresztül indítja ez ezt a cuccot?
-
avl
senior tag
válasz Joe123 #106168 üzenetére
nekem optimam soha nem is volt, de ebböl a többi az van - szerintem egy "jo bef.alap" a PMAP es rv. ETF között helyezkedik el (jobb hozam mint PMAP, de rizikosabb, kisebb hozam, mint ETF, de kevesbe rizikos...gondolom ez utobbit sokan vitatják )
szoval: mindenki ugy tesz, ahogy jonak látja
[link] -
seven7
aktív tag
VWCE már 100 EUR alatt.
[ Szerkesztve ]
-
noiq_nolife
csendes tag
válasz PredatorZoli #106167 üzenetére
ez könnyen lehet
-
julius666
addikt
válasz 360xbox360 #106149 üzenetére
+1, nekem is csak az jött, de az future program specifikus csatolmánnyal, 09.29 értéknapra. Remélem csak rendszerhiba, hogy nem kap mindenki külön üdvözlő mailt (vagy még jobb, az emaileket is kézzel küldik és most el van havazva Micike )
Mástól: eladni a papírt gondolom csak holnap lehet majd. De hol? Befektetési jegy -> kereskedés készletekkel?
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz julius666 #106173 üzenetére
Nekem jött levél róla ma reggel 6-kor, "Az Erste Future Befektetési Program keretén belül az alábbi tranzakciókat hajtottuk végre az Ön részére:". Benne van az elszámolás/részletező(pdf) is meg minden.
Ez engem is érdekelne, hogy mikortól lehet eladni és hol?[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
buherton
őstag
Más tudott fizetni bankkártyával a MÁK oldalán? Ők is érintettek lennének az MBH által?
DKJ-t próbáltam venni, de nem sikerült. A limit jó és meg is erősítettem appból.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
addikt
válasz szabi__memo #106178 üzenetére
Pont ezért. Mert az viszonylag nagy valószínűségű, hogy oda még visszanéz. Aztán ahogy megyünk egyre lejjebb az árfolyammal, annál kisebb a valószínűsége, hogy visszanyúl még oda a jegyzés. Aztán csak jobb kicsit magasabb áron beszállni, mint várni egy szintet, ahova többé már nem tér vissza.
-
buherton
őstag
Basszus, akkor lehet hogy a KH nem engedte. Legutóbb egy szemmel látható összeget akartam utalni és azt nem engedte aztán hívtak is, hogy én voltam-e meg hogy szerencsejátékhoz köthető-e.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, azonban még nem vagyok olyan jártas az ETF világban, hogy a kérdést egyáltalán jól tegyem fel.
Létezhet olyan Erste-n belül elérhető acculating ETF-et, ami a megújuló energia szektoron belül a geotermikus szakágat tartalmazza nagyobb %-ban, földrajzlag pedig főként hazánkat és környékét?
Kioktatóan is válaszolhattok, abból is tanulok.
Köszönöm
-
bandus
veterán
válasz customer114 #106184 üzenetére
latatlanban is biztosra veszem, hogy nincs, foleg, hogy eleg sulytalan az egesz geotermia. szerintem az is marad. de ha megsem, a texhnologiat beszallito cegek portfoliojaban (szivattyuk, hocserelok, csovek, akarmilyen wgyeb technologia) ez egy baromi kis reszesedes lesz, ergo nincs olyan ceg ami mondjuk tozsden kereskedett es a geotermia lehet a fo profilja. ez persze 2 perc gondolkodas utan, a valosag lehet mast mutat, de ketlem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Joe123
senior tag
-
bigdady
nagyúr
Milyen etf-et javasoltok mostanság rövid távon (tbsz)
-
fecus
őstag
Itt is felteszem a kérdést, talán ide jobban illik.:
És erről a kötvény ETF-ről mi a véleményetek mint kötvény láb?
Xtrackers II Eurozone Gov Bond 25+ UCITS ETF 1C
Tudom, hogy nem USA hanem EUR. Acc."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
avl
senior tag
válasz fecus #106191 üzenetére
- nekem ez tul hosszu (=kötvenyekhez kepest nagyon "nyugtalan", sokat valtozhat, nem stabil) - azaz: ha kötveny, akkor en rövidebbet vennék
- EU: nekem kiszamithatatlanabb, nem olyan szimpatikus, mint USkicsit #106189aAron_ is a válasz
mi a celod ? inkabb nagyobb hozam es vallalt kockazata ? jobb ez arra, mint rv. ? ha nem az a célod, nagyon nem az, akkor inkabb max. 10 eves kötveny, vagy 3-7
érteni vélem a WB portfoliot: 90% rv., 10% rövid kötveny (a 90% remelve, hogy hosszu tavon jol hoz, a 10% ha kell belöle pénz)
nyilvan: ha belathato idön belül több penz kell, akkor több kevesbe inagdozo
a célon túl: mi a portfolio többi eleme ? (extrém1: ha 90% rövid kötvenyben, akkor mehet hozza ilyen kockazatos kötveny ...vagy rv.; extrém2: ha 90% rv.-ben, akkor inkabb kevesbe rizikos kötveny hozza)
a kerdeseket persze nem nekem/ünk hanem mogadnak erdemes megvalaszolni
...nekem van hosszu magyar allamkötvenyem (2051/G, 2032/G) ...de akkor vettem, mikor jo olcso volt (~50% ill. 67% arfolyamon) ...és <0.4%-a az ertekpapirjaimnak
-
Oppenheimer
nagyúr
Ha lenne mibol, en vennek.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Oppenheimer #106193 üzenetére
13 alatt ráérsz
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz szabi__memo #106194 üzenetére
Mire lesz pénzem befektetni, ATH lesz
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
basaharc502
aktív tag
Tegnap délután igen érdekesen alakult az államkincstárnál. Gépről léptem be, push üzenettel. A push üzenet kb. 20 perc késéssel érkezett a telefonomra, miután már beléptem jelszóval.
A vásárláshoz be van állítva, hogy sms kódot kérjen. Az sms sem jött meg, ennek ellenére (kinyomtam azt a kis ablakot, amiben az sms kódot kell írni) véigigment a folyamat és megvettem, amit akartam...ami azért több, mint érdekes. Az sms is bő fél óra utánérkezett meg, de addigra már rég végbement a tranzakció, jóvá is írták az összeget a mák számlán. -
aujjobba
addikt
válasz Oppenheimer #106193 üzenetére
Anno vettem ezt, 10.31-tol lefele 8.15-on is
(zöld háromszög vétel, piros eladás)[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Létezik olyan felület, amely ETF portfólióból megmutatja az országonkénti kitettséget?
Csak egy példa:
- Vanguard S&P500
- Lyxor MSCI World
- iShares MSCI EM AsiaAmire gondolok, hogy ezekből X számú pozíció esetén, az össz. vagyon alapján kilistázza, hogy hány % USA, hány % Kína, hány % Japán, stb...?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest