Új hozzászólás Aktív témák

  • keIdor

    titán

    Sziasztok.
    Mennyire lehetséges az, hogy a Corsair AX860W-tól coil whine-om van? De nem a tápból jön, hanem inkább a CPU VRM felől hallom. Csinálta a Maximus VIII Ranger, az le lett váltva egy Maximus VIII Formula-ra. A hang maradt, ugyanolyan. A videokártya másik gépben teljesen néma, meg nem is tőle hallom, bár nehéz megállapítani.
    Bármilyen alacsony fps mellett jelentkezik, de pl. Witcher 3-ban 60fps-nál már egyenesen sikító hang van, jó hangos. Battlefield 1 béta dettó, az főleg a menüben hangos.
    CPU terhelésre is van coil whine. Alapórajelen nem hallom mondjuk LinX alatt, de 4,5GHz-nél +0,1V mellett már igen, csak sokkal halkabb, mint játék alatt. Gondolom mert ott VGA nincs terhelés alatt.

    Bár nem tápegységből jön a hang, hanem az alaplap felől, de én mégis tápra gyanakszom, mert az alaplap lett cserélve, de a hang meg ugyanolyan. VGA máshol néma, ebben a lapban meg egy másik VGA-val is ugyanolyan coil whine van.

    Eléggé tanácstalan vagyok, a kérdésem az, hogy lehet ilyen szituáció? Hogy nem a táp felől hallom a coil whine-t, de mégis ő okozza? CPU+GPU együttes terhelésére a leghangosabb, ezért is gyanakszom erre.
    Gondolom az kizárt dolog, hogy CPU vagy ram legyen az ok.

    Milyen tápegységgel lenne érdemes próbálkozni? Olyan kéne, amivel a legkevesebb coil whine panasz van. Elég 600W is, a gép terhelve alig éri el a 300W-ot.

    Köszönöm!

    ¡GLORIA A LAS PLAGAS!

Új hozzászólás Aktív témák