Új hozzászólás Aktív témák

  • cenzor

    tag

    Sziasztok!

    Konfigom:
    Ház: Xigmatek Midgard I (alsó tápos)
    Táp: Chieftec GPS-350BB-101L (~10 éves)
    Alaplap: ASRock H61M-GS
    Processzor: Intel Core i3-2120
    Videókártya: ASUS EAH6770
    1 db SSD / 1 db HDD / 1 db ODD

    Az elmúlt héten cseréltem a HDD-t, miután a Windows jelezte, hogy azonnal mentsek minden adatot róla. HD Sentinel a fej felpörgésének a lassúságát jelezte a hiba okaként. Valamilyen csoda folytán a vinyó másnapra megjavult, a hiba ezután nem jelentkezett. Ettől függetlenül cseréltem, mert nem akartam az adatbiztonságot kockáztatni.

    Ma egy "kernel data inpage error"-al szállt el a gép. Bevallom őszintén ilyet még életemben nem láttam. Újraindítást követően nem látta a BIOS se az SSD-t, se a HDD-t.

    Nagyon szeretem ezt a tápot, mert 10 évig probléma nélkül szolgált, de egyre inkább úgy tűnik, hogy megérett a cserére.

    Ez év folyamán szeretném a gépet egy minimális fejlesztésnek alávetni (LGA1150 alaplap + i5 + valami középkategóriás videókártya). Ez gondolatom szerint lényegesen nem fog változtatni a táppal szemben támasztott elvárásokon.

    A fentiek alapján és az első hsz-ben lévő ajánló szerint az alábbi tápok közül kellene (?) választanom:
    CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM - 14.935 Ft
    FSP Raider 550 - 20.269 Ft

    Van esetleg egyéb ajánlásotok, ami jelenleg jobb vétel lehet e kettőnél? Az FSP 5 év garanciája szimpatikusnak tűnik. Árban egy kicsit kellemetlen ez a 20.000 Ft fölötti vételár, de ha ez is 10 évig fog menni, akkor mindegy az a néhány ezer Ft különbözet :)

    (A listában szerepelt még egy XFX Core Edition 450W is, az iPon-on azonban csak XFX TS Series 450W-ot találtam. Ez a kettő ugyanazt jelenti? Az is 5 év garanciával van, illetve árban valamivel kedvezőbb az FSP-nél.)

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák