Új hozzászólás Aktív témák

  • Beeerka

    aktív tag

    Sziasztok!

    OFF-ba teszem, mert végülis nem teljesen ide köthető, de lehet sok embernek segít.

    Szóval, nemrég költöztem át egy Corsair 300R házba, ahol alul van 4db HDD fiók.
    Két lemezzel még elég normálisan el tudtam vezetni a tápot, de már láttam, a 3. HDD-nél bajban leszek, mivel a CTG-n kb. 10 centinként van egy sata tápcsati.
    Anno láttam egy videót, amin a srác szerelhető, úgynevezett késes sata csatikat rakott fel a meglévő korbácsra, így számomra is eldőlt hogy ez lesz a megoldás, VISZONT! sehol sem leltem ilyen csatikat itthoni boltokban, így alternatívákat kezdtem keresni.
    Informatikusként, pontosabban üzemeltetési osztályon dolgozok, így elég sok hibás táp fordul meg a kezem alatt, és egyszer amikor unatkoztam, elkezdtem nézegetni egy FSP tápot, hogy miképp lehetne leműteni róla a csatit. Nézem, nézem, hát nem szerelhető van rajta alapból? De. Így szépen leműtöttem róla, most pedig szépen bekábeleztem az új HDD-t. (felső csati gyári, alatta pedig a két új, késes)
    Szóval, aki ilyen problémával szembesül, hogy a hurkok miatt amik létrejönnek ha egymás alá szorosan kellene csatit bedugni, és e miatt helyszűkébe kerül adott esetben az adatkábellel, annak megoldásként ajánlom, hogy pc bontókban keressen hibás tápokat, amikről leműthető a késes csati.
    Képen látszik, hogy így egy fokkal kulturáltabb a kábelvezetés. (redvát ne nézzétek, meló után még a porszívót is előszedni már nem volt erőm, majd hosszú hétvégén megtisztul)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák