Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv! Előre is elnézést, csak kicsit értek a számítástechnikához! Így néhány dolgot talán furcsán fogalmazok meg.
    LinX és a 3DMark régebbi (free) verzióját egyszerre futtatva, konnektorba dugható köztes csatlakozós műszerrel végeztem mérést. A komment alján lévő konfigurációt, amiben egy SSD-n az OS futott és dual dokkolóban 2 HDD-vel együtt. Az asztali gép és a dokkoló együttes fogyasztását mértem, a műszerbe hosszabbítót/elosztót dugva, mert később inkább a házba tenném a HDD-ket.
    Ezeket az értékeket mértem: 111Watt, 142VA, 0,65A. Ha a 0,65A-t megszorzom 230V-al, akkor 149,5W jön ki, ami nem 111Watt. Ezt mondjuk nem értem.
    Ezek a maximum értékek, ezeknél magasabbat nem tudtam mérni. Az optikai meghajtó az pont nem ment.
    A Mennyit fogyaszt a gépem? topikban már kaptam tanácsokat. Például azt, hogy ha a biztonság az elsődleges, hogy a tápegység ne tegye tönkre a konfigurációt (pl.: ha megugrik a feszültség), akkor Seasonic vagy Enermax tápot válasszak, bár vannak egyéb márkák, amik szintén elég jók. Bronze minősítésű tápnál meg nem érdemes jobbat venni.
    Én nem tervezek csúcs játékgépet építeni. De tervezek néhány dolgot változtatni. Majd hangkártyát, több hűtőventilátort, a HDD-ket a házba tenni, talán 3-4 HDD-t is. Általában elmondható, hogy alsó középkategóriás gépnél sosem volt jobb gépem és nem tuningolok.
    Azt gondolom, 450W-osnál nagyobb tápegységre nekem nagyon sokáig nem lesz szükség. Ha CPU-t és grafikus kártyát váltok, akkor se. A Seasonic és az Enermax belső tápegységek közül ezek érhetők el 450Watt alatt:
    Seasonic 350W SS-350FK, Seasonic 350W SS-350ET, Seasonic 430W S12 II, Seasonic 400W SS-400ET-F3.
    Enermax NAXN 350W, Enermax NAXN 450W, Enermax TRIATHLOR 300W Bulk.
    Lehet rangsorolni aszerint, melyiket érdemes nekem választani? Van, amelyikből rossz széria készült és kerülendő?

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák