Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz vendingo #37462 üzenetére

    Tájékozódj külföldi oldalakon is ahol részletesen is letesztelik a tápokat.
    HardwerSecret
    JohnnyGuru stb
    Ott úgy kezdik, hogy a már letesztelt tápot rapittyára szedik és leírják, hogy mire számíts. szűrőáramkörök, szabályzóáramkörök (szakik jobban tudják).
    Eztán beterhelik a tápot különböző terhelésen és mérik a feszültséget, emellet mutatják a hatásfokot.
    Pár tesztoldal asszinkron terhelést is mér, így megterheli a 12V-os ágat pl a 3,3V-ost és az 5V-ost nem birizgálja, hogy elindul-e a táp. Ha ez megvan megnézik általában thermo dobozban hőfokot feltekerve, hogy magasabb hőmérsékleten mit csinál a táp, ilyenkor a hővédelmét tesztelik. Eztán rákötik osczilloszkópra és majdnem full terhelés alatt megmutatják milyen is adott ág feszültsége oszcilloszkópon kersztül.
    PL amiért a Raider nekem nem annyira szimpatikus, hogy közel teljes terhelésen majdnem 100mV fesz esik a 12V-os ágon. Hasonlításképp G550-es Seassonic 20-30mV ha jól emlékszem.
    Aurum kicsit jobb, de ott sem túl jók ezek az értékek. Ráadásul FSP a fesztüskék elleni védelmet szereti kispórolni.
    Valamilyen okból azt írja nem szükséges betenni ... gondolom saját elektronikára hivatkozva. Közben SS tápoknál a mai napig bent virít a ferritgyűrű betápnál agyonkondizva.
    Ha jön erre egy guru, majd ír a szösszenetemre valamit.
    Nem azt mondom, hogy az Aurum és a Raider nem jó, sőt, csak vannak jobb tápok is, csak drágábban.
    Ha nem számít a kesh, akkor véleményem szerint SS, vagy valami jobb táp, ahol a DC fesz kb halott EKG-jához hasonlít oszcilloszkópos mérésnél.
    Ki tudja, hogy a mostani hardvereken mit spórolnak el és hogy pl egy alaplap az állandóan ingadozó nem épp sima egyenfeszt hogy tűri. Lehet amelyik gépben most normális szűrésű és simább egyenfeszt leadó táp van tovább eléldegél mint amelyik kis terhelésen is 20ms alatt 30-40mV különbséget csinál 5V-on.
    Bocs, ha nem mindent szakkifejezéssel írtam, ha esetleg tök hülyeség amit írtam szóljon rám egy guru és töröltetem a hsz-t, de ezt így látom.

Új hozzászólás Aktív témák