Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacika25

    tag

    Sziasztok!

    Van egy FSP Fortron ATX-350 PNF tápom. A gépem a hozzászólás alatt látható.
    Több kérdésem is lenne.
    Az egyik, hogy ez a táp már lassan 5 éves lesz. Nem produkál semmi hibát, habár az elmúlt napokban volt 2 kék halálom a telepítés óta eltelt 10 hónapban. Viszont szeretném lecserélni valami újra. Van teljesítménymérő a gép és a konnektor között, ami szerint full teljesítményen 200 W-ot vesz fel a konnektorból.
    Futott a BOINC és a FurMark egyidőben, ami mindent 100%-on hajtott. Gondolom pár watt különbség lehet, ha zene is szólna, de sokkal nem lehet több.
    Szóval a gépem nem valami nagy teljesítményű, maximum 150-170 Watt-os lehet. A kinézet táp a következő:
    [link]
    Jövőre videókártyát szeretnék cserélni, valószínű, hogy AMD RAdeon HD 7850-es lesz, mert ehhez még elég a CPU-m éppen és sokkal gyorsabb mint a mostani.
    Szerintetek is megérné válta a mostaniról. Az öregedés végett mindenképpen szeretnék, csak a kérdésem az, hogy milyen minőségű a táp. Az XFX nekem jól cseng, csak kell a megerősítés.

    A másik kérdésem pedig a teljesítményre vonatkozik.
    Az FSP tápom 2 12V-os ággal rendelkezik, rendre 18A és 16A terhelhetőséggel. Az oldalán látható matrica szerint a 12V-os ágon maximum 300W leadására képes.
    [link]
    Az XFX viszont csak 1 12V-os ággal van ellátva, ami 34A, viszont a termék adat matrica szerint maximum 408W leadására képes.
    Miért van ez a különbség? Az egy 12V-os ág miatt van ez?

    Köszi a válaszokat előre is!

    Laci

    Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

Új hozzászólás Aktív témák