Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz a1200 #28707 üzenetére

    "A CPU-nak szükséges feszültséget biztosan nem a 12V-ból csinálják az alaplapon, mert oda eleve megy külön 3,3V a tápról. A RAM-oknak sem 12V-ból csinálhatják az alaplapon a 1,5-3V-ot."

    Bedig BIZTOSAN a 12V-ból csinálják. A CPU-nak, RAM-nak, északi, déli és mindenféle hidaknak, sőt, már kvázi mindennek, ami pár watt felett kajál az alaplapon a 12V-ból "csinálják" a tápfeszültségét.

    Külön VRM van a CPU tápfesznek, a CPU IMC tápfesznek, a CPU-ban található egyéb kiegészítő áramköröknek, a RAM táplálásnak (X79 lapokon a RAM-nak is két, független, AB és CD csatornának külön állítható kimenőfeszültségű), a PCH-nak, a kiegészítő, nagy áramfelvételű chipeknek (pl. NF200).

    (#28710) a1200: "Nem fogok minden gondolatomról, részproblémámról külön topikba írni, csak mert kicsit eltér e topik címétől, hogy mindet figyelnem kelljen, így szétaprózódna minden, sosem lenne vége. Akik ezt olvassák, azokhoz is érthetnek, amik nem teljesen ide tartoznak, ez a lényeg." - nem is kell, csak akik e topikot látogatják, ignorálják azon részeket, amik nem ide tartoznak (a fórum írott és íratlan szabályainak megfelelően), amin Te kiakadsz, és sérelmezed, szóvá teszed, válaszért kiáltasz. Nem fogsz kapni.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák